Skocz do zawartości
IGNORED

Używany dac około 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Poszukuje daca o ciepłym i muzykalnym zacięciu. Nie jasnego i analitycznego, suchego. Garałby z wzmacniaczem po xlr. BT mile widziany. 

Z lektury forum wychodzi że ESS raczej odpadają. 

Myślałem o Topping d70s, może ktoś go użytkuje i podzieli się wrażeniami z odsłuchu.

8 minut temu, marzab napisał:

Witam, 

Poszukuje daca o ciepłym i muzykalnym zacięciu. Nie jasnego i analitycznego, suchego. Garałby z wzmacniaczem po xlr. BT mile widziany. 

Myślałem o Topping d70s, może ktoś go użytkuje i podzieli się wrażeniami z odsłuchu.

ja polecę (bo miałem) Audiolab M-DAC pierwszej generacji oraz Hegel HD12. Oba grały po cieplejszej stronie. 

Hegel cieplej jednak

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

27 minut temu, marzab napisał:

Witam, 

Arcam rDac gra w ten sposób właśnie, lecz brak jest XLR 

Audiolab i topping to nie granie które oczekujesz.

Także stawiał bym na używanego rdaca z dodatkowym zasilaczem Teddy Pardo. 

Nie ma xlr. Nie wiem na ile jest ci to niezbędne ale tu jest dźwięk jaki oczekujesz. 

Starsza konstrukcja musical m1dac też mogła by ci spasować dźwiękowo. 

Piotr 

W dniu 26.08.2022 o 16:55, marzab napisał:

Od kilku godzin gra po coax-xlr . Recenzji nie będę malował , ale możesz sobie ten model darować . Recenzja w łatwym j.angielskim jest tu :

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Nasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ma wyjście zbalansowane (potrzebny przewód 4,4 na XLR), gra ciepło i mieści się w budżecie nowy.

Konfrontacji z używkami się nie boimy :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 31.08.2022 o 09:58, Piotr Sonido napisał:

Audiolab i topping to nie granie które oczekujesz.

Także stawiał bym na używanego rdaca z dodatkowym zasilaczem Teddy Pardo. 

Nie ma xlr. Nie wiem na ile jest ci to niezbędne ale tu jest dźwięk jaki oczekujesz. 

Starsza konstrukcja musical m1dac też mogła by ci spasować dźwiękowo. 

Piotr 

Dac grałby Z MF6i stąd chciałem wykorzystać xlr. Poczytam o m1dac. 

Rdac jest na wolfsonie, mam cd kambodże na podobnej kości i chciałbym to zmienić. 

W dniu 31.08.2022 o 18:27, MV2 napisał:

Od kilku godzin gra po coax-xlr . Recenzji nie będę malował , ale możesz sobie ten model darować . Recenzja w łatwym j.angielskim jest tu :

Czyli granie techniczne i analityczne więc odpada. 

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jesteś pewny że do tego wzmacniacza chcesz jescze ciepły dac? 

Nie będzie to za mdłe?

Jakie masz kolumny?

Piotr 

Cnc audio Satori nrx

W dniu 2.09.2022 o 13:37, marzab napisał:

Dac grałby Z MF6i stąd chciałem wykorzystać xlr. Poczytam o m1dac. 

Rdac jest na wolfsonie, mam cd kambodże na podobnej kości i chciałbym to zmienić.  

Szkoda, bo rDac, super przyjemnie gra. 

W dniu 2.09.2022 o 13:37, marzab napisał:

Czyli granie techniczne i analityczne więc odpada. 

Topping D70s, u mnie nie gra wcale z mniejszym wypełnieniem na średnicy niż R2R Denafrips Ares II. D70s ma natomiast bardziej powściągliwy bas, górę bardziej szczegółową i szerszą przestrzeń.

Posiadam wzmacniacz Musical Fidelity M6si i do niego podłączony mam Musical Fidelity MX-DAC po XLR-ach Z brzemienia jestem zadowolony.  Trochę trzeba dołożyć. 

Edytowane przez vitaltas
15 godzin temu, vitaltas napisał:

Posiadam wzmacniacz Musical Fidelity M6si i do niego podłączony mam Musical Fidelity MX-DAC po XLR-ach Z brzemienia jestem zadowolony.  Trochę trzeba dołożyć. 

A tu jakie masz kolumny?

18 godzin temu, marzab napisał:

Cnc audio Satori nrx

To tych kolumn nie znam. 

Czy one aż tak bardzo potrzebują wygładzenia w górnym zakresie?

Piotr 

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A tu jakie masz kolumny?

To tych kolumn nie znam. 

Czy one aż tak bardzo potrzebują wygładzenia w górnym zakresie?

Piotr 

Jakoś bardzo mocno nie potrzebuję wygładzenia góry. System gra naturalnie, pełnym dźwiękiem ale chce zmian, już mi się osłuchało. 

Szukam muzykalnego, po ciepłej stronie mocy źródła. Nie chcę suchego i analitycznego grania. 

20 godzin temu, vitaltas napisał:

Ten MF MX-DAC jest na kościach tak jak PS Audio Digital link 3 o którym też myślałem po studiowaniu forum. 

Jak to Ci się w całości zgrywa? 

48 minut temu, marzab napisał:

Jakoś bardzo mocno nie potrzebuję wygładzenia góry. System gra naturalnie, pełnym dźwiękiem ale chce zmian, już mi się osłuchało. 

Szukam muzykalnego, po ciepłej stronie mocy źródła. Nie chcę suchego i analitycznego grania. 

Ten MF MX-DAC jest na kościach tak jak PS Audio Digital link 3 o którym też myślałem po studiowaniu forum. 

Jak to Ci się w całości zgrywa? 

MX-DAC daje dźwięk nienatarczywy, w mojej ocenie analogowy. Całość zgrywa w kierunku lekko ocieplenego dźwięku. Jestem ze swojego zestawu zadowolony.

6 godzin temu, vitaltas napisał:

MX-DAC daje dźwięk nienatarczywy, w mojej ocenie analogowy. Całość zgrywa w kierunku lekko ocieplenego dźwięku. Jestem ze swojego zestawu zadowolony.

Ok, to też mój kierunek👍 Zapoluje na używkę. 

Szukaj arcama rdac. On też ma taki dźwięk. 

A jednak nieco bardziej otwarty od musicala. A będzie tańszy. Można wtedy dołożyc ekstra zasilanie.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Szukaj arcama rdac. On też ma taki dźwięk. 

A jednak nieco bardziej otwarty od musicala. A będzie tańszy. Można wtedy dołożyc ekstra zasilanie.

Polecam mod u muda44 i do tego dołożenie dobrej jakości kabla gx16-2p i zasilania. 

Zainwestuj też w porządny kabel zasilający.

Wtedy w pełni wykorzystasz muzykalnego Arcam rDac.

Polecam również zainwestować w listwe filtrującą. Dużo wnosi dobrego. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiedziałem że muda zmieniał coś take w rdacach. Ciekawe. Piotr 

Widzisz, jest możliwość 🙂 Gra jeszcze lepiej niz przed mod. 

jeszcze chyba nikt nie wspomniał o DAC SMSL D300 na ciekawej japońskiej kości ROHM. Miałem na odsłuchach. Bardzo przyjemne, takie mieniące się brzmienie. Świetne wokale i naturalne instrumenty. Tylko bas mógłby być nieco bardziej zróżnicowany. Funkcjonalne urządzenie i jako nowy mieści sie w wyznaczonym budżecie.

7 minut temu, Eemeryt napisał:

@AiM-TV  jak Twoim zdaniem jest z sceną dzwiękową? . Jest dość szeroka , dzwięk odrywa sie od kolumn ?

Scena jest dość szeroka, poprawnie rozplanowana, ale jednak nie imponuje rozmiarami. Chyba konstrukcja urządzenie może tą cechę ograniczać (brak większego zasilania?)

3 godziny temu, Bukaj napisał:

Gra jeszcze lepiej niz przed mod. 

Ale gra lepiej dla ciebie i w twoim zestawie , u kogoś innego wcale nie musi tak być .

Osobiście nie chciałbym trafić na takiego Arcama R-dac , a kilka pewnie krąży w sprzedaży .

KALIBER vel rydz .

• Pokaż nowe odpowiedzi