Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

Uff po tym co niektórzy tu piszą odetchnąłem z ulgą że dobry jakościowy olej do auta ceną nie zabija ale auto przynajmniej 4dB ciszej jedzie niż na średniaku a to jest w uj progres

ale są takie dodatki do oleju…

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

35 minut temu, ASURA napisał:

Kurła miernikiem z Taiwanu takim plus 1000 złotych a nie z Castoramy

No sory, ale z miernikami mam trochę do czynienia. I np. miernik Fluke 115/C50...  za około 1600pln ma dokładność pomiaru napięcia DC ±0,5% + 2 cyfry. Ma wyświetlacz 3,75 cyfry co oznacza, że przy pomiarze 12V pokazuje z rozdzielczością 10mV + błąd pomiaru ±0,5% + 2 cyfry.

Do tego jeśli masz kabel o długości tylko 1m ( co daje 2m bieżące ) o grubości 1mm2 i puścisz przez niego prąd o natężeniu 1A ( coś koło tego bierze np. mój DAC ) to spadek na tym kabelku wyniesie jakieś 0,033V.

I teraz sobie wyobraź co się dzieje z tym napięciem jak na odbiorniku gdy przyjdzie, jak to określiłeś, " pik dużej energii " cokolwiek miałeś na myśli.

Komputer to prądu bierze w zależności od obciążenia procesora, więc to napięcie jest na końcu Twojego kabla doń jakby pływające 🤔.

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
30 minut temu, pmcomp napisał:

i nie zapomnij o wstawieniu bezpiecznika na taki za 50 tys PLN

W odpowiednim kierunku oczywiście🙂.

5 minut temu, SenorCoconut napisał:

Znajomy kupił sobie meble audio  droższe niż moje dwa systemy

Ale jakby ten znajomy powiedział, że teraz mu się przestrzeń poprawiła i że znikła "buła" na basie a wokale są jakby bliżej publiki?

Abstrahując od ceny, bo nie ocenę chodzi. Towar jest tyle warty ile jest skłonny zapłacić za niego klient ( świadomy czy nie świadomy nie jest istotne ).

7 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

No sory, ale z miernikami mam trochę do czynienia. I np. miernik Fluke 115/C50...  za około 1600pln ma dokładność pomiaru napięcia DC ±0,5% + 2 cyfry. Ma wyświetlacz 3,75 cyfry co oznacza, że przy pomiarze 12V pokazuje z rozdzielczością 10mV + błąd pomiaru ±0,5% + 2 cyfry.

Do tego jeśli masz kabel o długości tylko 1m ( co daje 2m bieżące ) o grubości 1mm2 i puścisz przez niego prąd o natężeniu 1A ( coś koło tego bierze np. mój DAC ) to spadek na tym kabelku wyniesie jakieś 0,033V.

I teraz sobie wyobraź co się dzieje z tym napięciem jak na odbiorniku gdy przyjdzie, jak to określiłeś, " pik dużej energii " cokolwiek miałeś na myśli.

Komputer to prądu bierze w zależności od obciążenia procesora, więc to napięcie jest na końcu Twojego kabla doń jakby pływające 🤔.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wydaje mi sie, ale moge sie mylić, ze kiedys za czaow analogowych mielismy na laborkaxh mierniki z nawet czterema miejscami po przecinku. A z trzenpma to na pewno.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcinus

Muszę przewietrzyć mój system…

Teraz, pmcomp napisał:

Wydaje mi sie, ale moge sie mylić, ze kiedys za czaow analogowych mielismy na laborkaxh mierniki z nawet czterema miejscami po przecinku. A z trzenpma to na pewno.

Oczywiście, że są. Ale dokładność a ilość cyfr. które może pokazać nie idą w parze.
W każdym mierniku jest napięcie odniesienia i od tego napięcia odniesienia zależy dokładność pomiarów. A ilość cyfr zależy od konstrukcji i komparatorów. Często gęsto ostatnie cyfry są tylko marketingowym chwytem i nawet w opisach dokładności pisze +/- i dodatkowo błąd ostatniej cyfry. 

Wątpię czy ASURA ma porządny miernik 😉.
Oczywiście takie aptekarskie dokładności nie są do niczego potrzebne, bo jak na prostym przykładzie kabelka o długości 1m pokazałem, że na końcu z owej dokładności do 0,001V mamy sieczkę.  Swoją drogą o ile poważniej wygląda 0,001V od 1mV 😁. Na wszystkich ilość miejsc po przecinku robi największe wrażenie.

10 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Wątpię czy ASURA ma porządny miernik 😉.

Guzik mnie to obchodzi! wystarczy że potwierdzi dane deklarowane przez producenta zasilacza laboratoryjnego a o tym pierwszym pisałem ale znalazł się "mędrzec" szukający dziury w całym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 30.10.2024 o 19:07, SenorCoconut napisał:

Przeglądając  ten temat  i wywody niektórych. 80% wypowiedzi to kłótnia Januszy. Nie  sądziłem że faceci siedzą w domu i wypisują takie głupoty 🙂 

jeden Janusz chce przekonać drugiego że on ma rację 🤣

A ja postanowiłem przetestować Przewody internetowe w swoim systemie.

kupiłem: 

Wireworld Chroma

Wireworld Starlight

Supra cat8

Baseus cat8

Furutech Lan8 Ncf 

iFi audio LAN iSilencer| Filtr sieciowy LAN

IFI Izolacje galwaniczna podłączyłem bezpośrednio do Lumina D3

A resztę Przewodów do routera UPC

Który jest zasilaczem liniowym podłączony  do listwy gigawata

Na Luminie  leciał wkoło jeden utwór i prze pinałem kable internetowe po kolei.

Zacząłem od baseusa bo 30 zł

Nie zauważyłem różnice w dźwięku.

na co dzień słuchałem na przewodzie internetowym dołączonym przez producenta Lumina. 

Następnie podłączyłem Supre, po około 5 s dźwięk się zmienił! Ale na gorsze. Bas się ciągnął, był kompletnie niekontrolowany. Bardzo do ciążył dół Pasma, zrobiła się tak zwana buła. 

Następny był Furutech. Bardzo podobna zmiana dźwięku. Ale również rozjaśniła sie góra Pasma.

Następnie żółty Wireworld Chroma, tutaj zrobiło się fantastycznie! bas świetny miał bardzo dobry timing. Środek Pasma gesty ekstra wokale. Góra idealna nic nie kuło.(ten przewód zostawiłem sobie do dzisiaj Jest to jeden z najlepszych Przewodów który wniósł zmiany do mojego systemu ze wszystkich Przewodów jakie kupiłem w życiu. Jest to przewód w konfekcji jednego ze sklepów audio Oryginalnie ma kiepskie plastikowe wtyki. Ten sklep zakłada metalowe solidne takie jak w wyższych modelach)

następnie czerwony  Wireworld. Jeszcze lepiej kontrolowany bas niż żółty. Środek identyczny ale niestety góra bardzo się wyostrzyła. Wokale zaczęły męczyć sibilanty również. Okazalo się że Starlight ma przewodniki OFC Posrebrzane. Stąd ta różnica względem żółtego Wireworlda. Tylko dlaczego to słychać tak samo wyraźnie jakbym zmienił RCA? Przecież to przewód internetowy od przesyłania 0 i 1

Supre i furutecha wróciłem po kilku dniach

Wireworldy zostawiłem sobie na dłużej.

Podłączyłem poprzedni mój  odtwarzacz

EverSolo DMP-A6 Master Edition
prze pinałem Wirewoldy A zmiany w dźwięku były praktycznie niezauważalne!

A te same przewody w Luminie 

zmieniały dźwięk bardziej niż jak zmieniłem przewody Głośnikowe z Tellutium Black na Silver. 
Tak, cyfrowy przewód posrebrzany Wniósł w moim systemie większe zmiany niż posrebrzany przewód analogowy.

Na koniec dodam że byłem do tego wszystkiego bardzo sceptycznie nastawiony bo sygnał cyfrowy to sygnał cyfrowy 0 i 1. A teraz cieszę się o wiele lepszym dźwiękiem za 370zl 

Wszystkie te przewody postanowiłem sprawdzić czy w pływają na obraz mojego telewizora LG Oled C1 I najlepiej wypadł Baseus za 30 zł który został.Na innych obraz szarpał albo był spowolniony itp

Jeden z kolegów mówił że przez WiFi gra najlepiej, niestety tak nie było w przypadku Eversolo. 

Więc wnioski można wyciągnąć tylko jedne. Izolacja galwaniczna pozwala zmieniać dźwięk Przewodów. Wszystkie pomiary i nauki  na ten temat SĄ NIC NIE WARTE. Ponieważ w jednym odtwarzaczu różnice są kolosalne a w drugim praktycznie żadne.  Zera i Jedynki grają. Ale nie zawsze. Gdy dołożymy do tego że ja słyszę inaczej dźwięk niż każdy z was, bo jest to bardzo subiektywne odczucie. Oznacza to że trzeba przewody i wszystkie inne zabawki audio testować samemu.

I co najważniejsze czerpać przyjemność z naszego hobby czego wszystkim życzę 👊

Zgubilem sie co do ceny. 370 PLN? Przeciez czerwony Wireworld to ponad 300 EUR.

6 godzin temu, ASURA napisał:

Guzik mnie to obchodzi! wystarczy że potwierdzi dane deklarowane przez producenta zasilacza laboratoryjnego a o tym pierwszym pisałem ale znalazł się "mędrzec" szukający dziury w całym

Ukryta Zawartość

O to właśnie chodzi. Guzik Cię to obchodzi...

Stabilizacja napięcia    -     ≤0,3%+ 20mV  -  To parametr zasilacza laboratoryjnego za około 2tyś. PLN 

Współczynnik stabilizacji napięcia, to stosunek zmian napięcia wyjściowego względem napięcia wejściowego

I nie ma nic wspólnego ze stabilizacją napięcia w odpowiedzi na obciążenie zasilacza.
Ale Ciebie to guzik obchodzi 🙂.

Przeczytałeś coś czego nie rozumiesz i się cieszysz. I to jest ok, najważniejsze wierzyć i być zadowolonym.

Ukryta Zawartość

Proszę, podaj model żelazka  od którego gwarantuje poprawę brzmienia. Chętnie posłucham i porównam z Twoim sznurkiem od snopowiązałki podczas naszego spotkania. Acha, i o słomie pamiętasz? O słoikach nie wspomnę!

6 godzin temu, BorkowskiM napisał:

Zgubilem sie co do ceny. 370 PLN? Przeciez czerwony Wireworld to ponad 300 EUR.

Szukaj używek. Będą za 50 procentów. Cierpliwości źyczę😁

20 godzin temu, ASURA napisał:

Uff po tym co niektórzy tu piszą odetchnąłem z ulgą że dobry jakościowy olej do auta ceną nie zabija ale auto przynajmniej 4dB ciszej jedzie niż na średniaku a to jest w uj progres

ale są takie dodatki do oleju…

Chłopie … co ty pier….sz ??.

Taaaaak, a na PB98  z Shella czy K-Circle przejedziesz ileś tam kilometrów więcej? Naprawde w to wierzysz? A jak masz ustaiwiony zaplon … na PB98 czy jednak na PB95???

W audio jest podobnie :).

Edytowane przez pmcomp

3 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

O to właśnie chodzi. Guzik Cię to obchodzi...

Stabilizacja napięcia    -     ≤0,3%+ 20mV  -  To parametr zasilacza laboratoryjnego za około 2tyś. PLN 

Współczynnik stabilizacji napięcia, to stosunek zmian napięcia wyjściowego względem napięcia wejściowego

I nie ma nic wspólnego ze stabilizacją napięcia w odpowiedzi na obciążenie zasilacza.
Ale Ciebie to guzik obchodzi 🙂.

Przeczytałeś coś czego nie rozumiesz i się cieszysz. I to jest ok, najważniejsze wierzyć i być zadowolonym.

A ten znów o wierze zamiast coś organoleptycznie samemu spróbować

Nie rozmawiam z tobą bo nigdy nie zrozumiesz nie eksperymentując i nie kojarząc danych działań z konkretnymi wynikami

Panie mondraliński jedno zadanie do domu który kabel 15mb. schowany pod tynk w ścianie będzie lepiej w audio grał i dlaczego

1. Drut podtynkowy płaski 3*4mm2 kwadrat z Castoramy

2. Drut 3*5,5mm  podwójnie ekranowany taśmą miedzianą od Oyade

Oba druty mają w nadmiarze przekrój jak do potrzeb audio za tym spełniają z rezerwą potrzeby , będzie jakaś różnica w dźwięku i konkretnie co się zmieni czy jej nie będzie?

3 minuty temu, ASURA napisał:

Nie rozmawiam z tobą bo nigdy nie zrozumiesz nie eksperymentując i nie kojarząc danych działań z konkretnymi wynikami

Panie mondraliński jedno zadanie do domu który kabel 15mb. schowany pod tynk w ścianie będzie lepiej w audio grał i dlaczego

Oba druty mają w nadmiarze przekrój jak do potrzeb audio za tym spełniają z rezerwą potrzeby , będzie jakaś różnica w dźwięku i konkretnie co się zmieni czy jej nie będzie?

A tynk cementowo-wapienny, wapienny oraz gipsowy?

37 minut temu, ASURA napisał:

Daj juz pokój … zmarli potrzebuja spokoju.

36 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

A tynk cementowo-wapienny, wapienny oraz gipsowy?

Jaki chcesz

5 minut temu, pmcomp napisał:

Daj juz pokój … zmarli potrzebuja spokoju.

Pytałeś ich że się tak mądrzysz?

10 godzin temu, ASURA napisał:

Nie rozumiem dlaczego koledzy są tak bardzo zabetonowani w swoich stanowiskach. Ja tez wszystko sprawdzam i eksperymentuje, a podpowiedzi czy opinie z forum traktuje pomocniczo. 

Cos gra to zostaje, nie gra wraca do sklepu. To nic nie kosztuje. Doswiadczenie jest bezcenne, z kupą zabawy i frajdy. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

14 godzin temu, ASURA napisał:

Jaki chcesz

Ponieważ wątpię czy Ty go wymieniłeś i zatynkowałeś w ścianie pozwolę sobie na powątpiewanie w jakikolwiek sens dyskusji o nim. Tym bardziej, że ja go na oczy nie widziałem 🤭.  Uciekłeś od niewygodnego Tobie tematu i zadajesz pytanie na które, praktycznie nikt nie odpowie. Pacuła ten kabel wychwala pod niebiosy (?) ale czego on nie wychwala... Twoją podstawkę też?

Popełniłem kilka kabelków, kabla ekranowanego mam jeszcze tak ze 30m, może więcej...
Kabel sieciowy ekranowany stosuje się tam gdzie może być źródłem zakłóceń elektromagnetycznych. I tu wspomniany przez Ciebie kabel jak najbardziej może pomóc o ile podłączamy coś co może siać. Dziś większość urządzeń ( z przetwornicami ) ma filtry EMC, te z "tradycyjnymi" transformatorami/zasilaczami miewają takowe ( np. mój wzmacniacz ).

Co do wpływu na przekaz, wybacz oprócz ekranowania od potencjalnych zakłóceń żadnych wokali, czarnego tła, wybrzmień, sceny czy czegokolwiek nie jest w stanie zmienić, ponieważ nie ma takiej możliwości. To element bierny w miejscu najmniej mogący zmienić z wyżej wymienionych aspektów szeroko rozumianego brzmienia systemu.

Ale jak już pochwaliłeś się fotką parametrów to pochwal się fotką zasilacza i miernika którym kontrolujesz czy producent jednak nie robi Cię w bambuko 😁.

7 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Nie rozumiem dlaczego koledzy są tak bardzo zabetonowani w swoich stanowiskach

Bo mój beton jest lepszy niż twój 🙂

2 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ponieważ wątpię czy Ty go wymieniłeś i zatynkowałeś w ścianie pozwolę sobie na powątpiewanie w jakikolwiek sens dyskusji o nim. Tym bardziej, że ja go na oczy nie widziałem 🤭.  Uciekłeś od niewygodnego Tobie tematu i zadajesz pytanie na które, praktycznie nikt nie odpowie. Pacuła ten kabel wychwala pod niebiosy (?) ale czego on nie wychwala... Twoją podstawkę też?

Popełniłem kilka kabelków, kabla ekranowanego mam jeszcze tak ze 30m, może więcej...
Kabel sieciowy ekranowany stosuje się tam gdzie może być źródłem zakłóceń elektromagnetycznych. I tu wspomniany przez Ciebie kabel jak najbardziej może pomóc o ile podłączamy coś co może siać. Dziś większość urządzeń ( z przetwornicami ) ma filtry EMC, te z "tradycyjnymi" transformatorami/zasilaczami miewają takowe ( np. mój wzmacniacz ).

Co do wpływu na przekaz, wybacz oprócz ekranowania od potencjalnych zakłóceń żadnych wokali, czarnego tła, wybrzmień, sceny czy czegokolwiek nie jest w stanie zmienić, ponieważ nie ma takiej możliwości. To element bierny w miejscu najmniej mogący zmienić z wyżej wymienionych aspektów szeroko rozumianego brzmienia systemu.

Ale jak już pochwaliłeś się fotką parametrów to pochwal się fotką zasilacza i miernika którym kontrolujesz czy producent jednak nie robi Cię w bambuko 😁.

Oj rozkręciłeś się nie na temat zadanego pytania dwóch równorzędnych linii które z braku mojej decyzyjności leżą sobie na półce a w sumie ten drugi po cenie tysiąc złotych za metr z pocałowaniem reki poszedł by do ludzi i problem by się sam rozwiązał. Za tym rozumiem że mimo różnych technicznych ataków nie masz po prostu pojęcia o meritum i nawet tematu nie miałeś na warsztacie za tym  sympatyczny inaczej kolego żegnam Pa Pa

3 minuty temu, ASURA napisał:

Oj rozkręciłeś się nie na temat zadanego pytania dwóch równorzędnych linii które z braku mojej decyzyjności leżą sobie na półce a w sumie ten drugi po cenie tysiąc złotych za metr z pocałowaniem reki poszedł by do ludzi i problem by się sam rozwiązał. Za tym rozumiem że mimo różnych technicznych ataków nie masz po prostu pojęcia o meritum i nawet tematu nie miałeś na warsztacie za tym  sympatyczny inaczej kolego żegnam Pa Pa

Nie na temat 😂. Lwia część mojej wypowiedzi dotyczy kabla🙂.

Hmm... Czyli Ty też nie wiesz. Więc mogę napisać słowotok w stylu Pacuły i nie będziesz mógł zweryfikować, czy zmyślam🤔.
Oczekujesz opisu czegoś, czego nie mam ale sam nie jesteś w stanie sprawdzić coś co masz i czym się chwalisz.

Ty piszesz o czymś czego nie da się zweryfikować, bo " ja słyszę " nie jest dowodem. Ja piszę o czymś co sam możesz sprawdzić i się przekonać prawie natychmiast. Tak dla własnej weryfikacji czy producent nie mija się z danymi, które dołącza do owego zasilacza.

Generalnie nie mam problemu z tym, że ktoś kupuje kabel za 1000pln/mb. Jeśli go stać i poprawia mu to samopoczucie to jest to jak najbardziej ok. Natomiast wydaje mi się to nie w porządku, jeśli coś co z natury nie może mieć kwieciście opisywanych wpływów, sugerowane jest jako panaceum na np. kiepską akustykę i rezonans pomieszczenia przy 62Hz. 

Swoją drogą sam musisz chyba nie bardzo wierzyć w ów kabel, skoro czeka i doczekać się nie może. Przecież dla próby możesz go po prostu wpiąć w skrzynkę z bezpiecznikami, na końcu założyć super gniazdo Furutech-a i samemu się przekonać 😉.
W każdym razie ja bym nie wytrzymał i przetestował... A nawet grzejnikiem wygrzał 😁.

Kabli z czystej ciekawości kilka przetestowałem, nie zauważyłem wpływu. wszystkie jednak były dobrej jakości. Ale ja mam sprzęt za 25tyś, więc pewnie, jak tu często można przeczytać, "za słaby".

Nie warto się betonować 🤪

W sumie Denafrips gra lepiej po nielubianym przeze mnie Usb, a Primo gra lepiej po Wifi. Zapiąłem kabel z moim switchem na liniowym zasilaniu i po paru kawałkach wróciłem do WiFi... jest głębiej, spokojniej,  a dynamika jakby większa.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

W sumie Denafrips gra lepiej po nielubianym przeze mnie Usb, a Primo gra lepiej po Wifi. Zapiąłem kabel z moim switchem na liniowym zasilaniu i po paru kawałkach wróciłem do WiFi... jest głębiej, spokojniej,  a dynamika jakby większa.

Jaki masz Ruter WiFi, może to jest nazwijmy to osobnicze?

1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Pewnie że nie warto. Ale jak producent np. na wzmacniaczu pisze 6 x 100W RMS i jednocześnie z tyłu pisze " max power consumption 220W " to jest jawne robienie ignorantów z klientów, w większości z resztą nimi są. Swoją drogą kolega z takiego amplitunera był bardzo zadowolony i sprzedał jak go uświadomiłem, że te 100W jest pobożnym życzeniem.

To samo dotyczy zasilacza i jego deklarowanych parametrów. Ludzie liczą te miejsca po przecinku i to są szczęśliwi.

9 minut temu, ASURA napisał:

Jaki masz Ruter WiFi, może to jest nazwijmy to osobnicze?

UPC Modem Connect Box - taki biały, starsza wersja bez wentylatora. Podłączenie bezpośrednie do niego po kablu dawało taki syf że masakra. Switch TpLink z liniowym zasilaniem rozwiązał wydawało sie problem w 90 procentach. Ale jednak dopiero wypięcie kabla dało mi efekt wow. Coś się niesie. Jak miałem tam w rogu pokoju gdzie router i switch podpięty subwoofer to sprzęgał mi ze wzmacniaczem - musiałem przełączyć na pozycję bez uziemienia (JL Audio).

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

38 minut temu, marcinmarcin napisał:

UPC Modem Connect Box - taki biały, starsza wersja bez wentylatora. Podłączenie bezpośrednie do niego po kablu dawało taki syf że masakra. Switch TpLink z liniowym zasilaniem rozwiązał wydawało sie problem w 90 procentach. Ale jednak dopiero wypięcie kabla dało mi efekt wow. Coś się niesie. Jak miałem tam w rogu pokoju gdzie router i switch podpięty subwoofer to sprzęgał mi ze wzmacniaczem - musiałem przełączyć na pozycję bez uziemienia (JL Audio).

Ja mam TP Link Archer 6 do którego sygnał od modemu dostawcy światłowodu idzie kablem Cat7 i wiadomymi wtyczkami bo innych nie ma. Z Archer-a idzie do kompa kabel mojej roboty i być może ale nie koniecznie że po kablu sygnał jest po prostu lepszy. Byłbym zapomniał to też jest istotne Archer bierze zasilanie  z tej samej listwy zasilającej  Isoteca co pozostałe urządzenia audio za tym nie ma problemu z pętlą masy obwody są krótkie do każdego urządzenia audio  i może to ostatnie tak u Ciebie daje odwrotne wyniki niż u pozostałych osób

Switch Linksysa zasilałem zasilaczem Toppinga, wczoraj podłączyłem zasilacz Ferrum Hypsos. Czyli switch za ok.100zł zasilam zasilaczem za ok.4000zł - dobre 😉

14 minut temu, gutekbull napisał:

Switch Linksysa zasilałem zasilaczem Toppinga, wczoraj podłączyłem zasilacz Ferrum Hypsos. Czyli switch za ok.100zł zasilam zasilaczem za ok.4000zł - dobre 😉

Bardzo dobre. To … idiotyzm 🙂 .

W dniu 2.11.2024 o 21:05, ASURA napisał:

Z Archer-a idzie do kompa kabel mojej roboty i być może ale nie koniecznie że po kablu sygnał jest po prostu lepszy.

W czym ten sygnał jest lepszy ?

Sygnał czyli dane sa lepsze? Jest ich wiecej? Sumy kontrolne sa lepsze?

Edytowane przez pmcomp

Nie wiem w czym jest lepszy ,ale znam pewna złotą zasadę audio.

Na pewnym poziomie  zawansowania w audio absolutnie wszystko ma znaczenie !

Switch Linksysa za 100zl zasilany zasilaczem Ferrum Hypsos za ok. 4000zl wniósł słyszalną poprawę w dźwięku i nie mam najmniejszego zamiaru dociekać dlaczego bo bardziej interesuje mnie efekt, a nie dlaczego 😉

13 minut temu, gutekbull napisał:

Switch Linksysa za 100zl zasilany zasilaczem Ferrum Hypsos za ok. 4000zl wniósł słyszalną poprawę w dźwięku i nie mam najmniejszego zamiaru dociekać dlaczego bo bardziej interesuje mnie efekt, a nie dlaczego 😉

Mam podobne odczucia co Ty i opinie zbieraczy vintage i sypiących się taśm nie biorę na poważnie....

Jak to mówią pycha kroczy przed głupotą, trochę pokory czytając wpis 

38 minut temu, gutekbull napisał:

To pytanie nie bylo do ciebie. A tobie proponuje: sprawdz jakis zasilacz za … 100.000 zl moze bedzie jeszcze lepiej?

21 minut temu, ASURA napisał:

Mam podobne odczucia co Ty i opinie zbieraczy vintage i sypiących się taśm nie biorę na poważnie....

Jak to mówią pycha kroczy przed głupotą, trochę pokory czytając wpis 

Moze ty tez raczysz odpowiedzic na pytanie wystosowane do ciebie … w skrocie w czym te dane sa lepsze na tych twoich lablach?

Jakas moda nastala w calym kraju, maniera polityka … nie odpowiadać na zadane pytanie tylko nawijac makaron na uszy ☺️😬😬

Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi