Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

A no to tak ,wszystko się wyjaśniło.

Pewnie babka smaczna .

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Pewnie babka smaczna .
U mnie jeszcze się piecze..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Brak pomysłu to jak widać też pomysł, szkoda do tego tematu zaglądać jak nawet założyciel tematu daje d...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Brak pomysłu to jak widać też pomysł, szkoda do tego tematu zaglądać jak nawet założyciel tematu daje d...
Kolego ASURA. Nikomu jeszcze dupy nie dałem. Temat obserwuję i być może jak ty przestaniesz go obserwować to napiszę coś konkretnego. Pisałem już wyżej, że najwaznieszy jest looz. Nikt nikogo na siłę tu nie trzyma także jak ci się nie podoba to bajo jajo I szerokości. Zresztą nic mądrego tu nie napisałeś no i masz swoje wizje jak wielu z nas w tym temacie. I tak sobie myślę.... Lubię się dzielić ze swoimi wizjami ale w swoim gronie - nie myl czasem z Salonikiem.
A rozmowa o (choćby) kablach jest tak "specyficzna", że dorosłem do tego aby się nie wygłupiać publicznie...

No i wywnętrzyłeś się ale czy to coś zmieni wątpię! dobrych kabli to tu lepiej nie szukać

dobrych kabli to tu lepiej nie szukać

Fakt. Dla mnie można temat zamknąć. Jak długo pamiętam to forum, to temat kabli był tematem bardziej kto ma większego (zresztą nie tylko temat kabli). Ktoś kto zdobył sobie "poważanie" na forum miał decydujący głos. A owo "poważanie" zawsze polegało na nieograniczonym budżecie. Ok. Tu super dogodność gdyby nie to, że inni zatracili się w pogoni w dorówniu tym najętniejszym zamiast skupić się na najważniejszym czyli rzeczywiście ważnych aspektach brzmienia systemu a nie ich cenie. W końcowym efekcie mamy ceny jakie mamy bo rynek te absurdalne podejście wyniuchał czego jesteś Ty sam tego dowodem produkując absurdalne rzeczy za absurdalne pieniądze.
Ja to nawet nazywam po imieniu. To jest bandytyzm i okradanie ludzi!

Teraz, piorasz napisał:

Fakt. Dla mnie można temat zamknąć. Jak długo pamiętam to forum, to temat kabli był tematem bardziej kto ma większego (zresztą nie tylko temat kabli). Ktoś kto zdobył sobie "poważanie" na forum miał decydujący głos. A owo "poważanie" zawsze polegało na nieograniczonym budżecie. Ok. Tu super dogodność gdyby nie to, że inni zatracili się w pogoni w dorówniu tym najętniejszym zamiast skupić się na najważniejszym czyli rzeczywiście ważnych aspektach brzmienia systemu a nie ich cenie. W końcowym efekcie mamy ceny jakie mamy bo ranek te absurdalne podejście wyniuchał.

Jest sporo drogich kabli które nie grają za tym kto ma większego ale czuja do nich oraz wie co z czym łączyć i na tym ostatnim bym się skupił

Jest sporo drogich kabli które nie grają za tym kto ma większego ale czuja do nich oraz wie co z czym łączyć i na tym ostatnim bym się skupił
Ale jest też sporo kabli w rozsądnej cenie, które naprawdę grają super tylko lepiej gadać o droższych bo ... zresztą sam sobie dopowiesz...

co z czym łączyć i na tym ostatnim bym się skupił

Co z czym łączyć to sprawa nadal indywidualna. Nie ma na to żadnej recepty ani przepisu. Nie ma tutaj nawet żadnego doktorka ani szefa kuchni. Kiedy to wreszcie zrozumiesz? Istnieje instynkt, owszem ale zdolności do tego nadal są uzależnione od wielu innych czynników jak choćby własne preferencje. Bo jak mnie zaprosisz do siebie to znajdę mankamenty u ciebie tak samo jak Ty w moim systemie. Zresztą... I ja i Ty po czasie i tak znajdziemy mankamenty nawet we własnych systemach nieprawdaż?
Po co nonstop modyfikujesz system? Ja to pojąłem i słucham tylko muzyki. Nuda Panie prawda?
19 minut temu, piorasz napisał:
21 minut temu, ASURA napisał:

Ale jest też sporo kabli w rozsądnej cenie, które naprawdę grają super tylko lepiej gadać o droższych bo ... zresztą sam sobie dopowiesz...

Ale co mam sobie dopowiedzieć, swego czasu komputer do streamingu w końcu zaczął sensownie jak dla mnie grać, patrzę do tyłu a tam wszystko prawie okablowane kablami Tara Labs

Przyszedł Michael Fermer i jemu nóżka też zaczęła żywo podskakiwać

no ale on też analogu słucha na...Tarze 🤣

Sam wiesz że potrafię trudniejsze kable sklecić ale przy kablach niskoprądowych słychać wszystko i tam d. szkłem nie wytrzesz wsad musi być w przeciwieństwie do wysokoprądowych gdzie różnymi pracochłonnymi ( nie licząc swojego czasu pracy "tanimi") rozwiązaniami można trochę nadgonić...

Cały czas przypominam że każdy ma inną percepcję dla mediany dużo kabli jest super i z tym ostatnim nie walczę bo i poco?

Każdy się cieszy tym co ma

30 minut temu, piorasz napisał:

Co z czym łączyć to sprawa nadal indywidualna. Nie ma na to żadnej recepty ani przepisu. Nie ma tutaj nawet żadnego doktorka ani szefa kuchni. Kiedy to wreszcie zrozumiesz?

Ależ paru speców z czujem  by się w dobieraniu kabli znalazło ale nie piszą tu czy na ą ę innym forum; zrozumieli że z trolingiem ani z właścicielami kabli za duże $$$ nie ma co walczyć...

Ale co mam sobie dopowiedzieć, swego czasu komputer do streamingu w końcu zaczął sensownie jak dla mnie grać, patrzę do tyłu a tam wszystko prawie okablowane kablami Tara Labs
Przyszedł Michael Fermer i jemu nóżka też zaczęła żywo podskakiwać
no ale on też analogu słucha na...Tarze
Sam wiesz że potrafię trudniejsze kable sklecić ale przy kablach niskoprądowych słychać wszystko i tam d. szkłem nie wytrzesz wsad musi być w przeciwieństwie do wysokoprądowych gdzie różnymi pracochłonnymi ( nie licząc swojego czasu pracy "tanimi") rozwiązaniami można trochę nadgonić...

Cały czas przypominam że każdy ma inną percepcję dla mediany dużo kabli jest super i z tym ostatnim nie walczę bo i poco?
Każdy się cieszy tym co ma
Żebyś mnie dobrze zrozumiał... Z resztą kiedyś Ci pisałem już to.. Nie mam nic do Ciebie i strasznie mnie cieszy to że Ciebie coś cieszy. Ja ci nie mam powodu nie wierzyć, że zrobiłeś sam coś co powoduje tymbardziej satysfakcję i gra zadowolająco. Martwi mnie tylko jak wyczuwam że chcesz nie tyle się z tym podzielić publicznie ale próbujesz też to wcisnąć innym za nie małe pieniądze. Gdybyś kiedyś spróbował rozdzielić Twoje rozdwojenie jaźni to chętnie pogadam z wami oboma. Poważnie.
Jak kogoś pomawiasz to przedstaw dowód bo inaczej potraktuję Cię jak gnojka!
Nie przesadzaj proszę. Nawet cię nie obraziłem jeszcze. Co więcej szacun wyraziłem...
1 minutę temu, piorasz napisał:

Nie przesadzaj proszę. Nawet cię nie obraziłem jeszcze. Co więcej szacun wyraziłem...

Nie nie wymigasz się, konkrety z ostatnich 5 lat proszę albo publicznie odszczekaj i przeproś

Nie nie wymigasz się, konkrety z ostatnich 5 lat proszę albo publicznie odszczekaj i przeproś
Hehehe. Rozbawiłeś mnie
Wiesz może coś o kościele i klęcznikach?

A może o kocim żwirku?

1 minutę temu, piorasz napisał:

Hehehe. Rozbawiłeś mnie

Ukryta Zawartość

Wiesz może coś o kościele i klęcznikach?

Wiem w 2017 nie rozwijałem biznesowo tematu, w 2018 roku dla tych którym się to podobało zrobiłem i zamknąłem temat

Coś jeszcze jakieś pomówienia? czy przeprosisz publicznie?

Widzisz znaczek branża?

Ukryta Zawartość

Wiem w 2017 nie rozwijałem biznesowo tematu, w 2018 roku dla tych którym się to podobało zrobiłem i zamknąłem temat

Coś jeszcze jakieś pomówienia? czy przeprosisz publicznie?
Widzisz znaczek branża?
Wiesz... W d.. mam kiedy ty biznes rozwijałeś- szczerze. Wiem jednak jedno. Twój biznes mi wisi i nie kupiłbym nawet pułapki na myszy od Ciebie.
8 minut temu, piorasz napisał:

Wiesz... W d.. mam kiedy ty biznes rozwijałeś- szczerze. Wiem jednak jedno. Twój biznes mi wisi i nie kupiłbym nawet pułapki na myszy od Ciebie.

Za tym jak widać słowo przepraszam jest Ci obce za tym jesteś czym jesteś patrz post #1125

• Moderatorzy
31 minut temu, ASURA napisał:

Za tym jak widać słowo przepraszam jest Ci obce za tym jesteś czym jesteś patrz post #1125

Za co ktoś ma Ciebie przepraszać? 
Sam wszedłeś w „produkcję” kabli sygnałowych, pozyskiwanych ze starych telewizorów, produkcję drewnianych pudełek wypełnionych kamyczkami, otrzymujesz za to chwałę na jaką zasługują ludzie trudniący się takimi praktykami. Nie obruszaj się, że ktoś komentuje otaczającą go rzeczywistość taką jaką ona jest. 

-----------------

W dniu 17.11.2023 o 03:11, Krzysztof_56775 napisał:

OK. Dziękuję za odpowiedź.

Ale, ale ... co daje i przed czym chroni, to pół metra ekranowania od strony gniazdka ?

hm , gdyby to się dało zmierzyć , zważyć , tak jak wielu audiofilów dopasowuje swoje siecówki do swojego toru , ja również metodą prób i błędów uzyskałem najlepszą możliwa konfigurację , myślę że może  początek zasilania jest najistotniejszy ze względu na pierwszy kontakt z całą instalacją w domu i tu ekran odgrywa istotną rolę a w dalszej kolejności powoduje degradację dźwięku o czym jestem przekonany

16 godzin temu, piorasz napisał:

Fakt. Dla mnie można temat zamknąć. Jak długo pamiętam to forum, to temat kabli był tematem bardziej kto ma większego (zresztą nie tylko temat kabli). Ktoś kto zdobył sobie "poważanie" na forum miał decydujący głos. A owo "poważanie" zawsze polegało na nieograniczonym budżecie. Ok. Tu super dogodność gdyby nie to, że inni zatracili się w pogoni w dorówniu tym najętniejszym zamiast skupić się na najważniejszym czyli rzeczywiście ważnych aspektach brzmienia systemu a nie ich cenie. W końcowym efekcie mamy ceny jakie mamy bo rynek te absurdalne podejście wyniuchał czego jesteś Ty sam tego dowodem produkując absurdalne rzeczy za absurdalne pieniądze.
Ja to nawet nazywam po imieniu. To jest bandytyzm i okradanie ludzi!

A ktoś ci nakazuje kupować te kable za ,,absurdalne,, pieniądze ?   Ktoś cię okrada?  Zastanów się co piszesz .

A tak wracając do meritum, tym wykaszajacym gagantue kablem nie było coś że stajni ricable? Tak z ciekawości pytam, swoich kabli raczej już nie ruszę... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

A tak wracając do meritum, tym wykaszajacym gagantue kablem nie było coś że stajni ricable? Tak z ciekawości pytam, swoich kabli raczej już nie ruszę... 

Wrzuć zdjęcie sieciówki, może to? nie pamiętam przestałem być wtedy na kupnie i nie wrzuciłem do typowanych do odsłuchu

@Mikelas76 

Tak z ciekawostek wyglądała moja lista zakupowa z przed paru lat skończyło się na czymś innym a i tak budżet przekroczył z górką cenę samochodu

air tight 211 monobloki  lżejsze granie mniej gęste.

stereovox 

kt150 

harmonix interkonekt gold performance

hi damond

acoustic zen grgantua ok 6500pln do p3060 1.8m 

Chord Dave (DAC) 50'000pln  Voice

Atoll DR400SE Black/Silver 19'990pln  lub Atoll CD400 Black/Silver 23990pln  Audioforte

TAD COMPACT EVOLUTION ONE  85'000pln

Copland CTA 408  audioklan.com.pl 32'000
---------
186'990pln wtedy

Jednak zasilających Acoustic Zen Gargantua słuchałem u siebie wcześniej z przed kompletowania systemu i dalej chętnie bym dwa przygarnął z amerykańskimi 20A wtyczkami do moich Jeff Rowlandów no chyba że te Ricable (które?) lepiej? z nimi zagrają...

I o dziwo jest to mz. bardzo budżetowy zakup przy cenie pozostałych obecnych komponentów w torze....

14 minut temu, ASURA napisał:

Ricable (które?) lepiej? z nimi zagrają...

Czy lepiej nie wiem, ale gdzies mi świta że chyba te okazały się lepsze, a może lepiej się wpasowaly poprostu 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Pokaż nowe odpowiedzi