Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do stereo kolumny podstawkowe monitor audio + roksan

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę nad zakupem SVS 1000 pro, zbiera naprawde dobre recenzje. Maks 4000 zł chciałbym wydać. Mieliście z nim do czynienia i czy polecilibyście jakiś porzadny subwoofer do tej kwoty? 

13 godzin temu, Szkice napisał:

Myślę nad zakupem SVS 1000 pro, zbiera naprawde dobre recenzje. Maks 4000 zł chciałbym wydać. Mieliście z nim do czynienia i czy polecilibyście jakiś porzadny subwoofer do tej kwoty? 

Teraz, Yankes napisał:

Poszukaj innych ciekawych dyskusji...

De gustibus non est disputandum

Ja w stereo polecam jednak Rel serii tx. Owszem w svs masz aplikacje. Ale ten Rel w stereo gra lepiej. 

Też sobie poczytaj. Albo skróć czas męki brnięcia przez to wszystko i posłuchaj. 

Piotr 

Najgorzej ze np SVS nie ma w s4home a tam mam najbliżej. Zobaczę czy mają Rela. 

Ogólnie mi tam basu nie brakuje. Ale może dać większego kopa przy rapie czy instrumentach. Najwyżej dozbieram i wezmę na testy któryś do domu. 

3 godziny temu, Szkice napisał:

Najgorzej ze np SVS nie ma w s4home a tam mam najbliżej. Zobaczę czy mają Rela. 

Ogólnie mi tam basu nie brakuje. Ale może dać większego kopa przy rapie czy instrumentach. Najwyżej dozbieram i wezmę na testy któryś do domu. 

Na Śląsku masz kilka salonów które powinny mieć oba te suby. Bo serio im szybciej to sprawdzisz tym szybciej wybierzesz Rel Tx.

No chyba że używany to linki powyżej są ok. 

Piotr 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Na Śląsku masz kilka salonów które powinny mieć oba te suby. Bo serio im szybciej to sprawdzisz tym szybciej wybierzesz Rel Tx.

Piotr 

s4home ma Rela. I mój zestawmonitor audio + roksan do odsłuchu też będą mieć bo u nich kupowałem - mam do nich ponad 20 km tylko 🙂

Edytowane przez Szkice
Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Piotr 

to raczej subiektywne odczucia. Jednemu podejdzie ten drugiemu ten. W internecie jest dużo już podzielonych opinii

10 minut temu, Yankes napisał:

Po odłączeniu suba, muzyka brzmi już inaczej.

Jak się ma monitorki 6,5' to nie brzmi wcale.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 25.09.2022 o 18:41, Szkice napisał:

s4home ma Rela. I mój zestawmonitor audio + roksan do odsłuchu też będą mieć bo u nich kupowałem - mam do nich ponad 20 km tylko 🙂

Tak się składa że znam 😛

W dniu 25.09.2022 o 19:58, Szkice napisał:

to raczej subiektywne odczucia. Jednemu podejdzie ten drugiemu ten. W internecie jest dużo już podzielonych opinii

Jasne że tak. Pytanie ile z tych osób realnie sprawdziły dwa suby obok siebie. 🙂 U nas jest modne mam to polecam.

Piotr 

37 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Pytanie ile z tych osób realnie sprawdziły dwa suby obok siebie.

Być może żadna. Ale jak dwa suby są (zapewne) lepsze od jednego, tak nie da sie zaprzeczyć, że dołożenie jednego suba do monitorów 6,5' to poprawa KOLOSALNA.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Być może żadna. Ale jak dwa suby są (zapewne) lepsze od jednego, tak nie da sie zaprzeczyć, że dołożenie jednego suba do monitorów 6,5' to poprawa KOLOSALNA.

Nie o to mi chodziło. Chodziło mi o Rel Tx vs svs SB.

O takie dwa suby i ich porównanie.

Niestety u nas jest tak co wychwucilem typów dla Polski. 

Ktoś testuję svs (ale produkt jest obojętny) podoba mu się. ( Może tak być bo dobry produkt tak) i dalej będzie polecał bo ma.

Mimo że wracając do głównego topicu nie nastąpiło to porównanie. 

W UK swego czasu ten rynek był mi bliższy. Tam ludzie otwarcie mówią. 

Jestem nowy kupiłem i na przykład to i to bym zmienił. Nie utożsamiają się że sprzętem. To rzecz. Nie kochają go bo wydali na niego mamonę.

I tak dołożenie suba do kolumn zmienia na +. Dołożenie dwóch zmienia na ++:)

Piotr 

Myślę, że najlepiej zrobisz porównując SVS z Rel i sam wyrobisz sobie zdanie. Oba subwoofery oferują dobrą jakość a przewagą SVS w tym wypadku jest apka i wygoda jaką oferuje w ustawieniach.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Apka, ktora dla zwyklego uzytkownika duzo nie wnosi , za to chetnie sprawdzi twoja lokalizacje , bo bez tego nie odpalisz jej…. 

To co wnosi? Czy w tym kraju można ludziom jeszcze dogodzić?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

31 minut temu, szymon1977 napisał:

w moim dawnym systemie 5.1 subwoofer robił taką robotę ze głowa mała

12 minut temu, Audiolubny napisał:

Apka, ktora dla zwyklego uzytkownika duzo nie wnosi , za to chetnie sprawdzi twoja lokalizacje , bo bez tego nie odpalisz jej…. 

idąc tym tropem każda apka niemal ma taką opcję. Zresztą w dobie fb i instagrama czy to problem sprawdzić gdzie kto mieszka?

7 minut temu, Szkice napisał:

Subwoofery kina domowego, tylko buczą, nie nadają się do muzyki. To będzie przepaść na korzyść subwoofera dedykowanego do audiostereo. 

Zakup REL i będziesz zadowolony.

Ja mam serie T i jest mega. 

1 minutę temu, Bukaj napisał:

Subwoofery kina domowego, tylko buczą, nie nadają się do muzyki. To będzie przepaść na korzyść subwoofera dedykowanego do audiostereo. 

bez odsłcuhu nie biorę w ciemno

32 minuty temu, Szkice napisał:

idąc tym tropem każda apka niemal ma taką opcję. Zresztą w dobie fb i instagrama czy to problem sprawdzić gdzie kto mieszka?

No tak obnażmy sie do naga… myslenie naiwne .

Godzinę temu, Szkice napisał:

W 2.1 zrobi nieco inną - nie bedzie grzmotów poniżej tego co słyszysz, tylko to co słyszysz zagra hmmm... pełniej?

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

W 2.1 zrobi nieco inną - nie bedzie grzmotów poniżej tego co słyszysz, tylko to co słyszysz zagra hmmm... pełniej?

Pewnie tak u mnie głośniki buly6 podpięte pod suba

Jak się ma monitorki 6,5' to nie brzmi wcale.

6,5‘ to takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Kw202

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Bukaj napisał:

Mnie trochę korciło swojego czasu, ale sypialnia ma tylko 12 m i boję się że wyjdzie z tego lipa 

9 minut temu, xajas napisał:

6,5‘ to takieIMG_5826.jpg

Dobrze że ma kółka, weź to ustaw gdzieś bez nich 😜

2 minuty temu, Kw202 napisał:

Mnie trochę korciło swojego czasu, ale sypialnia ma tylko 12 m i boję się że wyjdzie z tego lipa 

Eee... a jakie masz kolumny?

Midwoofer 6,5", pasmo od 50Hz - ja bym próbował!

Edytowane przez szymon1977

Apka w subwooferach nie jest niczym nowym. 

Takie coś lata temu wprowadził już przecież chociażby elac do swoich subwooferach. Raz że jest dzięki temu kalibracja dwa możliwość szerokiej korekcji dźwięku. Ale czy się przyjęło? 

Osobiście uważam je za dobre subwoofery ale jakoś szału na rynku nie robią. 

Svs jest bardziej znany to i dodanie takiego gadżetu dzwignelo handel. 

Ale fakt że apka wymaga dostępu do lokalizacji jest dziwna. 

Piotr 

Pytanie mam. Jak mam zewnętrzny dac CA 100 i połączyłem go rca że wznakiem a chciałbym żeby to wzmacniacz pełnił funkcję Daca żeby się zorientować co lepiej gra to co muszę dokupić?

W zewnętrznym dacu nie ma wyjścia optycznego ani coaxialnego

• Pokaż nowe odpowiedzi