Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, iro III napisał:

No i jak tu można nie tarzać się ze śmiechu?

a nie możesz sobie załozyć własnego wątku i nie zaśmiecać takich w ktorych nic nie masz nic merytorycznego do powiedzenia?

nawet bum1234 kopiuje wpisy ktore jego zdaniem zasługuja na jego komentarz i komentuje je w wątku do tego przeznaczonym

może warto pójść tym śladem

... no chyba ,że czekasz na bana w temacie to już inna kwestia 🙂

22 minuty temu, rafa napisał:

Kolega kupil z drugiej reki. Byl uzywany przynajmniej rok czasu.

Tzw "probowka" to najwiekszy przyjaciel audiofila 😉

No nie do końca,  w tym przypadku sprawdza się tylko połowicznie, 

Moje doświadczenie z zasilaniem Hijiri, w sumie to z czekaniem na oczekiwany efekt "grania" przy nowym SM2R to prawie dwa tygodnie nonstop. Ostatnio po odłączeniu i przekładkach klocków między półkami popsułem dźwięk na prawie dobę, także potrzeba cierpliwości przy ostatecznych wnioskach. Pozdrawiam wszystkich.

• 2 tygodnie później...
10 minut temu, ravanello napisał:

Co polecacie do zasilania listwy ? Budżet 5kzł

Bez obrazy, ale takie pytania sa ....

Podam przykład:
Jakie polecacie wino ?
albo jeszcze lepiej,
jaki alkohol ?

8 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Bez obrazy, ale takie pytania sa ....

Podam przykład:
Jakie polecacie wino ?
albo jeszcze lepiej,
jaki alkohol ?

Miałeś listwę zasilającą ? Jakiś kabelek Ci podpasował ? Napisz coś o tym. Dziękuje..

W moim przypadku to Shunyata Hydra. Szukam używki,  coś lepszego od Acoustic Revive ze szpuli. 

Juz coś wiadomo, niestety ja nie pomogę bo nie znam jaką sygnaturę dźwięku wnosi Acoustic Revive ze szpuli.
Jeżeli lubisz docieplenie ale utrzymanie przejrzystości to raczej w tej cenie będzie ciężko, choć znam producenta w Niemczech któremu udało się to w tej cenie zrobić, tylko scenę wypycha na przód a nie każdy to lubi czy potrzebuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 6.11.2021 o 20:18, piorasz napisał:

No i nieco żartobliwie... Czy trąbka mojego ukochanego Davisa może brzmieć jeszcze lepiej - ja już wiem, że tak

Ukryta Zawartość

Gdzieś w Hi-Endzie pisałeś o kilku wybranych utworach muzycznych, które będą jako oprawa muzyczna na pogrzebie rodziców.

Wrzuć link do wspomnianego Twojego posta, lub zapodaj utwory ponownie, bo już mi potrzebne.

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
Gdzieś w Hi-Endzie pisałeś o kilku wybranych utworach muzycznych, które będą jako oprawa muzyczna na pogrzebie rodziców.
Wrzuć link do wspomnianego Twojego posta, lub zapodaj utwory ponownie, bo już mi potrzebne.
Tego linka pewnie nie znajdę. Czy aby na pewno chodziło o moich rodziców? Raczej myślałem o własnym pogrzebie. A lista ta zmienia się co jakiś czas ale na topie chyba zawsze będzie "Kind of Blue" MD.
  • Redaktorzy
9 godzin temu, Sovereign napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Wszystko jest bez sensu,
Wszystko pogmatwane
Jak te winorośle,

Gąszcze cmentarniane.

Wszystko, co się złączy,
Znowu się rozłączy,
Na kształt pogmatwanych
Na cmentarzach pnączy.

Wśród wielkiej miłości
Wszystko jest poczęte
I wszystko - bez sensu -
Lecz bardzo jest święte.
..........

Z tego co wiem [mention=49078]kangie[/mention] nie masz za dużo wiosen... Skąd taka świadomość muzyczna i zainteresowanie? Praktykowane gitary tylko?
Niemen to jednak trudny temat dla młodych....
Utwór piękny jak i cała płyta. Moja mama również uwielbia Niemena... Ale my mieliśmy kiedyś prawie całą dyskografię na winylach w domu....

• Redaktorzy

@piorasz nie wiem skąd. Odkryłem go jakoś 10 lat temu. Wchłonąłem całą Jego Twórczość. Kocham Niemena. Im smutniejszy utwór - tym większe u mnie przeżycia...

10 minut temu, piorasz napisał:

Praktykowane gitary tylko?

Jeszcze trąbka, ale ciężko idzie.

[mention=57250]piorasz[/mention] nie wiem skąd. Odkryłem go jakoś 10 lat temu. Wchłonąłem całą Jego Twórczość. Kocham Niemena. Im smutniejszy utwór - tym większe u mnie przeżycia...
Jeszcze trąbka, ale ciężko idzie.
"10 lat temu". Szacunek - za to, żeś młody i doceniasz. Niemen jednak nie miał tylko "smutnych" płyt. Były nostalgiczne ale i wesołe choćby ścieżka filmowa do "Rodziny Leśniewskich".. Och leci łezka... Doskonała wręcz muzyka.
  • Redaktorzy

"Com uczynił". Właśnie puściłem. Na pełnej petardzie. Głośno jak jasny gwint!

Odpływam...

"Com uczynił". Właśnie puściłem. Na pełnej petardzie. Głośno jak jasny gwint!
Odpływam...

Nie masz nawet pojęcia coś uczynił. Słucham całej płyty
Nie słuchałem jej chyba z 10 lat
Nie masz nawet pojęcia coś uczynił. Słucham całej płyty
Nie słuchałem jej chyba z 10 lat
"Inicjały". To wg mnie prawdziwe arcydzieło. Jest jazz i to jaki! Przenieśmy się w inny wątek.
Gość

(Konto usunięte)
42 minuty temu, piorasz napisał:

"Inicjały". To wg mnie prawdziwe arcydzieło. Jest jazz i to jaki! Przenieśmy się w inny wątek.

Dla mnie Marionetki sa najwiekszym arcydzielem, choc wiele utworow jest wybitnych na roznych plytach.

Smutne i dobitne sa teksty i muzyka Curtisa z Joy Division, a znacie Bohren & Der Club Of Gore..

Dla mnie Marionetki sa najwiekszym arcydzielem, choc wiele utworow jest wybitnych na roznych plytach.
Smutne i dobitne sa teksty i muzyka Curtisa z Joy Division, a znacie Bohren & Der Club Of Gore..
Kocham to co powiedziałś. Ja płaczę dziś po długiej przerwie jak słucham tej płyty!
Pamiętaj też o "Inicjały".....
Jeśli masz ochotę pogadać na ten temat to przenieśliśmy się w wątek o rocku progresywnym. Jeśli nie znajdziesz pytaj o link. Dzięki za odzew
Gość

(Konto usunięte)

Jest TYLE muzyki do sluchania, a tak MALO czasu..

Milesa Davisa tez uwielbiam, szczegolnie od konca lat 60-tych i taki Molvaer na pierwszych dwoch plytach, Khmer i Solid Ether, cholera jestem w pracy..

Edytowane przez Cezary_58669

Milesa Davisa tez uwielbiam, szczegolnie od konca lat 60-tych i taki Molvaer na pierwszych dwoch plytach, Khmer i Solid Ether, cholera jestem w pracy..

Khmer fantastyczne granie. Solid Ether nie znam ale poznam
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, piorasz napisał:

Khmer fantastyczne granie. Solid Ether nie znam ale poznam emoji3.png

Obie plyty sa fantastyczne, polecam rowniez Baboon Moon w podobnym Milesowskim klimacie, reszta projektow NPM to wiecej elektroniki i bitu😉

• 2 tygodnie później...

Ponieważ swoje już odsłuchałem i jak widać nie trzeba mieć sprzętu za chore pieniądze, kategorycznie  NIE ZGADZAM SIĘ.

Proszę, młodych poszukiwaczy dobrego dźwięku o nie sugerowanie się tego typu wpisami, bo kable mają zasadniczy wpływ na dźwięk często większy od wymiany elektroniki, dobrze to słyszę.

56 minut temu, Marek68 napisał:

bo kable mają zasadniczy wpływ na dźwięk często większy od wymiany elektroniki, dobrze to słyszę.

Za takie wpisy co poniektórzy spaliliby Cię na stosie, za głoszenie czarnej magii 😁  Bo to przecież nielogiczne i niepojęte, że kawałek druta ... ??? 🤣

31 minut temu, urkoni napisał:

Za takie wpisy co poniektórzy spaliliby Cię na stosie, za głoszenie czarnej magii 😁  Bo to przecież nielogiczne i niepojęte, że kawałek druta ... ??? 🤣

Nie lekceważ tematu dobrze zrobionego druta...😋

57 minut temu, urkoni napisał:

Za takie wpisy co poniektórzy spaliliby Cię na stosie

Sami powinni się spalić.. ze wstydu 😉 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

53 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

Nie lekceważ tematu dobrze zrobionego druta...😋

He he 😁 Widzisz, ja jestem jednym z "tych nawiedzonych" co słyszą nie tylko wpływ na brzmienie przewodów, ale również (o zgrozo!) wtyków 🤪

• Pokaż nowe odpowiedzi