Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, FioleK napisał:

A Loxije A30 jak wzmacniacz za 2000-3000zł....

Myślę, że dużo lepiej. Mam SMSL DA-9 na tej samej końcówce mocy. A właściwie dwóch 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, titilandus napisał:

Tak się zastanawiam nad tym sabajem a30a? W sumie ostatnio i tak słucham tylko radia przez internet. Dla moich stacji to max 256 kb/s. Warto do tego taką cegłę kupować?

To zależy jaka jest reszta zestawu.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Człowiek słucha tylko radia internetowego, które ma maks 256kbps... Nie wiem jakie ma kolumny, ale za Sabaja A30a to może kupić Loxije A30 + jakieś przyzwoite regałówki... albo nawet i podłogówki: https://www.euro.com.pl/kolumny-audio/indiana-line-nota-550-xn-black-oak.bhtml - stan dobry to zwykle sprzęt po rozpakowaniu... Doskonały to uszkodzone opakowanie...

3 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

SMSL A300 był za 6 stówek w promocji. Dziś kosztuje dwa razy tyle, ale trudno porównywać regularną cenę z promocyjną.

Teraz jest w promocji za 800.

A jak słucha radia paradise które nadaje we flacach to co się wtedy dzieje? ....trochę nie wiem o co Tobie chodzi 😁

Ty słuchasz max 256kbps i może nie widzisz sensu w kupowaniu sabaja?

Edytowane przez Ajothe

Ludzie, czytacie ze zrozumieniem? Titalandus napisał:

"W sumie ostatnio i tak słucham tylko radia przez internet. Dla moich stacji to max 256 kb/s. "

Ja uważam, że przy takim bitracie nie ma sensu dopłacać do Sabaja... Loxije Titalandusowi wystarczy, a zaoszczędzone pieniądze może wydać na kolumny (jeśli potrzebuje). Nie wiem też jaki obecnie Titalandus ma wzmacniacz, bo może nie ma sensu go zmieniać... 

Ja nie słucham żadnego radia - reklamy mnie denerwują... Generalnie słucham FLACki / MQA lub MP3/OGG 320kbps

Kilka postów wcześniej napisałem, że kupiłem już Sabaja i porównam go z Audiolabem 6000A...

Edytowane przez FioleK

Gdyby nie inne wydatki (wiecie węgiel, itd. 😉  ) to już bym zamówił SABAJ-a, a tak czekam do końca miesiąca.

10 godzin temu, Ajothe napisał:

A jak słucha radia paradise które nadaje we flacach to co się wtedy dzieje? ....trochę nie wiem o co Tobie chodzi 😁

Lubię radio Paradise. Chociaż dziś przy serwisach streamujących rzadziej tam zaglądam.

Edytowane przez Marcinus

Na ten moment dałem się namówić na półkówki początkującego audiofila - aurory 300 - parowałbym je z tym sabajem.

Pytanie czy przy radiu w 128 i 256 kb/s odczuję poprawę  dźwięku niż np. przy cytowanej loxjie a30?

8 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Gdyby nie inne wydatki (wiecie węgiel, itd. 😉  ) to już bym zamówił SABAJ-a, a tak czekam do końca miesiąca.

Promocja jest tylko do 11.11

11 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Inflacja szaleje na całym świecie, chyba nie czytasz / nie oglądasz polskich mediów, wyłącz TVN i inne polskojęzyczne media.

W przyszyłym roku tylko Turcja będzie miała wyższą inflację w naszym najbliższym otoczeniu... Na zachodzie płaczą jak im do 5% dochodzi, a nie do oficjalnych 17.9%... Poza tym oni od dawna mieli na 10-15 lat stałe oprocentowanie na kredytach, więc obecnie jest to bardziej zmartwienie banków niż ludzi... 

Chyba, aż tak źle nie jest 😉 . Dziś narzekają tylko malkontenci i lewactwo-totalniactwo. Nie jestem zadowolony z PiS w 100%, kilka rzeczy mnie rozczarowało, ale po PO-PSL i wcześniej SLD, to PiS jest po prostu rządem doskonałym i naprawdę są to profesjonaliści.

Zacytuje po rzeczniku PiSu: "Nie zatrudniamy ekspertów, bo jak zatrudnialiśmy ekspertów to nie chcieli oni realizować naszego programu". Mogę Ci poszukać tych wszystkich Misiewiczów... Z naczelnym niedoszłym aptekarzem, który został pełnomocnikiem Ministra Obrony Narodowej...

Zdecydowanie proponuje wyłączyć radio, TVP i przestać czytać prasę oraz wstrzymać się z chodzeniem do Kościoła. Bóg jest wszędzie - można się pomodlić w parku kontestując naturę.

Jak komuś z jakichś powodów PiS się nie podoba to dziś są na szczęście trzy bardzo rozsądne alternatywy: Konfederacja, Solidarna Polska i Kukiz. Na szczęście coraz więcej Polaków powoli je dostrzega.

Haha.. jawnie pro rosyjska Konfederacja chwaląca Putina i sponsorowana przez rosyjskich biznesmenów... Solidarna Polska - zakompleksione 0 najchętniej by wszystkich powsadzał do pierdla i nie będzie wnikał czy ktoś jest winny i to jego cały program wyborczy, a na koniec Kukiz alkoholik, sprzedający się za darmo... Cudny wybór, po prostu elita narodu...

Edytowane przez FioleK
5 minut temu, titilandus napisał:

Na ten moment dałem się namówić na półkówki początkującego audiofila - aurory 300 - parowałbym je z tym sabajem.

Pytanie czy przy radiu w 128 i 256 kb/s odczuję poprawę  dźwięku niż np. przy cytowanej loxjie a30?

Moim zdaniem tak. Będzie też na przyszłość. Tidal też ma "radio". A jakość znakomita. 

18 minut temu, titilandus napisał:

Na pewno coś odczujesz patrząc na porównanie z Youtube'a, ale też będziesz wyraźniej słyszał wszelkie artefakty kompresji...  Jak jesteś początkującym audiofilem, to proponuje zapoznać się ze stroną: https://www.hifishark.com/ Niemcy zwykle nie mają problemu wysyłką, a czasami idzie coś ustrzelić zdecydowanie taniej niż u nas... 

Edytowane przez FioleK
1 minutę temu, Piopio napisał:

To nawet nie promocja, a wyprzedaż 😉 Ciężko powiedzieć czy i za ile dalej będzie dostępny 😕 może dalej będą promować a40a lub vmv a2 😉

4 minuty temu, Piopio napisał:

Moim zdaniem tak. Będzie też na przyszłość. Tidal też ma "radio". A jakość znakomita. 

W sumie miałem brać a300. Do radia i bardzo sporadycznego odsłuchu jakiejś płyty pewnie i tak by wystarczył.

Jak zamówię a30a to zaraz rozpocznę kombinowanie z lepszymi kolumnami. Tylko jak tu uzasadnić zakup 3 pary w przeciągu ostatnich 4 miesięcy 😕

7 minut temu, FioleK napisał:

Na pewno coś odczujesz patrząc na porównanie z Youtube'a, ale też będziesz wyraźniej słyszał wszelkie artefakty kompresji... 

Czyli nie ma lekko. Lepszy sprzęt uwydatni też takie mankamenty streamu ... Szkoda, że praktycznie przez hifi-express nie można wziąć na testy (ze wzg. na bardzo utrudnione zwroty).

10 godzin temu, Piopio napisał:

Jedna promocja goni inną promocję. Jestem pewien, że jeszcze w tej (a może nawet niższej) cenie pojawi się do końca roku kilka razy.

Edytowane przez Marcinus

Proszę "mądrości" polityczne umieszczać we właściwych wątkach. Jest tego na naszym forum calkiem sporo.

Zgłaszam moderacji o usunięcie niemerytorycznych wpisów.

Hegel H120 & KEF R3

Witam szanowne grono 🙂

Też zacząłem mocno rozmyślać nad Sabajem, skoro niektórzy piszą że gra jak sprzęt 5x droższy to chyba warto. Szczególnie, że żaden wielki ze mnie audiofil, przesiadka będzie z soundbara 😛

Tylko pytanie, czy bez problemu podłączę tv po optyku i streamer po coaxie? Cały zestaw będzie służył jako stereo i też do "kina" 2.1. Jaki streamer do tego brać w rozsądnych pieniądzach? 

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, Audioanfanger napisał:

Tylko pytanie, czy bez problemu podłączę tv po optyku i streamer po coaxie? Cały zestaw będzie służył jako stereo i też do "kina" 2.1. Jaki streamer do tego brać w rozsądnych pieniądzach? 

TV po optyku bez problemu, wyjście na subwoofer jest czyli z systemem 2.1 też ,streamer po coax też bez problemu a co do wyboru musi byc taki,zeby Tobie odpowiadał. Wydaje mi się,że np Taga Harmony TWA-10B da radę a portfela nie zrujnuje 🙂

12 minutes ago, Tomek_waw said:

TV po optyku bez problemu, wyjście na subwoofer jest czyli z systemem 2.1 też ,streamer po coax też bez problemu a co do wyboru musi byc taki,zeby Tobie odpowiadał. Wydaje mi się,że np Taga Harmony TWA-10B da radę a portfela nie zrujnuje 🙂

Właśnie myślę o TWA-10B. Brakuje mu tylko jednej funkcji, odtwarzania plików z USB. Czy znajdzie się jakiś inny sensowny streamer, który obsługuje taką funkcjonalność? Nie jest to dla mnie dealbreaker i jeżeli obsługa tego będzie kosztowała 3x tyle co Taga to sobie odpuszczę 🙂

Taga jest taka fajna? Nie lepiej postawić coś samemu na ThinClincie (obecnie tańsze rozwiązanie) lub RaspberryPi (malinka sporo podrożała i trudniej kupić). Ja tak planowałem, ale jeśli jest coś gotowego i taniego to też chętnie zakupię... Pytanie jak się ma taka Taga do własnego streamera? 

3 minuty temu, FioleK napisał:

Taga jest taka fajna? Nie lepiej postawić coś samemu na ThinClincie (obecnie tańsze rozwiązanie) lub RaspberryPi (malinka sporo podrożała i trudniej kupić). Ja tak planowałem, ale jeśli jest coś gotowego i taniego to też chętnie zakupię... Pytanie jak się ma taka Taga do własnego streamera? 

Nie będziesz miał Tidal Connect. No i będzie konieczność zabawy w aktualizację oprogramowania. 

Jest jeszcze Wiim Mini - funkcjonalność jak TAGA.

Edytowane przez Piopio

47 minut temu, Piopio napisał:

Nie będziesz miał Tidal Connect. No i będzie konieczność zabawy w aktualizację oprogramowania. 

Jest jeszcze Wiim Mini - funkcjonalność jak TAGA.

Niedługo będzie Wiim Mini Pro za ok 150 $. Sam na niego czekam.

Hegel H120 & KEF R3

Gość

(Konto usunięte)
56 minut temu, FioleK napisał:

Taga jest taka fajna? Nie lepiej postawić coś samemu na ThinClincie (obecnie tańsze rozwiązanie) lub RaspberryPi (malinka sporo podrożała i trudniej kupić).

Wspomniałeś o streamerze po coaxialu więc Taga co pierwsze co przyszło mi do głowy.

Po 1, dziękuję za recenzję Sabaja A30A - ma ktoś pożyczyć niecałe 2200zł do następnego miesiąca? :d

A tak serio, mógłby ktoś zrobić jego zdjęcia na żywo w porównaniu do opakowania od płyty CD?

I ostatnie pytanie - skoro wzmacniacz już stanie... to jaki dobrać do niego odtwarzacz żeby był chociaż trochę podobny, z wyglądu/koloru...?

Dzięki! 😄

Edytowane przez D4ncer
50 minut temu, D4ncer napisał:

A tak serio, mógłby ktoś zrobić jego zdjęcia na żywo w porównaniu do opakowania od płyty CD?

Wczoraj napisałem podobne zapytanie może ktoś się zlituje i doczekamy się zdjęć 😉

Edytowane przez PaVson
26 minut temu, Ajothe napisał:

Złota rada: Nie dobieraj do niego niczego po wyglądzie 🤣

Zupełnie serio, mi się on podoba! 😄

Czego nie lubię to "wszystkiego z innej parafii" i zastanawiam się, czy znajdę do niego odtwarzacz CD...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.