Skocz do zawartości
IGNORED

Nie PIS - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ Nie PO - PLATFORMA OBYWATELSKA to CO ?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.09.2022 o 08:21, Koolo napisał:

Jaszczur niezłomny patriota z internetu, przywódca Kamratów zakłada partię ...

Monika Jaruzelska ogłosiła, że go zaprosiła (na wywiad - zwykle trwa po zmontowaniu około półtorej godziny) i poniekąd dziwi mnie po co chce takim ciężarem się obarczać, (bo potencjalny rozmówca jest jakoś zbyt agresywny*), ale przekonam się co z jej zapowiedzi uda się zrealizować.

Ma na szczęście Lolka do obrony 🙂

*W normalnych rozmowach bez udziału tłumu kibiców potrafi bywać rzeczowy i komunikatywny.

W dniu 9.09.2022 o 09:17, djedryk napisał:

30 lat minęło

Nie.

Liczy się od   ~ 2005 roku, kiedy meldowano wykonanie zadania i Tusk podczas kampanii nie przejrzał na oczy wystarczająco skutecznie i tryumfalnie, aby dotrzeć do współobywateli.

Wtedy konfrontacyjną dwubiegunowość zaczęto realizować (wcześniej było wielobiegunowo).

Czyli -to około kilkanaście (prawie dwadzieścia)  lat dwubiegunowości.

30 lat temu nie istniały ani PO ani PiS, tylko np. AWS, UW, SLD, Zchn, LPR, Samoobrona - szyldy mieszały się  - aha, jeszcze był KLD, notorycznie wspierany kapitałem i prezydentem.

Edytowane przez xetras
Poprawka

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

4 godziny temu, xetras napisał:

30 lat temu nie istniały ani PO ani PiS, tylko np. AWS, UW, SLD, Zchn, LPR, Samoobrona - szyldy mieszały się  - aha, jeszcze był KLD, notorycznie wspierany kapitałem i prezydentem.

Był Tusk  - Kongres  Liberalno Demokratyczny(1990) Poseł na Sejm I, IV, V, VI i VII kadencji

Był Kaczyński  od 1989r Porozumienie Centrum (PC) poseł na Sejm I, III, IV, V, VI, VII, VIII i IX kadencji Senator I kadencji

5 minut temu, djedryk napisał:

Był Tusk  - Kongres  Liberalno Demokratyczny(1990) Poseł na Sejm I, IV, V, VI i VII kadencji

Był Kaczyński  od 1989r Porozumienie Centrum (PC) poseł na Sejm I, III, IV, V, VI, VII, VIII i IX kadencji Senator I kadencji

A był wtedy duopol w mediach ?

Przecież nie.

To po tym, jak przychodził Rywin... Miller poszedł w odstawkę do emeryckiego  (poniekąd skorumpowanego przez korpoludków) eurokołchozu.

Edytowane przez xetras
Poprawka

W dniu 25.09.2022 o 21:52, xetras napisał:

A był wtedy duopol w mediach ?

Przecież nie.

To po tym, jak przychodził Rywin... Miller poszedł w odstawkę do emeryckiego  (poniekąd skorumpowanego przez korpoludków) eurokołchozu.

Napisz po Polsku żeby normalny Polak zrozumiał o co Ci tak naprawdę chodzi.

17 godzin temu, djedryk napisał:

Napisz po Polsku żeby normalny Polak zrozumiał o co Ci tak naprawdę chodzi.

O duopolu kilkakrotnie pisałem i o wątpliwych terminach jego zaistnienia.

Wystarczy skojarzyć jego przejawy i wtedy wiadomoktóry to rok.

Podałem przejawy występowania tego duopolu - który oczywiście dla mnie jest cofaniem w rozwoju.

15 godzin temu, cezar1972 napisał:

Osobiście jest mi to obojętne, która opcja zwycięży, byle zaczęli nami rządzić ludzie, którzy będą działać dla dobra swojego kraju, a nie dla dobra innych krajów. 

1. Wyciąłem wulgaryzmy.

2. Język urzędowy wcale nie zmieni się (owszem obecnie jest polsko ukraiński, ale to jedynie odskocznia).

3. Za dużo kapitału tu krążącego  motywuje do kariery w polityce i mamy jak mamy, że "money makes the world go round".

4. O jakość relacji i ich podtrzymywanie to sam prosty człowiek musi codziennie dbać i ich wymagać, ale obawiam się że nadal oślepia go mamona i ciężar materialnej troski o byt.

Aha - pan Tusk był na tle palet z miliardami, a panowie z rządu zmyślają coraz to nowe daniny podatkowe.

I co - nie są uwikłani ?

Są.

Kompletnie brak im wyczucia.

Cóż na to można poradzić ?

Na razie - ni co (w odpowiedzi na tytułowe : "...to co ?).

Przykre, ale - w ich interesie jest niezgoda, straszenie ludzi, itd.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.