Skocz do zawartości
IGNORED

Życie sąsiedzkie ( powoli umiera )

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba kwestia lokalizacji. Latami mieszkałem w mniejszych czy większych miastach i tam faktycznie sąsiad to był właściwie obcy człowiek. teraz mieszkam w małej wsi na Podlasiu i na życie sąsiedzkie nie narzekam, po prostu trafili mi się po sąsiedzku fajni ludzie.

1 godzinę temu, xajas napisał:

Ja tez mam na dzisiaj dwie „dzialalnosci“, bardzo ambitne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1. Skosic trawe
2. Naprawic kosiarke sasiada emoji106.png

Sąsiada!? Pkt 2 w sposób ostateczny obala wszystkie stawiane tu przez Ciebie kwestie. Pozostaje tylko jedno pytanie: co będziecie chlać?

-----

38 minut temu, trebliG napisał:

...teraz mieszkam w małej wsi na Podlasiu i na życie sąsiedzkie nie narzekam, po prostu trafili mi się po sąsiedzku fajni ludzie.

Sąsiedzi ogólnie są fajni... dopóki nię są udającymi "europejczyków" nadętymi bucami z kompleksem bycia Polakiem, albo samemu się nim nie jest. Z kato-pis-owcem da się żyć w zgodzie, ale nie z kimś takim.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Pozostaje tylko jedno pytanie: co bedziecie chlac?

A ja myslalem ze to ty jestes specjalista od chlania

Ukryta Zawartość

A my nie chlejemy, my pijemy kulturalnie bezalkoholowy Aperol Spritz. Polecam

IMG_1770.thumb.jpg.0e03b5122263bb824825e4de7e7026cf.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, xajas napisał:

Kazdy alkoholik to mowi

Rozumiem 4... ale 3? W taką pogodę 2 pierwsze wlewaja się jak w wiadro, dopiero 3 dla smaku.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 minuty temu, szymon1977 napisał:

Rozumiem 4... ale 3? W taką pogodę 2 pierwsze wlewaja się jak w wiadro, dopiero 3 dla smaku.

W taka pogode po dwoch jeses nawalony

6 godzin temu, xajas napisał:

Ech fetek, zamiast sie ciagle przypiendralac, spojrzyj lepiej w lustro i skup sie na tych twoich dwoch dzialalnosciach, to moze tez sobie pozwolisz na takie trupy

Ukryta Zawartość

Nie mam potrzeby, Ty masz swoje porsche ja kupuje kolejną kamienicę. Jak widzisz każdy ma inne hobby, różnica taka że Twoje hobby wyciąga kasę a moje daje kasę.

Po za tym nie wiem czemu ale porsche mnie nie przekonuje, fajnie się prowadzą, nawet jeśli są oparte na komponentach audi to są zupełnie inaczej i lepiej oprogramowane a ogólna jakość jest lepsza ale jakaś tak.. nie wiem nie potrafię tego uzasadnić.

6 godzin temu, xajas napisał:

Ja tez mam na dzisiaj dwie „dzialalnosci“, bardzo ambitne

Ukryta Zawartość

1. Skosic trawe
2. Naprawic kosiarke sasiada emoji106.png

sprzedaj porsche kup robota bioclipem 😁

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

3 piwa to nie chlanie.

1,2..3 nie robi a po 10 okazuje się ze piwo to tez alkohol

Dawno nie piłem dobrego piwa, ostatnio mi coś przywieźli z Holandii, niby jakieś super a tam 12% i sam alko.

5 godzin temu, trebliG napisał:

Chyba kwestia lokalizacji. Latami mieszkałem w mniejszych czy większych miastach i tam faktycznie sąsiad to był właściwie obcy człowiek. teraz mieszkam w małej wsi na Podlasiu i na życie sąsiedzkie nie narzekam, po prostu trafili mi się po sąsiedzku fajni ludzie.

większość znajomych, która miała szczęście zakupić nowe mieszkania nie zna swoich sąsiadów. Często moi lokatorzy się lepiej znają niż ludzie po 5 latach mieszkania w jednym bloku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fetek

Moze powinienes kupowac takie kamienice, ktore daja tyle kasy, ze wystarczy na finsowanie tych hobby, ktore wyciagaja kase Z powietrza sie ona nie bierze, a 500+. tez nie mamy

Nie, nie, taki trawnikowy robot jest zbedny. Nie mozna caly dzien chlac piwo za piwem albo siedziec przed komputerem i czytac, co fetek wypisuje. Cos trzeba robic, bez roboty zgnusniejesz. A robota w ogrodzie to optymalne zajecie i odmiana dla takich „biurkowych przestepcow“.

43 minuty temu, xajas napisał:

Moze powinienes kupowac takie kamienice, ktore daja tyle kasy, ze wystarczy na finsowanie tych hobby, ktore wyciagaja kase

Oj taki stary a ciągle w krótkich spodenkach, jakbyś miał kasę to byś miał lepsze auta wiec już się tak nie rzucaj. Ty jesteś zwykły chwalipięta, który myśli że na kimś zrobi wrażenie, nawet nie jesteś hobbysta tylko zwykły  hodler.

Ty wolisz kupić 400 konne porsche, ja RS3 i zrobić z niej ~700, to mnie bardziej cieszyło niż ranga czy klasa danego pojazdu.

Nie bierzesz pod uwagę że ktoś już przeszedł ten etap i teraz zajmuje się czymś innym, miałem szybsze i ciekawsze auta niż Ty ale co z tego jak w korkach wszyscy jesteśmy równi. 

BTW: jestem dużo dużo młodszy od Ciebie więc spokojnie, ja dopiero zaczynam.

43 minuty temu, xajas napisał:

Nie, nie, taki trawnikowy robot jest zbedny. Nie mozna caly dzien chlac piwo za piwem albo siedziec przed komputerem i czytac, co fetek wypisuje. Cos trzeba robic, bez roboty zgnusniejesz. A robota w ogrodzie to optymalne zajecie i odmiana dla takich „biurkowych przestepcow“.

Roboty koszą codziennie i bardzo dokładnie, przy manualnym koszeniu nie uzyskasz takiej jakości. Musisz być nudnym człowiekiem skoro nie masz innych zajęć.

Edytowane przez fetek

A ja bym wolal Bentley albo Astona, to bym nie musial nic przerabiac. Ale co sie woli, to sie nie liczy, bo „wolec“ to kazdy glupi potrafi

Ale mnie nie zalezy na jakosci koszenia, mnie zalezy na ruchu

Moj stary szef mawial „Kazdy robi to, co najlepiej potrafi“

Ja kosze trawe

55 minut temu, xajas napisał:

Tak piszesz, bo nie masz. Polecam. Zmywarka, odkurzacz i kosiarka - trzy urządzenia lepsze od "krojonego chleba". Można pojeździć na rowerze zamiast 😉 

nagrywamy.com

Dla mnie jeszcze mikrofalowka.

Nie, moj trawnik ma wielkosc znaczka pocztowego. Nie oplaca sie. A za dobry robocik mam 1/5 rowerka, albo 1/2 nowego Audio Interfacu albo…
A rowerek nie jest „zamiast“. Bylem w drodze juz przed sniadaniem

3 minuty temu, xajas napisał:

Dla mnie jeszcze mikrofalowka.

Nie, moj trawnik ma wielkosc znaczka pocztowego. A za dobry robocik mam 1/5 rowerka
A rowerek nie jest „zamiast“. Bylem juz przed sniadaniem

Ukryta Zawartość

Mikrofalówka w drugiej kolejności. Im mniejszy trawnik tym tańsza kosiara, ja mam najtańszą z castoramy na jakieś 150m kw i wystarcza. Jakość trawnika rośnie zdecydowanie.

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

5 minut temu, xajas napisał:

Jesli tak twierdzisz, to moze sie rozejrze.
Jak sie nazywa i jak ograniczasz pole dzialania (zakopanym drutem?)

Drutem. Nie musi być zakopany, trawa szybko go zarasta. Mój się nazywa noname z castoramy 😉 wszystkie tanie są takie same.

nagrywamy.com

1 godzinę temu, xajas napisał:

Ale mnie nie zalezy na jakosci koszenia, mnie zalezy na ruchu

Ukryta Zawartość

marny to ruch, idź na siłkę, pobiegaj.. weź się do "roboty".

Godzinę temu, przemak napisał:

Mikrofalówka w drugiej kolejności. Im mniejszy trawnik tym tańsza kosiara, ja mam najtańszą z castoramy na jakieś 150m kw i wystarcza. Jakość trawnika rośnie zdecydowanie.

dokładnie, roboty na dużych zróżnicowanych trawnikach nie zawsze sobie radzą.

Godzinę temu, xajas napisał:

Jesli tak twierdzisz, to moze sie rozejrze.

warto, zwłaszcza jak masz mały trawnik i jego pielęgnacja to zwykłe zawracanie dupy. Po za tym jako naczelny antysemita będziesz mógł poszpanować przed sąsiadem.

Ukryta Zawartość

Skad ty wiesz, od ilu lat i jak czesto jestem w silowni i ile kilometrow na rowerku przejezdze. Masz szklana kule, do ktorej zagladasz? Pozyczasz od Slawka? Sami telediagnostycy

Oj fetek, to takie grzebanie i szukanie dziury w calym

Jak to bylo z tym „quod erat demonstrandum“

Ukażcie się na Forum, to sami ocenicie siebie, czy chodzicie do siłowni i czy w ogóle cokolwiek robicie w ramach kondycji fizycznej. Jak się ktoś wstydzi twarzy, to niech sobie założy beret na głowę i maskę cowidową. Pieprzenie w sieci jakim to nie jestem supermanem, jest tyle samo warte, co rozmowy o słuchu. Rzeczywistość weryfikuje słowa wypowiedziane na przeróżnych portalach. Będzie szczerze i bez ściemy. 😉

Parker's Mood

28 minut temu, xajas napisał:

Sami telediagnostycy

Ukryta Zawartość

raczej jeden niemiecki ściemniacz chwalipięta.

Teraz ja napiszę nie skacz z dachu ! to Ty skoczysz i będę Cie miał na sumieniu. Zawsze odwrotnie, zawsze musi udawać lepszego.

Ukryta Zawartość

Ukażcie się na Forum, to sami ocenicie siebie, czy chodzicie do siłowni i czy w ogóle cokolwiek robicie w ramach kondycji fizycznej.

Dobre

Ja zaczynam

Ukryta Zawartość

IMG_1778.thumb.jpg.aa9d04c561c4299c7d9a95f5a3a053e9.jpg

Ale przyznaje bez bicia, to nie sa najnowsze zdjecia, od tego czasu troche przytylem

A teraz fetek, dawaj, dawaj!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Super. Jak sprzed kilku miesięcy, to bardzo bardzo OK. Jak sprzed kilku lat, i po tych latach zero ćwiczeń, to się nie liczy. Zresztą, co tu dużo gadać - każdy kto ćwiczy lub ćwiczył, to wie o co chodzi. Nie jest sztuką dobrze wyglądać i dobrze się czuć w wieku 20, 30, 40... lat. Tężyzna i kondycja fizyczna i nieoglądanie doktorów w wieku, powiedzmy od 55 w górę, to jest już poważne wyzwanie.

Edytowane przez Chicago
Edyt Zjadacz

Parker's Mood

• Redaktorzy
2 godziny temu, Chicago napisał:

Ukażcie się na Forum, to sami ocenicie siebie, czy chodzicie do siłowni i czy w ogóle cokolwiek robicie w ramach kondycji fizycznej.

Zacznę od łydy. Pokaż Chicago swoją! Potem odkryjemy kolejne karty. 😉

Nie ćwiczę. Siłowni unikam. Kiedyś dużo jeździłem rowerem. Dzisiaj mniej, z dziećmi. Grałem kiedyś w WKS Śląsk Wrocław w trampkarzach. Dzisiaj podszkalam syna w strzałach typu "Roberto Carlos".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

2 godziny temu, Chicago napisał:

Nie jest sztuką dobrze wyglądać i dobrze się czuć w wieku 20, 30, 40... lat. Tężyzna i kondycja fizyczna i nieoglądanie doktorów w wieku, powiedzmy od 55 w górę, to jest już poważne wyzwanie.

Dlatego wstawił zdjęcia jakiegoś młokosa 🙂

Ogólnie duży spadek jest po 28-30 roku życia. Dla mnie zawsze najważniejsza była mobilność i szybkość, przez blisko 10 lat walczyłem w w K1 i full contact, po 8 latach przerwy czuje się jak inwalida.

Na siłownię nigdy nie chodziłem, nie lubię syntetycznych ćwiczeń, wolę las i biegi powyżej 10km. Kiedyś zasada była prosta, nie biegasz = przegrywasz, młodzi tego nie rozumieją.

2 godziny temu, xajas napisał:

A teraz fetek, dawaj, dawaj!

Nie wiesz co robię, nie wiesz kim jestem, nie wiesz co mam, nie wiesz gdzie mieszkam, nie wiesz co lubię i oglądam, nigdy nie widziałeś żadnego mojego zdjęcia i tak pozostanie.

Nie mam fejsa, insta w sieci nie istnieje i nie mam zamiaru tego zmieniać.

Trawnik faktycznie słaby....

Edytowane przez fetek
zdjecie jakiegos mlokosa

Eeee tam, jakiego mlokosa, nie poznajesz mojego trawnika, ktory dzis skosilem (patrz powyzej)

No to co, pekasz?

Ukryta Zawartość

Trawnik slaby? Tak slaby.
Zapomniales zauwazyc, ze ty kupujesz kamienice a ja tylko lauby ogrodkowe

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.