Skocz do zawartości
IGNORED

ekran projekcyjny, dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem na etapie wymiany ekranu projekcyjnego sufitowego i mam problem co kupić. rozmiar 130-140 cali. można kupić avtek za 1600 jak i kaubera za 5tyś. czy ta różnica w cenie jest zauważalna w jakości obrazu (pomijając napinacze)? może kupić coś innego? projektor fhd mitsubishi hc9000d jeżeli to ma jakieś znaczenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/158398-ekran-projekcyjny-dylemat/
  • 3 tygodnie później...

Omijaj Avteca szerokim łukiem. Różnice pomiędzy ekranami są duże i jeżeli chcesz uzyskać obraz naprawdę wysokiej jakości,to nie warto pchać się w najtańsze rozwiązania.

Suprema Andromeda looknij- bardzo dobry gruby material, pelna elektryka na pilota i duzo taniej niz kauber 

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

Polecam markę Adeo tam są 2 fajne elektryki z napinaczami seria Tensio Elegance lub Tensio Pro lub jeżeli ekran ma iść do zabudowy to Tensio Inceel.

Może być również Suprema Andromeda kuzyn ma, osobiście odradzam Kaubera same problemy z tą firmą, natomiast bardzo gorąco polecam markę Polską Viz-art Urban do zabudowy albo Jowisz i Wenus.

Zerknij na AVersa też. Pozdrawiam.

2 godziny temu, Lobo Srobo napisał:

Miałem kiedyś ekran Kaubera i dobrze go wspominam. Też jestem ciekaw co to za problemy JVC miał z Kauberem.

Może na wysoko oprocentowane raty nie chcieli sprzedać? 😁

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 31.03.2022 o 15:45, JVC 4K napisał:

Polecam markę Adeo tam są 2 fajne elektryki z napinaczami seria Tensio Elegance lub Tensio Pro lub jeżeli ekran ma iść do zabudowy to Tensio Inceel.

Może być również Suprema Andromeda kuzyn ma, osobiście odradzam Kaubera same problemy z tą firmą, natomiast bardzo gorąco polecam markę Polską Viz-art Urban do zabudowy albo Jowisz i Wenus.

Zerknij na AVersa też. Pozdrawiam.

Fiu fiu ileż ten kolega miał ekranów😱 przecież toż to spec😎😂

Znajomy miał Kaubera i były problemy z powierzchnią sam byłem u niego i to widziałem zmienił na Viz-art dużo lepsza jakość, a kuzyn co odkupił ode mnie proja jvc ma Supremę i chwali sobie tylko to ekran rozwijany.

9 godzin temu, Lobo Srobo napisał:

A co konkretnie z tą powierzchnia było nie tak?

Problemy były 😄 przecież DzejWiSi wytłumaczył

PS też miałem problem z powierzchnią Kaubera, pofalowała się (z napinaczami). Serwisant przyjechał, sam odebrał ekran, informował na jakim etapie jest reklamacja, po około 10 dniach odwiózł zapakowany ekran, pomógł wnieść na 2 piętro. Wszystko profesjonalnie

• 2 tygodnie później...

koniec końców kupiłem kaubera... nie wiem jak mogłem sie tyle lat męczyć z avtekiem... najważniejsza różnica to zniknęły skrzące pixele które w jasnych scenach doprowadzały mnie do szału, a druga to ogromna poprawa jakości (ostrość, kolory) do tego stopnia że jak wcześniej odpalałem menu to musiałem sie domyślać co jest napisane i podchodzić do ekranu, teraz jest kryształ. w między czasie oglądałem też magic screen i też moge polecić z czystym sumieniem, szczególnie dobrze działał przy niecałkowicie zaciemnionym miejscu.

23 godziny temu, hz_lab napisał:

koniec końców kupiłem kaubera... nie wiem jak mogłem sie tyle lat męczyć z avtekiem... najważniejsza różnica to zniknęły skrzące pixele które w jasnych scenach doprowadzały mnie do szału, a druga to ogromna poprawa jakości (ostrość, kolory) do tego stopnia że jak wcześniej odpalałem menu to musiałem sie domyślać co jest napisane i podchodzić do ekranu, teraz jest kryształ. w między czasie oglądałem też magic screen i też moge polecić z czystym sumieniem, szczególnie dobrze działał przy niecałkowicie zaciemnionym miejscu.

Jaki model i z jaką powierzchnią wybrałeś?

Odezwał się kinowiec z projektorem w szafie
Martin, a skąd Groot, który jest na forum 3m-ce, wie takie rzeczy o fetku?

Pewnie powiesz, że czytał tematy 2 lata w tył?
I to jeszcze chyba nie na tym forum, tylko na innym, hehehe.
Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, RAF77 napisał:

Martin, a skąd Groot, który jest na forum 3m-ce, wie takie rzeczy o fetku?

Nie trzeba czytać dwa lata wstecz jak żeś wspomniał. W jednym z tematów wstecz ( do pół roku ) niektórzy użytkownicy mu to wytykali. Nie pamietam tytułu tematu ale dość grubo wtedy było. Chyba tam był zgrzyt z JVC 4K i jeszcze z kimś. 

6 godzin temu, RAF77 napisał:

tylko na innym, hehehe.

No raczej się kolega myli😂

Edytowane przez Groot
7 godzin temu, hz_lab napisał:

Kauber InCeiling Tensioned – 290x163cm. clear vision pro8k i silnik ze sterowaniem radiowym somfy.

To jest matt white? Z którym modelem MS go porównywałeś i jak oceniasz różnice pomiędzy nimi?

to było chyba future 2 , rożnica na plus ms to bardzo dobry obraz w jasnym pomieszczeniu, do tego stopnia że telewizor jest zbędny. w kauber niestety jakiekolwiek światło i jakość leci na łeb. no ale ja używam go w ciemnicy więc ta zaleta jest zbędna. kauber wygląda na biały mat ale czy to jego nazwa to nie wiem.