Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Pawel Pw napisał:

Mam pytanie do tych co testowali (szczególnie nieparzystych - bo mam w tej chwili ten egzemplarz). Czy działało wam bez problemów wyjście coaxial? U mnie działa bardzo dobrze wyjście USB ale przy przejściu na coaxial jest cisza w głośnikach i na DACu nie swieci się informacja o docierającym sygnale. Ten sam kabelek wpięty do innego streamera przenosi sygnał do DACa bez problemu. Może coś trzeba ustawić w konfiguracji? Nie bardzo widzę co by to mogło być.

Poza tym gra bardzo ładnie 🙂

więcej oczywiście napiszę, ale trochę później

W aplikacji pewnie jest ustawione wyjście usb trzeba przestawić na coaxial.

21 minut temu, Kw202 napisał:

Ale za to baaardzo wkur..... 

A to jest po sieci czy na wifi?

Ludziska rzucili się na ten streamer jakby nie wiadomo co to było a okazuje się że obsługa to porażka totalna. Za niewiele więcej można mieć SOtM sMS-200 który funkcjonalnością bije to iFi na głowę nie wspominając o komforcie użytkowania oraz Roon Ready.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

30 minut temu, Tal napisał:

Ludziska rzucili się na ten streamer jakby nie wiadomo co to było a okazuje się że obsługa to porażka totalna. Za niewiele więcej można mieć SOtM sMS-200 który funkcjonalnością bije to iFi na głowę nie wspominając o komforcie użytkowania oraz Roon Ready.

SOtM nie ma Tidal Connect. iFi jest Roon Ready. Widzę, że lubisz pisać o rzeczach o których nie masz pojęcia.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

ifi zen stream mam od dobrych kilku miesięcy lub właściwie całą rodzinkę zenów czyli i dac i can i tylko na początku miałem problemy z konfiguracją zen stream a bardziej  żeby zrozumieć jak to działa ale teraz to wszystko śmiga i z najnowszym softem beta nie ma żadnych problemów 🙂zen stream sterowany z apki ifi na android która też stabilnie się zachowuje .  A i musi być silny sygnał wifi bo musiałem kupić wzmacniacz wifi bo mi wariował . Może ta sztuka jest wadliwa i wprowadza takie dziwne zachowania w funkcjonowaniu . Jaką ma wersję firmware ? 

Edytowane przez Kajo
zła pisownia

Ten produkt to drętwy i mocno przeciętny projekt byle tylko naiwniakom wcisnąć ten gniot który dizajnersko i funkcjonalnie jest poniżej krytyki.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

8 minut temu, marcinmarcin napisał:

I co z tego. Gra za to doskonale 😁

Gra tak samo jak iFi. Tylko obsługa inna. Streamer bez Tidal Connect to staroć nie wart zainteresowania. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

33 minuty temu, Tal napisał:

Ten produkt to drętwy i mocno przeciętny projekt byle tylko naiwniakom wcisnąć ten gniot który dizajnersko i funkcjonalnie jest poniżej krytyki.

Jaki produkt jest więc godny zainteresowania ? Ma funkcjonalność iFi i kosztuje podobnie ?

8 minut temu, NRK napisał:

Sotm również😀

Owszem. Ale kolega wskazywał Roon Ready jako zaletę SOtM. iFi nie jest gorszy.

3 minuty temu, Piopio napisał:

Owszem. Ale kolega wskazywał Roon Ready jako zaletę SOtM. iFi nie jest gorszy.

Jako endpoint po usb pewnie różnic zero.

4 godziny temu, Tal napisał:

nie mam żadnych problemów z obsługą ,jakość dźwięku wysoka a cena niska

3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

I co z tego. Gra za to doskonale 😁

na poziomie ifi

Nie wiem skąd się biorą u niektórych problemy z pierwszą konfiguracją, bo do mnie dzisiaj zawitał Ifi i wszystko poszło od pierwszego strzału 😄 Diody świecą jak należy, prawa zmienia kolor w zależności od puszczonego materiału...lewa na biało, łączność po wi-fi

Kiedyś miałem SOTM sms200 prywatnie razem z Chordem Qutest i bardzo ciepło go wspominam. Za to na pewno się nie zgodzę, że funkcjonalnie przebija Zen Stream którego teraz używam. Jakoś za SOtM nie tęsknię, szczególnie, że zabił mi dwie karty microSD w swoim życiu. Łatwo o tym znaleźć info na necie, bo to była ich bolączka :( 

Co do wyglądu, to sami wiecie. O gustach się nie dyskutuje.

1 godzinę temu, iFi Audio napisał:

że zabił mi dwie karty microSD w swoim życiu

Temat kart sd jest praktycznie nie aktualny. Sklepy które mają w ofercie Sotma sprzedają już urządzenia z  dobrymi kartami. Sami je wymieniają.

2 godziny temu, iFi Audio napisał:

szczególnie, że zabił mi dwie karty microSD w swoim życiu.

20zl sztuka? 😁

Na pewno z SOtM 200 ani z usbridge signature mimo że to malina nie ma 1/10 takich ciekawostek jak koledzy wspominają z testowania ifi 😋

Usbridge signature przez ponad pół roku nie zawiesił mi sie ani raz... Szybkość reakcji z Moode jest błyskawiczna, zero lagów, przycięć, braków połączenia itp 

8 godzin temu, Piopio napisał:

Jaki produkt jest więc godny zainteresowania ? Ma funkcjonalność iFi i kosztuje podobnie ?

Wspomniane, ale faktycznie nudne, nie dają tyle emocji co ifi 😀

4 godziny temu, folab napisał:

na poziomie ifi

Wypowiem się po teście, ale raczej wątpię... 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Wspomniane, ale faktycznie nudne, nie dają tyle emocji co ifi

Serio ? A Tidal Connect jest ? A cena ? 1790 ? A po rabacie jeszcze mniej 😉

7 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Wypowiem się po teście, ale raczej wątpię... 

z AV , "  ZEN Stream, przynajmniej na basie, jest lepszy niż podstawowy model SOtM-a. Trudno jest mi natomiast jednoznacznie odnieść się do różnic w jakości pozostałych zakresów, ponieważ do tego potrzebne by było bezpośrednie porównanie obydwu urządzeń. Wydaje mi się jednak, że w kwestii muzykalności prym wiedzie produkt iFi  "

5 godzin temu, Piopio napisał:

Serio ? A Tidal Connect jest ? A cena ? 1790 ? A po rabacie jeszcze mniej 😉

Tidal connect to może być wartosc dodana dla początkującego "adepta" streamingu. Instaluje to coś i puszcza - no chyba że sie sprzęt  zawiesi 😁

Ale można lepiej jakościowo - mconnect/ bubble / Roon. 

Czym lepsiejszy system tym bardziej słychać jak nienaturalnie gra apka natywna. 

57 minut temu, folab napisał:

z AV , "  ZEN Stream, przynajmniej na basie, jest lepszy niż podstawowy model SOtM-a. Trudno jest mi natomiast jednoznacznie odnieść się do różnic w jakości pozostałych zakresów, ponieważ do tego potrzebne by było bezpośrednie porównanie obydwu urządzeń. Wydaje mi się jednak, że w kwestii muzykalności prym wiedzie produkt iFi  "

Ciekawy jestem jak wypadnie z usbridge signature, który w moim poczuciu jest gdzieś blisko SOtM 200. 

6 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Ciekawy jestem jak wypadnie z usbridge signature, który w moim poczuciu jest gdzieś blisko SOtM 200. 

Ja bardzo czekam na Twoją opinie, bo po głowie też od jakiegoś czasu chodzi mi nakładka Digione Signature 😉

6 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Tidal connect to może być wartosc dodana dla początkującego "adepta" streamingu. Instaluje to coś i puszcza - no chyba że sie sprzęt  zawiesi 😁

Ale można lepiej jakościowo - mconnect/ bubble / Roon. 

Czym lepsiejszy system tym bardziej słychać jak nienaturalnie gra apka natywna. 

Serio tidal connect gra gorzej od bubble ?! 

To może że spotify też tak jest?!

No to testuję zasilacz IFI ipower Elite , jeszcze się nie wygrzał a już mogę powiedzieć że całe te wasze testowanie strimera z darmowym zasilaczem jest pozbawione sensu bo na darmowym zasilacza Zen Stream gra szaro , matowo,bez detalu i nudno...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez folab
57 minut temu, folab napisał:

na darmowym zasilacza Zen Stream gra szaro , matowo,bez detalu i nudno...

Aż tak bym nie deprecjonował, ale fakt - u mnie z liniowym Toppingiem P50 jest poprawa, zwłaszcza holografia. Instrumenty mają więcej przestrzeni, mimo większej ich objętości. Wokal ładniej odseparowany. No i z liniowym jest opcja dla lubiących niuanse, które wnoszę power cordy😉

Edytowane przez AiM-TV
9 godzin temu, AiM-TV napisał:

Aż tak bym nie deprecjonował, ale fakt - u mnie z liniowym Toppingiem P50 jest poprawa, zwłaszcza holografia. Instrumenty mają więcej przestrzeni, mimo większej ich objętości. Wokal ładniej odseparowany. No i z liniowym jest opcja dla lubiących niuanse, które wnoszę power cordy😉

Cikawe jest to że IFI ELITE to zasilacz impulsowy..

• Pokaż nowe odpowiedzi