Skocz do zawartości
IGNORED

Tani streamer jako transport

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. 

Jaki streamer do 1000zl jako transport do zewnętrznego dacka byście polecili? 

Przerabiałem już maliny itp. 

Szukam czegoś intuicyjnego w sterowaniu o stabilnym sofcie. 

Musi być wejście coaxial i USB. 

Korzystam z Apple music. 

Edytowane przez bartoszek32
https://www.audiostereo.pl/topic/157871-tani-streamer-jako-transport/

Cześć. 
Korzystam z Apple music. 

Natywnej obsługi Apple Music nie znajdziesz. W tej cenie to chyba Argon Solo(1,2 kpln) się nada. Ma Chromecasta i AirPlay 2 ponoć jako endpoint jest bdb -jako transport Chrome i AP2 trudno powiedzieć. Dział tylko po WiFi. Sam o nim trochę myślę - choć raczej jest to plan B, jeśli Coctail Audio N25 wypadnie słabo i zdecyduję się na gołego DACa.

Tako jak kolega wyzej napisal, poza tym NuPrime Omnia Stream Mini, NuPrime Omnia WR-1,iFi ZEN Stream.

Jesli wystarczyloby wyjscie optyczne to jest jeszcze Belkin Airplay2, 

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

7 godzin temu, bartoszek32 napisał:

Cześć. 

Korzystam z Apple music. 

W tej cenie to może używany Macbook. Wyjście USB, stabilne i intuicyjne oprogramowanie - wszystko jest 🙂

Na popularnych portalach aukcyjnych na A lub O. Sam jesienią kupiłem Air 11 2015 (czyli z najnowszym MacOS) za 999 zł. 
No i jest tańsza alternatywa czyli Android albo iPad z odpowiednim kabelkiem USB.

Wiim mini 99€.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 1 miesiąc później...
W dniu 25.01.2022 o 15:48, kichanadeta napisał:

Wiim mini 99€.

teraz tego Wiima można poniżej 200 pln wyjąć z olx.pl. Sam kupiłem na Amazonie za 99 PLN (nie EUR), taka krótka promocja była na 200 szt... 

Moja opinia: Wiim mini jako streamer: apka lepsza niż volumio, lepsza niż Yahama WXC-50; nie dorównuje apce YT Music premium, jeśli chodzi o podpowiedzi, wyszukiwarkę itp. Tidala czy spotify podepniesz spoko. Airplay 2 jest. Nie ma YTM premium, no ale tego nigdzie nie ma, oprócz chromecasta audio.... (żal!). 

Sam streamer jest bardziej niż spoko. Co do daca: budżetowy Burr Brown PCM 5121 suchy, nie zachwyca. Mnie zachwycił Yamaha WXC-50 z ESS SABRE ES9006AS na pokładzie (kumpla), i poszedłem za ciosem. Mam Loxjie A30 z ES9023 (ELAC B5.2), no i Pi + ES9038Q2M (Rotel ra714 do tego i Dynavoice M65); grają podobnie do Yamahy (nie identycznie). Dac z Wiima jest przy nich blady. Dlatego z Wiima spdifem sygnał leci do Loxjie A30, i taki zestaw gra szeroko, przestrzennie, czysto i żywo. Warto w apce Wiima przestawić spdifa na 24 bity i 192kHz (domyślnie jest 48kHz i 16 bit). 

Reasumując. Od bidy Wiima można użyć jako streamera z DACem. Lepiej to brzmi na starym Rotelu, niż na Loxjie. 
Znacznie lepiej Wiim ogarnia streaming, jeśli daca masz osobnego. Ceny  z olx.pl zachęcają do wypróbowania!

Miłego dnia!

Edytowane przez lelec

Co było ze stailnoscia maliny nie tak? Ja miałem półtora roku malinę z porządnym zasilaniem i przez te półtora roku ani jednego problemu. Początkowo miałem problem z mojej winy i upartosci, ale później same superlatywy a granie było fantastyczne. Pozbyłem się że względu na wbudowany streamer w moim wzmacniaczu i nie chciałem klocków mnożyć. 

Malina z dobra nakładką i liniowym zasilaniem gra naprawdę mega przyzwoicie i zawstydzi większość gotowcow.

Oryginalne pytanie było o Apple Music, więc Wiim odpada…
Wiim ma Airplay 2. Nie ma streamerów z natywną obsługą Apple Music. Sonos obsługuje tylko AAC a Bluos, jeśli chodzi o ApM, też gra tylko przez AP2.

Ciekawie wyglada ten hiby jako transport

Zastanawiam sie nad nim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )