Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na Forum.

Jestem nowym członkiem i chcę się poradzić fachowcom.

Szukam z aukcji allegro jakiegoś odtwarzacza ''niskobudżetowego'' ale nie byle jakiego...myślałem o Technicsie SL-PG700, maksymalnie mogę przeznaczyć na odtwarzacz 500-600 zł.

Proszę napiszcie coś o tym modelu, czy warto?

Druga sprawa to odtwarzacz SACD z tańszych raczej SONY SDC-XB 940 QS można go nabyć na aukcjach już do 1000 zł , czy warto w niego zainwestować czy zostać raczej przy Technicsie?

Dzięki adamb575 za odpowiedź. Wyszło nieporozumienie. Nie mam tego CD. Zastanawiałem sie nad zakupem ale zmieniłem zdanie i kupiłem RCD-951. Twoja odpowiedź mnie utwierdza że odbrze zrobiłem.

Teraz zastanawiam się z jakich pułek cenowych kable sygnałowe i głośnikowe wybrać. I nie mam bladego pojęcia...

Wiem to nie wątek o kablach ale nie chcę zakładać nowego żeby nie zaśmiecać forum.

Zastanawiam się z jakich pułek cenowych kable sygnałowe i głośnikowe wybrać. I nie mam bladego pojęcia...

Wiem to nie wątek o kablach ale nie chcę zakłądać nowego żeby nie śmiecić na forum.]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl mRCD-951. Twoja odpowiedź mnie utwierdza że dobrze zrobiłem. Teraz zastanawiam się jakie kable. Mam już KEFy IQ7, do tego już jedzie do mnie Rotel 971

Wesprzyjcie swoją wiedzą :)

Najlepiej jakieś konkretne propozycje

Eee...

Co się dzieje z tym forum

Jeszcze raz bo coś sie popsuło i wyszedł mi nieczytelny wpis.

Proszę o poradę jakie kable sygnałowe i głośnikowe dobrać do takiego zestawu:

RCD-951

Rotel 971

KEF IQ7

Jak pisałem wcześniej zadaje pytanie tutaj by nie zaśmiecać forum nowymi, mało interesującymi wątkami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W krakowskim TopHifi pan zaproponował do mojego zestawu jakieś AudioQuesty za 230 PLN - jako interkonekty.

Chyba to były te:

Ukryta Zawartość

A sygnałowe nie pamietam marki ale jakieś po 45 PLN/metr.

Waszym zdaniem to dobry wybór?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez quasar

Wiecie może czy laser KSS-271A będzie pasował do odtwarzacza SONY CDP-X779ES, gdzie jest KSS-272A? Chce kupić zastępczy laser w razie gdyby z tamtym zaczęło by być coś nie tak.

Na aukcji kupiłem ostatnio w b. dobrym stanie CD Technicsa SL-PS770D, za 350zł, opłaciło się? Bedzie mi to grało z NAD326 + roth Oli40. Jaki interkonekt byście mogli mi do tego zestawienia polecic?

Technics nie jest znany z dobrej jakości dźwięku, miałem kiedyś pewien odtwarzacz Technicsa (nie pamiętam modelu), sprzedałem go bodajże za 250-300zł i było to najlepsze co mogłem z nim zrobić. Co do modelu SL-PS770D to cena 350zł nie jest okazją, ja bym żadnego budżetowego Technicsa nie kupował. Co do interkonekta to jaka kwota?

Cena za kabel tak ok 170zł. Czyli lepiej go by było wymienic całkiem? Na co ewentualnie? Nie chciałbym przekroczyc 700zł za CD, ale czy w takiej cenie bedzie czuc różnice do tego co nabyłem ostatnio?

Różnica będzie i to znaczna ;) za 500-600zł możesz dostać np.: Onkyo Integra DX-7711 (6870 będzie lepszy, ale nie ma do niego lasera), za 700zł dostaniesz np. Marantza CD-63KI, Sony CDP-X333ES / X339ES, Denona DCD-2560 (problem Sony i Denona 2560 to brak dostępności lasera), Denona DCD-1450AR, wszystkie te odtwarzacze różnią się od siebie charakterystyką dźwięku, ale każdy będzie lepszy od Technicsa. Sam chciałem kupować odtwarzacz do około 700zł, ale okazyjnie udało mi się kupic Sonego CDP-X779ES, który miał być lekko uszkodzony, jednak ma problem tylko z odczytem płyt w średnim stanie, jednak szukam do niego lasera, żeby mieć na zapas, dokładnie tego samego, który siedzi w modelach X-333/339 i znalezienie takowego graniczy z cudem, a jak sie pojawiają osiągają astronimiczne kwoty (używany na ebay'u około 100Euro).

Edytowane przez m.stank2

Witam,

Posiadam słuchawki beyerdynamic dt 990 pro napędzane wzmacniaczem V.A.L. E10

Jako źródła używam na chwilę obecną wieży Panasonic SA-AK28 albo blu-ray Lg BD660

Moje pytanie jest takie czy do tego "kompletu" ma sens w kwocie powiedzmy 400PLN kupić CD który zastąpił by obecne źródła i dałby widoczną i namacalną poprawę dźwięku.

Pozdrawiam

Łukasz

Jeśli mogę coś doradzić to proponował bym pożyczyć od kogoś odtwarzacz CD i samemu sprawdzić .

Swego czasu używałem V.A.L.E10 z odtwarzaczem Technicsa SL-PS 840 i było dość fajnie .

Dziwne propozycje. Przeciez DCD-1650AR i DCD-1015 dzieli przepasc.

To fakt - 1015 wspominam wyjątkowo dobrze i IMO blisko mu do 1550AR i powiedzmy 1450AR, ale 1650AR to pod względem budowy i ceny inna liga.

Edytowane przez alcol

Słuchajcie, brat dal mi swoj amplituner yamaha 797 i chce do niego kupic CD. Wiem, ze tysiak to bardzo malo jak z CD zwlaszcza nowe (a w gre wchodzi tylko nowe... faktora na firme i te sprawy:P). Powiedzcie mi prosze ktore z wymienionych przeze mnie CD gra najlepiej, badz podajcie mi inne modele dostepne za ta kwote ;)

Harman Kardon hd980 - bardzo niska cena

Yamaha cdx-479 - moze jeszcze gdzies sie znajdzie

Yamaha cd-s 300s - lepsze czy gorsze od 479?

Denon dcd 510ae - wzmacniacze niby lipne z tej serii ale cd moze udane?

Prosze pomozcie ;)

Ktoś pomoże z CD do mojego zestawu słuchawkowego, coś takiego widziałem TEAC PD-H500C całkiem mi się podoba ale nie o to chodzi tylko o dźwięk. Może co innego, nie posiadam żadnych preferencji co d marki

Lepiej kupić używkę od kogoś kto może wystawić Ci fakturę a jest sporo takich gości nawet na All.... Za 1tys. kupisz przyzwoity używany odtwarzacz.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Zdecydowanie polecam do Twojej konfiguracji odtwarzacz Yamaha CD-S300. Przyzwoite w swojej cenie i dobrze wykonane urządzenie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

O kurcze czyli jednak polecacie yamahe. Rzeczywiscie stylistycznie by fajnie sie zgralo... No i ten laser kolejny plus... Ale powiedzcie mi czy prawda jest ze to cd jest ze tak powiem malo miesiste, bo natknalem sie na takie opinie? Ja wlasnie lubie cieple brzmienie z solidna podstawa basowa i czy w takim wypadku nie odczuje niedosytu w tym cd?

Ps Szczerze to nie spodziewalem sie takiego szyvkiego i zyczliwego odzewu na moje pytanie i jestem milo zaskoczony;) Dzieki;)

• Pokaż nowe odpowiedzi