Skocz do zawartości
IGNORED

Sonetto 8 potrzebują wzm/ all in one

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Planeta Dźwięku napisał:

Zależy jak duże posiadasz pomieszczenie, jak daleko siedzisz od kolumn i przede wszytskim jak głośno słuchasz. Ogółem to nie sa ciężkie kolumny do napędzenia. mają 90dB i 4Ohm.

Gold 300 są u nas w promocji nie wiele droższej od Silver 500, a one często wychodzą w połączeniu z EVO150.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście w kesti EVO150 zapraszam do wyceny.

pomieszczenie ok 35m otwarte jeszcze na kuchnie 10m, strefa odsluchowa jakies 3 na 3, slucham w kazdej skali glosnosci 🙂

zapomnialem ze to 4ry ohmy, sorry ale 8k (za tyle moge miec silvery) do 16k to jest 2x drozej 🙂 nie wiele to pojecie wzgledne 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
10 minut temu, ryback napisał:

pomieszczenie ok 35m otwarte jeszcze na kuchnie 10m, strefa odsluchowa jakies 3 na 3, slucham w kazdej skali glosnosci 🙂

Na spokojnie wystarczy.

10 minut temu, ryback napisał:

zapomnialem ze to 4ry ohmy, sorry ale 8k (za tyle moge miec silvery) do 16k to jest 2x drozej 🙂 nie wiele to pojecie wzgledne 😄

Może lekko mnie poniosło z tym nie wiele, ale na pewno są w świetnej cenie. Zamiast Silver 500 sądzę że w Twoim przypadku lepiej wypadnie Pylon Audio Diamond 30 mkII, moje skromne zdanie. Pomyśl nad nimi.

9 minut temu, Planeta Dźwięku napisał:

Na spokojnie wystarczy.

Może lekko mnie poniosło z tym nie wiele, ale na pewno są w świetnej cenie. Zamiast Silver 500 sądzę że w Twoim przypadku lepiej wypadnie Pylon Audio Diamond 30 mkII, moje skromne zdanie. Pomyśl nad nimi.

myslalem o nich tylko to 50 cm glebokosci mnie przeraza + odsuniecie od sciany i wyjada za bardzo do przodu, po drugie ta nasza marka jakos takos malo prestizowa 🙂

7 minut temu, ryback napisał:

myslalem o nich tylko to 50 cm glebokosci mnie przeraza + odsuniecie od sciany i wyjada za bardzo do przodu, po drugie ta nasza marka jakos takos malo prestizowa 🙂

Z tym słowem mało prestiżowa to bym polemizował, bo na rynku Azjatyckim odnosi spore sukcesy, podobnie jaki i w Europie. Mimo wszytsko zachęcam do sprawdzenia barwa powinna Ci pasować, a jakość przekona Cię sama do zakupu :)

3 godziny temu, ryback napisał:

ta nasza marka jakos takos malo prestizowa 🙂

Zawsze możesz okleić je fornirem hebanowym i krysztalami Svarovskiego. Będzie prestiżowo. Albo przyjąć, że głośnik ma dobrze grać a nie budować ego posiadacza 

2 godziny temu, piotrek7 napisał:

Zawsze możesz okleić je fornirem hebanowym i krysztalami Svarovskiego. Będzie prestiżowo. Albo przyjąć, że głośnik ma dobrze grać a nie budować ego posiadacza 

raczej nie zakumales o co chodzi 😄

• 2 tygodnie później...

Witam,  

dużo sie zmienilo od tamtego czasu. 

W miejsce Evo wszedl Accuphase e280 plus Bluesound node n130 i to dopiero grało. 

Tak jak sugeruja Koledzy/ Sprzedawcy  najlepiej brac do domu i próbować. 

Niestety zbyt wiele czynników ma znaczenia jak będzie to u Ciebie grało. 

To po części jest hobby,  wiec należy w miarę możliwości próbować roznych konfiguracji az kiedyś trafisz na to co Ci się spodoba. 

Powodzenia i dobrej zabawy👍

Godzinę temu, Marcus72 napisał:

Witam,  

dużo sie zmienilo od tamtego czasu. 

W miejsce Evo wszedl Accuphase e280 plus Bluesound node n130 i to dopiero grało. 

Tak jak sugeruja Koledzy/ Sprzedawcy  najlepiej brac do domu i próbować. 

Niestety zbyt wiele czynników ma znaczenia jak będzie to u Ciebie grało. 

To po części jest hobby,  wiec należy w miarę możliwości próbować roznych konfiguracji az kiedyś trafisz na to co Ci się spodoba. 

Powodzenia i dobrej zabawy👍

Dokładnie ...to jest hobby i należy szukać i próbować różnych możliwości. Ja akurat jestem posiadaczem nie 8-ek a 5-ek i w moim przypadku napędza je Luxman 😁💪. Ja na szczęście znalazłem swojego "króliczka" i na chwilę obecną jedyne zmiany jakie mogę zrobić to detale w postaci okablowaniab lub też może zmiany streamera jako transportu.

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

3 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Dokładnie ...to jest hobby i należy szukać i próbować różnych możliwości. Ja akurat jestem posiadaczem nie 8-ek a 5-ek i w moim przypadku napędza je Luxman 😁💪. Ja na szczęście znalazłem swojego "króliczka" i na chwilę obecną jedyne zmiany jakie mogę zrobić to detale w postaci okablowaniab lub też może zmiany streamera jako transportu.

Mam tak samo 👏

Jak ktos twierdzi ze złapał króliczka to sie grubo myli....

Wystarczy nastepne targi audio i zabawa sie zaczyna od nowa 🫣

To tylko kwestia czasu i sami zobaczycie ....

5 minut temu, Marcus72 napisał:

Targi Audio na nie robią na mnie wrażenia jeśli chodzi o uganianie się za króliczkiem ...dlaczego ??? Bo większość prezentowanego tam sprzętu przekracza granice moich finansowych możliwości tak więc odbieram to tak jak przechodzę koło auta z bardzo wysokiej półki np. Bentley Continental GT ...i owszem jest piękny, zapier..... że prawie przynosi się w czasie ale jego cena to dla  mnie inna galaktyka ...tak więc przychodzę koło niego uznając jego piękno bo piękny jest ale mijając go zapominam o nim o ciągu następnych 5 minut ...to nie moja półka i szkoda mi czasu na zaprzątanie sobie nim myśli ...

No nie zawsze sprzet za setki tysięcy jest najlepszy, przynajmniej dla mnie.

Wszystko w granicach dobrego rozsadku, budzetu.To wtedy  jest proporcjonalna przyjemność sluchania muzyki.

Ktos kto ma miliony kupi odpowiedni drogi sprzęt.  Ktos kto ma ograniczony budżet  kupi budżetowy sprzet, ale radość moze byc taka sama. 😉

W dniu 3.01.2022 o 14:00, dzarro napisał:

Ale to są kolumny za prawię 30 tys. Chcesz do tego podłączać pierdziawkę za 15-20% ceny kolumn?

Trochę stary post, ale... Zawsze mnie dziwi takie podejście do tematu. Choć znając podejście przeciętnego audiofila nie powinno.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Trochę stary post, ale... Zawsze mnie dziwi takie podejście do tematu. Choć znając podejście przeciętnego audiofila nie powinno.

Za to opinię nieprzeciętnego audiofila warto oprawić w ramki i podziwiać we Luwrze.
W dniu 9.11.2024 o 21:22, Marcus72 napisał:

Ja mam odwrotnie. Mnie targi uświadamiają że mam zajebiście. 🙂

Za każdym razem. 

A zmieniam bo lubię. Nie że mi się dźwięk znudził. Tylko lubię zmiany. 

Do póki mogę to będę się w to bawił. Jak nie będę mógł przeanalizuje co miałem, wyciągnę wnioski jeszcze raz sprawdzę i kupię docelowo. 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja mam odwrotnie. Mnie targi uświadamiają że mam zajebiście. 🙂

Za każdym razem. 

A zmieniam bo lubię. Nie że mi się dźwięk znudził. Tylko lubię zmiany. 

Do póki mogę to będę się w to bawił. Jak nie będę mógł przeanalizuje co miałem, wyciągnę wnioski jeszcze raz sprawdzę i kupię docelowo. 

Bo zabawa w zmiany jest fajna gdyż zapewnia nowe emocje i słuchowo-brzmieniowe doznania ...choć nie zawsze z lepszym skutkiem względem tego co mieliśmy lub czego oczekujemy. Chociaż ja pod względem klocków i paczek swoją gonitwę mam na długi czas zakończoną to głód zmian pozostał 🤦😁 ...i obecnie bawię się w testowanie innych drutów bo może coś da się "usłyszeć" nowego 😁 co summa summarum może poskutkować czasowym zaspokojeniem "głodu zmiany" 

2 godziny temu, Ma_cieQ napisał:

Bo zabawa w zmiany jest fajna gdyż zapewnia nowe emocje i słuchowo-brzmieniowe doznania ...choć nie zawsze z lepszym skutkiem względem tego co mieliśmy lub czego oczekujemy. Chociaż ja pod względem klocków i paczek swoją gonitwę mam na długi czas zakończoną to głód zmian pozostał 🤦😁 ...i obecnie bawię się w testowanie innych drutów bo może coś da się "usłyszeć" nowego 😁 co summa summarum może poskutkować czasowym zaspokojeniem "głodu zmiany" 

A jednak kroliczek (czytaj "druty") dalej jest łapany👍

Ja tez mam na próbę Technics su-g700m2 , inna liga....ale muszę to jeszcze przetrawic, a to wymaga czasu...

12 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

Na kable też mam coś jakiś czas głód. No taka nasza natura. Ale patrzę na to realnie jak mi się znudzi albo hajsu zabraknie to zrezygnuje z tego.

• Pokaż nowe odpowiedzi