Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Co jak co ale te marantze nie maja przestrzeni. Natomiast dcd-1550ar juz ja ma, ale nie jest jasniejszy. Ktos z forum ma nawet takiego na zbyciu. Zajdz do klubu denona.

?👈

To co byś polecał ?

Nie mialem wszystkich cdekow swiata :-) ale akurat z tej serii marantza mialem kilka i wszystkie byly do d...

?👈

A co doradzicie jako cedek do Pioneer A30 z Dali 450 ? Czy iść dalej w Pioneera czyli PD-10 ( nowy 1000 zł )? Muzyka różna ale raczej w kierunku rocka . Wolałbym kupić coś za ok 500 zł używanego.

Witam, mam możliwość kupić DENON DCD 2010 za około 1200-1400 zł, co sądzicie o takim CD, czy jest to dobry odtwarzacz. Obecnie gram na marantz PM8003 i CD6004 czy zmiana na Denon-a wniesie dużą poprawę. Niestety nie będę miał możliwości wcześniejszego odsłuchu, więc po części oprę się na waszych opiniach.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

<br />Daj sobie spokoj z tym Marantzem i z ta seria.<br />

Widać, że nie słuchałeś tych klocków.

A może słuchałeś ale tylko parę modeli.

CD6000 i CD6004 są słabe, płasko grające, mulące ale CD6002 to już inna bajka.

Gdzie dorwales tak tanio dcd-2010? Oczywiscie warto.

Z ogłoszenia, za godzinę mam spotkanie i mam nadzieję na pozytywne oględziny. :)

Jest mój. Jutro go przywiozę do domu i posłucham u siebie. Stan igła i wszystko gra o ile lepiej od mojego starego cd dowiem się jutro. Pierwsze wrażenia pierwsza klasa, solidny skurczy byk.

Widać, że nie słuchałeś tych klocków.

A może słuchałeś ale tylko parę modeli.

CD6000 i CD6004 są słabe, płasko grające, mulące ale CD6002 to już inna bajka.

Chyba je nie słyszałeś ,seria 6000 jest bardzo dobra w stosunku jaka cenę za to płacisz wiem bo sam miałem 6004 i do mulacych nie należał wręcz przeciwnie był bardzej krzykliwy , do tego mechanizm cicho chodzi i czyta wszystko ,dla mnie w tej cenie to rewelka -teraz mam ayona cd który jest kilka razy droższy niż marantz i ayon gra pelnejszym dźwiękiem i dociazonym -tyle że cena 4razy większa

Do budżetowych wzmacniaczy polecam bo bardzo warto do tego made in Japan

:)

Właśnie Szwagier, seria 600x płasko gra,tyczy się to CD jak i PM,miałem komplet 6005 i nie przypadł mi do gustu,tym bardziej nowe klocki ze sklepu to porażka cenowa w PL. Totalnie się nie opłaca,co innego w UK za 1500zł ze sklepu to można powiedzieć ze cena/jakość jest wyśmienita i nie do pobicia.

Nie chce źle mówić o Marantz bo pokazał mi czego szukam w "swoim" brzmieniu

Pozdro

Łokmen Saba

Poszukuję w miarę bezawaryjnego odtwarzacza CD do Denona PMA920 i Triangle Comete z dobrym laserem i przetwornikiem.

Moje typy:

Marantz CD 7300 CD67SE

Denon DCD 1460/2700/2800/1290/3000/1450

Wiadomo ze dcd-3000 lub 2700, ale one rzadko sie trafiaja, a te cd7300 to kleska jest. Nie wiem skad u ciebie te typy bo rozrzut cenowy olbrzymi.

?👈

OK.Rzeczywiście 2700 i 3000 kosztowały około 4000 tys zł w latach 90. To może coś na podobnym pułapie cenowym DCD 1460 / 1290 CZY 1450 Który wart uwagi?

Panowie

Powoli dojrzewa we mnie decyzja o zmianie odtwarzacza CD na nowy.

Aktualnie męczę HARMANA 750, od kilku juz grubych lat. Dźwiękowo , raczej złego słowa nie powiem, ale mechanika tego sprzętu trochę zaczyna mnie irytować.

Były trzy typy Rzecz jasna i tak to skończy się w salonie z zabraniem klocków do domu na odsłuch. Ale może dzieki Wam uda się zawęzić pole manewru lub wrecz przeciwnie rozszerzyć.

XINDAK C-06

Yamaha S-700

Music Hall CD 15.2

Jednak musiałem zrewidować trochę fundusze i teraz sa to okolice 1000 zł, raczej do tej kwoty, a nie powyżej....

W nowych sensowwnych to może Yamaha s-300 albo Onkyo CS 5vl ( bardzo mało o nim tekstów, a z opisu wygląda całkiem zdrowo.. )

Nie zalezy mi na bajerach, wodotryskach i opcjach sieciowych. Ma być solidnie, schludnie wizualnie i z fajnym , pełnym dźwiękiem, raczej cieplejszym, a nie ostrzejszym, ale oczywiście " braku detali "nie zniesę" ;)

Z drugiej strony może uzywane Ma to byc na pewno trwałe, z dostępnymi laserami. Taka alternatywa dla nowego klocka..

Może pancerne Sony z serii XB 930 ( ten z krązkiem dociskowym ) ?

robiz

Panowie

Powoli dojrzewa we mnie decyzja o zmianie odtwarzacza CD na nowy.

Aktualnie męczę HARMANA 750, od kilku juz grubych lat. Dźwiękowo , raczej złego słowa nie powiem, ale mechanika tego sprzętu trochę zaczyna mnie irytować.

Były trzy typy Rzecz jasna i tak to skończy się w salonie z zabraniem klocków do domu na odsłuch. Ale może dzieki Wam uda się zawęzić pole manewru lub wrecz przeciwnie rozszerzyć.

XINDAK C-06

Yamaha S-700

Music Hall CD 15.2

Jednak musiałem zrewidować trochę fundusze i teraz sa to okolice 1000 zł, raczej do tej kwoty, a nie powyżej....

W nowych sensowwnych to może Yamaha s-300 albo Onkyo CS 5vl ( bardzo mało o nim tekstów, a z opisu wygląda całkiem zdrowo.. )

Nie zalezy mi na bajerach, wodotryskach i opcjach sieciowych. Ma być solidnie, schludnie wizualnie i z fajnym , pełnym dźwiękiem, raczej cieplejszym, a nie ostrzejszym, ale oczywiście " braku detali "nie zniesę" ;)

Z drugiej strony może uzywane Ma to byc na pewno trwałe, z dostępnymi laserami. Taka alternatywa dla nowego klocka..

Może pancerne Sony z serii XB 930 ( ten z krązkiem dociskowym ) ?

robiz

koledzy, może jednak coś rzucicie w eter.. ?

robiz

Jeśli ma być trwałe i z dostępnymi laserami to faktycznie polecam coś ze stajni Sony, takiej mechaniki już nie uświadczysz w dzisiejszych odtwarzaczach za w miarę normalne pieniądze, XB930 lub XB920 to dobry wybór, a w przyszłości pewnie w roli transportu też będzie się dobrze ten CD-ek sprawował

Jeśli ma być trwałe i z dostępnymi laserami to faktycznie polecam coś ze stajni Sony, takiej mechaniki już nie uświadczysz w dzisiejszych odtwarzaczach za w miarę normalne pieniądze, XB930 lub XB920 to dobry wybór, a w przyszłości pewnie w roli transportu też będzie się dobrze ten CD-ek sprawował

No własnie, też mi sie wydawało własnie, że budowa i mechanika tego sprzętu jest ok. Ciekawi mnie jeszcze jak to gra, znaczy w którą stronę soniczną ciągnie. Czy to raczej równy i pełny dźwięk, czy ciągnie w którąś stronę bardziej ?

A ma ktoś jeszcze spostrzeżenia odnośnie YAMAHY CDX-596 lub CDX-993. Dźwiękowo, to ponoć spokojnie i raczej po cieplejszej stronie mocy, a jak z trwałością ?

robiz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lasery wciaz dostepne, dzwiekowo to juz dosc porzadny klocuszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lasery wciaz dostepne, dzwiekowo to juz dosc porzadny klocuszek

A ile wiosen maja te sprzęty ? Wyglądają na pełnoletnie już ;)

robiz

Ukryta Zawartość

Witam

Od ponad roku czytam to forum jako niezarejestrowany użytkownik ,ale od 2mc szukam dla siebie odtwarzacza cd i jest tutaj taki natłok informacji oraz skrajne opinie ,że nie mogę znaleźć dla siebie odpowiedniego sprzętu.

Obecnie posiadam kolumny Akkus Y4 (ulepszone usher s-520) oraz wzmacniacz Onkyo a-8850. Aktualnie jako źródło jest laptop ale chce wrócić do moich płyt CD.

Szukam odtwarzacz do kwoty +/- 600zł ,chciałbym by grał lekko ostrzejszą górą i dołem środek pasma może być lekko wycofany.

Licząc na waszą wiedzę i doświadczenie, proszę o poradę czego powinienem szukać.

• 2 tygodnie później...

Dużo góry mało środka - Cambridge Audio 640 !

Choć ja bym wolał pełnozakresowe Sony SCD-XB 940 QS, Arcam Alpha 7 albo Rotel RCD971.

• 3 tygodnie później...

Witam!

Szukam CD do Sansui AU-X 611AV i JBL STUDIO 530.

Budżet jak w tytule wątku (z możliwością niewielkiego przekroczenia w razie konieczności).

Repertuar od jazzu, przez blues i blues rocka do hard rocka.

A może DVD/tani CD jako transport i DAC?

• Pokaż nowe odpowiedzi