Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy ze streamerem

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

Skompletowałem swój zestaw wolnostojący a teraz przyszedł czas na coś do sypialni. Będzie to zestaw słuchawkowy.

Cenię sobie minimalizm dlatego szukam dobrego wzmacniacza słuchawkowego, który przez WiFi będzie strumieniował z Tidala itp. (One box)

Priorytetem jest jakość wzmacniacza, który ma bezproblemowo napędzić słuchawki klasy Sennheiser HD 800 i/lub Audeze lcd2.

Budżet to 5÷7 kPln. Moje ulubione brzmienie znajduje się po ciepłej i przyciemnionej stronie mocy. Preferuję pełny, niski, mięsisty bas nawet kosztem jego szybkości.

Czym szanowni forumowicze polecalibyście się zainteresować?

Przecież ten Atoll, to streamer z dziurką, a  ie z pełnoprawnym wzmacniaczem słuchawkowym. 

Nie spotkałem jeszcze urządzeń z dodatkiem wyj słuchawkowe, żeby grały równie dobrze  niż pełnoprawne wzmacniacze słuchawkowe, czy DAC/ampy.

@Jedynak

Może jakiś od Sennheiser HDVD 800 lub HDVA600, albo Cayin IHA 6 to mocny wzmacniaczyk,  tylko trzeba streamer osobno.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Tylko osobno , przerabiałem temat do lcd2 i niczego satysfakcjonującego nie znalazłem.

Musisz się przygotować na zakup 2 elementów.

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

3 godziny temu, sir.jax napisał:

Przecież ten Atoll, to streamer z dziurką, a  ie z pełnoprawnym wzmacniaczem słuchawkowym.

Ten Atoll ma wzmacniacz słuchawkowy dyskretny a jak tego nie wiedziałeś to bzdur nie pisz.

Aczkolwiek tak jak piszecie że dwa elementy będą lepszym rozwiązaniem to się zgadzam.

Edytowane przez bbobii
5 minut temu, bbobii napisał:

Ten Atoll ma wzmacniacz słuchawkowy dyskretny a jak tego nie wiedziałeś to bzdur nie pisz.

Aczkolwiek tak jak piszecie że dwa elementy będą lepszym rozwiązaniem to się zgadzam.

Taaaaa.

Wiele wzmacniaczy i odtwarzaczy ma takie wzmacniacze "dyskretne" gówno warte tak naprawdę.

Jestem posiadaniu 3 szt wzmacniaczy słuchawkowych, naprawdę myślisz, że nie wiem co mówie? 

Ostatnio byłem bliski zakupu Pass HPA-1, ktorego miałem przez kilka dni, gdyby kosztował troszkę mniej poniżej 10tys, pewno bym się nie zastanawial.

Do takich "dyskretnych" cokolwiek to znaczy u ciebie to możesz się wpinać słuchawkami za 100zl jakieś słuchawki portable, a nie Senkami HD800, czy Audeze.

Wiem co mówisz sam mam 3 wzmacniacze słuchawkowe w tym 2 lampowe które sobie sam zrobiłem.

7 minut temu, sir.jax napisał:

Do takich "dyskretnych" cokolwiek to znaczy u ciebie to możesz się wpinać słuchawkami za 100zl jakieś słuchawki portable

A no taki co jest na tranzystorach zasilany zasilaczem liniowym symetrycznym.

8 godzin temu, Jedynak napisał:

Czym szanowni forumowicze polecalibyście się zainteresować?

TEAC NT-503/505

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

34 minuty temu, bbobii napisał:

Wiem co mówisz sam mam 3 wzmacniacze słuchawkowe w tym 2 lampowe które sobie sam zrobiłem.

A no taki co jest na tranzystorach zasilany zasilaczem liniowym symetrycznym.

Taaaaaa.

W Atollu MS120 nie uraczysz zasilania liniowego, są tam dwa zasilacze impulsowe 5V.

Ty naprawdę myślisz, że te dodatki w postaci dziurek są coś warte?

Zatem nie miałeś odniesienia do dobrego wzmacniacza słuchawkowego z własnym zasilaniem po kablu zasilającym.

Z taką dziurką słuchawki owszem zagrają, tylko jak zagrają to już inna sprawa.

Kolega @Jedynak ma zacne sluchaweczki z czego jedne to planarne, a ty każesz mu się wpinać w jakiś streamer z dziurką? 

Edytowane przez sir.jax

17 godzin temu, sir.jax napisał:

Taaaaaa.

W Atollu MS120 nie uraczysz zasilania liniowego, są tam dwa zasilacze impulsowe 5V.

Ty naprawdę myślisz, że te dodatki w postaci dziurek są coś warte?

Zatem nie miałeś odniesienia do dobrego wzmacniacza słuchawkowego z własnym zasilaniem po kablu zasilającym.

Z taką dziurką słuchawki owszem zagrają, tylko jak zagrają to już inna sprawa.

Kolega @Jedynak ma zacne sluchaweczki z czego jedne to planarne, a ty każesz mu się wpinać w jakiś streamer z dziurką? 

Ja to wszystko wiem

A w Atollu mamy moduł zasilaczy impulsowych 5V 4,5W , transformator 12V 1,6VA oraz 2x24V 2,3VA oczywiście dalej jest cały układ prostujący to tyle.

37 minut temu, bbobii napisał:

Ja to wszystko wiem

A w Atollu mamy moduł zasilaczy impulsowych 5V 4,5W , transformator 12V 1,6VA oraz 2x24V 2,3VA oczywiście dalej jest cały układ prostujący to tyle.

Czytałem recenzję tego streamera, nie chciałbym go za darmo, to tyle.

15 minut temu, sir.jax napisał:

Czytałem recenzję tego streamera, nie chciałbym go za darmo, to tyle.

Bardzo cenna i przydatna wiedza. Która upoważnia do wypowiadania się i krytykowania sprzętu który widziałeś co najwyżej na zdjęciach.

26 minut temu, bbobii napisał:

Bardzo cenna i przydatna wiedza. Która upoważnia do wypowiadania się i krytykowania sprzętu który widziałeś co najwyżej na zdjęciach.

Oczywiście, bo raz, że to segment C wg AV test, dwa jak pisałem, miałem już wiele słuchawek, mam też obecnie kilka, łacznie z planarami.

Posiadałem już kilka wzmacniaczay i nadal posiadam o czym też pisałem, bywały u mnie drogie urzadzenia do kilkunastu tys i nie stwierdziłem sensowności używania dziurek w tych urzadzeniach, nie w pełnoprawnych słuchawkach nagłownych, tymbardziej klasy Senheisser i Audeze.

Zawsze jest to tylko dodatek, a nie pełnoprawny wzmacniacz słuchawkowy.

Już byle słuchawkowy Fiio lub iFi za kilkaset złotych lepiej sobie poradzi niż taka dziurka z Atolla, czy innego urzadzenia w którym zaimplementowano dziurkę do słuchawek.

Wyjątkiem jest Leben 300F, ale to inna bajka.

A koledze @Jedynakmogę tylko doradzić by nie zmarnować potencjału jego słuchawek coś z oferty poniżej.

Celowałbym w coś od AudioGD, Sennheiser, Questyle, może HifiMann.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety trzeba by poszukać streamera, myślę, ze wystarczy Yamaszka do sypialni wystarczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

Co do wzmacniacza s słuchawkowego to może zaproponuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Moja propozycja na wzmacniacz słuchawkowy - Pathos Aurium z rynku wtórnego

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Będąc zadowolonym użytkownikiem wzmacniacza Pathos Logos w systemie wolnostojącym na 80% pójdę w kierunku wzmacniacza słuchawkowego Pathos Aurium (20% do potwierdzenia podczas odsłuchu).

Pozostaje temat źródła. Z racji wyczerpania budżetu na w/w wzmacniacz szukam czegoś w miarę taniego co nie ograniczy (chodzi o DAC) możliwości w/w wzmacniacza.

Co polecacie?

Gdyby jednak Pathos nie przypadł tobie do gustu to może

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 29.01.2022 o 20:51, sir.jax napisał:

Nie spotkałem jeszcze urządzeń z dodatkiem wyj słuchawkowe, żeby grały równie dobrze  niż pełnoprawne wzmacniacze słuchawkowe, czy DAC/ampy.

@Jedynak

Może jakiś od Sennheiser HDVD 800 lub HDVA600, albo Cayin IHA 6 to mocny wzmacniaczyk,  tylko trzeba streamer osobno.

W dniu 29.01.2022 o 20:57, PanAntoni napisał:

Tylko osobno , przerabiałem temat do lcd2 i niczego satysfakcjonującego nie znalazłem.

Musisz się przygotować na zakup 2 elementów.

Dokładnie. Mam Silent Angel Munich M1 i jest to streamer z niezłym wyjściem słuchawkowym, ale działa tylko po kablu ethernetowym jako streamer i jest w tym świetny . Natomiast sygnatura dźwięku wzmacniacza sluchawkowego oraz możliwości wysterowania Audeze LCD-2 CB tylko i wyłącznie przyzwoite. Xduoo XA-10 nowy nabytek😊 zostawia jego dziurkę słuchawkową daleko w tyle😉

W dniu 1.02.2022 o 09:09, Jedynak napisał:

Będąc zadowolonym użytkownikiem wzmacniacza Pathos Logos w systemie wolnostojącym na 80% pójdę w kierunku wzmacniacza słuchawkowego Pathos Aurium (20% do potwierdzenia podczas odsłuchu).

Pozostaje temat źródła. Z racji wyczerpania budżetu na w/w wzmacniacz szukam czegoś w miarę taniego co nie ograniczy (chodzi o DAC) możliwości w/w wzmacniacza.

Co polecacie?

Xduoo XA-10,  combo nie potrzebujesz daca. Z Audeze LCD-2 CB gra to już baardzo dobrze. Oczywiście chińczyk dostaje bardzo dobry prąd i bardzo dobry sygnał od innego genialnego chińczyk Silent Munich M1. 😉

Na marginesie jest Silent Angel M1T bez wzmacniacza sluchawkowego za 3200-3800😉

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Kiedyś słuchałem tego Pathosa Aurium jak pamiętam z HD600 wtedy, nie wziął mnie wcale. Pokrętło trzeba było ustawić na godz 12-13, a i tak z tyłu gain był ustawiony na maxa.  

Jak dla mnie słabe to, ale moze z Audeze o mniejszej impedancji to zagra.

To już Cayin HA-3 jest mocniejszy, bo wystarczyło ustawić na godz 9, by było całkiem głośno. 

Tak tylko wspomnę o FiiO M17 🙂 

• Ma streaming
  • Ma bardzo fajny, mocny wzmak
  • Dual mono na topowych Sabre 9038PRO
  • Format sypialniany
  • Można wrzucić też kartę pamięci z plikami
  • W razie napadu można użyć do samoobrony (610 g wagi) 😄

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

W dniu 30.01.2022 o 00:32, sir.jax napisał:

Taaaaa.

Wiele wzmacniaczy i odtwarzaczy ma takie wzmacniacze "dyskretne" gówno warte tak naprawdę.

Jestem posiadaniu 3 szt wzmacniaczy słuchawkowych, naprawdę myślisz, że nie wiem co mówie? 

Ostatnio byłem bliski zakupu Pass HPA-1, ktorego miałem przez kilka dni, gdyby kosztował troszkę mniej poniżej 10tys, pewno bym się nie zastanawial.

Do takich "dyskretnych" cokolwiek to znaczy u ciebie to możesz się wpinać słuchawkami za 100zl jakieś słuchawki portable, a nie Senkami HD800, czy Audeze.

Cześć. Napisz coś więcej proszę o dźwięku HPA-1 w stosunku do konkurencji. Jako fan marki Pass bardzo mnie zawsze intrygował ten model i pewnie gdyby nie inne priorytety w główny sprzęt, dawno przyjrzałbym mu się bliżej, czytaj „nausznie”. Dzięki.

Cześć,
Patrząc na Twoje preferencje brzmieniowe Silent Angel Munich M1 byłby ciekawą opcją. Jest to streamer z wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym, który spokojnie poradzi sobie z HD800s. Musisz jedynie pamiętać o połączeniu przewodem interenetowym. 

Alternatywą mógłby być zestaw Topping A90 w połączeniu z Musical Fidelity MX DAC oraz iFI Audio Zen Stream. W tym przypadku masz więcej możliwości konfiguracyjnych oraz zawsze możesz pokombinować z przewodami.  

Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...
W dniu 2.02.2022 o 20:40, sir.jax napisał:

Kiedyś słuchałem tego Pathosa Aurium jak pamiętam z HD600 wtedy, nie wziął mnie wcale. Pokrętło trzeba było ustawić na godz 12-13, a i tak z tyłu gain był ustawiony na maxa.  

Jak dla mnie słabe to, ale moze z Audeze o mniejszej impedancji to zagra.

To już Cayin HA-3 jest mocniejszy, bo wystarczyło ustawić na godz 9, by było całkiem głośno. 

Nie wiem w jakiej konfiguracji słuchałeś Aurium ale w zestawieniu z HD 800s i LCD2 mocy na pewno mu nie brakuje. Gain 20% Volume na 50% i to jest max na jakim mogę słuchać powyżej jest już nieznośnie glośno. 

Ale jeszcze go nie kupiłem 🙂

36 minut temu, Jedynak napisał:

Nie wiem w jakiej konfiguracji słuchałeś Aurium ale w zestawieniu z HD 800s i LCD2 mocy na pewno mu nie brakuje. Gain 20% Volume na 50% i to jest max na jakim mogę słuchać powyżej jest już nieznośnie glośno. 

Napsałem z HD600 wtedy, ale jak pamiętam też chyba wtedy w salonie próbowałem jeszcze Audeze,  bo HD600 były moje. W obu przypadkach potencjometr poza 12 godz.

A Cayin HA-3 na godz 9 i jest głośno  bo mocniejszy i żadnego podbijania gainów i innych dupereli.

Tylko o to  mi chodzi, że dwa różne wzmacniacze z bardzo różnych przedziałów cenowych, ale w tym droższym trzeba włączyć Gain i potencjometr kręcić poza 12. Dla  mnie to słabe,  żeby taki Aurium pod tym względem wypadał jak słabeusz przy Cayinie.

Edytowane przez sir.jax

• Pokaż nowe odpowiedzi