Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

CD-63 K.I jest fajny, ale nie za tysiąc.

Wcale się nie upieram żeby wydać cały tysiąc, ale jest to górny pułap (też wcale nie jakiś sztywny)

Jeśli możesz zaproponować coś ciekawego, chętnie wezmę pod uwagę

Ktoś ci głupio napisał o tym Marantzu. CD 67 MkII i CD 67 MkII albo OSE to dobre odtwarzacze które kupisz za ok 300 zł.

Za nieco większe pieniądze możesz kupić Rotela RCD970 czy Arcama CD72.

Ale chyba najtaniej i najlepiej będzie ci kupić audiofilski DVD który czyta też CD : Rotel RDV1080.

Ale chyba najtaniej i najlepiej będzie ci kupić audiofilski DVD który czyta też CD : Rotel RDV1080.

Rotel RDV-995 też czyta CD-R i jak dla mnie jest jeszcze ciekawszy, ale jakby co został już sprzedany :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ktoś ci głupio napisał o tym Marantzu. CD 67 MkII i CD 67 MkII albo OSE to dobre odtwarzacze które kupisz za ok 300 zł.

Czy to Ty sprzedajesz tego Rotela na Allegro?? ;)

A jak gra Audio Analogue Paganini?

Nie - bynajmniej nie sprzedaję żadnego Rotela.

Paganini do twojego taniego Nad'a ? Zastanów się - po co ?

Co do Paganini - nie wiem, może z czasem wymienię i wzmak i kolumny, ale to śpiewka przyszłości...

Co do tego Rotela, to bez urazy - po prostu zarekomendowałeś mi akurat jedyny w tej chwili dostępny na All model:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy uważasz że warto?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Ukryta Zawartość

Czy uważasz że warto?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Ja go nie sprzedaję, słowo ( niedawno sprzedawałem RDV-995), jednakże uważam, że warto. I to bardzo. Tak dobrze zbudowane odtwarzacze DVD, z podwójną ścieżką audio i video, oparte o świetne zasilacze, nie mające żadnych kompleksów do odtwarzaczy CD, produkował chyba tylko Denon. Kiedyś były to topowe urządzenia, kosztujące ponad 5000 złotych. Problemem po latach może być ich trwałośc, ale te najdroższe nie mają, jak na razie, z tym większego problemu.

No to kliknąłem, dzięki za porady i opinie.

Zakup w ciemno - zobaczymy za kilka dni ;))

Na pewno napiszę co i jak.

Pojawił się problem w komunikacji ze sprzedającym (żąda kategorycznie wpłaty bezpośrednio na konto), tak więc odpuszczam, a ponieważ widzę że Rotel już wystawiony ponownie zalecam wszystkim ostrożność:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest chyba normalne że się wpłaca z góry na konto ? Przecież płacąc przez PayU gwarantujesz sobie zwrot pieniędzy w przypadku nieudanej transakcji ...

To jest chyba normalne że się wpłaca z góry na konto ? Przecież płacąc przez PayU gwarantujesz sobie zwrot pieniędzy w przypadku nieudanej transakcji ...

Oczywiście znam zasady i przez PayU wpłacam bez oporów.

Rzecz w tym że gość upierał się przy wpłacie bezpośrednio na jego konto bankowe, a omijając PayU u sprzedawcy z bardzo krótką historią, chyba podejmuję jednak pewne ryzyko.

Inna sprawa, że na moje pytanie o możliwość wysyłki za pobraniem sprzedawca odpowiada dość obcesowo "NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI".

Zajmuję się handlem elektronicznym na co dzień - być może temu człowiekowi brak jest tylko ogłady, ale ja przez lata wykształciłem swego rodzaju "radar", który w tym wypadku zdecydowanie mówi mi "odpuść sobie chłopie" ;)

ale ja przez lata wykształciłem swego rodzaju "radar", który w tym wypadku zdecydowanie mówi mi "odpuść sobie chłopie" ;)

Jeżeli w aukcji figuruje opcja PayU, a taka ZAWSZE JEST, możesz żądać od sprzedającego zapłaty tą drogą. Jeżeli nie zgadza się powiadom Allegro ( jeśli jednak nie sprzeda) to zablokują mu konto. Jeżeli nie kupisz to ty możesz narazić się na blokadę konta, jeżeli gość cie zakapuje.

Denon DVD-2900, jak na DVD, to bardzo dobry klocek. Nie jest tak szybki jak zwykły odtwarzacz, zanim odtworzy to trochę przymuli, ale za to dźwięk ma zadowalający. No i rasowo wygląda.

Jeżeli w aukcji figuruje opcja PayU, a taka ZAWSZE JEST, możesz żądać od sprzedającego zapłaty tą drogą. Jeżeli nie zgadza się powiadom Allegro ( jeśli jednak nie sprzeda) to zablokują mu konto. Jeżeli nie kupisz to ty możesz narazić się na blokadę konta, jeżeli gość cie zakapuje.

Dzięki ale w międzyczasie zakupiłem Marantza 67OSE i tym samym zamykam temat (przynajmniej na razie).

Dziękuję Wam za wszystkie typy i podpowiedzi.

Od Cambridge Audio któryś z odtwarzaczy CD wart zainteresowania 640, 650 740 czy 850 o te serie mi chodzi.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Słuchał ktoś może philipsa cd 100?.

Ile ten model jest wart i czy w ogóle warto go kupić?.

Wydaje mi się że laser jest już nie osiągalny.

Od Cambridge Audio któryś z odtwarzaczy CD wart zainteresowania 640, 650 740 czy 850 o te serie mi chodzi.

850 !

Słuchał ktoś może philipsa cd 100?.

Ile ten model jest wart i czy w ogóle warto go kupić?.

Wydaje mi się że laser jest już nie osiągalny.

To jeden z najstarszych CD na świecie - z 1983 roku. Gra całkiem przyzwoicie, ciepło - nie ma tragedii. Nieco lepsze brzmienie da Ci np Sony CDP-991 za 150 zł. Laser w tym Philipsie to CDM-0. Jest dobry ale po tylu latach ma prawo paść. Można go czasem upolować na ebay-u, kosztuje w granicach 300 Euro. Jeżeli ktoś kocha Vintage i chce mieć najstarszy na świecie odtwarzacz CD to jest to dobry wybór.

To jeden z najstarszych CD na świecie - z 1983 roku. Gra całkiem przyzwoicie, ciepło - nie ma tragedii.

Tragedia może być gdy taki leciwy sprzęt, kosztujący nierzadko kilka tysięcy złotych nagle odmówi posługi. I sam laser nie pomoże. Na to trzeba być zawsze przygotowanym bo trzydziestoparoletni sprzęt stać jest na wszystko. Sam jestem wielkim fanem tych urządzeń, mają duszę i świetny dźwięk, w tyle zostawiają współczesne konstrukcje, ale kupując je trzeba się liczyć z tym, że ostatecznie będą okazem muzealnym, którym zawsze będzie można się przed znajomymi pochwalić. Tyle tylko i aż tyle. Ich zakup to hazard, ale bardzo wciągający.

Jeśli chodzi o ten laser za 300 euro to myślę że dla każdego jest przesadą...

Znalazłem jeszcze takie odtwarzacze:

MARANTZ CD273

Ukryta Zawartość

Philips CD604 (podobno po wymianie paru kondensatorów zaczyna dobrze grać)

Ukryta Zawartość

SONY CDP-XA2 ES

Ukryta Zawartość

SONY CDP-X33ES

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mają duszę i świetny dźwięk

Na temat duszy się nie wypowiadam. Z dźwiękiem się nie zgadzam. One po prostu grają ciepło. Teraz jest tendencja w sprzęcie do rozjaśnionego brzmienia - bo w porównaniach do innych taki chyba lepiej się sprzedaje. I w takim rozjaśnionym systemie taki ciepło grający CD-ek zagra lepiej niż kolejny rozjaśniony. Ale obiektywnie patrząc te stare CD to naprawdę nie jest żadna dźwiękowa rewelacja. Takie jest moje zdanie.

Ale obiektywnie patrząc te stare CD to naprawdę nie jest żadna dźwiękowa rewelacja. Takie jest moje zdanie.

Ile kasy trzeba teraz wydać aby osiągnąć tę żadną dźwiękową rewelację? :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi