Skocz do zawartości
IGNORED

DAC LKS MH-DA004 Mini - jakieś opinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Cena rozsądna. Jak zagra np. w porównaniu do Audiobyte Black Dragon, czy Mytek Brooklyn?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem lepiej bo to nowa konstrukcja.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Piopio napisał:

Moim zdaniem lepiej bo to nowa konstrukcja.

Nie do końca.

Ja osobiście do jasnego systemu wstawiłbym Dragona, a to zamulonego LKS-a.

21 minut temu, NRK napisał:

Nie do końca.

Ja osobiście do jasnego systemu wstawiłbym Dragona, a to zamulonego LKS-a.

To LKS na ESS9038 PRO ... moim zdaniem postęp w stosunku do poprzednich wersji. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tylko LKS 004 grał bardzo przeciętnie, sposób prezentacji instrumentów bez wglądu w jako kolwiek fakturę nagrania. Często go u kolegi porównywaliśmy, aż kolega sprzedał. Moim zdaniem nawet Hegel HD25 gra w niektóych aspektach lepiej a Chord Qutest znacząco. LKS moim zdaniem to jest dac dla kogoś kto potrzebuję tylko szybkości i nic więcej po za tym go nie interesuje. W cenie do 3500zł to jeszcze do zaakceptowania ale powyżej szukałbym czegoś bardziej wyrafinowanego.

1 minutę temu, RobG1974 napisał:

lepiej a Chord Qutest znacząco

W tym przypadku, chord zawiera wszystkie zalety lks-a i dragona.

Takie jest moje zdanie

10 minut temu, NRK napisał:

Takie jest moje zdanie

Chord to inna bajka.

14 minut temu, NRK napisał:

Postęp nie zawsze wyjdzie ci na dobre.😀

Kość 9038PRO to jest konkretny postęp. Moim zdaniem nie można się już przyczepić do brzmienia sabre.

Powiem szczerze, że nigdy nie patrzyłem na specyfikację techniczną i zawsze starałem się słuchać, a nie czytać i polecam to każdemu. Postęp w przetwornikach cyfrowo analogowych jest duży ale nie oznacza to, że brzmienie jest lepsze, jest po prostu inne i właśnie dlatego warto posłuchać u siebie przed zakupem. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A wg mnie L.k.s 004 ten normalny w ostatniej wersji potrafi zrobić głębie 3d na kilka planów, oderwać instrumenty na nawet dać powietrze między strunami, itp. Wiadomo są różne forumowe opinie na temat innych daców, a często forumowe "hity" powinny od razu lądować w koszu.

Scan-Speak  R3004 15W 26W

3 godziny temu, NRK napisał:

Takie jest moje zdanie

Problem z Chord'ami jest taki, że 90% opinii pochodzi z... odsłuchów na słuchawkach 🙂 Dla mnie to ma małą wartość, bo potrzebuję do lampy Unison'a i 50-cio kilogramowych podłogówek Harpia Marcus. Holografia 3D i barwa, to podstawowe dla mnie parametry, które porównuję i punktuję.

Tyle, że ten LKS to 900 dolców, a Quest x2?

7 minut temu, lete napisał:

Problem z Chord'ami jest taki, że 90% opinii pochodzi z... odsłuchów na słuchawkach 🙂 Dla mnie to ma małą wartość, bo potrzebuję do lampy Unison'a i 50-cio kilogramowych podłogówek Harpia Marcus. Holografia 3D i barwa, to podstawowe dla mnie parametry, które porównuję i punktuję.

Mini nie kupuj, kup sobie 004 i moduj. Wyciągniesz z niego duuuzo więcej.

Ja Qutest nowego kupiłem za 4500zł, choć to było ponad rok temu. N ie słucham na słuchawkach. Wtedy miałem Leema Tucana II i Gato FM15 i w drugim zestawie Yaqin ms30l i tannoy definition dc6.2

1 godzinę temu, lete napisał:

To poszukałbym czegoś innego niż LKS 004

Edytowane przez RobG1974

No dobra... To holograficzna przestrzeń (z lampą nie może zamazywać, bo bańki trochę "powiększają" i w efekcie nie dają tak chirurgicznej precyzji, jak dobry tran - moim zdaniem) i naturalna barwa? Co z używek/nowych w budżecie 4-5 tys.?

Edytowane przez lete

miałem starszą wersje u siebie i niczym nie zachwycił. lepiej wypadł Gustard X26pro (te same kosci), jednak to dalej nie była moja bajka i skonczyło sie na Lumin T2 - oczywscie wiem ze to inny budzet / połka ale też Sabre ku mojemu zaskoczeniu. wniosek, juz znany niektorym - nie kość, tylko aplikacja sie liczy. w luminie T2 wcale nie ma najnowszego Sabre a jednak gra, oj .... gra. 

Gość

(Konto usunięte)
16 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

w luminie T2 wcale nie ma najnowszego Sabre a jednak gra, oj .... gra. 

Niemozliwe, ze gra lepiej od najnowszej kosci.. 😉 ale powaznie, raczej z czym to u Ciebie gra👌

Niemozliwe, ze gra lepiej od najnowszej kosci..  ale powaznie, raczej z czym to u Ciebie gra

U mnie z Balanced Audio Technology czyli BAT dzielony set. PRE - vk-30se I końcówka VK-600SE a dalej JBL -300 po kableku Kimber Kable 8TC.
7d63fb001e4c6273c4b698d359730513.jpg
Koc na TV to adaptacja akustyka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 25.08.2022 o 23:42, Marcin Wielgus napisał:

miałem starszą wersje u siebie i niczym nie zachwycił. lepiej wypadł Gustard X26pro (te same kosci), jednak to dalej nie była moja bajka i skonczyło sie na Lumin T2 - oczywscie wiem ze to inny budzet / połka ale też Sabre ku mojemu zaskoczeniu. wniosek, juz znany niektorym - nie kość, tylko aplikacja sie liczy. w luminie T2 wcale nie ma najnowszego Sabre a jednak gra, oj .... gra. 

Ta... Tylko, ze Lumin T2 to... 20k budżet... A my tu o 4-5k... Uprzedzając pytania, obecnie gram na Mytek Stereo192 DSD i to dla tego DAC'a szukam następcy - chodzi głównie o głębię 3D, bo ten Mytek 2D ma calkiem niezłe, ale już 3D można lepiej.

Edytowane przez lete
Gość

(Konto usunięte)

Trojwymiarowa scena, przestrzen, lokalizacja, ogniskowanie itp. sa zalezne od wszystkich klockow, calej elektroniki, rodzaju kolumn glosnikowych i ich ustawienia w pomieszczeniu odsluchowym. Zasilanie i okablowanie rowniez, wiec w zasadzie wszystko ma wplyw na efekt koncowy, zeby delektowac sie dobrymi realizacjami plyt.

Masz rację oczywiście z tym ze sam dac bardzo dużo może zmienić. Przykładem testowany Topping D30 pro który u mnie dal piękną stabilną gleboka scenę. 

Ta... Tylko, ze Lumin T2 to... 20k budżet... A my tu o 4-5k... Uprzedzając pytania, obecnie gram na Mytek Stereo192 DSD i to dla tego DAC'a szukam następcy - chodzi głównie o głębię 3D, bo ten Mytek 2D ma calkiem niezłe, ale już 3D można lepiej.

tak ale wyraźnie o tym napisałem ale trzeba mieć świadomość że to nie kość determinuje granie i nie koniecznie kasa

Btw - wszedł T2 więc można wyrwać T2 w dobrej cenie

Trojwymiarowa scena, przestrzen, lokalizacja, ogniskowanie itp. sa zalezne od wszystkich klockow, calej elektroniki, rodzaju kolumn glosnikowych i ich ustawienia w pomieszczeniu odsluchowym. Zasilanie i okablowanie rowniez, wiec w zasadzie wszystko ma wplyw na efekt koncowy, zeby delektowac sie dobrymi realizacjami plyt.

Plus akustyka. Amen

No dobra, to co za Mytek'a Stereo 192 DSD? Wszelkie chinskie budzetowki odpadaja - sprawdzalem, nie ta liga (SMSL M500, Topping D30pro, Audio-GD 28.11, Topping E50, etc.). Mytek daje dokładne, dociążone granie (PCM 192kHz, nie słucham DSD i nie potrzebuję). Trochę za mało blasku na samej górze i przez to obnizona holografia 3D, wg mnie...

Budżet 5k za używkę. Może Pegasus R2R? Chord Hugo? Wspomniany LKS 004? Inne typy?

15 godzin temu, lete napisał:

Budżet 5k za używkę. Może Pegasus R2R? Chord Hugo? Wspomniany LKS 004? Inne typy?

Gustard X26 PRO, SMSL M400, SMSL D1, SMSL VMV D2.

To jest naprawdę wysoka półka. Znakomite zasilanie.

Moim zdaniem wysoka półka to Maitner Ma-01, DCS Bartok. A te dace co wymieniasz to taka średnia klasa. Wszystki poza Smsl VMV D2 słuchałem.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

W dniu 27.08.2022 o 12:55, lete napisał:

Ustawienie kolumn jest najważniejsze, jeżeli masz je ustawione blisko ścian to Imho żadnym DACiem nie wyczarujesz 3D.

Godzinę temu, RobG1974 napisał:

Moim zdaniem wysoka półka to Maitner Ma-01, DCS Bartok. A te dace co wymieniasz to taka średnia klasa. Wszystki poza Smsl VMV D2 słuchałem.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Wysoka półka w porównaniu z tym co podał @lete

W wartościach bezwzględnych oczywiście nie.

Nie wiem jak wersja SE ale miałem 2szt smsl D1 i choć dzwięk kozak uważam to pierwszym sie wysypał wyświetlacz po roku na szczęści ekupiłem w PL to gwarancja zadziałałą ,drugi kupiłem tez w PL to po 5miesiącach padł port usb i ciekawostka tez nie naprawili bo za oba dostałem zwrot środków ,ten drugi był 3miesiące naprawiany i wylądował w chinach u producenta ,  serwis w PL sobie nie poradził , co do pierwszej usterki to niemam watpliwość bubel fabryczny bo usterka narastała po prostu wyświetlacz zaczał urywać literki krzaczyć , to w drugim przypadku mogło byc wina wywalenie korków z innego powodu niż dac ,nie sprawdziłem tego od razu gdyz słuchałem przez konwerter singxer s-6 i usb jako tako nie uzywałem i do końca nie wiem z jakiego powodu sie wysypał ,ale sie wysypał na amen nie widział kompletnie żadnego pc ,mac mini itp ,teraz jestem 2 miesiąc z tooping D90se na sabre i póki co jestem zadowolony ,nie wiem na ile to prawda ale niejaki Amir z  zachodniego forum który niezależnie mierzy dac itp,, według jego pomiarów szumu jitera itd  ten tooping jest nr-1 na liście pokonując najnowszego lks005 a ten wypadł ponoć nad spowedziawnie słabo , nie kierowałem sie tym z poczatku rankingiem bo dopiero jak kupiłem to znalazłem ten wątek ,myślę ze opinie że ten model gra cyfrowo i zbyt detalicznie to nad interpretacja albo zwykła pomyłka z modelem d90 ,ja absolutnie tak nie uważam jest czysty równy i tak powienien moim zdaniem grac dac ,w tym budzecie to naprawdę moim zdaniem dobry stosunek cena jakość i może warto rozważyć kupno lete 😉 ?

• Pokaż nowe odpowiedzi