Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Piopio napisał:

Ależ ma ! To jest taka sama transmisja.

Z zastrzeżeniem że dotyczy szczególnie utalentowanych, muzykalnych drukarek, które drukują śpiewająco korzystając z protokołu USB Audio 🤪

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

A wiesz co mi się ostatnio przytrafiło.

Drukuję sobie list przewozowy do wysyłki do paczkomatu no i tam jest ten kod kreskowy.

Patrzę a kod kreskowy wychodzi jako taka szara plama po prostu prostokąt szary nie widać tych kresek w ogóle.

Myślę kabel tak to kwestia kabla trzeba podłączyć USB kabel od audio bo mam taki trochę lepszy będzie git.

Patrzę nie , bo drukarka jest na WiFi

Ale widzisz piopio tuszu nie brakuje bo każda litera jest bardzo czytelna łącznie z krawędziami bez względu na wielkość.

Ale kod kreskowy nie wychodzi i nie udało mi się tego uzyskać musiałem iść wydrukować za 50 gr. 

Czy zgubił się zero jedynkowym przekaz tu? Nie mam pojęcia to będzie tejmnica jak z Kennedym 

Cześć, to nie kwestia przesyłu danych, tylko konwersji. Z czego drukowałeś, nie pytam o urządzenie a o aplikację?

Edytowane przez Jacek_72737
1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Z zastrzeżeniem że dotyczy szczególnie utalentowanych, muzykalnych drukarek, które drukują śpiewająco korzystając z protokołu USB Audio 🤪

Dane to dane. W sieci LAN też dane z muzyką różnią się od innych danych ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 minut temu, Piopio napisał:

Dane to dane. W sieci LAN też dane z muzyką różnią się od innych danych ?

A kamień to kamień. W polu, kamień filozoficzny, różni się od innych kamieni? 😉

5 godzin temu, Piopio napisał:

W sieci LAN też dane z muzyką różnią się od innych danych ?

Po LAN żaden sposób się nie różnią, ale po Usb audio ma swój odrębny protokół, inny niż dla danych

19 minut temu, marcinmarcin napisał:

Po LAN żaden sposób się nie różnią, ale po Usb audio ma swój odrębny protokół, inny niż dla danych

Nie ma. Kiedyś tak było. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Już samo fizyczne wpięcie innego urządzenia w tor audio skutkuje ogólnie mówiąc jakimiś zakłóceniami, zakłócenia te są szczególnie duże, gdy urządzenia nie są urządzeniami stricte audio, czyli laptop , pc, switch, router itd.

Żeby było weselej najczęściej dopiero gdy te "zakłócenia" znikną lub ulegną redukcji za sprawą optymalizacji  / ulepszeń w torze audio zdajemy sobie sprawę o ich wcześniejszej obecności.

Dlatego Ci, którzy nic nie zmieniają wydają się żyć szczęśliwie, a ci którzy zmieniają dobrze się bawią, nabywają nowe doświadczenia, cieszą się coraz to lepszą jakością brzmienia.

W sumie nie ma przegranych, są za to tylko zbędne dyskusję o tym, że ja nie słyszałem, więc ty też nie słyszysz. Albo, że moja wiara jest mojsza od Twojej itd.

7 godzin temu, Jacek_72737 napisał:

Cześć, to nie kwestia przesyłu danych, tylko konwersji. Z czego drukowałeś, nie pytam o urządzenie a o aplikację?

Nie no to było tak wrzucone na śmieszki trochę ale może wyjaśnisz to będę wiedział. Wiesz co jakaś darmowa apka na telefon otwierająca pdf. No i w niej widzę drukarkę. 

Kamień filozoficzny to jednak inny kamień niż Krzemień na przykład 😛

4 minutes ago, m4tech said:

W silen angel na wyjściu usb zwykła malinka... więc chyba słabiej niż IFI

Byc może ,ale jest jeszcze  EBU czy i2s których brak w ifi.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie no to było tak wrzucone na śmieszki trochę ale może wyjaśnisz to będę wiedział. Wiesz co jakaś darmowa apka na telefon otwierająca pdf. No i w niej widzę drukarkę. 

Kamień filozoficzny to jednak inny kamień niż Krzemień na przykład 😛

Cześć, soko, ale tutaj winna jest właśnie ta apka. Jeśli otwierasz plik nie zaisany na tel może wydarzyć się to samo. Dane są konwertowane przez tego typu apki przed wydrukiem. Ściągnij plik na pamięc telefonu otwórz go za pomocą adobe readera i tam daj drukuj. Swoją droga serwis drukujący też ma własną konwersję haha. Dobrze mieć taki jak drukarka ja mam np Canona serwis zainstalowany na tel bo takiej drukarki używam.

2 godziny temu, NRK napisał:

To był koniec już na samym początku.

Tak to niestety wygląda, szkoda bo dobrze skonfigurowane gra prawie jak SOtM 200 🤪

3 godziny temu, NRK napisał:

To był koniec już na samym początku.

I dałem się złapać w pułapkę, bo po kupnie pierwszego Zena, byłem przekonany, że producent zaraz zadba o poprawki i kupiłem drugiego. I teraz mam 2 wkurzające szajsy. Wkurzające tym bardziej, że nie widzę alternatywy.

3 godziny temu, jaszcze1 napisał:

Wkurzające tym bardziej, że nie widzę alternatywy.

Dla siebie może znalazłem alternatywę: Gustard R26 

DAC na poziomie, a sekcję stream dostaje się jakby gratis, bez żadnych ulepszeń gra to w wyższej lidze niż Zenek

no i mniej tych pudełek i kabli....

.... ale żeby było 100% stabilnie z tego co na razie widzę to chyba tylko Roon, ...podobnie jak na Zenku

Edytowane przez m4tech
8 godzin temu, m4tech napisał:

gra to w wyższej lidze niż Zenek

Granie w wyższej lidze nie znaczy, że zawsze "lepiej":) Tak tylko się czepiam:) Chyba też nadejdzie dla mnie czas na Roon...

Edytowane przez maciek1
37 minut temu, maciek1 napisał:

Granie w wyższej lidze nie znaczy, że zawsze "lepiej":)

Próbuję tej samej drogi, jak wielu zrobiło na Head-Fi, tam sporo osób zdecydowało się sprzedać łańcuchy ZEN + U18..lub  SU-6 lub inne DDC, aczkolwiek byli też tacy którym ZEN + H18 sprawowały się lepiej niż streamer w R26, ci zazwyczaj nie mieli izolacji światłowodem na ethernecie.

Edytowane przez m4tech
12 godzin temu, m4tech napisał:

. ale żeby było 100% stabilnie z tego co na razie widzę to chyba tylko Roon, ...podobnie jak na Zenku

Mconnect/bubble upnp warto spróbować jeszcze 

13 minut temu, marcinmarcin napisał:

Mconnect/bubble upnp warto spróbować jeszcze 

Z tych rzeczy używam JPLAY, wg znacznie lepszy od mconnect na iphonach,
różnica w brzmieniu też jest, ale przede wszystkim szybkość działania porównywalna z Roon i intuicyjność aplikacji

coś jak mconnect na sterydach 😉

5 minut temu, m4tech napisał:

a próbowałeś JPLAY? 

jeszcze nie, ale spróbuję oczywiście. Dzięki!

To ten za 109,99 na rok? Offline Music Player czy ten z "Zółtą" ikonką... Wyszukiwarka takie podpowiada...

Edytowane przez maciek1
  • Pokaż nowe odpowiedzi