Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel USB audio

Rekomendowane odpowiedzi

No tak to kup sobie belkina i można zamknąć wątek , to że te kable sa z ali to małe dziecko powinno wiedzieć ,podałem jakie mam org, ale nikt o nich nie chce wspominać , skoro niema znaczenia jaki kabel usb wybrac bo każdy ma przesyłać sygnał cyfrowy ,to po co ten wątek ? Dobra kończę bo chciałem pomóc a tu ataki jakieś 

skoro niema znaczenia jaki kabel usb wybrac bo każdy ma przesyłać sygnał cyfrowy ,to po co ten wątek ?

Dobre pytanie
Moj kabel jest z Amazone
Gdzie/jakie ataki?

Daj chłopakowi spokój, niech sobie narobi szumu i w końcu sprzeda te swoje kabelki. Zresztą pół giełdy HiFi to już jego ogłoszenia "sprzedam". 

Trochę zrozumienia. 

Teraz, NRK napisał:

Przykro mi ale nic od ciebie nie kupię.

Nie ufam ci i jakoś cię nie lubię.

A ciebie ktokolwiek lubi hee  ,wbiłeś tu rok temu i siejesz tylko zamęt to forum przez takich jak ty spada na psy bo wszystkich tylko atakujesz i się wymądrzasz w każdym temacie ,pieniądze to nie wszystko panie jak bys był u mnie po zakup czegokolwiek i byś sie zachowywał jak tu na forum to bys był grzecznie wyproszony z domu ,pieniądze to nie wszystko i nie znasz mnie człowieku 

19 godzin temu, Hiacynt napisał:

1. ktoś nie słyszy niuansów w muzyce

Tu o to chodzi i tylko o to chodzi. Reszta to dorabianie "teorii"

Pytaj na forum o co chcesz a troli zwyczajnie ignoruj. 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Tu o to chodzi i tylko o to chodzi. Reszta to dorabianie "teorii"

Historie o podbijaniu basu w kablach USB tez mozna zaklasyfikowac do „dorabiania teorii“

To nie jest kwestia tylko tego forum i nie tylko forów w ogóle. My już w ogóle zatraciliśmy w Polsce zdolność do normalnej, partnerskiej rozmowy i wymiany opinii - na jakikolwiek temat. Dzisiaj chodzi już wyłącznie o to, żeby udowodnić adwersarzowi, że się myli i jest debilem. Poniżyć go, opluć, wyśmiać i wbić w ziemię. Po czym, choćby ta dyskusja trwała ciągiem przez tydzień, wszystkie strony rozchodzą się w przekonaniu, że ich racja i tak jest na wierzchu.

Ja już straciłem resztki nadziei, że w tym kraju kiedykolwiek będzie lepiej przy tym poziomie wrogości, nienawiści i egocentryzmu. Żałuję, że w ogóle o cokolwiek zapytałem.

24 minuty temu, freju napisał:

jak bys był u mnie po zakup czegokolwiek

Nie kupuje sprzętu na złomie.

Nie interesuje mnie tania chińszczyzna, przerabiane kolumny, wzmaciacze i dac-i. 

Tak więc moje odwiedziny ci nie grożą. 

Śpij spokojnie.

11 minut temu, Chattab napisał:

To nie jest kwestia tylko tego forum i nie tylko forów w ogóle. My już w ogóle zatraciliśmy w Polsce zdolność do normalnej, partnerskiej rozmowy i wymiany opinii - na jakikolwiek temat. Dzisiaj chodzi już wyłącznie o to, żeby udowodnić adwersarzowi, że się myli i jest debilem. Poniżyć go, opluć, wyśmiać i wbić w ziemię. Po czym, choćby ta dyskusja trwała ciągiem przez tydzień, wszystkie strony rozchodzą się w przekonaniu, że ich racja i tak jest na wierzchu.

Ja już straciłem resztki nadziei, że w tym kraju kiedykolwiek będzie lepiej przy tym poziomie wrogości, nienawiści i egocentryzmu. Żałuję, że w ogóle o cokolwiek zapytałem.

Całkowita racja. Też na to zwróciłem uwagę, może nie w tak rozbudowany sposób. Bądźmy dla siebie lepsi! No, chyba, że nie chcemy, żeby inni mieli taki wspaniały kabel jak my:-).

Z pewnością i na szczęście bo myślę że jednym kablem bym pokrył cały twój budżet w systemie w tym moim złomie 🫡

Dotarlismy do sedna sprawy

Tak to jest, jak na audio spoglada sie z perspektywy co ile kosztowalo i na co kogos stac, a miernikiem jakosci jest cena

To jest po prostu choroba
46 minut temu, freju napisał:

Z pewnością i na szczęście bo myślę że jednym kablem bym pokrył cały twój budżet w systemie w tym moim złomie 🫡

Nie wstyd tak przyznawać się?

2 godziny temu, freju napisał:

Dobra kończę bo chciałem pomóc a tu ataki jakieś 

Nie przyszło Ci do głowy nigdy, naprawdę nigdy!?

Że to co Ty rozumiesz jako atak,

JEST  pomocą, by ktoś nie wpadł sidła digital-voodoo?

Być może jak przeczyta taki "atak", trochę ochłonie, sam nad tym pomyśli, może dojdzie do prawdy technicznej, takiej oto, że przewody transmitujące sygnał cyfrowy (audio nie jest tu żadnym wyjątkiem), są albo technicznie sprawne - audio działa, albo niesprawne - w audio trzaski, przerwy, i cisza w końcu.

2 godziny temu, xajas napisał:

Ja tylko wytlumaczylem jak to dziala

Jak Ci się wydaje że działa 😉 nie uwzględniamy np kwestii ekranu i przenoszenia zakłóceń między urzadzeniami...

Pamietaj też że pewne rzeczy nie wychodzą w pomiarach. Zasilacze liniowe słychać doskonale, a wykres (w paśmie tzw słyszalnym) ani drgnie... 

Mimo że jest zazwyczaj więcej basu i uspokaja się przekaz (mniej zakłóceń na wysokich?) 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

nie uwzględniamy np kwestii ekranu i przenoszenia zakłóceń między urzadzeniami...

Ciekawostką jest tutaj fakt, że mityczne "zakłócenia" działają wyłącznie na sygnał audio. Inne urządzenia łączone takim samym drutkiem jakoś nie cierpią na ich nadmiar 😉

34 minuty temu, xajas napisał:

Dotarlismy do sedna sprawy

Tak to jest, jak na audio spoglada sie z perspektywy co ile kosztowalo i na co kogos stac, a miernikiem jakosci jest cena

To jest po prostu choroba

To jest tylko taki odnośnik bo zauważyłem że najwięcej krytyki i nie wiary mają ci co najmniej próbowali tego doświadczać.,i tak niestety dobry kabel musi kosztować choć nie raz bywa a nawet często tak bywa że cena tego nie odzwierciedla , ja zdania nie zmienię, kable mają duży wpływ na efekt końcowy systemu i niby dlaczego miałbym tego nie napisać, bo ktoś tam się naczyta itd.. każdy musi sam decydować na co chce wydać pieniądze i czy to coś zmienia w jego mniemaniu ,to jest moje zdanie nie wymagam tego żeby każdy się musiał z tym zgadzać. 

• 3 tygodnie później...
W dniu 20.04.2023 o 08:38, rafa napisał:

Testuję od wczoraj Furutecha GT2 (bez pro). Wskoczył w miejsce Furu adl formula 2. Różnica jest duża. Gt2 o wiele więcej szczegółów, lepsza przestrzeń i separacja, lepsza dynamika. Mam wrażenie, że trochę chudszy na basie od Formula 2. Ale góra zdecydwanie bogatsza, w średnicy też więcej się dzieje.

Ale przecież cyfrowe nie grają. 😄

U Ciebie Gt2 pro zagrał gorzej od tego YY audio? Możesz wskazać różnice? Zastanawiam się czy nie zamówić, bo koszt nieduży.

Będziemy niedługo testować z założycielem wątku Audioquest Diamond, bardzo jestem ciekaw tego kabla.

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

13 minut temu, staropolanka2000 napisał:

U Ciebie Gt2 pro

Nigdy nie miałem kabli USB od Furutech'a

9 minut temu, rafa napisał:

Nigdy nie miałem kabli USB od Furutech'a

Okej to coś mi się pokiełbasiło, sorry. A tego YY z czym porównywałeś, że został ?

AQ Carbon. Choć potem zrobiłem własny który był znacznym krokiem do przodu. A teraz mam Ricable który jest  odrobinę lepszy od mojego DIY.

Oczywiści w międzyczasie miałem kilka niewypałów DIY ale to droga która czasem trzeba przejść 😉 

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Dzięki. Który model? Dedalus?

Invictus

14 godzin temu, rafa napisał:

Invictus

W prawdzie to wątek dotyczący usb, ale założyciel się nie pogniewa jak zrobię mały offtop. 

Korzystasz lub korzystałeś z i2s? Jakie masz doświadcznia z kablami hdmi? Możesz coś polecić? Używam chińskiego Moshou 8k i zachęcony różnicami między kablami usb chętnie spróbowałbym czegoś innego. Pewnie i tutaj jest pole do poprawy. 

5 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

W prawdzie to wątek dotyczący usb, ale założyciel się nie pogniewa jak zrobię mały offtop. 

Korzystasz lub korzystałeś z i2s? Jakie masz doświadcznia z kablami hdmi? Możesz coś polecić? Używam chińskiego Moshou 8k i zachęcony różnicami między kablami usb chętnie spróbowałbym czegoś innego. Pewnie i tutaj jest pole do poprawy. 

Panowie dlaczego nie podejdziecie do tematu technicznie ? 

Każdy kabel jest inny. Jeden przenosi tylko HD, drugi 8K, jeden tylko 24/96, drugi 192, jeden ma prawdziwy ekran, drugi wręcz chlonie zakłócenia. 

A tu nagle ktoś się odzywa że wszystkie kable graja tak samo, pr,eciez to fizycznie niemożliwe

Wszystko w efekcie końcowym przekłada się na obraz i dźwięk

21 minut temu, Audroc napisał:

Panowie dlaczego nie podejdziecie do tematu technicznie ? 

Każdy kabel jest inny. Jeden przenosi tylko HD, drugi 8K, jeden tylko 24/96, drugi 192, jeden ma prawdziwy ekran, drugi wręcz chlonie zakłócenia. 

A tu nagle ktoś się odzywa że wszystkie kable graja tak samo, pr,eciez to fizycznie niemożliwe

Wszystko w efekcie końcowym przekłada się na obraz i dźwięk

To nie elektroda mój drogi, my tu rozmawiamy o różnicach w brzmieniu, a nie czy kabel jest zrobiony tak czy inaczej. Oczywiście o tym też czasem, ale to jest sprawa drugorzędna. 

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Używam chińskiego Moshou 8k i zachęcony różnicami między kablami usb chętnie spróbowałbym czegoś innego. Pewnie i tutaj jest pole do poprawy. 

Sprobuj Piotrze BJC serii Fe, jest duzy progres w stosunku do moshou.

Po za Amazonem, chyba tylko pozostaje kupno w US.

Na Head-Fi sporo osob chwalilo i faktycznie sa bardzo ok i do tego tanie.

https://www.bluejeanscable.com/store/hdmi-cables/hdmi-cablemob.htm

Godzinę temu, Cezary_58669 napisał:

Sprobuj Piotrze BJC serii Fe, jest duzy progres w stosunku do moshou.

Po za Amazonem, chyba tylko pozostaje kupno w US.

Na Head-Fi sporo osob chwalilo i faktycznie sa bardzo ok i do tego tanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki Czarku, coś tam kiedyś właśnie na head-fi czytałem, ale dawno i zapomniałem. Masz tego blue jeans? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi