Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz sprzet i nasze zarobki

kordianek

Rekomendowane odpowiedzi

Bylo juz o proporcjach klockow w waszych zestawach, ja zastanawiam sie jak wyglada konfrontacja miesiecznych zarobkow i ceny calego sprzetu - ile musielibysmy pracowac na nasz sprzet nie wydajac na nic innego ani zlotowki ( nie jemy, nie kapiemy sie, nie wlaczamy zarowek, w ogole to mieszkamy na dworcu ;-) )? W moim przypadku ( jeszcze nie pracuje ) nie moge powiedziec ile bym na sprzet zarabial, ale "oszczedzania" to mam na okolo 5-6 miesiecy.

https://www.audiostereo.pl/topic/15650-nasz-sprzet-i-nasze-zarobki/

Kordianek, modyfikując peerelowskie powiedzenie, to zarabiam 5 tysięcy, na czynsz i "życie" przeznaczam cztery, co miesiąc wydaję na sprzęt i płyty półtora i jeszcze tysiąc odkładam na wakacje. Proste?

W Stanach (luznym) standartem dla Audiofili jest roczna pensja za ktora wiekszosc moze kupic brdzo dobry system, a co niektorzy nawet state-of-the-art.

Pisze tutaj o CALYM kompletnym systemie ze wszystkimi akcesoriami itp.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

ALBINOS no wrescie jakis normalny czlowiek ktorego juz uwazam za konkretnego goscia te wasze opinie sa na pozionie 12 latka jak ktos pyta o wybor sprzetu to tu sie goscie kłoca np. yamacha jest najlepsza i nic po za tym wogole nie wiem po co te forum tu jest jezeli ktos juz pisze to mysle ze powienien sie ograniczyc do pisania ZALET a przede wszystkim WAD !!!! danego klocka jak np. harman kardon hd 750 kto by przypuszczal ze tam wystepuja takie problemy z napedem !! i to taka wielka firma i oto chodzi ja tu zagladam tylko i wylacznie aby wylapac jakies wady sprzetu bo np. co z tego ze odsluchalem np odtwarzacz cd i super gra jak sie okazuje po jakims czasie ze ma problem z odczytem PLYT ORGINALNYCH a wogole wszyscy forumowicze sa do dupy poza tymi ktorzy doradzaja tylko i wylacznie odslych i jeszcze raz odsluch i oto chodzi wiec zakoncze ten watek i juz nie piszcie krytycznych wpisow na moj temat bo szkoda pradu i tak to mam gdzies i napewno nigdy sie nie bede sugerowal zakupem sprzetu takim psedoaudiofilom jak wy :SA WYJATKI" ALBINOS POZDRO

porabalo Was? Blekithetmanski, o co chodzi?! Najpierw ze tylko odsluch a potem ze jak nie czyta plyt to szajs. To jak w koncu? Odsluch czy moze tez jakosc? Zalety i wady. A co jak nie chce sie zapsuc przez 20 lat a gra ze o kant potluc?

A tak poza tym na wracajac do pytanie pewnie musialbym pracowac ze 2 miesiace :-(

pzdrw

soso

spodziewalem sie takiej rekcji tak jak mowilem idioci przeciez wyraznie pisze ze odsaluch na przemian z wyszukiwanie wad i zalet sam odslych nie wystarczy trzeba zebrac informacje od uzytkownikow tego sprzetu !!! i odwrotnie wady_zalety i odsluch a nie kretynskie wychwalanie sprzetu czy ty masz jakies problemy ze soba normalny kretyn i bacznosc o moj panie istny shrek szybciej bym nauczyl latac swinie niz tu cos komus wytlumaczyc

pozdro badylu od sprzetu

bez obawy jestem sczery do bólu nie wstydze sie swojego miasta i ani miasto za mnie jestem jak najbardziej normalnym czlekiem ale mnie ponioslo przez te forum a tak wogole prosze szukac nie polonistow tylko szafistow

z mojej skromnej pensji (praca sezonowa jak narazie) musialem oszczedzac ok 4 miesiecy..........teraz jeszcze 3 zeby rozszezyc system o kino domowe :(((. I niech Ktoś powie ze Polska to kraj perspektyw i możliwości !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.