Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, soundchaser napisał:

Blackening

Właśnie go słucham, bo nie znałem, a chciałem podążyć za rekomendacją. Dla mnie jest bardzo dobry! Jeśli nie świetny - ale to zobaczymy za kolejnymi odsłuchami. Wciąga, jest urozmaicony, wokal świetny, nie przesadza z growlingiem. Czuć moc, jest też fajna melodia, muzyka płynie. Dla mnie super!

"Tynk pożera dźwięk" 747

8 minut temu, soundchaser napisał:

Niestety bardzo się rozczarowałem.

Ty po prostu nie lubisz metalu... to czyni nas wyjątkowymi.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Wydaje mi się, że metal trzeba brać takim jaki jest. Albo się to kupuje albo nie i nie ma co wydziwiać.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Coś w tym jest, wymaga jednak jakiejś pracy i przekonania się do growlu czy wydzierania. 

Tak czy inaczej ja w sumie całe życie i tak zawsze wracam do DEATH co jakiś czas i zawsze sobie wtedy myślę, że Chuck chyba niestety podpisał cyrograf, żeby zrobić taką muze.... 

1 godzinę temu, kangie napisał:

Ten cały satanizm to jego sprawka. Uważał, że ten wizerunek będzie żarł. I chyba żarł.

Też chciałbym mieć jakąś fajną ksywkę. Żeby chwyciło musi spełniać kilka warunków:

- coś o niewłaściwej dziurce,

- termin medyczny po łacinie,

- coś związanego z przemocą,

- a poza tym wszystkim odzwierciedlać opinię, jaką ma o mnie ta mniej rozgarnięta część forumowiczów.

Anal Cortex Cerebri Molestator - kur.a, ależ to zaje.ście brzmi! Jeszcze tylko nazwa kapeli i wyciągam gitarę ze strychu, riffów w głowie kłębią się tysiące.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

11 minut temu, Ajothe napisał:

Coś w tym jest, wymaga jednak jakiejś pracy i przekonania się do growlu czy wydzierania. 

Tak czy inaczej ja w sumie całe życie i tak zawsze wracam do DEATH co jakiś czas i zawsze sobie wtedy myślę, że Chuck chyba niestety podpisał cyrograf, żeby zrobić taką muze.... 

Nawet nazwa ostatniej grupy Chucka „Control Denied” czyli odmowa kontroli czy też kontrola odrzucona, wiele mówi. Chciałbym wierzyć, że pod koniec zdołał się uwolnić od tych sił, które go kontrolowały i ogarnął nie tylko muzykę ale i swoje życie.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Avenged Sevenfold to druga kapela metalowa, której melodyjność i różnorodność kompozycji nie są obce.
No ale dla wytrawnych fanów metalu, słuchających death, czy black metalu, taki metal brzmi prawie jako pop. 😉

@soundchaser Kiedy AS wydają ten nowy album z "Nobody"? To chyba jakoś na dniach...słuchałeś całego albumu?

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Wskaż mi drugi taki zespół, który gra muzykę metalową z prawdziwego zdarzenia, a jest przy tym tak różnorodny i melodyjny. 
Piszemy o prawdziwym metalu, a nie o glam-metalu.

Metallica to zespół na najwyższym poziomie. To jest ikona. Uwielbiam tych Panów za ich niezależność. Wczoraj słuchałam ich wywiadu z 86'. Aż miło posłuchać i popatrzeć🙂Najbardziej lubię Kirka Hammetta.

Edytowane przez Wera666
1 godzinę temu, Tal napisał:

To ciekawe co piszesz bo sądziłem że pliki zwłaszcza pod względem szczegółowości okażą się ciut lepsze ale z drugiej strony przy tej klasie sprzętu który posiadasz słyszany rezultat nie powinien dziwić. Masz bardzo wysokiej klasy zestaw na którym z pewnością nie tylko metal wyjątkowo dobrze brzmi bowiem skoro ten gatunek jest tak wyśmienicie odtwarzany to pozostałe gatunki będą nie mniej wybornie brzmiały.

Też myślałam, że pliki wygrają. Może jeszcze w przyszłości tak się zdarzy, jak udoskonalę system. Choć ten winyl gra tak dobrze, że tracę motywację.

Może ten drugi Sotm okaże się ratunkiem dla tego systemu.

23 minuty temu, Wera666 napisał:

@soundchaser Kiedy AS wydają ten nowy album z "Nobody"? To chyba jakoś na dniach...słuchałeś całego albumu?

2 czerwca jest premiera Life Is but a Dream...
Kurczę - 7 lat już minęło, a wydaje się, że poprzedni był tak niedawno...
Na perkusji Brooks Wackerman zadebiutował właśnie na The Stage
To syn znanego perkusisty jazzowego - Chucka, którego bardzo lubię. Znam jego solowe płyty i te nagrane z Frankiem Zappą (tak na marginesie).

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Dziękuję. 😉

Technical death metal - tym bardziej ciekawe jak udało im się w tym stylu stworzyć coś, o czym piszesz.
W sumie 4 płyty nagrali - każda przedstawia kolejne pory roku...no zobaczymy...a raczej posłuchamy. 😉

W tym gatunku lubię jeden kawałek, jest genialny! Nile  "User-Maat-Re".

Godzinę temu, EmilioE napisał:

Dla mnie jest bardzo dobry! Jeśli nie świetny - ale to zobaczymy za kolejnymi odsłuchami. Wciąga, jest urozmaicony, wokal świetny, nie przesadza z growlingiem. Czuć moc, jest też fajna melodia, muzyka płynie. Dla mnie super!

To OK. Widocznie nie dorosłem do takiego grania.
Jasne, że growling bywa bardziej nieznośny. Ten z Blackening to jak szeptanie. 😉
"Fajna melodia" - oczywiście. 😉

1 godzinę temu, Tal napisał:

Plus dla Ciebie jako dziewczyny poznawania i pogłębiania muzyczno-sprzętowych pasji w którą tylko i wyłącznie wydawać by się mogło zwłaszcza są faceci zaangażowani a tu proszę niecodzienne zjawisko w postaci żeńskiej audiofilskiej natury 😉 Dużo przyjemności płynącej z ulubionej muzyki życzę 😊

Dziękuję za miłe słowa:-)

9 minut temu, soundchaser napisał:

Pierwsze 22 sekundy polubiłem. 😉

Proszę wysłuchaj do końca i kilka razy. Warto:-) Nawet ten gatunek zawiera prawdziwe perełki🙂 Aż sama sobie to odpalę🙂 Zatęskniłam. @Tal Tobie też polecam...oni mają tematy starożytne w "lyrics".

12 minut temu, Wera666 napisał:

@Tal Tobie też polecam...oni mają tematy starożytne w "lyrics".

Włączyłem na moment bo ogólnie w nocy lubię łagodniejsze klimaty zwłaszcza po metalowym maratonie trwającym od kilku dni 🙂 niewątpliwie jednak podoba mi się realizacja tego albumu a polecony przez Ciebie utwór ogólnie jest bardzo dobry 👍

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• Redaktorzy

Wera666 to rzadka postać na forum. Płeć żeńska, muzyka, metal, gramofon, wkładka, sprzęt ogólnie. Psia-kość, rzad-kość w tłumie podstarzałych faciów z brzuszkami! 😉

2 godziny temu, Tal napisał:

Plus dla Ciebie jako dziewczyny poznawania i pogłębiania muzyczno-sprzętowych pasji w którą tylko i wyłącznie wydawać by się mogło zwłaszcza są faceci zaangażowani a tu proszę niecodzienne zjawisko w postaci żeńskiej audiofilskiej natury 😉 Dużo przyjemności płynącej z ulubionej muzyki życzę 😊

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

47 minut temu, soundchaser napisał:

To syn znanego perkusisty jazzowego - Chucka, którego bardzo lubię. Znam jego solowe płyty i te nagrane z Frankiem Zappą (tak na marginesie).

Errata - Chuck to faktycznie ojciec, ale chodziło mi o Chada Wackermana, który grał z Zappą i jest bratem dużo młodszego Brooksa, grającego obecnie w AS.

Dlatego musimy pamiętać żeby się odpowiednio zachowywać mając w tej przestrzeni miłośniczkę ostrej muzyki bo choć pasja zdominowana przez mężczyzn jednak to kobiety niewątpliwie są bardziej wartościowe.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• Redaktorzy

@Tal bo to jest tak jak z tym studiowaniem "Kultury i Sztuki" - przy takiej Sztuce ciężko kulturę zachować. 😉

6 minut temu, kangie napisał:

Wera666 to rzadka postać na forum. Płeć żeńska, muzyka, metal, gramofon, wkładka, sprzęt ogólnie. Psia-kość, rzad-kość w tłumie podstarzałych faciów z brzuszkami! 😉

Dziękuję @kangie. Miło mi, że mogę się uczyć od Mistrzów. Gramofon bardzo mi się spodobał. Może jako kontra do mojej młodości pełnej muzyki ze źródeł z przypadku. Ogólnie dla mnie gramofon to okazja żeby zwolnić...przy szybkiej muzyce jakiej słucham🙂

4 minuty temu, Tal napisał:

Dlatego musimy pamiętać żeby się odpowiednio zachowywać mając w tej przestrzeni miłośniczkę ostrej muzyki bo choć pasja zdominowana przez mężczyzn jednak to kobiety niewątpliwie są bardziej wartościowe.

Zawsze trzeba być sobą😇 Jesteśmy równi.

• Redaktorzy
6 minut temu, Wera666 napisał:

Dziękuję @kangie. Miło mi, że mogę się uczyć od Mistrzów.

Chłopaki jak najbardziej - tak.

Jam żaden Mistrz. Ot, zwykły kloszard. 😄

Od 7:30

Edytowane przez kangie

image.png.fa15c3666223024139aa186e7303df4f.png

Dobrej nocy Metalowcy. 😉

Jutro ostatni dzień słuchania metalu. Wykańczam Megadeth, Paradise Lost i Machine Head, zaczynam Blindead, przypominam sobie Therion (choć to nie metal) i My Dying Bride.

wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0017.gif

10 minut temu, soundchaser napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobrej nocy Metalowcy. 😉

Jutro ostatni dzień słuchania metalu. Wykańczam Megadeth, Paradise Lost i Machine Head, zaczynam Blindead, przypominam sobie Therion (choć to nie metal) i My Dying Bride.

wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0017.gif

Czy masz harmonogram słuchania?:-) To jest dopiero organizacja!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, kangie napisał:

Czyli krótko i koń-kret-nie kolega Tomaszek od wyrzucania do śmietnika łyżeczek po jogurcie

Każdy z nas miał pewnie takiego kolegę, z którym przemierzał niespokojne odmęty metalu. U mnie był to kolega Michał, który pewnie z Tomaszkiem miał poza tym niewiele wspólnego bo dbał o higienę w stopniu normalnym i fajnie grał na basie. Był zawsze o krok przede mną i zachęcał mnie do sięgania do nowych rzeczy. Na początku mówiłem, że tylko Metallica się liczy, a reszta to rzeźnia… no dobra, ten Slayer jest jednak fajny… dawaj South of Heaven… Ok, Arise jednej też nie gorsze. No i doszedłem do Death… Ok, riffy super więc jakoś zniosę ten growling. 

Długo mnie kolega Michał nie mógł przekonać do growlingu, ale po kolejnej nasiadówce u niego pod nieobecność rodziców dałem się przekonać. Carcass to uczynił wespół w zespół z Obituary. Nawet płyty pamiętam…

Ukryta Zawartość

IMG_6347.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 17.04.2023 o 09:58, Drizzt napisał:

a The Hunt jest też bardzo fajny, melodyjny, trochę punkowy

Oryginał to New Model Army

Jak fachowo czy współcześnie nazywa się taki gatunek?

8 godzin temu, konradskala napisał:

Chyba po prostu instrumentalny metal progresywny. Portnoy jest niesamowity 🤯

10 godzin temu, konradskala napisał:

Tech-experimental-fusion instrumental progressive metal. 😉

10 godzin temu, konradskala napisał:

Oryginał to New Model Army

Stary LTE jest najlepszy. 😋

• Pokaż nowe odpowiedzi