Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do Cyrusa One

Rekomendowane odpowiedzi

Urządzam taki mały music room dla córki. Pokój 14m2 Wzmacniacz Cyrus One no i teraz głośniki, budżet max. 5000zł. Muzyka delikatny rock, blues i pop. Myślę o jakiś niewielkich podłogówkach chociaż nie koniecznie. Ma być duzo basu no i żeby  jak to córka mówi ładnie wyglądały, najlepiej w białej wersji. Może jakiejś propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/159206-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-cyrusa-one/

Jestem wielkim zwolennikiem duzych podlogowek, ale jak czytam o Cyrusach, to pierwsze o czym mysle to Mission!
I to w wersji vintage!

Mialy byc ladne, biale z basem?
Tu sa ladne, biale z basem

Ale czy cena pasuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy te missiony grają tak basem? Pytam bo nie pamiętam żebym ich słuchał... 🙂

z mojej strony polecam ci pod tego Cyrusa monitor audio Silver 100. To spore monitory o naprawdę dużym basie ale i przyjemnej reszcie pasma. To kolumny które zostaną na dłużej.

z niewielkich podłogowek to coś z acoustic Energy, elac na przykład modele f5.2 albo f6 bo też wąskie luf kef q750.

Piotr 

Można trafić Audiovector QR1, lub Elac Carina BS243 na wstędze, ale są też w kolorze

i podłogowe np. Dali Oberon 7, Q Acoustics 3050 czy Quadral Signum 70 - a tu basu nie

powinno zabraknąć ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Proponowałbym Dali Oberon 5 małe i zgrabne podłogówki i kupisz je u nas w kolorze białym. Możesz również pomyśleć o nieco większej konstrukcji Oberon 7, tu znajdziesz jeszcze mocniejszy bas😉

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

6 godzin temu, Tomaszdaniel napisał:

Urządzam taki mały music room dla córki. Pokój 14m2 Wzmacniacz Cyrus One no i teraz głośniki, budżet max. 5000zł. Muzyka delikatny rock, blues i pop. Myślę o jakiś niewielkich podłogówkach chociaż nie koniecznie. Ma być duzo basu no i żeby  jak to córka mówi ładnie wyglądały, najlepiej w białej wersji. Może jakiejś propozycje?

taj,

do tak małego pokoju nie pakowałbym raczej podłogówek. Zwróć uwagę na kolumny B&W 707s2, jakiś czas temu na odsłuchu klient wybrał je właśnie do tego wzmacniacza, a porównywał z Linn Majik 109 i Elac Carina BS243.4

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

6 godzin temu, Tomaszdaniel napisał:

Urządzam taki mały music room dla córki. Pokój 14m2 Wzmacniacz Cyrus One no i teraz głośniki, budżet max. 5000zł

Trochę masz propozycji. Jedynym wyjściem jest posłuchanie wybranych kolumn / monitorów z tym wzmacniaczem PS Możesz tez wypożyczyć na odsłuch monitory lub kolumny w dowolnym salonie audio 👌Oczywiście nie kupuj w ciemno bez odsłuchów 👍

Z mojej strony zaproponuje monitory USHER V 601 

Tu bym raczej polecał monitory, choć 18" Diamond jest w bieli na krawędzi budżetu.

Ukryta Zawartość

Mam podobny metraż i monitory - basu nie brak, jednak czy wystarczy konkretnemu

użytkownikowi ? Tylko On raczy wiedzieć 😉  i może potrzebuje np. Aurory 1000 ...

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Cześć,

jeśli chodzi o małe podłogówki do Cyrusa to idealnym wyborem będą Audio Physic Classic 5, opinii zadowolonych użytkowników Cyrusów z Audio Physic jest na tym forum sporo. Ze zgrabnych podłogówek w tym połączeniu mogę jeszcze polecić Quadral Signum 70. Oba modele występują w bieli. Jeśli lubisz naprawdę sporo basu to Fyne Audio F501, jednak moim zdaniem będą za duże do 14mkw. 

Osobiście nie skreślałbym głośników podstawkowych i tu pomyślał o Audio Physic Classic 3. 

Wszystkie wspomniane tworzą naprawdę dobry zestaw z Cyrusem, jeśli jesteś z Warszawy lub okolic zapraszam serdecznie na odsłuch.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Diamond monitor to też dobry pomysł. 

O pylonie przeczytasz sporo dobrego. Polski produkt, robiony u nas z świetnym marketingiem. Ale faktycznie te są udane.

Kolega wyżej wspomniał o qr1. Dobry trop chodź chyba trochę ponad budżet. 

Piotr 

W dniu 12.07.2022 o 14:08, Tomaszdaniel napisał:

A może coś z głośników Pylona, czytałem dużo dobrych opinii o wyrobach tej firmy?

To nie Pylony, ale maja bardzo fajne zejscie na basie, ciekawy look, dobra cene i jeszcze gwarancje... 

Ukryta Zawartość

Jesli Ci sie podobaja, pisz pm w sprawie duzo atrakcyjniejszej ceny 😉

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Diamond monitor to też dobry pomysł. 

O pylonie przeczytasz sporo dobrego. Polski produkt, robiony u nas z świetnym marketingiem. Ale faktycznie te są udane.

Kolega wyżej wspomniał o qr1. Dobry trop chodź chyba trochę ponad budżet. 

Piotr 

No właśnie, ze świetnym marketingiem...

A co z dźwiękiem, bo im te "nowsze" konstrukcje to mam wrażenie, że co raz słabsze ;/

Edytowane przez Tonnii99

Panowie wielkie dzięki za zainteresowanie. Bede się starał wiekszość tych głośników posłuchać. Córka ma dostać kolumny na urodziny, jest jeszcze trochę czasu więc mysle ze wspólnie coś wybierzemy z czego będzie zadowolona. 

10 godzin temu, Tonnii99 napisał:

No właśnie, ze świetnym marketingiem...

A co z dźwiękiem, bo im te "nowsze" konstrukcje to mam wrażenie, że co raz słabsze ;/

U pylona jest różnie. Mają serie bardzo udane i mają konstrukcje które wymagają większej wsparcia znanych osób. Kolega zaproponował Diamond monitor i tu się zgadzam że to jest dobry produkt. Plusem jest to że na pylona dostajesz bardzo duże rabaty.

9 godzin temu, Tomaszdaniel napisał:

Panowie wielkie dzięki za zainteresowanie. Bede się starał wiekszość tych głośników posłuchać. Córka ma dostać kolumny na urodziny, jest jeszcze trochę czasu więc mysle ze wspólnie coś wybierzemy z czego będzie zadowolona. 

Tak trzymać!

Tylko żeby nie wyrusl kolejny audiofil!

Fan muzyki wystarczy 🙂

Piotr 

• 2 tygodnie później...
W dniu 14.07.2022 o 08:00, Piotr Sonido napisał:

Plusem jest to że na pylona dostajesz bardzo duże rabaty.

i to jest raczej słabe, bo pokazuje wartość produktu i po drugie problem przy dalszej odsprzedaży. Trochę się zraziłem do nich...

W dniu 24.07.2022 o 14:32, Tonnii99 napisał:

i to jest raczej słabe, bo pokazuje wartość produktu i po drugie problem przy dalszej odsprzedaży. Trochę się zraziłem do nich...

No to znaczy że nie wiedziałeś o tym wcześniej. 

Tak?

Bo jakbyś wiedział to byś się nie zraził.

Używane to maks 50 procent ceny pierwotnej. Nie mówię o inflacji i po roku ten sam produkt jest znowu droższy. 

A nowe to z 30 procentami start.

Piotr 

3 godziny temu, stach_s napisał:

@Piotr Sonido czy mógłbyś jako kompetentny osobnik 😉 odnieść się jakoś do Pylona vs proponowanych przeze mnie Phonarów???

Szczerze Pronar jest dla mnie orze dziwną marka na naszym rynku. Taka jakby ktoś w nią wszedł ale ma ja w d.

To są kolumny które absolutnie nie pasują każdemu. Coś pokroju buchardt tylko że ze znacznie mniejszym nakładem marketingowym.

Albo nie lubisz albo ich nie lubisz kupowanie ich w ciemno absolutnie nie ma sensu.

W kolei nasza rodzima produkcja to jest już coś innego. 

Obudowy produkują dla znanych zachodnich Marek od wielu lat. Używają znanych komponentów. Wydawać by się mogło za tym że co może pójść nie tak. Idź zasadzie na tym zbudowali swoją renomę. Są to dobre produkty na które dostaniesz w solidne rabaty i możesz z tych produktów być naprawdę zadowolony.

Z kolei tutaj uważam że są linie bardzo udane jak i takie które kompletnie nie przemawiają do mnie jako osoby która handlowała produktami audio przez wiele lat.

Piotr 

• 2 tygodnie później...
W dniu 12.07.2022 o 05:25, Tomaszdaniel napisał:

Od siebie dodam coś, co jeszcze nie padło w propozycjach -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Spełnia wszystkie wymagania - dobrze dogaduje się z Cyrusem, ma dość mocną i wartką podstawę basową jak na kolumnę podstawkową oraz występują w białym połysku - zdecydowanie warto wziąć pod uwagę.

Ukryta Zawartość