Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, maciek1 napisał:

Czy podstawowy dac Topping to nowoczesny czy nie? Pytam poważnie. 

Do podstawowego DAC raczej nie bawimy się w wyrafinowany tor audio.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Moim zdaniem wybór DAC na podstawie kości jest bezsensu, liczy się aplikacja, DACi na tej samej kości potrafią grać różnie, o wartości sprzętu dla mnie decyduje tylko własny odsłuch.

Co do iDefendera pytałem bo miałem go kiedyś u siebie, ale nie przyniósł zmian, może nie miał co poprawiać w moim systemie🤔

21 minut temu, Piopio napisał:

Do podstawowego DAC raczej nie bawimy się w wyrafinowany tor audio.

Mam jeszcze do kompa E30 i miałem D90, różnica między nimi jest znikoma... Oba są przeciętne 

13 minut temu, Prewwit napisał:

Co do iDefendera pytałem bo miałem go kiedyś u siebie, ale nie przyniósł zmian

Z opisow wynika że zasada taka sama... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Mam jeszcze do kompa E30 i miałem D90, różnica między nimi jest znikoma... Oba są przeciętne 

Marcinmarcin a jaki wg. Ciebie wybija się ponad te wymienione w rozsądnych pieniądzach, powiedzmy 2,5 tys. zł? Mam akurat E30 i zagrał tak dobrze że modyfikowany odtwarzacz poszedł w odstawkę, system dobierany i modyfikowany jako całość. Tylko kolumny zostały nie ruszone. Dodam że Dac może być z drugiej ręki.

Edytowane przez mozo21
2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Ciekawe a jakie DAC nie są ? Słuchamy 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, mozo21 napisał:

Mam akurat E30 i zagrał tak dobrze

Zgadzam się, jest niezły, a w swojej cenie swietny. Mam go do tej pory. D90 dla mnie był nieopłacalny. Teraz mam Rme Adi 2, który robi za dac i DSP. Dźwięk mi się dużo bardxiej podoba od toppingow

26 minut temu, marcinmarcin napisał:

Teraz mam Rme Adi 2, który robi za dac i DSP. Dźwięk mi się dużo bardxiej podoba od toppingow

To świetny DAC. Jednak sporo droższy od Toppingów. Więc nie ma się co dziwić, że gra lepiej. 

6 godzin temu, brzdagal napisał:

Witam.Czy wyłączacie ifi na guziku po graniu?

wyłączam guzikiem bo korzystam z ustawinia ekskluzwnego a wtedy nie działa aplikacja

14 minut temu, brzdagal napisał:

Ano faktycznie można z aplikacji.Dzięki.Czy ktoś zastosował połączenie z USB do spdif interfejsem M2tech HIFACE TWO ? 

a po co skoro mozna podłączyć Coaksjala 

Teraz, folab napisał:

wyłączam guzikiem bo korzystam z ustawinia ekskluzwnego a wtedy nie działa aplikacja

a po co skoro mozna podłączyć Coaksjala 

Tak mam podłączone, ale jestem ciekaw różnic w brzmieniu.

9 minut temu, brzdagal napisał:

Tak mam podłączone, ale jestem ciekaw różnic w brzmieniu.

to urządzenie lepiej gra po coaxialu ,sam to stwierdzam i pokazują to testy ,oczywiście potrzebny jest dobrej klasy przewód

15 minut temu, brzdagal napisał:

Chodzi mi o Ipurifier2 spdif.

A jaki masz DAC ? Nie ma wejścia USB ?

11 minut temu, Piopio napisał:

A jaki masz DAC ? Nie ma wejścia USB ?

Miałem w nim wejście USB ale zlikwidowałem to był XMOS u8.Gram po coaxialnym na bb pcm 1794a z opampami staccato.

3 minuty temu, brzdagal napisał:

Miałem w nim wejście USB ale zlikwidowałem to był XMOS u8.Gram po coaxialnym na bb pcm 1794a z opampami staccato.

W takiej sytuacji to sprawdza się interfejs USB/SPDiF z izolacją galwaniczną na USB😉Zasilanie oczywiście liniowe do tego.  Idealnie to działa.

1 minutę temu, Piopio napisał:

W takiej sytuacji to sprawdza się interfejs USB/SPDiF z izolacją galwaniczną na USB😉Zasilanie oczywiście liniowe do tego.  Idealnie to działa.

Dlatego pytałem o M2tech HIFACE TWO .

1 godzinę temu, Piopio napisał:

twierdzę, że tak samo dobrze. A jak się zastosuje izolator Topping HS01 to USB jest nie do pobicia - transmisja idealna 😉

Wkleiłem już kilka razy test Archimago że ten twój topping to audio voodoo i pomiary wskazują że tylko w bardzo kiepskim źródle i przy RCA może, ale nie musi to coś dawać. Przy źródle na poziomie maliny 4 z USB nic już nie daje. 

Jak można więc non stop pisać o tym. 

Coś dają - kable, zasilanie, sposób postawienia kolumn, ale Ty tego nie slyszysz

jesteś fanem pomiarów a jak widać ulegasz voodo

15 minut temu, brzdagal napisał:

Dlatego pytałem o M2tech HIFACE TWO .

Tam jest transformator izolujący. Ja mam rozwiązanie na ADUM4160. Niestety ogranicza to do 24/96. Ale zero zakłóceń. 

13 minut temu, marcinmarcin napisał:

Wkleiłem już kilka razy test Archimago że ten twój topping to audio voodoo i pomiary wskazują że tylko w bardzo kiepskim źródle i przy RCA może, ale nie musi to coś dawać. Przy źródle na poziomie maliny 4 z USB nic już nie daje. 

Jak można więc non stop pisać o tym. 

Coś dają - kable, zasilanie, sposób postawienia kolumn, ale Ty tego nie slyszysz

jesteś fanem pomiarów a jak widać ulegasz voodo

Akurat kable NIC nie dają. A słucham już 30 lat 😉 Jestem fanem racjonalności i nauki. Nie słyszę różnic tam gdzie ich nie ma.

Hmm. To się zdecyduj. Czy polegasz na testach czy odsłuchach. Jeśli na testach to kable NIC nie wnoszą. 

Jeśli Malina jest zasilana liniowo to izolator USB mało wnosi. Jeśli za pomocą taniego zasilacza impulsowego to jednak robi robotę.

Edytowane przez Piopio

6 minut temu, Piopio napisał:

Akurat kable NIC nie dają. A słucham już 30 lat 😉 Jestem fanem racjonalności i nauki. Nie słyszę różnic tam gdzie ich nie ma.

Nie jesteś. Skoro pomiar Toppinga wykazuje że nic to nie wnosi to nie wnosi. Pytanie ile zepsuje dodatkowy kabel i klocek w systemie...

Edytowane przez marcinmarcin

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Nie jesteś. Skoro pomiar wykazuje że nic to nie wnosi to nie wnosi. Pytanie ile zepsuje dodatkowy kabel i klocek w systemie...

A jednak pokazuje, że izolacja USB wnosi ..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Wiesz co to znaczy nachalność? 

Nie wnosi 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba że w wyjątkowo badziewnym systemie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Wiesz co to znaczy nachalność? 

Muszę pisać o izolacji galwanicznej bo to nieodzowna cześć połączenia USB. Nieodzowna dla audiofila ceniącego jakość dźwięku. Jak ktoś jest mądry to wypróbuje. A głupi zaprzeczają.

Edytowane przez Piopio

1 minutę temu, Piopio napisał:

Muszę pisać o izolacji galwanicznej bo to nieodzowna cześć połączenia USB. Nieodzowna dla audiofila ceniącego jakość dźwięku. Jak ktoś jest mądry to wypróbuje. A głupi zaprzeczają.

Wkleiłeś test intona nie Toppinga, gdzie na siłę udowadniaja ze coś to daję przy zaszumionym zrodle jakim jest PC. Ale różnica jest poza jakimkolwiek slyszalnym zakresem, a test dotyczy innego urządzenia niż topping. 

Jak ktoś mądry to trzyma się z daleka od audio voodoo 😁

I nie wydaje pieniędzy na bzdurki

Akurat kable NIC nie dają. A słucham już 30 lat  Jestem fanem racjonalności i nauki. Nie słyszę różnic tam gdzie ich nie ma.
Hmm. To się zdecyduj. Czy polegasz na testach czy odsłuchach. Jeśli na testach to kable NIC nie wnoszą. 
Jeśli Malina jest zasilana liniowo to izolator USB mało wnosi. Jeśli za pomocą taniego zasilacza impulsowego to jednak robi robotę.
Kable nic nie dają?

Teraz to się uśmiałem. W sumie dobrze, że to napisałeś. Miałem kupić HS 01, ale już teraz wiem, że to bez sensu. Parę stów do przodu.

Można słuchać nawet 50 lat i nie słyszeć.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi