Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też cisza, AUX szumiał przed updatem softu. USB się się ze 2 razy wywalił po dłuższym słuchaniu - trzeba było zrestartować Sabaja... i CD zaczął mi działać (coaxial) dopiero po updatecie (magiczne SPDIF sense), ale poza tym żadnych innych przygód nie miałem...

Edytowane przez FioleK
20 minut temu, Bukaj napisał:

Pisałem z gościem co ma mnóstwo sztuk na stanie.

Jakiś nawiedzony 😉 Serio wierzysz w jego opowieści ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jak śrubki latają (brak kontroli jakości) to jestem w stanie uwierzyć. Na czymś musieli zaoszczędzić skoro jest tanio...

spacer.png

Edytowane przez FioleK
17 minut temu, FioleK napisał:

hałasowaniem, zniekształceniami... ?

Te początkowe serie były ok. Dlatego Wam się udało i u Was jest ok.

Następne co wypuszczali mają ten problem. Chyba wtedy co mieli braki na stanie, bo wszystko schodziło.

Tak mi napisał.

3 dni je testowali. 

Tak muzyka jest zniekształcona. 

Wzmacniacz mocno hałasuje, ma problem.  Nie da się normalnie słuchać. Coś tam mocno brumi.

Dlatego macie tyle tych zwrotów czy Sabaj czy VMV.

3 minuty temu, Bukaj napisał:

Coś tam mocno brumi.

Serio ? Przecież tam nie ma transformatora ...

Jakoś mi się nie chce wierzyć w te rewelacje. To gość z naszego forum ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Serio ? Przecież tam nie ma transformatora ...

Jakoś mi się nie chce wierzyć w te rewelacje. To gość z naszego forum ?

The SMSL VMV A2 now has a bug. Once the power is plugged in, it makes noise. We have tested 5 sets.

We use different speakers, cables and decoders

The test results are the same

We also tested sabaj

This brand of machine has the same problem

Because this brand is also the brand of smsl

Maszyna będzie miała bardzo duże zniekształcenia. Fabryka powiedziała, że problem ten pojawi się po drugiej partii produkcji, więc myśleli, że to płyta.

Tak, nastąpi zniekształcenie po włączeniu zasilania. Ale próbowaliśmy osiem systemów. Tylko jeden system jest dobry i może grać normalnie 

Zapytałem poprzedniego klienta, który również ma maszynę tego typu. Powiedział, że były też zniekształcenia i wrócił do fabryki bardzo wcześnie. Więc mój szef zasugerował ci zmianę marki.

Fabryka wyprodukowała drugą partię 200 sztuk. Przypadkowo wyjmujemy pięć z tych 200-kawałków do testów. Wszyscy mieli ten sam problem, w tym sabaj. Testowaliśmy również trzy kawałki. Dwóch z nich ma ten sam problem. Ponieważ Sabaj i Smsl używają tej samej tablicy

Fabryka jest gotowa do wyprzedania 200 szt., a ten model jest gotowy do zatrzymania produkcji. Ponieważ wielu klientów wraca. Tylko niewielka liczba klientów może z niego korzystać normalnie. Nie śmiemy podejmować takiego ryzyka, ponieważ powrót to nie tylko strata czasu. Opłaty za odprawę celną i opłaty za transport są bardzo wysokie

sugerujemy zmianę marki. Nadal testują dobry model w fabryce, ale istnieje zbyt duża szansa na problemy.

Na ASR forum są obecnie 33 strony o Sabaju A30A. Ludzie sygnalizują jakieś drobne problemy z włączaniem, subwooferem itp. Nikt nie wspomniał o zniekształceniach, brumieniu. Moim zdaniem ta informacja od testera 10 wzmacniaczy Sabaja to fake.

8 minut temu, Bukaj napisał:

Sprzedawcą

Do sklepu normalnie napisałem. Taką wiadomość otrzymałem 

Tester sprawdzał te urządzenia i napisał, żebym poszukał czegoś innego. Wada fabryczna

do hifi express?

16 minut temu, titilandus napisał:

do hifi express?

Aliexpress.

Pisał, że dużo zwrotów jest tego wzmacniacza. 

Jak widzicie tak mi sprzedawca napisał

Uważajcie przy zakupie. Tyle 

18 minut temu, Bukaj napisał:

Aliexpress.

Pisał, że dużo zwrotów jest tego wzmacniacza. 

Jak widzicie tak mi sprzedawca napisał

Uważajcie przy zakupie. Tyle 

eh a taki piękny był chiński...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 minuty temu, Prawie Audiofil napisał:

krótko mówiąc można w końcu zamknąć wątek

A miało być tak pięknie ... 😉

Przecież poprawią ten błąd technologiczny i znów będą produkować dobre egzemplarze. 

No ale na razie ryzyko jest. Można trafić na wadliwy egzemplarz i kłopot.

Edytowane przez Piopio

19 minut temu, Piopio napisał:

A miało być tak pięknie ... 😉

Przecież poprawią ten błąd technologiczny i znów będą produkować dobre egzemplarze. 

No ale na razie ryzyko jest. Można trafić na wadliwy egzemplarz i kłopot.

Tak.

Dlatego zalecam każdemu kto chcę kupić VMV lub Sabaj ,żeby sprzedawca przetestował produkt. 

Nie kupujcie sprzętu bez przetestowania go, bo sobie narobicie niepotrzebnych problemów. 

Czyli reasumując: kiedy produkowali wadliwe? Kiedy produkowali nie wadliwe i kiedy mają znowu w planach produkować wadliwe? 

Hegel H120 & KEF R3

13 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

Czyli reasumując: kiedy produkowali wadliwe? Kiedy produkowali nie wadliwe i kiedy mają znowu w planach produkować wadliwe? 

Test Ci prawdę powie.

Chyba, że lubisz ryzyko?

3 minuty temu, Bukaj napisał:

Test Ci prawdę powie.

Chyba, że lubisz ryzyko?

A jak samemu przetestować tego sabaja a30a?

Edytowane przez titilandus
9 minut temu, titilandus napisał:

A jak samemu przetestować tego sabaja a30a?

Ale gdzie ? W Chinach? We Francji? 

Bo jeśli chodzi o dom, to powinieneś to usłyszeć od razu.

Wada fabryczna. 

Cytat z mojej konferencji

"Po pierwsze, użyjemy przyrządu testowego do przetestowania wewnętrznego zniekształcenia i obwodu oraz czy każde gniazdo może działać. Następnie będzie on odtwarzany na miejscu, z różnymi głośnikami, kablami i dekoderami."

Każda maszyna, którą odbierzemy, zostanie sprawdzona zgodnie z tymi krokami.

O.K. nie znam się za bardzo, a mam właśnie egzemplarz, który prawdopodobnie ktoś zwrócił do hifi express.

Zniekształcenia występują przy niektórych plikach z radia internetowego, ale myślałem, że wynikają z tego, że to jakieś stare piosenki i zostały troszkę gorzej nagrane.

10 minut temu, titilandus napisał:

O.K. nie znam się za bardzo, a mam właśnie egzemplarz, który prawdopodobnie ktoś zwrócił do hifi express.

Zniekształcenia występują przy niektórych plikach z radia internetowego, ale myślałem, że wynikają z tego, że to jakieś stare piosenki i zostały troszkę gorzej nagrane.

No czyli jest tak jak mi pisał.

Dużo osób zwraca. 

Dziękuję Bogu, że na takiego uczciwego sprzedawcę trafiłem 

Now preparing for live broadcast test

But it takes 2-3 hours to guarantee

Tyle godzin testują. Jak jest wszystko ok to wysyłają.

Oczywiście kto chce mieć przetestowane. 

Bo niektórzy nie chcą...

4 godziny temu, Bukaj napisał:

Cześć. Trzeba uważać na to co się kupi.

Pisałem z gościem co ma mnóstwo sztuk na stanie.

Pisze o VMV A2A

Otwarł i testował 10 wzmacniaczy.

Wszystkie mają ten sam problem.

Napisał, że większość ludzi odsyła te wzmacniacze spowrotem, bo mają problem z hałasowaniem, zniekształceniami...

To samo dzieje się z SABAJ A30A napisał.

Wadliwa seria została wypuszczona! 

Najlepiej niech Ci sklep przetestuje całkowicie wzmacniacz, po to żeby nie robić niepotrzebnych zwrotów. 

Miej to ja uwadze! 

Pozdrawiam. 

Wesołych Świąt!

Dopiero 11 działał prawidłowo!

@MateuszZ @Piopio ciekawe czy byście się tak śmiali, jakby taki model przyjechał pod wasz dom.

Teraz, FioleK napisał:

Wklej oryginalną wiadomość, bo się nie da tego czytać...

To jest oryginalna. Część po Angielsku i po Polsku

Taki mają translator na ali

SMSL VMV A2 ma teraz błąd. Po podłączeniu zasilania hałasuje. Przetestowaliśmy 5 zestawów.

Używamy różnych głośników, i dekoderów

Wyniki testu są takie same

Testowaliśmy również sabaj

Ta marka maszyny ma ten sam problem

Ponieważ ta marka jest również marką smsl

Maszyna będzie miała bardzo duże zniekształcenia. Fabryka powiedziała, że problem ten pojawi się po drugiej partii produkcji, więc myśleli, że to płyta.

Tak, nastąpi zniekształcenie po włączeniu zasilania. Ale próbowaliśmy osiem systemów. Tylko jeden system jest dobry i może grać normalnie

Zapytałem poprzedniego klienta, który również ma maszynę tego typu. Powiedział, że były też zniekształcenia i wrócił do fabryki bardzo wcześnie. Więc mój szef zasugerował ci zmianę marki.

Tak, sugerujemy zmianę marki. Nadal testują dobry model w fabryce, ale istnieje zbyt duża szansa na problemy.

Tak, ponownie wyślemy klientowi wszystkie aspekty testu, ponieważ produkt ma wady, końcowe usuwanie będzie bardzo kłopotliwe

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.