Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia: Zestaw głośników M-Audio 501

zwyk??ycz??owiek

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało się, przymierzałem się do tego zestawu już czas jakiś aż w końcu go kupiłem. Wiem, że na forum zawsze padają pytania, ale żadko odpowiedzi na temat, więc opiszę swoje wrażenia.

Co tu dużo pisać, taki zestaw to okazja dla osób, które chcą wydać nie więcej niż 900 zł, a pomimo tego chcą się cieszyć naprawdę dobrym czystym i dynamicznym dźwiękiem. W trybie stereo jest jest naprawdę exta, niema pustego tekturowego brzmienia basów, jest soczysty i dynamiczny basik, posotałe dźwięki też są OK. Moim zdaniem te głósniki biją na głowę nawet droższe Kody (te do 1800 zł, bo te sprawdzałem, i takie odniosłem wrażenie).

M-Audio sprawdzałem w salonie na zestawie Onkyo, u mnie działa na zestawie Pionner.

Podsumowując, sprzęt jest warty każdej wydanej złotówki. Warto go wziąść pod uwagę przy kupnie głośników w tym przedziale cenowym, nawet można się zastanowić czy warto przepłacać kupując nieco droższy sprzęt :)

No, ale to wszystko to moja subiektywna opinia.

Swoje wrażenia opisz raz jeszcze za pół roku, albo rok. Nawet nie wiesz, ile się zmieni :(

My to już przerabiali...

Choć przyznam, że po bardzo krótkim słuchaniu (kilka minut) wywarły na mnie pozytywne wrażenie.

jeżeli chodzi o niedrogie zestawy głośnikowe można też coś takiego posłuchać (ja ich w komplecie nie słuchałem), ale myślę że warto. - niedługo będę miał centralny tej firmy do porównania z moim :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

123... test

Hmm, jeśli chodzi jazz i smooth jazz to te głośniki naprawdę dobrze sie sprawdzają, bardzo mi odpowiada wyraziste brzmienie instrumentów.

No ale w swoim poście napisałeś że "My to już przerabiali...", no ale to masło maślane, na co konkretnie to przerobiliście, skoro nabyłeś jakiś ciekawy sprzęt to opisz go, może w przyszłości pomyśle nad nim.

Tylko niedosól jakiejś marki z ceną 2800 zł bo polece ci kolumny firmy Dali też w tej cenie :)

Hmm, jeśli chodzi jazz i smooth jazz to te głośniki naprawdę dobrze sie sprawdzają, bardzo mi odpowiada wyraziste brzmienie instrumentów.

No ale w swoim poście napisałeś że "My to już przerabiali...", no ale to masło maślane, na co konkretnie to przerobiliście, skoro nabyłeś jakiś ciekawy sprzęt to opisz go, może w przyszłości pomyśle nad nim.

Tylko niedosól jakiejś marki z ceną 2800 zł bo polece ci kolumny firmy Dali też w tej cenie :)

Chodzi oczywiście o to, że po jakimś czasie zaczniesz zauważać, że Twój sprzęt (jak i każdy inny) nie jest tak wybitny.

Przerabialiśmy właśnie takie "fazy rozwoju ucha" - wychwalanie swego sprzętu po zakupie a potem... już jakby mniej :)

Mnie to - przyznaję się bez bicia - również dotyczyło. Dziś wiem, że już drugi raz nie dam się oszukać sprzedawcy.

Toteż odpowiadam - tak, nabyłem ciekawy sprzęt. Ciekawy, bo do dziś się zastanawiam jak kolumny za 1200 zł mogą grać tak podle. Nie myśl więc w przyszłości nad moim zestawem :/ i ciesz się, że masz lepszy. Serio.

>vorpane

masz całkowitą rację a okreslenie "fazy rozwoju ucha" jest naprawdę adekwatne

też to u siebie zaoberwowałem - najpierw euforia a potem "szukanie dziury w całym" jak zmieniłem Onkyo na H/K to myslałem że tyo jest TO (ta soczystość brzmienia, separacja instrumentów, bas itd.) a teraz już marudzę i mysle o zmianie tym razem głośników bo gdzieś usłyszałem H/K na JBL-ach i wiem już że odgłosy talerzy nie są dość wyraziste i nie wybrzmiewają jak trzeba, że dynamika i bas mogą być jeszcze lepsze, a pół roku temu myslałem że osiągnąłem ideał...

>vorpane

słyszałem wiele pozytywnych opinii o H/K z B&W 603 ale niestety nigdzie nie znalałaem sklepu który by miał jedno i drugie. Wprawdzie mógłbym swojego ampla wziąć na odsłuch ale nie chce mi się wszystkich kabli wypinać bo jest ich dość sporo a dostęp mam utrudniony... ale jak będę kupował kolumny to tak zrobię.

Słuchałem h/k z nieprodukowanymi już JBL LX (podłogowe nie pamiętam który dokładnie model)

Hehe, niewychalam tego sprzętu, w sumie to i tak krąży o nim opinia "bazarówki", ale jak za te kase to niemiałem czego innego wybrać, zastanawiałem się na Voice Craft i Audiomega, ale niemiałem żadnej możliwości przetestowania tego sprzętu, więc wziołem go, napewno niedorówna sprzętowi za 3000 zł, ale czegoś słuchać trzeba :)

Witam

Nie zakładam nowego tematu- proszę o pomoc w wyb. zestawu głosnikow do kd :)

Wiec wybor jest maly w tym przedziale cenowym (do 1000pln bez sub)

M-Audio HTE-501

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Magnat Motion 990 set

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a moze Eltax universe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,moze jakis zestaw Tonsila :)

Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no cóż, niewątpliwie wybierasz najtańsze zestawy, Eltaxa bym niewziął, jak na mój gust ma kiepskie brzmienie, Magnatów niesłyszałem, M-Audio jest do przyjęcią, ma dobry dół i środek, na górze przydałoby się jeszcze troszke sopraniku. No ale wybór też jest troszke uzależniony od ceny - 850zł za M-Audio plus koszt wysyłki na allegro to troszkę drogo ... można kupić je nieco taniej.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.