Skocz do zawartości
IGNORED

Amazon Music Unlimited w jakości Hi-res

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
3 godziny temu, Music&Hi-Fi napisał:

o jakichś proponowanych artystach czy płytach można również zapomnieć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U mnie Auralic nic nie przycina,problem chyba leży gdzieś indziej. Zgadzam sie że aplikacja działa kiepsko. Trzeba dać mu czas na dotarcie bo potencjał jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hmmm... nie wiem czy zauważyłeś, ale u góry masz napisane "Playlist" a nie np. "Artists", "Albums"... a poza tym takich rzeczy najlepiej szukać w oryginalnych aplikacjach a nie w Lightning... ale też jak kto woli... 😉

No i oczywiście chodziło mi nie o to co Amazon poleca, tylko co Amazon mógłby mi polecić po przesłuchaniu np. Pearl Jam, Diany Krall czy innych artystów, których już słuchałem. Lightning tego nie pokazuje, również na Tidalu, trzeba zajrzeć do ich aplikacji...

17 godzin temu, Music&Hi-Fi napisał:

Jakość dźwięku... Hmmm...

Mialem miesiac i powiem szczerze ze roznica jakosci jest minimalnie na korzysc amazona i to na niektorych kawalkach. Przynajmniej u mnie. Jednakze ilosc wykonawcow/plyt/utworow to zdecydowanie tidal. Takze sama obsluga i podanie aplikacji na korzysc tidala. Pozegnalem amazona bez zalu. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

5 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Mialem miesiac i powiem szczerze ze roznica jakosci jest minimalnie na korzysc amazona i to na niektorych kawalkach. Przynajmniej u mnie.

A co było źródłem?

15 minut temu, piotrek7 napisał:

co było źródłem?

heos link hs2. Fajne analogowe brzmienie.

Ale sens mojej wypowiedzi jest taki, ze minimalna wyzszosc jakosci amazona nad tidalem jest niewystarczajaca. Tidal bije amazona wygoda uzytkowania oraz szerszym repertuarem. Jest po prostu lepszy. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

19 minut temu, Mikelas76 napisał:

heos link hs2

I tu upatrywałbym problemu. To urządzenie z segmentu lifestyle a nie hi-fi. Choć nie można mu odmówić funkcjonalności i przyjemnego brzmienia

23 minuty temu, Mikelas76 napisał:

ze minimalna wyzszosc jakosci amazona nad tidalem jest niewystarczajaca

Różnica w brzmieniu pomiędzy serwisami jest wyraźnie słyszalna co pokazywał już Auralic Mini, którego do niedawna używałem jako transport

24 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Tidal bije amazona wygoda uzytkowania

W tym punkcie pełna zgoda 

3 minuty temu, piotrek7 napisał:

tu upatrywałbym problemu. To urządzenie z segmentu lifestyle a nie hi-fi. Choć nie można mu odmówić funkcjonalności i przyjemnego brzmienia

Pewnie masz tu racje, choc nadal slychac roznice i pewna, niewielka wyzszosc amazona.  A z ciekawosci, slyszales heosa w nienajgorszym systemie? 

Edytowane przez Mikelas76

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Denon 2500ne i SF Olympica

Hm, nie lubie Denona, dla mnie troche mulowaty sprzet choc tego modelu nie slyszalem. A sonusy ktore slyszalem brzmialy bezplciowo, jakby wykastrowane byly. Basu co kot naplakal. Te przynajmniej prezentuja sie lepiej.

Moze razem jakos to gra? 

Coraz bardziej doceniam mojego blazebirda z koncowka tranzystorowa, osobna linie audio, zasilanie liniowe i nienajgosze kable z listwa lectora.

Hehe, sie zrobil pean na czesc mojego setu 😉. A tak na powaznie jeszcze tyle trzeba by wymienić..... 

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Hehe, sie zrobil pean na czesc mojego setu 😉. A tak na powaznie jeszcze tyle trzeba by wymienić..... 

Te niecałe 20 zł co miesiąc oszczędności na pewno się przyda 🙂

W dniu 20.12.2021 o 15:31, dzarro napisał:

A co wg Ciebie zagra lepiej:  cedek Esoteric, CEC czy inny z obsługą 16/44 - czy biurkowy DAC za 600 zł  z 32/384?

A dlaczego DAC za 600zł ?

Tutaj kazdy ma DACa za kilka lub kilkanascie kzł a to już zmienia postać rzeczy.

On 12/19/2021 at 2:21 PM, RCD said:

Przetestowałem na Auralic G1, gra znacznie lepiej od Tidal.

A duzo polskiej muzy jest?

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

• 1 miesiąc później...

Amazon Music ponownie pojawił się na urządzeniach Arcama. Niestety gra tylko 16/44 i na 99% to wina Amazona bo z innych źródeł Arcam ST60 na pewno gra pliki 24/96 i 24/192. Na Chromecast hiresy też nie chodzą. Brzmieniowo jeszcze nie wiem - na pewno nie ma przepści do Deezera, a może nawet Deezer gra lepiej.

• 6 miesięcy później...
W dniu 2.04.2022 o 11:58, dzarro napisał:

Amazon Music ponownie pojawił się na urządzeniach Arcama. Niestety gra tylko 16/44 i na 99% to wina Amazona bo z innych źródeł Arcam ST60 na pewno gra pliki 24/96 i 24/192. Na Chromecast hiresy też nie chodzą. Brzmieniowo jeszcze nie wiem - na pewno nie ma przepści do Deezera, a może nawet Deezer gra lepiej.

Ja „gram” na ND8006 przez HEOS i jest 24/192, także to nie jest wina Amazona.

Za 3.99 EUR Ultra HD to korzystna oferta i gra w niezłej jakości.

• Pokaż nowe odpowiedzi