Skocz do zawartości
IGNORED

poszukiwany wzmacniacz do Audiovector R3

Rekomendowane odpowiedzi

A co ma zastąpić? Z czym grać ?
W tej cenie na tak postawione pytanie to pewnie każdy będzie dobry, bardzo dobry. Kwestia gustu i oczekiwań.

Fakt, sporo zależy od tego jakie brzmienie chcemy uzyskać. Kolumny Audiovector lubią wzmacniacze o nasyconym brzmieniu bez wyostrzeń czy nadmiernego chłodu w barwie. Na pewno można polecić Naim Supernait 3, ATC SIA2-150 czy Atoll IN400se. Trochę dokładając dobrze z nimi zagra również Rose RA180 czy Musical FIdelty M8xi. Te wzmacniacze ładnie wyciągną średnie tony a brzmienie będzie muzykalne, barwne i neutralne.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 10.07.2022 o 11:28, WojtekB1 napisał:

Witam

szukam wzmacniacza do kolumn Audiovector R3 

budżet

używany do 20tys   nowy do 30tys 

tranzystor klasa A/B wskazany pilot

Rotel z serii Michi, może X5? Z Audiovector to sprawdzone połączenie. Z naszej oferty sprawdziłbym także Copland CTA 408 ale to lampa. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Do Audiovectora świetnie pasują wzmacniacze Tonewinner ze względu na ciepłą i angażującą średnicę. 

https://www.audiomagic.pl/stereo/wzmacniacze/wzmacniacz-tonewinner-ad-1pa?q=tonewinner

http://wstereo.pl/test-tone-winner-ad-2prp-srednica-jakiej-trudno-szukac/

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Chciałbym dołączyć do dyskusji na temat wyboru wzmacnicza. Ja polecałbym, abyś rozważył zakup McIntosha MA5300. Jest to obecnie najtańsza integra tej firmy i mieści się w Twoim budżecie. MA5300 ma dżwiek podobny do większości urządzeń McIntosha ciepły, bogaty, a jednocześnie szczegółowy. Jest wyposażony w bardzo dobry przetwornik cyfrowo-analogowy i wzmacniacz słuchawkowy. Posiada szereg wejść analogowych i cyfrowych. Wykorzystano w nim radiatory McIntosh Monogrammed, które są połączone z wysokoprądowymi tranzystorami wyjściowymi, które eliminują czas nagrzewania. Dzięki temu możesz cieszyć się pełnymi walorami dźwiękowymi od momentu jego włączenia. Opatentowny obwód McIntosh Power Guard zapobiega przesterowaniu wzmacnicza w celu ochrony głośników. Jest solidnie wykonanym i doskonałym wyborem na stworzenie na jego bazie doskonałego systemu, który przeżyje wiele innych komponentów i nigdy nie wyjdzie z mody, a w kolumny, które posiadasz tchnie nowe życie. Pozdrwaiam. BOGDAN

AUDIOtrendt Kraków. Zapraszamy na odsłuchy. Doradzamy, pomagamy, rozwiązujemy problemy. Wypożyczamy sprzęt do domu.
Wszyscy forumowicze mogą liczyć u nas na atrakcyjne ceny!

www.audiotrendt.com.pl; tel.: 12 686 10 15 | 791 063 315 | 509 188 477

Leema tucana II, KARAN acoustic kai180 mmkII, accuphase serii e4, moon 340.

Dane mi było słuchać je także z chord ale to może być u nas ciężkie do zrealizowania zarówno jako nowe jak i używane. 

Piotr 

Edytowane przez Piotr Sonido

Dziękuję za propozycję, z powyższych myślałem o Accuphase E-460-470

teraz trzeba przemyśleć w co celować i jak będzie możliwość posłuchać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Cześć,

rozważ do tych kolumn tranzystorową hybrydę w klasie A/B. Mam trzech klientów, którzy z SR1/SR3/R3 grają na Unison Unico 150 i uważają, że jest to świetne połączenie, w jednym wypadku wzmacniacz ten był porównywany do Maca 252 i z nim wygrał. Plus to możliwość w dopasowania charakterystyki za sprawą lamp w stopniu przedwzmacniacza. 

Fajną opcję jest też hybryda amerykańskiego BATA, model VK3000SE, powinna zmieścić się w budżecie.

Skąd jesteś?

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

12 godzin temu, Na Temat Audio napisał:

Cześć,

rozważ do tych kolumn tranzystorową hybrydę w klasie A/B. Mam trzech klientów, którzy z SR1/SR3/R3 grają na Unison Unico 150 i uważają, że jest to świetne połączenie, w jednym wypadku wzmacniacz ten był porównywany do Maca 252 i z nim wygrał. Plus to możliwość w dopasowania charakterystyki za sprawą lamp w stopniu przedwzmacniacza. 

Fajną opcję jest też hybryda amerykańskiego BATA, model VK3000SE, powinna zmieścić się w budżecie.

Skąd jesteś?

Pozdrawiam,

Michał

Tylko tranzystor hybryda nie wchodzi w grę, posiadam juz wzmacniacz lampowy

W dniu 12.07.2022 o 08:31, WojtekB1 napisał:

Dziękuję za propozycję, z powyższych myślałem o Accuphase E-460-470

teraz trzeba przemyśleć w co celować i jak będzie możliwość posłuchać

Miałem klienta który miał te wzmacniacze na oku i wybrał KARANa. 

Tu na prawdę masz fajna listę wzmacniaczy. Przez to że fajne kolumny 🙂

rozumiem wybór może byc stresujacy przez ilość i kwotę. Ale podejdź do tego na spokojnie. Z luzem , z przyjemnością. A będzie dobrze.

Piotr 

Faktycznie lista fajna, wybór nie jest łatwy tym bardziej że jeśli kupię nowy to prawdopodobnie będzie ostani wzmacniacz jaki kupię. Niektóre niestety są za duże jak choćby Maclntosch, nie mam miejsca na takie cacko.

48 minut temu, WojtekB1 napisał:

nie mam miejsca na takie cacko.

Więc może Bryston B135 ? Bardzo uniwersalny pod względem brzmienia 

W dniu 13.07.2022 o 07:15, WojtekB1 napisał:

To po co Ci drugi wzmacniacz ?

Ilu ludzi tyle opinii

2 godziny temu, WojtekB1 napisał:

chyba nie muszę się tłumaczyć?

Oczywiście  ze nie 

tylko uważam ze dobrej lampie żaden tranzystor nie dorowna , chyba ze nie pasuje do tych kolumn 

Ale oczywiście każdy ma swoje preferencje i wybory

4 godziny temu, WojtekB1 napisał:

Faktycznie lista fajna, wybór nie jest łatwy tym bardziej że jeśli kupię nowy to prawdopodobnie będzie ostani wzmacniacz jaki kupię. Niektóre niestety są za duże jak choćby Maclntosch, nie mam miejsca na takie cacko.

Takie cacko nie zagościło u mnie zbyt długo ….

jak koniecznie chcesz trana w klasie A/B to szedłbym w Accuphase , ML albo Audia Flight 

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

W dniu 13.07.2022 o 07:15, WojtekB1 napisał:

Rozumiem, szanuję, chociaż chciałem zaznaczyć, że Unico 90 i 150 mają już niewiele wspólnego z brzmieniem lampy, w mojej ocenie to już rasowe, tranzystorowe granie. A z faktu, że przypadło ono do gustu kilku posiadaczom Audiovectorów ( zarówno Signaturre jak i Arrete ) dlatego o nim wspomniałem 🙂

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl