Skocz do zawartości
IGNORED

Życie sąsiedzkie ( powoli umiera )

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, xajas napisał:

Niedawno czytalem tutaj ciekawy komentarz nowego forumowiczoa. Przeczytal kilka watkow, tematow i stwierdzil ze AS to „gniazd zmij“.

Nie moge sobie wyobrazic zycia w „sasiedztwie“ wiekszosci forumowiczow...

No to masz baaardzo ograniczoną wyobraźnią - wspomogę Cię własną. Otóż istotą forum dyskusyjnego jest, że spotykasz na nim głównie osoby o skrajnie odmiennych poglądach. Ale prawdziwe życie jest o wiele bardziej złożone niż podsycane przez BYŁYCH moderatorów wojenki o kable czy PiS. To fakt, że życie Forum zatruwa kilka sierot po wspomnianych, ale Twoje życie prawdziwe chyba dalece poza najpopularniejsze na Forum tematy wykracza?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Moja ograniczona wyobraznia mowi mi, ze ktos, kto jest (przykladowo) antysemitom na forum, jest takim samym antysemitom w pracy, w domu, na urlopie, jako znajomy, jako czlonek rodziny, w kazdej dowolnej dziedzinie zycia.

Za takich sasiadow to ja dziekuje 

Mysle ze trzeba miec jeszcze bardziej ograniczona wyobraznie, by wierzyc w to, ze jest inaczej

Edytowane przez xajas
35 minut temu, kangie napisał:

Antysemitom? ;O

Kosmitom.

-----

38 minut temu, xajas napisał:

Moja ograniczona wyobraznia mowi mi, ze ktos, kto jest (przykladowo) antysemitom na forum, jest takim samym antysemitom w pracy, w domu, na urlopie, jako znajomy, jako czlonek rodziny, w kazdej dowolnej dziedzinie zycia.

No to faktycznie ograniczona, bo większość po wytraceniu energii na Forum, to w realnym życiu potulne baranki. Możliwość kontaktu fizycznego dodatkowo studzi ich zapał. Być może są w Twoim bezpośrednim otoczeniu, ale tego nigdy się tego nie dowiesz.

Edytowane przez szymon1977

1 godzinę temu, xajas napisał:

Hmmm... serio myślisz, że jeden z drugim trol bocznicowy, w realnym życiu łazi po dzielnicy, rozkleja plakaty z memami, a pod osiedlowym "Alkohole 24h" pyskuje do każdego, kto nie wyrazi aprobaty dorzuceniem się do małpki?

2 hours ago, xajas said:

Przecież my Polacy wysysamy antysemitizm z mlekiem matki, w naszym kraju rzeczywiście musi Ci być ciężko.

33 minuty temu, Gabaryton napisał:

Przecież my Polacy wysysamy antysemitizm z mlekiem matki, w naszym kraju rzeczywiście musi Ci być ciężko.

Nie tylko antysemityzm

Nie jest mi ciezko, bo zmienilem kraj, juz 35 lat temu

Znasz to: "Love it, leave it or change it".

Ja wybralem to ostatnie 🙂

Edytowane przez xajas
Godzinę temu, xajas napisał:

zmienilem kraj, juz 35 lat temu

Czyli mówisz, ale nie wiesz o czym. Sory kolego, ale Bocznica nie jest obrazem społeczeństwa a tylko jaskinią troli.

20 minut temu, slawek.xm napisał:

A Ty zamieniłeś Zjednoczone Królestwo z powrotem na Polskę?

Jeszcze nie, ale kontaktu nie tracę, a i czas o wiele krótszy. Koledzie kilka pokoleń przeminęło, a wyobrażenie o Polsce i Polakach najwyraźniej o burdel na Bocznicy sobie oparł. Jeśli ja czegoś nie wiem, to on tego nie wie do kwadratu.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Koledzie kilka pokoleń przeminęło, a wyobrażenie o Polsce i Polakach najwyraźniej o burdel na Bocznicy sobie oparł.

ja jakbym mial sądzić go w oparciu o wpisy na forum to wolałbym osiedlić się na Antarktydzie niż w jego sąsiedztwie

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

ja jakbym mial sądzić go w oparciu o wpisy na forum to wolałbym osiedlić się na Antarktydzie niż w jego sąsiedztwie

Jeśli dołączysz jego wpisy do wniosku o azyl, to może się udać.

11 godzin temu, xajas napisał:

Udzielam sie na wielu roznych forach w wielu innych krajach w roznych tematach, ale tyle „niedojrzalych emocjonalnie“ watkow i zachowan, ile tutaj spotykam co tydziej, nie spotkalem w sumie przez dziesiatki lat na tych innych forach.

Po czesci prymitywizm, nazizm, brak toleracji, zaslepienie, zazdrosc,…

Za takich sasiadow to ja dziekuje!

Mam identyczne odczucia.

Niedawno czytalem tutaj ciekawy komentarz nowego forumowiczoa. Przeczytal kilka watkow, tematow i stwierdzil ze AS to „gniazd zmij“. Bardzo mi sie to porownania podobalo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Nie bez powodu jest czerwone, moderacja nie zna regulaminu a admin wali babole za każdym razem jak się odezwie. 

Po za tym to wszyscy przesadzacie a kolega z USA ma bardzo dużo racji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie tylko antysemityzm

Nie jest mi ciezko, bo zmienilem kraj, juz 35 lat temu

Znasz to: "Love it, leave it or change it".

Ja wybralem to ostatnie 🙂

kraj który wybrałeś od zawsze to kawał ..... a ulubione hobby obywateli to obgadywanie i donosicielstwo. Nawet nie próbuj czarować że jest inaczej.

Holandia nic lepsza.

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

No to faktycznie ograniczona, bo większość po wytraceniu energii na Forum, to w realnym życiu potulne baranki. Możliwość kontaktu fizycznego dodatkowo studzi ich zapał. Być może są w Twoim bezpośrednim otoczeniu, ale tego nigdy się tego nie dowiesz.

według mnie to większość ma +5 do agresji po wejściu na forum i przeczytaniu kilku postów, potem za nic dostaniesz jakieś punkty. Jedni bezkarnie mogą Cie wyzywać i psy wieszać a Ty za popularne przysłowia idziesz na urlop...

ot przepis jak zrobić antysemitę.

Edytowane przez fetek
kraj ktory wybrales…

Po czesci prymitywizm, nazizm, brak toleracji, zaslepienie, zazdrosc,…

Teraz juz rozumiesz , skad ta moja powyzsza „opinia“ pochodzi. Patrz przyklad powyzej. Przeciez ty nie jestes w stanie sklecic jednej odpowiedzi, jednego zdania, jednego tematu, w dowolnym watku, w ktorym nie bylo by przypiendralania sie i nienawisci do tych innych „wybranych“ krajow.
A z takim zachowaniem nie jestes jedyny

Dokladnie takie typy przyprawiaja mnie o wyspke i obrzydzenie.

PS.

Moi sasiedzi sa zdecydowanie inni
10 minut temu, xajas napisał:

...nie jestes w stanie sklcic jednej odpowiedzi, jednego zdania, w ktorym nie bylo by przypiendralania sie...

Abstrahując od tematu: od kiedy to przypomnienie faktu jest "przypiendralaniem"?

9 godzin temu, xajas napisał:

Teraz juz rozumiesz , skad ta moja powyzsza „opinia“ pochodzi. Patrz przyklad powyzej. Przeciez ty nie jestes w stanie sklecic jednej odpowiedzi, jednego zdania, jednego tematu, w dowolnym watku, w ktorym nie bylo by przypiendralania sie i nienawisci do tych innych „wybranych“ krajow.
A z takim zachowaniem nie jestes jedyny

Przestańcie się wpieprzać w nasz kraj i niszczyć Europę to nie będę się "przypierdalał". Ty nie rozumiesz podstawowych rzeczy a mimo to zabierasz głos.

Jesteś pięknym przykładem prania mózgu. Dla Ciebie osoba, która wyraża swoją uzasadnioną opinię i broni własnych interesów jest antysemitą. Mało tego, kilkanaście razy na forum chwalisz się starymi porsche i głośnikami z ikei nie uwzględniając że dla niektórych to nie jest wyznacznik i mogą mieć dużo więcej niż Ty, mimo wszystko nie przeszkadza Ci to udawać pana i krytykować polaków.

Po waszemu by nie wyjść na antysemitę należy:
- zlikwidować matematykę bo dla niektórych jest zbyt trudna
- zlikwidować historię bo dla niektórych jest niewygodna
- wyrównać poziom do najgłupszego by się nie czuł źle..
itd

8 godzin temu, xajas napisał:

Przeprowadz sie do fetka. Zycze wam duzo sasiedzkiej uciechy i konstruktywnych dyskusji

Ukryta Zawartość

no i piękna odpowiedź, Szymon zadał Ci konkretne i proste pytanie a Ty zachowujesz się jak przysłowiowy gówniarz.

9 godzin temu, xajas napisał:

Moi sasiedzi sa zdecydowanie inni

Ukryta Zawartość

Twoi sąsiedzi i Ty odpowiadacie co sytuacje na Ukrainie i za obecny kryzys energetyczny. Was się powinno wysłać do łagrów.

Teraz możesz napisać że jestem antysemitą, jesteś ostatnią osobą na tym forum która powinno się na te tematy wypowiadać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fetek
Patrz przyklad powyzej. Przeciez ty nie jestes w stanie sklecic jednej odpowiedzi, jednego zdania, jednego tematu, w dowolnym watku, w ktorym nie bylo by przypiendralania sie i nienawisci do tych innych „wybranych“ krajow.

quod demonstradum est
4 godziny temu, fetek napisał:

Przestańcie się wpieprzać w nasz kraj i niszczyć Europę to nie będę się "przypierdalał". Ty nie rozumiesz podstawowych rzeczy a mimo to zabierasz głos.

Jesteś pięknym przykładem prania mózgu. Dla Ciebie osoba, która wyraża swoją uzasadnioną opinię i broni własnych interesów jest antysemitą.

Tak to niestety jest, że im dziwak ma bardziej skrajne poglądy, tym bardziej mu się wydaje, że to cały świat jest dziwny.

W dniu 20.07.2022 o 11:49, szymon1977 napisał:

Hmmm... serio myślisz, że jeden z drugim trol bocznicowy, w realnym życiu łazi po dzielnicy, rozkleja plakaty z memami, a pod osiedlowym "Alkohole 24h" pyskuje do każdego, kto nie wyrazi aprobaty dorzuceniem się do małpki?

Nie, za to już po półgodzinnej rozmowie, a już w czasie jakiejś biesiady, a już z alkoholem (czy Polak w ogóle potrafi biesiadować bez alkoholu?), to pewne że wylezie z niego..."to najlepsze".

1 godzinę temu, iro III napisał:

Nie, za to już po półgodzinnej rozmowie, a już w czasie jakiejś biesiady, a już z alkoholem (czy Polak w ogóle potrafi biesiadować bez alkoholu?), to pewne że wylezie z niego..."to najlepsze".

Wspaniała polska tradycja trzydniowego chlania z rodziną zanika, a obowiązku chlania z sąsiadami nigdy nie było. Możesz więc sobie pozostać tak obcy i anonimowy jak tylko chcesz. Wkrótce nawet nie będziesz "dzień dobry" musiał sąsiadom mówić, bo nie będziesz wiedzieć kto jest Twoim sąsiadem. Jeśli natomiast myślisz, że na zachodzie nie chlają to się grubo mylisz: też chlają tylko totalnie bez kultury.

• Redaktorzy
1 godzinę temu, iro III napisał:

Potrafi. Znajdzie się kilku, w tym i ja. W tym roku postawiłem sobie cel - ani grama alkoholu. Przesadziłem dość mocno w Sylwestra, to i karę sobie nałożyłem.

Były w tym roku dwa wesela i jedna 18-stka w rodzinie. Była awantura, bo jeden jegomość przypi3r...ał się do mnie, że nie chcę się napić. Najpierw było grzecznie, potem ostro jak za starych czasów Audiostereo (2013/2014). Obraził się. Uznał że nazwałem go pijaczyną. Lubi chłopina wypić. A toast wznosi co dwie minuty. Takiego tempa nigdy bym nie zniósł  Na co dzień hoduje gęsi. Zapomniałem go poprosić o 100g gęsiego smalcu aby przesmarować wtyki sieciowe, żeby średnica była jeszcze bardziej kremowa, a wyższy bas tłusty tak jak trzeba.

😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

quod demonstradum est

jak już to "demonstrandum"

Czyli co, zebrałeś baty i strzelasz focha ? Już Ci się polaki nie muszą kłaniać jak swoim trupem przyjeżdżasz do polski ?

4 godziny temu, kangie napisał:

bo jeden jegomość przypi3r...ał się do mnie, że nie chcę się napić. Najpierw było grzecznie

to jest ciężki temat, ludzie nie potrafią zrozumieć że ktoś nie pije albo nie chce pić.

Edytowane przez fetek
10 godzin temu, fetek napisał:

to jest ciężki temat, ludzie nie potrafią zrozumieć że ktoś nie pije albo nie chce pić.

Kto nie pije, ten kabluje.

Edytowane przez jezz

Ukryta Zawartość

Jak juz to do „Polski“

Ech fetek, zamiast sie ciagle przypiendralac, spojrzyj lepiej w lustro i skup sie na tych twoich dwoch dzialalnosciach, to moze tez sobie pozwolisz na takie trupy

PS.
Ja tez mam na dzisiaj dwie „dzialalnosci“, bardzo ambitne
1. Skosic trawe
2. Naprawic kosiarke sasiada

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
28 minut temu, jezz napisał:

Kto nie pije, ten kabluje.

Oczywiście. 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Ukryta Zawartość

Gdybys mieszkal blizej, to mial bym dla ciebie po „somsiedzku“ zydelki pasowne do twojego stolika IMG_1768.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.