Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuję odtwarzacza CD do zestawu:

Roth Oli 40 + Cambridge Audio Topaz SR10

ALE

póki co rozważam zakup czegoś na więcej niż jedną płytę

dostaniesz cokolwiek w cenie powiedzmy do 500zł?

do tej pory słuchałem płyt CD z konsoli PS3, ale to naprawdę mało wygodne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może coś takiego?

Ukryta Zawartość

Zmieniarka na 6 płyt to niby taka wygodna. Jest za to co się psuć...

To już lepiej idź na całość i kup taką na 100.

A tak na serio to kup sobie do kompletu od kolegi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mandaryn30 przestań w każdym poście wciskać ludziom szmelc z audiofilka. Twoje grundigi też zostały okrzyknięte jako the best ever ?

nie wciskać kit a dać dodatkową alternatywę, żeby zaraz nie pobiegli i nie kupili kolejnego kolorowego marketingowego gówna w sklepie - jak im przeważnie radzisz !

co do Grundiga - a zresztą szkoda czasu a tłumaczenie, kto ma trochę oleju w głowie sam zrozumie

poszukuję odtwarzacza CD do zestawu:

Roth Oli 40 + Cambridge Audio Topaz SR10

ALE

póki co rozważam zakup czegoś na więcej niż jedną płytę

dostaniesz cokolwiek w cenie powiedzmy do 500zł?

do tej pory słuchałem płyt CD z konsoli PS3, ale to naprawdę mało wygodne

Ukryta Zawartość

może coś takiego?

NIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!11

Mój brat ma coś takiego dźwięk tego jest wart z 30 zł.

To jeden wielki niewypał i zero dźwięku.

poz tym ma już drugą kieszeń bo się sypnęła oryginalna.

Ukryta Zawartość

Sony robił zmieniarki w klasie/serii ES - nawet grały :) A bez ES to chyba miała symbol CDP C-705

Ale bardzo dawno nie widziałem nic z w/w na aledrogo, sam bym kupił - nie raz jak pracuje mogłoby to lecieć non-stop, bo tej komercyjnej papki z radiostacji na polskim FM to nawet po pijaku nie zdzierżę... Doda, Gaga, Mandaryna - brrrrrrrrrr

P.S. 5-cio płytowa szuflada jest prosta jak konstukcja cepa, rzadko coś poza paskiem się psuje.

Natomiast jakieś patenty na więcej płyt - sorry nie, podziękował.

Edytowane przez Shrek777

Denon DCD-1500II gra bardzo kulturalnie, homogenicznie, ma to coś, jednak jest to dźwięk wolny, ociężały.

Do tego nie ma laserow. Ja bym sobie odpuscil.

?👈

przestraszyliście mnie :)

myslałem, że będę miał super wygodę, ale powoli odstępuję od tego pomysłu

a jak oceniacie starsze modele Cambridge Audio?

np.

Ukryta Zawartość

czy może jednak ścisnąć mocniej Mikołaja za... pas ;) i postarać się o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chcesz ścisnąć bardziej mikołaja za pas, żeby kupić najbardziej podstawowy z podstawowych CD CA?

To słaby pomysł. Jak już chcesz coś dołożyć i kupić z CA to poszukaj 640C.

pasowałby kolorostycznie

ba, co więcej - tym samym pilotem mógłbym obsługiwać %)

a tak poważnie - w takim przedziale cenowym różnica będzie w ogóle odczuwalna?

ew. jak porównywalnie do odtwarzacza w konsoli PS3 to będzie wyglądało?

Wyświetl postUżytkownik Sz@tynbury dnia 10.12.2012 - 15:16 napisał

Denon DCD-1500II gra bardzo kulturalnie, homogenicznie, ma to coś, jednak jest to dźwięk wolny, ociężały.

Ostatnio na Aledrogo ceny tego modelu poszły w górę chyba przeżywa kolejna młodość albo ktoś zauważył ze stare modele nie muszą grać źle .Mi np podoba się jego brzmienie

Jak w temacie, poszukiwany możliwie najlepszy używany odtwarzacz CD w kwocie 300zł

z dosyć tanim laserem i najmniej awaryjnym, odtwarzacz który poradzi sobie z taka muzyką jak bon jovi, elton john, modern talking, thin lizzy itp

Wzmacniacz Yamaha A-700 i kolumny Summit HS 708, interkonekt ze srebra.

Zdaje sobie sprawe ze moge wymagac za wiele, jednak napewno coś dobrego się znajdzie.

Dotychczasowy odtwarzacz to Yamaha CDX490 napewno nowy odtwarzacz nie może grać gorzej od niej.

Narazie rozpatrywałem takie odtwarzacze jak Sony CDP 790, 970, 591, 490, 991

Dotychczasowy odtwarzacz to Yamaha CDX490 napewno nowy odtwarzacz nie może grać gorzej od niej.

A kto mu zabroni?

To nie jest zła yamaha i z tanim laserem. Zresztą 2 strony wcześniej temat był zapodany.

Witam,

Jakiego CDka mam szukac - powiedzmy do 300 pln, aby zagral szeroka scena i dobrym stereo, a bas zeby nie byl leniwy?

Slucham glownie muzyki filmowej, ale lubie tez D'N'B z elementami jazzu.

Wzmacniacz to NAD 3240PE.

Witam serdecznie, jestem nowym forumowiczem i początkującym w tematach audiofilskich.

Niedawno kupiłem wzmacniacz Marantz PM7000, mam do tego kolumny Monitor Audio MR2 i gram na chwilowo pożyczonym od kumpla Denonie DCD 1500.

Jestem zadowolony z brzmienia tego zestawu, ale prędzej czy później odtwarzacz będę musiał oddać i szukam czegoś, co da mi podobne brzmienie do tego DCD 1500.

Miałem na odsłuchu CD Marantza 6000 OSE, ale nie sprawdził się w ogóle. Średnica jakaś płaska, góra natarczywa i ostra, a bas nie rozchodził się tak miękko jak u denona.

Znalazłem na allegro Denona DCD 835, nie mogę go odsłuchać bo to zbyt duża odległość, ale zastanawiam się czy nie kupić go w ciemno. Pytanie, czy warto za 700 zł? I czy Waszym zdaniem

taki zestaw zagra dobrze? Będę wdzięczny za Wasze opinie.

Dodam, że słucham różnej muzyki, ale głównie rocka i raczej cięższych brzmień.

To za duzo na DCD-835. Mialem go za 250zl, potem sprzedalem za 500zl. Nie jest to zly player, ale nie za taka kase. Do 700zl kupisz DCD-1550AR, wiele lepszy i to jego bym szukal.

?👈

To za duzo na DCD-835. Mialem go za 250zl, potem sprzedalem za 500zl. Nie jest to zly player, ale nie za taka kase. Do 700zl kupisz DCD-1550AR, wiele lepszy i to jego bym szukal.

Dzięki za odpowiedź. Jest taki na alegro, ale facet życzy sobie za niego 1250 zł :) Jest też 1450AR, ale za 800zł, co chyba też jest ceną przesadzoną.

aukcje, które cytujesz z allegro to zapewne od handlarzyn, którzy szukają jeleni, kupując na allegro musisz uzbroić się w cierpliwość a na pewno znajdziesz ciekawy odtwarzacz od zwykłego użytkownika i nie przepłacisz

Dzięki za odpowiedź. Jest taki na alegro, ale facet życzy sobie za niego 1250 zł :) Jest też 1450AR, ale za 800zł, co chyba też jest ceną przesadzoną.

1550AR jest od uzytkownika tego forum. Siedzi w nim nowy laser, sam mu sprzedawalem w zeszlym roku :) Mimo to cena za taki egzemplarz to kolo 800zl nie 1250zl. 1450AR mysle ze kolo 500zl.

?👈

Zanim kupi się od ludzi oferujących w sprzedaży więcej niż dwa, trzy urządzenia radziłbym się mocno zastanowić. Pomimo pięknych opisów większość z nich nie ma większego pojęcia na temat stanu technicznego oferowanego produktu. Wszystko odbywa się na zasadzie sprawdzenia: włączony do sieci- działa. I to wszystko. Konkretne pytania nie mają wiekszego sensu.

A po zakupie już jest tylko jedna śpiewka: przecież to jest sprzęt używany !!!!! Gwarancja to tylko pic na wodę a gdy coś ze sprzętem nie gra pojawia się problem: zabawa w maile, nieodbierane telefony, odsyłanie w obie strony na swój własny koszt, "ekspertyzy" itp cuda.

Poza tym cena jest niewiarygodnie podbita.

Dlatego lepiej kupować od prywatnych osób.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dzięki za rady. To fakt, że handlarze grubo przesadzają z cenami, no i te ich opisy, każdy klocek to "audiofilski, solidny i wysoki model" :) Np. są 2 aukcje Denona DCD 1290, jeden gość chce ok. 300 zł, a handlarz za ten sam 900. Pewnie dlatego, że audiofilski ;)

Zdecydowałem, że będę szukał tego 1550AR lub 1450AR, to chyba dla mnie na tą chwilę najlepsze opcje.

Raczej tak, a jak juz na grubo to szukaj tez DCD-3000, warto doplacic te 300-400zl. Jeszcze rok temu sprzedalem czarne 1550AR w dobrym stanie za 540zl dla forumowego kolegi. Nie bylo chetnych, a teraz po roku 1000zl krzyczą.

?👈

Dokładnie, najpierw radzę przeglądać nasze ogłoszenia ( i czujnie uważać na simona84) oraz z innych forów, z gazet. Jeśli człowiek siedzi na forum kilka lat to jest jakaś pewność, że nie będzie kołował.

Cudem udało mi się znaleźć dcd 1550AR poza allegro :) Niestety przyjdzie do mnie dopiero po świętach, jakoś chyba wytrzymam.

Mam nadzieję, że brzmienie będzie mi pasowało. Dzięki, pozdrawiam.

Panowie, proszę o pomoc w wyborze odtwarzacza CD.

Chcę przeznaczyć na niego do 250zł.

Mam takie na oku:

- HARMAN KARDON HD200

- YAMAHA CDX 750E

- DENON DCD 625 II

- YAMAHA CDX 490

- PIONEER PD-S501

- YAMAHA CDX 470

- YAMAHA CDX 580

- HARMAN KARDON HD710

- YAMAHA CDX 493

Będę podpinał pod wzmacniacz YAMAHA AX-596.

Pozdrawiam.

@boban81 uważasz, że w przypadku tego wzmaka z którymkolwiek poczułbyś jakąś zdecydowaną różnicę?

• Pokaż nowe odpowiedzi