Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie martw się, wyłączaj. Sprawne urządzenia sieciowe i NODE „pamiętają” konfigurację, więc bez celowych zmian lub resetu do fabrycznych nic się nie stanie. 

Nie martw się, wyłączaj. Sprawne urządzenia sieciowe i NODE „pamiętają” konfigurację, więc bez celowych zmian lub resetu do fabrycznych nic się nie stanie. 

Dokładnie tak. Mój BSN 2i W domku letniskowym czasem bez prądu 2-3 m-ce poza sezonem i pamięta wszystko lepiej ode mnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No nie wiem. Wiem, że można inaczej niż Node. Czy lepiej? Pewnie tak. A podobno dobrze skonfigurowana malina to wysoki poziom. 

Btw, czy miewacie problemy z updatami przy połączeniu wifi? U mnie za każdym razem zwiecha i czerwone światło. Musze wtedy odłączyć od prądu i dać neta na kablu. 

Edytowane przez J4Z

.

23 minuty temu, J4Z napisał:

A podobno dobrze skonfigurowana malina to wysoki poziom. 

Wystarczy izolacja galwaniczna USB i też będzie wysoki poziom. Najwyższy z możliwych. 

14 minut temu, payong napisał:

Bo WiFi to samo zło 😉

Tak mawiają ignoranci techniczni. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minut temu, payong napisał:

i masz d..ę wyżej nosa.

Dlaczego ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

54 minuty temu, fan64 napisał:

Teraz można go trafić poniżej 2tys. za nówkę,to już bardzo dobra cena,zabawa w "maliny"traci sens.

A to zależy, można wydać 2k na Noda, albo 600 zł na malinkę nakładką 🤔

3 minuty temu, 77Mariusz77 napisał:

Zawsze wyłączam , node 130 , , wzmacniacz itd. Wracam i wszystko hula jak wcześniej. Routera nie wyłączam gdyż mam monitoring (online). 

To chyba większość użytkowników audio tak ma 😋

Godzinę temu, Ajothe napisał:

A to zależy, można wydać 2k na Noda, albo 600 zł na malinkę nakładką 🤔

Gdy malinka powiedzmy w wersji 4 z 4GB Ram wychodziła z nakładką obudową i lepszym zasilaczem niż ten za 20-35zł wychodziła poniżej 1000zł przy cenie Node 2i 2499zł mogło to mieć sens,obecnie niech każdy sobie policzy czy warto bawić śię nakładki za kilka stówek i zasilacze za następne stówki...fajna alu.obudowa to kolejny wydatek...

Node 3 zamyka jak dla mnie temat tanich streamerów.ponoć pojawił śię jakiś WIMI PRO kolejny "kiłer" nie mam więc nie wypowiem śię.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 18.07.2024 o 11:26, negatyw napisał:

Po raz pierwszy decyduję się na wyłączenie zasilania od urządzeń na czas urlopu (2 tygodnie)
A są to: BS3, Rotel A14 i gpon z routerem.

Podpowiedzcie mi proszę, czy sprzęty nie ogłupieją - nie zapomną jakiś ustawień itd?

nic się nie stanie 😉 Śmiało 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 4 miesiące później...

Witam

Mam problem z Bluesound Node 3. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas odtwarzania niezależnie z jakiej platformy pojawiają się takie pykniecia, trzaski. W jednych utworach słychać to bardziej, w drugich mniej.

Dzieje się tak wtedy gdy na wzmacniaczu mam wybrane wejście cyfrowe( optyczne czy coax) , a gdy korzystam z daca wbudowanego w Node i słucham po rca jest wszystko ok, jednak wolę dźwięk z daca mojego wzmaka. Miał ktoś podobny problem? 

3 godziny temu, Krissu napisał:

Witam

Mam problem z Bluesound Node 3. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas odtwarzania niezależnie z jakiej platformy pojawiają się takie pykniecia, trzaski. W jednych utworach słychać to bardziej, w drugich mniej.

Dzieje się tak wtedy gdy na wzmacniaczu mam wybrane wejście cyfrowe( optyczne czy coax) , a gdy korzystam z daca wbudowanego w Node i słucham po rca jest wszystko ok, jednak wolę dźwięk z daca mojego wzmaka. Miał ktoś podobny problem? 

Wyłącz „dostrojenie zegara” w ustawieniach audio NODE’a. 

25 minut temu, re.ac.tor napisał:

Wyłącz „dostrojenie zegara” w ustawieniach audio NODE’a. 

Dzięki, jak narazie działa!!!  A już miałem się zabierać za sprzedaż. Ta funkcja musiała się załączyć z którąś aktualizacją lub przez przypadek.

U mnie wersja oprogramowania jak na zrzucie i działa bez zarzutu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

40 minut temu, payong napisał:

Po ostatniej aktualizacji Node 130 przestał widzieć USB? Jakieś pomysły (wyjmowałem USB, wyłączałem z prądu Node, sprawdzałem na PC)?

Reset ustawień?

.

13 godzin temu, Krissu napisał:

Dzięki, jak narazie działa!!!  A już miałem się zabierać za sprzedaż. Ta funkcja musiała się załączyć z którąś aktualizacją lub przez przypadek.

Dziś po włączeniu Noda znowu klapa. 

,, Dostrojenie zegara ,, wyłączone i znów słychać trzaski i pryki.

Nie sprawdzałem jak działa po USB, bo niestety na dzień dzisiejszy nie mam takich możliwości.

4 godziny temu, payong napisał:

Po ostatniej aktualizacji Node 130 przestał widzieć USB? Jakieś pomysły (wyjmowałem USB, wyłączałem z prądu Node, sprawdzałem na PC)?

Korzystamy z Node codziennie, ja mam też w domu N130 po USB do DAC. Po aktualizacji wszystko działa. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 godzinę temu, payong napisał:

Problem jest z odtwarzaniem z pendrive a nie DACa po USB 🙂

a to nie testowałem ale nie mam żadnego pendrive 😛

www.tophifi.pl

19 godzin temu, Krissu napisał:

Świetnie!👌Ta funkcjonalność ma kompensować niedokładność zegara taktującego w NODE, który nie jest najwyższej klasy. Z niektórymi DACkami może być używana, z innymi nie. Jeżeli skorzystasz z asynchronicznego USB przestaje mieć znaczenie, bo wtedy master clockiem jest zegar zewnętrznego DACka. Jeżeli będziesz korzystał z wyjść analogowych NODE’a włącz - nie zaszkodzi, chociaż nie wiem czy na tym poziomie SQ ma to jakąś wartość. 😁

1 minutę temu, re.ac.tor napisał:

Świetnie!👌Ta funkcjonalność ma kompensować niedokładność zegara taktującego w NODE, który nie jest najwyższej klasy. Z niektórymi DACkami może być używana, z innymi nie. Jeżeli skorzystasz z asynchronicznego USB przestaje mieć znaczenie, bo wtedy master clockiem jest zegar zewnętrznego DACka. Jeżeli będziesz korzystał z wyjść analogowych NODE’a włącz - nie zaszkodzi, chociaż nie wiem czy na tym poziomie SQ ma to jakąś wartość. 😁

6 godzin temu, Krissu napisał:

Dziś po włączeniu Noda znowu klapa. 

,, Dostrojenie zegara ,, wyłączone i znów słychać trzaski i pryki.

Nie sprawdzałem jak działa po USB, bo niestety na dzień dzisiejszy nie mam takich możliwości.

.

• Pokaż nowe odpowiedzi