Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebne wiecej prądu

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, muda44 napisał:

Jakie dokładnie są to głośniki? 

Przezroczyste o nazwie kodowej X3P. Zamówione do Bach Grand.

Sprawdzę MF, jak będzie za dużo mięsa to lector. 

Pozdr.

33 minuty temu, quatross napisał:

Przezroczyste o nazwie kodowej X3P. Zamówione do Bach Grand.

Sprawdzę MF, jak będzie za dużo mięsa to lector. 

Pozdr.

Vienna kiedyś brała głośniki od Seasa. Przezroczysty polipropylen o nazwie XP który ma specyficzne brzmienie. Dla mnie to najlepszy polipropylen ale ma tendencje do upiększania brzmienia więc ja bym był ostrożny ze sprzętem który idzie w podobnym kierunku. 

MF miałem M6i i bym go do takich kolumn nie polecił chyba że źródło by było bardzo analityczne i takie też kable. 

Może Audiolab, Exposure, Primare, coś w tym kierunku. Albo np lampa, Octave V70 używany. 

Miałem kiedyś Vienna Beethoven i dopiero ruszyłem je Xindakiem A600P

31 minut temu, muda44 napisał:

MF miałem M6i i bym go do takich kolumn nie polecił

A we wcześniejszym wątku  mi go polecałeś do moich kolumn.

Sądzę że jesteś niewiarygodny, po tym co napisałeś teraz.

Xindak jest awaryjny. Nie chcę w to brnąć. 

Został lector, z tym że on ma tylko 70W i nikt nie potrafi powiedzieć jak gra 😁

Chyba go przetestuję...

18 minut temu, quatross napisał:

A we wcześniejszym wątku  mi go polecałeś do moich kolumn.

Sądzę że jesteś niewiarygodny, po tym co napisałeś teraz.

Xindak jest awaryjny. Nie chcę w to brnąć. 

Został lector, z tym że on ma tylko 70W i nikt nie potrafi powiedzieć jak gra 😁

Chyba go przetestuję...

Napisałem że chyba że źródło i kable będą analityczne bo gra cały system a Musical M6i to potężny mocowo wzmacniacz i bez problemu napędzi większość kolumn . Za 5000, M6i jak ktoś szuka mocy, muzykalności i dynamiki z ładnym brzmieniem to jeden z najciekawszych używanych wzmacniaczy. 

Xindak jest awaryjny? Tylko niektóre firmy nadal produkują sprzęt o niskiej awaryjności. 

Pytasz o opinie jaki wzmacniacz do kolumn których nikt nie zna a jesteś tu tyle lat że już powinieneś wiedzieć że trzeba wypożyczyć i sprawdzić u siebie jak coś zagra. 

10 000 to za mało na bardzo dobry, nowy wzmacniacz o brzmieniu jakie oczekujesz. Zawsze będzie kompromis albo pazur albo muzykalność. Połączenie tych cech to zupełnie inne przedziały cenowe. 

Z Viennami fajnie grają np Krell 400XI czy 500 ale źródło musi mieć dobry sygnał po XLR i są to już leciwe wzmacniacze. 

Powodzenia. 

W dniu 12.08.2021 o 21:05, quatross napisał:

Preferuję raczej szybsze granie, muzykalne i z pazurem jak to możliwe, 

Cześć,

Moim zdaniem fajną opcją, która spełnia Twoje oczekiwania jest niemiecki Trigon Exxact, warto posłuchać go z Twoimi paczkami. Charakterystyka jest jak najbardziej taka jak opisujesz. Jest trochę szybszy i jaśniejszy od Musicala w mojej ocenie.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

30 minut temu, Na Temat Audio napisał:

Cześć,

Moim zdaniem fajną opcją, która spełnia Twoje oczekiwania jest niemiecki Trigon Exxact, warto posłuchać go z Twoimi paczkami. Charakterystyka jest jak najbardziej taka jak opisujesz. Jest trochę szybszy i jaśniejszy od Musicala w mojej ocenie.

Pozdrawiam,

Michał

Cześć czy możesz mi zrobić cenę dla forumowicza? (Na MF mam solidny rabat)

Proszę też o adres e-mail bo tak aktualnie najprościej jest mi się kontaktować, Michale. A tu mam blokadę na privy. 

3 minuty temu, quatross napisał:

Cześć czy możesz mi zrobić cenę dla forumowicza? (Na MF mam solidny rabat)

Proszę też o adres e-mail bo tak aktualnie najprościej jest mi się kontaktować, Michale.

Oczywiście, napisz do mnie. [email protected]

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Ja bym skupił się tak jak muda pisze. Mam beethoveny i żaden krell s300i,  żadne primare (nie pamiętam modelu) żadna primaluna nie dały rady. To znaczy grało ale jakoś tak bez polotu. Teraz mam od dłuższego czasu dussun. 6i i na zmianę monobloki a'la audiomatus i to kilka lat gra Ok,ale jak znam siebie to i tak coś zacznę jeszcze szukać. Coraz częściej jednak spoglądam w DIY. 

Godzinę temu, kaliman2 napisał:

Teraz mam od dłuższego czasu dussun

Mam nadzieję że to nie reklama tego: https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmacniacz-zintegrowany-dussun-v6i-dual-mono

A Dussun R30? Co można o nim powiedzieć?

22 godziny temu, muda44 napisał:

Z Viennami fajnie grają np Krell 400XI czy 500 ale źródło musi mieć dobry sygnał po XLR i są to już leciwe 

A może Audio gd Master 10 ?

Wolę nie wchodzic A klasę bo u mnie muzyka gra prawie na okrągło..

13 godzin temu, kaliman2 napisał:

Ja bym skupił się tak jak muda pisze. Mam beethoveny i żaden krell s300i,  żadne primare (nie pamiętam modelu) żadna primaluna nie dały rady. To znaczy grało ale jakoś tak bez polotu. Teraz mam od dłuższego czasu dussun. 6i i na zmianę monobloki a'la audiomatus i to kilka lat gra Ok,ale jak znam siebie to i tak coś zacznę jeszcze szukać. Coraz częściej jednak spoglądam w DIY. 

A może Audio gd Master 10 ?

Wolę nie wchodzic A klasę bo u mnie muzyka gra prawie na okrągło..

Jak duzo prądu i cenowo okolice m6si to hegel h300. Sam sie zastanawialem jakis czas temu nad wzmakiem i rozwazalem miedzy tymi dwoma 😉 Okolice 7k aktualnie uzywka chodzi. Do tego na pewno DAC, bo ten zintegrowany to poziom lekko wyzszy niz topping d50s (robilem z dwa lata temu bezposrednie porownanie). 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Podsumowując w sumie to konieczna jest głównie wydajność prądowa niezależnie od mocy. Już miałem to z jakimś 40W Moon ale gora była nie do przyjęcia, w każdym razie trzymał te kolumny za mordę jak trza!

q .

16 godzin temu, quatross napisał:

Podsumowując w sumie to konieczna jest głównie wydajność prądowa niezależnie od mocy. Już miałem to z jakimś 40W Moon ale gora była nie do przyjęcia, w każdym razie trzymał te kolumny za mordę jak trza!

q .

Posłuchaj wzmacniacza lampowego 

10 godzin temu, quatross napisał:

Coś Haiku-Audio? W lampę nie wchodzę, nie chcę  🙂

Z Haiku Audio słuchałem wzmacniacz tranzystorowy SOL II. W bezpośrednim porównaniu z Creek Evolution 2 zagrał lepiej, lecz nie tak, żeby za niego zapłacić około 10 tys. zł. 

Jak szybkie i muzykalne to może coś z Simaudio Moona?

Z Haiku najszybszy jest Sol 4 i Sol 3. Sol 2 to raczej klimaty Lectora i tutaj już się prezentacja przesuwa w kierunku melodyjności (ale wg mnie nie precyzji). 

W dniu 18.09.2021 o 14:48, jaxcek napisał:

Jak szybkie i muzykalne to może coś z Simaudio Moona?

Z Haiku najszybszy jest Sol 4 i Sol 3. Sol 2 to raczej klimaty Lectora i tutaj już się prezentacja przesuwa w kierunku melodyjności (ale wg mnie nie precyzji). 

Moon to prawidłowy trop duża rezerwą prądu lecz górę ma deko metaliczną. SOLE grają raczej technicznie 🤨

W dniu 9.09.2021 o 08:55, muda44 napisał:

10 000 to za mało na bardzo dobry, nowy wzmacniacz o brzmieniu jakie oczekujesz. Zawsze będzie kompromis albo pazur albo muzykalność. Połączenie tych cech to zupełnie inne przedziały cenowe.

A jakie to wzmaki ?? I ile kosztują? Jeśli da się połączyć muzykalność i dynamikę to może się skuszę w przyszłości..

Potrzebuję tranzystora oczywiście!

1 godzinę temu, quatross napisał:

A jakie to wzmaki ?? I ile kosztują? Jeśli da się połączyć muzykalność i dynamikę to może się skuszę w przyszłości..

Potrzebuję tranzystora oczywiście!

U mnie jest to Accuphase E-270 z kablem Acoustic Zen Gargantua II. 

22 godziny temu, muda44 napisał:

U mnie jest to Accuphase E-270 z kablem Acoustic Zen Gargantua II. 

Zacny kabel . . .

czytałem opinie że Accu. grają analitycznie lub raczej technicznie. Jaka w takich ocenach jest muzykalność?

2 godziny temu, quatross napisał:

Zacny kabel . . .

czytałem opinie że Accu. grają analitycznie lub raczej technicznie. Jaka w takich ocenach jest muzykalność?

Pierwszy raz od Ciebie czytam że Accuphase grają technicznie czy analitycznie. Chodzi mi o wzmacniacze bo np DP-75 jest żywo grającym odtwarzaczem, no może też E-450. 

E-270 zastąpił mi Unisona Simply Italy czyli prawdziwe lampowe single ended a Gargantua wyciągła z niego  dynamikę, zejście na basie, selektywność, rozdzielczość i jeszcze głębszą scenę bez utraty barwy, muzykalności. 

E-370 i 470 idą już w stronę większej precyzji. Kwestia kolumn, źródła, okablowania i preferencji.  

W dniu 1.10.2021 o 05:58, muda44 napisał:

Kwestia kolumn, źródła, okablowania i preferencji.  

Czy Aurory zostały u Ciebie w systemie? Jak to jest teraz?

W dniu 1.10.2021 o 03:51, quatross napisał:

Zacny kabel . . .

Analityczne, techniczne granie mogą mieć pod górkę z muzykalnością.

De gustibus non est disputandum

21 godzin temu, Yankes napisał:

Analityczne, techniczne granie mogą mieć pod górkę z muzykalnością.

Nie lubię wychwytywać samych szczegółów w mojej muzyce to nie dla mnie. Miałem tak z rotelem ra-1070 (męczarnia)

Godzinę temu, quatross napisał:

Nie lubię wychwytywać samych szczegółów w mojej muzyce to nie dla mnie. Miałem tak z rotelem ra-1070 (męczarnia)

Masz rację...na dłuższą metę to strzał w kolano. Przy muzyce chciałbym odpoczywać a nie analizować każdy szelest "tła"

De gustibus non est disputandum

• Pokaż nowe odpowiedzi