Skocz do zawartości
IGNORED

Przestroga dla kupujących. Awaryjne Cambridge EVO 150.

Rekomendowane odpowiedzi

Taka mała przestroga, żeby ktoś kto chce zakupić wzmacniacz all-in-one z nowej serii EVO cambridge audio, przemyślał ten zakup jeszcze raz. Na FB jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i widać że ludzie mają z nimi problemy których serwis cambridge / dział techniczny nie jest w stanie rozwiązać. Wzmacniacze uruchamiają się z niedziałającym wyświetlaczem, zawieszają się, przestają reagować na przyciski. Egzemplarz z filmu przedwczoraj wrócił DRUGI raz z serwisu. Działał wczoraj cały dzień bez zarzutu. Bajka. Dzisiaj sytuacja wygląda jak na filmie. Wcześniej przestawał reagować na przyciski po około dwóch godzinach pracy a po wyjęciu wtyczki z kontaktu problem znikał i znowu działał. Teraz w ogóle jest bezużyteczny, uruchamia się i samoczynnie wyłącza. Wg polskiego serwisu reklamacyjnego wszystko jest w porządku. No spoko może akurat pech chciał że nie chciał im się zepsuć na stole a i pewnie nie mogli poświęcić mu dwóch tygodni. Ale czy nie uważacie że sprzęt warty 12 tyś zł już za drugim razem nie powinien być od ręki wymieniony na sprawny? Wzmacniacz ma 10 miesięcy i większość czasu spędził w kartonie.

Na grupie Fani Dobrego Dźwięku już się znalazła osoba u której występuje usterka niedziałającego wyświetlacza. Czy tutaj też ktoś ma jakieś dziwne problemy z tym sprzętem? Nie wygląda to na trefny FW bo przecież wszystkie by się psuły tak samo, niektóre egzemplarze są po prostu skopane i Cabridge Audio nie potrafi ich naprawić. Legendarna brytyjska jakość dalej ma się dobrze. Przepraszam że nagrywane ziemniakiem ale już drugi raz roztłukłem swój główny telefon. Na filmie wzmacniacz wydaje się wyłączać po naciśnięciu przycisku power ale to tylko zbieg okoliczności, wyłączał się sam. Wyciągana jest też wtyczka z kontaktu 2 czy 3 razy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez salceson

To totalna porazka tego producenta. Podejrzewam ze jak zwykle poszlo o koszty i efektem tego jest ta masakra. Placisz takie kolosalne pieniadze za zwykle gowno … powonni teraz dostac ostro po sprzedazy za takie cyrki! Od czego jest kontrola jakosci? Lub poprostu jej nie ma , tylko urzadzenia pomiarowe nic poza tym …

Po co pchać takie sterowania i wyświetlacze do wzmacniacza. Wszystko można przecież przenieść na apk do telefonu i po sprawie. Wzmacniacz z obsługą sieci to max. To ma grać a nie wyglądać. Oczy kupują... niestety. Niedługo do młotka zainstalują wyświetlacz aby pokazywał moc uderzenia i kąt natarcia :).

3 minuty temu, PolTor napisał:

Wszystko można przecież przenieść na apk do telefonu i po sprawie.

Nowa wersja firmware telefonu, brak aktualizacji APK i możesz sobie sprzęt wyrzucić.

Prosty przykład, Dac Audiobyte Black Dragon . Aplikacja działa do wersji Androida 9.0.

Ale on nawet MUSI pracować z telefonem. Menu i pilot są bardzo biedne i nie ma dostępu do wielu opcji, nie można wejść w ustawienia czy zmienić stacji radiowej co jest już samo w sobie porażką. Masz mieć apkę na telefon bo to teraz modne.

Ale wiecie co? Przyniosłem go jeszcze raz na szafkę za namową jednego grupowicza żeby sprawdzić czy to nie wifi go zablokowało i dać mu kabel ethernet. Włączyłem go na wifi żeby sprawdzić czy foch mu przeszedł. Włączył się i działa, tak po prostu. I taki serwis dostaje sprzęt który po prostu działa. I w dupach mają filmik na którym widać usterkę, mają swoje wytyczne i się ich trzymają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

56 minut temu, NRK napisał:

Nowa wersja firmware telefonu, brak aktualizacji APK i możesz sobie sprzęt wyrzucić.

Prosty przykład, Dac Audiobyte Black Dragon . Aplikacja działa do wersji Androida 9.0.

Naprawdę to jest taki problem że tylko do Putina dzwonić.

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

2 minuty temu, Tal napisał:

Chory to jest twój androidowy "problem".

I co mi jeszcze powiesz, może sterowanie tym dac odbywa się bezproblemowo przy okazji APK na androidzie w wersji 10 i wyższej? Życzę powodzenia.

Wysokie ceny starych szrotów. Już chyba gdzieś już coś takiego widziałem. Pewnie to hi end wśród telefonów.

Jedno jest pewne, wiadomo do kogo się zgłosić po taki szrot.

Niestety, u tego producenta to jest już standard od lat, na zagranicznych forach jest mnóstwo podobnych wątków w co do jakości produktów CA, uważam że nie warto wspierać takich producentów....

20 godzin temu, PolTor napisał:

Bez przesady, protokóły w sieci OSI są standardem, apk jak nie ta to inna i dział.

Nie zawsze kolego. W przypadku Black Dragona tak akurat nie jest. Jest tylko jedna i działa ona tylko do androida 9.

Ten balck dragon to tez taki wirtualny niby hi-end ale hydra Z z zpm  dupy nie urywała do su-6 singxer ,jakies takie z czapki wychwałki i robienie legendy ,miałem to nic specjalnego ot tyle poprawne ciemne granie bo tak jest latwiej z jasnym otwartym juz trzeba pomyslec żeby nie krzyczał itp,,, itd,, ale chinczyk potrafi a tutaj wymyslaja czarne tło że niby czarna dziura a to zwykła wycinka detalu zwykle jest ,bo mniej informacji to ciemniejsze tło ;))

A co ma piernik do wiatraka?

Ktoś potrzebuje rozjaśnić przekaz kupuje chińczyka, ktoś chce iść w drugą stronę kupuje np. Dragona. Na tym to polega.

Kupując Dragona do Hegla trzeba mieć coś z głową nie teges.

A to że nie chodzi o to co piszesz ,tylko o lepsze nad gorszym wole przycimnic przekaz już podany prawidłowo kablami itp niż już nie prawdziwy okrojony 😉 co ma do tego hegel ?

Rozumiem, czyli należysz do tej grupy ludzi którzy kupują szmelc a potem modelują brzmienie pod swoje urojenia kablami. Miłej zabawy.

Co ma do tego Hegel?, jeśli nie znasz odpowiedzi na to pytanie , to już nie mój problem.

Edytowane przez NRK
11 godzin temu, NRK napisał:

Niektórzy w dwa miesiące zrozumieją więcej niż niektórzy przez 15 lat. Ale dziękuję, że przyznales mi rację.

To niech te "noworodki" poczekają jeszcze ze stwierdzeniami, zamiast siłować się z doświadczonymi osobami - bez znaczenia jakiej frakcji...

Może i dzieciaku, ale wiem już o wiele więcej niż ty.

Zwłaszcza z takimi. Litości...

No ale ty wiesz lepiej, tak więc kształtuj swoje brzmienie kablami.

Ale generalni kojarzysz, że jesteś na Forum audiofilskim? Dla Ciebie jedyny wątek to "Audio Mity" - tam możesz pławić się w tych swoich mądrościach. Skończyły się czasy, gdzie "antykablolodzy" mogli robić burdel w każdym wątku. Weź to pod uwagę, inaczej nie wróżę Ci tutaj kolejnych dwóch miesięcy...

Kolego, audiofilizm to nie jest tylko miłość do kabli. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrozumieć , to już nie mój problem. I moja rada na przyszłość, przestań czepiać się osób, których interesuje coś innego niż kable.
Tak naprawdę, to wlazłeś tu w buciorach i nic ciekawego sam nie dodałeś, oprócz czepiania się. Które też mogłem odebrać jako atak personalny, ale w przeciwieństwie do ciebie nie jestem płaczkiem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Gość

(Konto usunięte)
wyloguj sie z As juz wszytko wiesz i nikomu tutaj nic nie doradzisz nie pomożesz ,nie trać czasu szukaj ofiar na innym forum  albo subskrybuj castorame po co ci takie audio stereo tu same ciemniaki są
Nie wnikając w istotę sporu, to jest zakładka Hi-Fi, a nie DIY - a podajesz że Twój sprzęt jest modyfikowany i nawet głęboko modyfikowany.

Czyli masz metki na obudowach, cholera wie czego w środku. I to nie jest uczciwe podejście.
W dniu 6.03.2022 o 12:46, rafal735r napisał:

Bo sprzęt z takim wielkim ekranem to nie dla zwykłych Januszy jest 😁

Ja mam z większym i się nie wiesza.

😁😁😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 9.03.2022 o 17:05, freju napisał:

Posłuchaj mały czlowieczku jesli nawet kupiłem i mam to co mi koledzy proponowali to to  juz mam  i mam jakieś  doświadczenie  ,mam amphiony mam pmc twenty 5.23 ,mam tez lampę octave v40,mam także hegle h200a po głębokim modzie  ,mam tez końcówke hegla h4se z pre hegla p4mk2 przewaliłem wszystkie nady technicsy nie wiem ze 100szt tego było ,ale to miałem przewaliłem to i cos wiem bo doswiadzczyłem tego 20tys mam na scianach powieszone  ,czyli cos wiem ,mały ludku mam jescze w ciul innych rzeczy mega dla ciebie nie ważnych jak zasilacze liniowe  furmanke kabli bo doświadczam tego i cos wiem , a ty co wiesz czego doświadczyłeś ,chodzi o droge że temat niema końca tak naprawde a ty juz wiesz wszystko w 2miesiące ,hee 20lat sie tym zajmuje i nie wiem wszystkiego bo nie można wedziec nawet pracując w branzy nie uda sie jest za dużo zmiennych kumasz to ?

wiadomo że doświadczenie jest bezcenne ale....20 lat poszukiwań ? przecież na zdrowy rozum i na logikę takie poszukiwania się nigdy nie skończą . Czegokolwiek byś nie zmienił w torze to zawsze będzie inaczej ale czy lepiej ? wg mnie nie istnieje coś takiego jak doskonały system zatem ciągłe dążenie do " polepszenia " sprowadza się do tego że już nie chodzi o skupienie się na słuchaniu samej muzyki tylko skupianiu się na sprzęcie . Myślę że do jakiegoś poziomu to zrozumiałe ale widzę że wiele osób na tym forum pod tym kątem wykracza poza granicę zdrowego rozsądku . Jak się okazuje są też tacy którzy zmieniają upodobania muzyczne tylko dla tego że lepiej brzmią na ich sprzęcie . Czy to nie jest czysty absurd ? Oczywiście nie chce nikogo urazić ale może warto byłoby się chwile zastanowić gdzie w tym wszystkim jest miejsce dla samej muzyki ?....

W dniu 6.03.2022 o 12:39, Audiolubny napisał:

To totalna porazka tego producenta. Podejrzewam ze jak zwykle poszlo o koszty i efektem tego jest ta masakra. Placisz takie kolosalne pieniadze za zwykle gowno … powonni teraz dostac ostro po sprzedazy za takie cyrki! Od czego jest kontrola jakosci? Lub poprostu jej nie ma , tylko urzadzenia pomiarowe nic poza tym …

Ooo.. następny egzotyczny napis na obudowie nie zachwyca ? 

Wszystko sie zgadza ,ale to mój wybór moje decyzje moja muzyka przeze mnie odbierana na mój sposób ,  wkurza mnie jak wpada jakiś małolat i kopie wszystko po prostu niczego nie sprawdzając albo sprawdzając bardzo nie wiele po za tym juz kończąc druty z casto... nie pomogą i nie zagrają dobrze nawet przy najniższym nadzie w drodze elementarza audio ,ps; nie kupuje najdroższych kabli bo tez uwazam że to przerost a wzrost juz nie wielki , lepiej kupowac używki za 1/2 lub 1/3 ceny ale jednak firmowy kabel i to jest moje zdanie i mój wybór ja tak uważam , ale nie kopać szydzić i uwazać wszystko i wszystkich za debili bo mają inne zdanie 😉

Szkoda że jak ktoś się trafi z taką samą usterką to nie udziela się w tym temacie tylko na PM. Zrobiliście z tego tematu jeden wielki śmietnik. A moderacja ma to głęboko w dupa_ch, bo naiwny zgłaszałem posty i gów_no z tym zrobili. Przecież to forum zaczęło już dorównywać grupom fb gdzie zakompleksione sfrustrowane półmózgi codziennie muszą komuś naubliżać żeby poczuć się lepiej. Brawo.

• Pokaż nowe odpowiedzi