Skocz do zawartości
IGNORED

Przestroga dla kupujących. Awaryjne Cambridge EVO 150.

Rekomendowane odpowiedzi

Tez jestem ciekawy, bo moj evo 150 tez jest trafiony usterką. 

P.S

Dawno juz takiej wymiany poglądów nie czytałem 😔

• 1 miesiąc później...
W dniu 21.03.2022 o 23:00, kacpero_1 napisał:

Czy CA robi coś z tymi usterkami ? 

Jest poprawiona seria ?

Na fb grupie EVO pojawił się post w którym człowiek zgłasza że nowy wyjęty z pudełka wzmacniacz nie działa (taka sama usterka). Zero kontroli jakości. Albo "u nas działał hehe". Co najlepsze doradzali mu żeby pisać do serwisu zamiast zwracać towar.

A jak już ktoś mocno chce cambridge to azur 851A gra nieporównywalnie lepiej :)

2 minuty temu, salceson napisał:

Na fb grupie EVO pojawił się post w którym człowiek zgłasza że nowy wyjęty z pudełka wzmacniacz nie działa (taka sama usterka). Zero kontroli jakości. Albo "u nas działał hehe". Co najlepsze doradzali mu żeby pisać do serwisu zamiast zwracać towar.

A jak już ktoś mocno chce cambridge to azur 851A gra nieporównywalnie lepiej 🙂

Ale nie ma tachich możliwości jak Evo

5 minut temu, salceson napisał:

A jak już ktoś mocno chce cambridge to azur 851A gra nieporównywalnie lepiej 🙂

Ale podejście do klienta słabe 

• 1 miesiąc później...

Od stycznia używam Evo 150 i na początku były dwie zawiechy ale po aktualizacji nastąpił renesans i obecnie jestem wręcz szczęśliwy, że (odpukać) urządzenie działa jak złoto i nawet nie wspominam wydanej kasy bo te 11k było dużym wydatkiem.

Najbardziej cieszy jakość dźwięku,stacje internetowe we FLAC 44,1kHz czy wysokie AAC a nawet 120kb grają rewelacja o płatnych Tidal itp. nie wspomnę.

Gramofonowe wejście jest dobre,Stream Magic działa bez kłopotów i szybko, podłączony blu-ray Sony EX1100ES odtwarza SACD lub DSD na poziomie bliskim hi-endu nawet CD zaskakuje dynamiką.

Ogólnie świetny sprzęt i tylko nie znam możliwości pre-ampa i czy końcówka też np.Cambridge zrobiłaby jakąś spektakularną,hi-endową zamianę.

Ogólnie świetny sprzęt.

Tadeusz 

• 2 miesiące później...

Właśnie mi się dziś rozjechał wyświetlacz w CA EVO 150, chyba nie obejdzie się bez serwisu, resety nic nie pomagają. Pół roku bez problemów 😲

Edytowane przez wojciech.s23
8 godzin temu, wojciech.s23 napisał:

Właśnie mi się dziś rozjechał wyświetlacz w CA EVO 150, chyba nie obejdzie się bez serwisu, resety nic nie pomagają. Pół roku bez problemów 😲

Przykra sprawa, jest gwarancja więc wymiana bezkosztowa,wysyłka także ale niepokojąca informacja dla mnie i innych,którzy użytkują EVO 150.

Osobiście podczas używania mojego CA wyświetlać tylko informuje przez chwilę i zaraz gaśnie,taką opcję mam ustawioną.

Nie wiem czy warto wyświetlacz oszczędzać gdy sprzęt jest na gwarancji,lepiej niech padnie teraz.

Nadal mam b.dobre zdanie o urządzeniu i mam nadzieję,że opinii nie zmienię.

Nawiasem,mam i używam od 1994r. CD Philips 830,który działa bez kłopotów, wygląda na to,że to już czasy minione.

Tadek

W dniu 8.03.2022 o 08:33, NRK napisał:

Rozumiem, czyli należysz do tej grupy ludzi którzy kupują szmelc a potem modelują brzmienie pod swoje urojenia kablami. Miłej zabawy.

Co ma do tego Hegel?, jeśli nie znasz odpowiedzi na to pytanie , to już nie mój problem.

Hegle graja bardzo różnie i mają swoje charaktery ,ale ty oczywiście ustaliłeś sobie w głowie że są jasne a to nie prawda  bo np. końcówka h4se z pre p4amk2 już nie jest taka jasna idzie w stronę gładkości ,hydry nie mam juz z 5lat ,dobry chinczyk  gra po prostu wszystko ,lks 004 czy smsl D1 czy teraz nawet tooping d90se sa lepsze w każdym aspekcie według mnie i nie mówię tutaj tylko o ciemno jasno 😉 Tylko biorę całokształt bo wiadomo że gra cały tor a każdy ma inny .

Edytowane przez freju
14 godzin temu, freju napisał:

Hegle graja bardzo różnie i mają swoje charaktery ,ale ty oczywiście ustaliłeś sobie w głowie że są jasne a to nie prawda  bo np. końcówka h4se z pre p4amk2 już nie jest taka jasna idzie w stronę gładkości ,hydry nie mam juz z 5lat ,dobry chinczyk  gra po prostu wszystko ,lks 004 czy smsl D1 czy teraz nawet tooping d90se sa lepsze w każdym aspekcie według mnie i nie mówię tutaj tylko o ciemno jasno 😉 Tylko biorę całokształt bo wiadomo że gra cały tor a każdy ma inny .

Powiem Ci, że Hegel nie należy do ciemnych urządzeń. Z moim krótkich co prawda doświadczeń, marka ma skłonności do lekkiego rozjaśnienia w zakresie góry. Oczywiście wspólna konfiguracja "gra" i odnosimy się do systemu, dlatego też mogło Ci zagrać nie co inaczej.

W dniu 23.08.2022 o 23:26, wojciech.s23 napisał:

Info do zdarzenia - na drugi dzień jak włączyłem EVO, wyświetlacz powrócił do trybu sprzed rozjechania, dziwna sprawa, nie ma żadnych śladów wyświetlania innych informacji niż tych właściwych z odtwarzania, a wcześniej wyglądało to jakby się coś na wyswietlaczu rozpłynęło a na tym tle dopiero były wyświetlane informacje utworu i okładka. Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia. 

23 godziny temu, Tadeusz Jot napisał:

Przykra sprawa, jest gwarancja więc wymiana bezkosztowa,wysyłka także ale niepokojąca informacja dla mnie i innych,którzy użytkują EVO 150.

Osobiście podczas używania mojego CA wyświetlać tylko informuje przez chwilę i zaraz gaśnie,taką opcję mam ustawioną.

Nie wiem czy warto wyświetlacz oszczędzać gdy sprzęt jest na gwarancji,lepiej niech padnie teraz.

Nadal mam b.dobre zdanie o urządzeniu i mam nadzieję,że opinii nie zmienię.

Nawiasem,mam i używam od 1994r. CD Philips 830,który działa bez kłopotów, wygląda na to,że to już czasy minione.

Tadek

Jak gram trybem streamera to mam informacje o utworach i okładkę płyty włączoną, jak gram innym źródłem to mam wyświetlacz wyłączony bo w sumie nie ma co na nim ciekawego czytać 😁, faktycznie powstaje teraz pytanie czy go oszczędzać w innych trybach. Co prawda będzie to tylko jakieś 30% jego pracy więc w sumie mogę uznać że go nie oszczędzam. 😉

Wojtek

W dniu 24.08.2022 o 07:52, Tadeusz Jot napisał:

Nie wiem czy warto wyświetlacz oszczędzać gdy sprzęt jest na gwarancji,lepiej niech padnie teraz

Tadek

Godzinę temu, wojciech.s23 napisał:

Jak gram trybem streamera to mam informacje o utworach i okładkę płyty włączoną, jak gram innym źródłem to mam wyświetlacz wyłączony bo w sumie nie ma co na nim ciekawego czytać 😁, faktycznie powstaje teraz pytanie czy go oszczędzać w innych trybach. Co prawda będzie to tylko jakieś 30% jego pracy więc w sumie mogę uznać że go nie oszczędzam. 😉

Wojtek

Nie bardzo rozumiem kwestii oszczędzania wyświetlacza. Mój tuner satelitarny VU +Solo4K świeci się od jakiś 7 lat, a Naim Uniti Nova od czterech lat, właściwie  non stop. Nigdy nie było żadnych problemów z ich wyświetlaczami. To nieźle badziewny sprzęt jeśli  w trakcie gwarancji trzeba obawiać się o to, że uszkodzi się wyświetlacz, który powinien działać non-stop przez kilkadziesiąt lat. Być może problemem jest tutaj sterowanie wyświetlaczem a nie słaba jakość matrycy, chociaż tego też nie można wykluczyć.

Pozdrawiam

Wyświetlacz gdy ktoś go obserwuje,czyta i komuś daje informacje to rozumiem ale gdy tylko się świeci to tylko rozprasza, żeby tylko była godzina do wyboru jako zegar ale takiej opcji nie ma.

Wyświetlacz powinien być na lata,na dziesiątki lat to prawda.

Hi, o to nie ciekawa informacja. U mnie ostatnio byla zawiecha ok 2-3 miesiaca temu. A ja nie oszczedzam😀, jakby co to gwarancja jest.

W sobote jedziemy do salonu hifi na odsluch ewentualnego nastepcy evo 150. Ma byc :

Accuphase i Mcintosh w programie oraz evo 150.

Zobaczymy jaka roznica bedzie😜.

Pozdrawiam

Edytowane przez Marcus72

Cóż, McIntosh,Accuphase w takim towarzystwie why not, :)jedna różnica jest zauważalna bez odsłuchu,ha.

Ale opinia jak wypada CA EVO 150 w tej stawce będzie ciekawa.

Tadeusz

W dniu 25.08.2022 o 09:19, PioZ napisał:

Nie bardzo rozumiem kwestii oszczędzania wyświetlacza. Mój tuner satelitarny VU +Solo4K świeci się od jakiś 7 lat, a Naim Uniti Nova od czterech lat, właściwie  non stop. Nigdy nie było żadnych problemów z ich wyświetlaczami. To nieźle badziewny sprzęt jeśli  w trakcie gwarancji trzeba obawiać się o to, że uszkodzi się wyświetlacz, który powinien działać non-stop przez kilkadziesiąt lat. Być może problemem jest tutaj sterowanie wyświetlaczem a nie słaba jakość matrycy, chociaż tego też nie można wykluczyć.

Pozdrawiam

Nie oszczędzam wyświetlacza celowo w CA EVO 150, tak zresztą jak @Tadeusz Jot po prostu nie chce aby mi wyświetlał informacji o tym ze aktualnie odtwarza ze źródła TV ARC bo to nie ciekawa informacja, tym bardziej że tryb ustawiony „zanikającej informacji” jaki mam na wyswietlaczu pojawia się na kilka sekund w momencie pogłaśniania czy ściszania dźwięku i to wystarcza. Jak odtwarzam streaming to widzę na stałe pełną informację w formie graficznej o albumie, wykonawcy tytule. Te informacje o wykonawcy możemy konfigurować w trzech trybach zakresu co do zawartości a także osobno sam wyświetlacz czy ma to wyświetlać czy nie wyświetlać. Naprawdę fajne i przydatne funkcje. Pozdrawiam. 

17 minut temu, wojciech.s23 napisał:

Nie oszczędzam wyświetlacza celowo w CA EVO 150, tak zresztą jak @Tadeusz Jot po prostu nie chce aby mi wyświetlał informacji o tym ze aktualnie odtwarza ze źródła TV ARC bo to nie ciekawa informacja, tym bardziej że tryb ustawiony „zanikającej informacji” jaki mam na wyswietlaczu pojawia się na kilka sekund w momencie pogłaśniania czy ściszania dźwięku i to wystarcza. Jak odtwarzam streaming to widzę na stałe pełną informację w formie graficznej o albumie, wykonawcy tytule. Te informacje o wykonawcy możemy konfigurować w trzech trybach zakresu co do zawartości a także osobno sam wyświetlacz czy ma to wyświetlać czy nie wyświetlać. Naprawdę fajne i przydatne funkcje. Pozdrawiam. 

Rozumiem, myślałem że Wasze wypowiedzi są w kontekście do awaryjności wyświetlacza tym urządzeniu.

Pozdrawiam

• 4 miesiące później...

@salceson Jak tam dalsze użytkowanie tego evo? Właśnie rozglądam się za nowym sprzętem i ten model jest jednym z krótkiej listy które biorę pod uwagę. Niemniej Twoje uwagi kazały mi się zastanowić czy nie lepiej wybrać czegoś rozbitego na osobne moduły.

Jestem ciekaw co teraz myślisz o evo i ogólnie czy warto ładować się w takie all-in-one.

Pozdrawiam serdecznie

Właśnie jak wasze użytkowanie z EVO 150 bo od sierpnia jest spokój a czytałem gdzieś na zagranicznych forach że problem po najnowszej aktualizacji jest załatwiony możecie to potwierdzić?

Też się tak czaiłem i zastanawiałem, doszedłem do wniosku, że tam jednak piszą w większości osoby, które mają problem i szukają pomocy... ale to może być jakiś mały procent czy promil wszystkich użytkowników! Większość która problemów nie ma - nie szuka i nie pisze w takich wątkach (sam tam trafiłem bezpośrednio z tego wątku). EVO kupiłem całkowicie nowe, zaplombowane, chyba z ostatnich dostaw w dodatku kilka tysiaków poniżej aktualnej "BlackFrajerowej" ceny promocyjnej... więc jakoś tak trochę lżej mi się ryzykowało... 😉 Osobiście jestem ze sprzętu bardzo zadowolony. Firmware od razu zaktualizowałem do v130-b-002. Do tej pory żadnych problemów nie miałem, jednak EVO 150 używam nie całe 1,5 miesiąca... mam nadzieję, że tak pozostanie.  Teraz, w okresie świątecznym grajek działał non-stop kilka dni bez wyłączania, wielokrotnie zmieniając źródła i nic się nie wysypało, więc software'owo/hardware'owo uważam, że jest jak najbardziej okay! Bardzo pasuje mi dźwięk - ogólnie to równe granie, z detaliczną, dokładną ale nie ostrą czy natarczywą górą... i bardzo ładnie kontrolowanym basem, który jednak potrafi schodzić nisko i być mięciutkim, kiedy trzeba! EVO gra z MA Silver 100 7G. Do tego trzeba wspomnieć o bardzo dobrych materiałach i wykonaniu. Łożyskowane pokrętło głośności i radełkowany ring od zmiany źródeł - MAJSTERSZTYK! 🙂

Software'owo jedyny mały fuckup projektowy to to, że po wyłączeniu EVO nie pamięta kolejki / katalogu z USB z którego ostatnio było odtwarzane (MusicCast na Yamahah nie ma z tym problemu) a tu po włączeniu trzeba telefonem znów wybrać katalog...  innymi słowy - nie wznowimy na szybko odtwarzania dedykowanym pilotem (na szczęście radio internetowe już pamięta).

Natomiast co zaskoczyło mnie pozytywnie to to, jak działa i jak wygodny jest TIDAL Connect - tak z poziomu telefonu jak i TIDAL Desktop na Windows (którego najbardziej lubię i najczęściej używam). Działa wszystko łącznie z regulacją głośności a obsługa wszystkiego na dużym ekranie - poezja!

Z innych ciekawych rzeczy, takie coś "wystrugałem"... bo MA Silver 100 które posiadam są w lakierze piano black. Głupio było nie skorzystać z banalnie łatwej możliwości personalizacji wyglądu. Lubie takie smaczki i jakąś większą unikalność...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

EVO_side_panels_by_VTEC_02.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aaaa... jeszcze znalazłem jakieś literówki / nieścisłości w tłumaczeniu menu, w języku polskim jak np. "Wbudowanego Chromecasta" zamiast "Wbudowany Chromecast", czy opisanie coaxa i optyków jako "Wejście cyfrowe" zamiast rozdzielnie jako "Cyfrowe optyczne" i "Cyfrowe współosiowe"... jak ma to miejsce w innych językach. Pisałem do support'u CA, niby to zatwierdzili i temat podesłali już tłumaczom. Zobaczymy czy / kiedy to poprawią?! 🙂

Edytowane przez vteccorp

Dobrze, że się cieszysz i jesteś zadowolony! 

Dla mnie CA się skończył ponad 10 lat temu, słuchałem nowych rzeczy i w ogóle mi nie leżą. 

No i ten soft...

• 4 miesiące później...

Ja mam jeden z niskich wzmacniaczy Ca czyli axr100d, ludzie też pisali różne bzdety a okazało się że żaden transformator ani wiatrak nie chałasuje i gra świetnie jak na swoją cenę ,gra lepiej niż nie które droższe wzmaki innych firm np. yamahy, ma moc od dołu do góry bez zniekształceń 

42 minuty temu, Amator dźwięku napisał:

nie które

Ukryta Zawartość

Polecam. Sam często korzystam

Ukryta Zawartość

W niektórych , i to nie pierwszy partiach był jakiś felerny wentylator i faktycznie chodził głośniej. W początkowych i obecnych z tego co kojarzę już tego nie ma.

Soft stabilny ja bardzo dobrze wspominam używanie cxn.

Evo już też poprawione.

NAD i CA, kwintesencja tandety, jeśli chodzi o jakość i trwałość. Dziwi mnie, że to jeszcze ktoś kupuje.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

2 godziny temu, Misio38 napisał:

NAD i CA, kwintesencja tandety, jeśli chodzi o jakość i trwałość. Dziwi mnie, że to jeszcze ktoś kupuje.

Czemu?

Opierasz swoje uwagi na przykładzie 326 czy jak?

Podaj co konkretnie tam jest do czego masz uwagi w obydwu tych firmach 

• Pokaż nowe odpowiedzi