Skocz do zawartości
IGNORED

Nad, Anthem, a może dalej Denon

Rekomendowane odpowiedzi

ja to mam feedback od klientów, że Nad właśnie lepiej radzi sobie w stereo od konkurencji za podobną kasę. W kinie to już lepiej np Yamaha za podobną kasę. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

15 minut temu, max720 napisał:

A , co wybrać jak słuchamy muzykę w Atmos , Auro , multi Chanel  ?

Taka Yamaha , Denon  , czy Nad , Arcam  , Anthem ?

zapewne te bardziej kinowe amplitunery 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

nieśmiało zapytam tophi jak ma się do tego rotel rsp-1576mkII, macie kilka powystawowych w obniżonej cenie ?

wiem to procesor, ale to tylko zaleta bo można różne końcówki podpiąć

Edytowane przez ro35

Anthem. Dźwięk w KD musi być EPICKI i Anthem to zapewnia na luzie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 26.10.2022 o 10:07, kuki4 napisał:

I przygoda się zakończyła, wygrała angielska finezja wybór padł na Arcama AVR10, nie wiem jak on to robi ale przy niskiej głośności słyszę wszystko co powinienem usłyszeć, nie musi być dodane mocno do pieca aby wydobyć wszystkie wodotryski, nawet uderzenie w niskich częstotliwościach jest proporcjonalne do odkręcania kurka z zasobami mocy. 

Podsumowując tego szukałem 🫠

Bardzo prosto, Arcam jako jedyny miedzy amplitunerami za ludzkie pieniazki oferuje prawdziwa moc i wydajnosc pradowa, ot i cala tajemnica 🙂

W dniu 31.10.2022 o 17:45, ro35 napisał:

nieśmiało zapytam tophi jak ma się do tego rotel rsp-1576mkII, macie kilka powystawowych w obniżonej cenie ?

wiem to procesor, ale to tylko zaleta bo można różne końcówki podpiąć

szczerze to nie miałem okazji tego produktu przerabiać osobiście. Mam jednak spore doświadczenie z RAP1580 mkII i jeden też 😉 No i to robi wielką robotę, więc warto się zainteresować i procesorem 😉 Możemy zorganizować wypożyczenie jeśli chcesz. 

www.tophifi.pl

W dniu 2.11.2022 o 17:28, T napisał:

Bardzo prosto, Arcam jako jedyny miedzy amplitunerami za ludzkie pieniazki oferuje prawdziwa moc i wydajnosc pradowa, ot i cala tajemnica 🙂

Dokładnie i nie ukrywa parametrów choćby zasilacza.

Nad nie góruje wydajnością prądową, nie odbiega od konkurencji japońskiej.

Krótko pisząc albo płacimy za pierd....ecie albo za fajerwerki multimedialne. Wybór należy do słuchacza, fajerwerki pooglądamy i się znudzą, dźwięk będzie cały czas z nami.

W dniu 1.11.2022 o 16:11, il Dottore napisał:

Anthem. Dźwięk w KD musi być EPICKI i Anthem to zapewnia na luzie.

Tak tez uwazam. Zamowilem Anthem.

Ten dzwiek z odsluchu poprzedniej serii do dzis mam w pamieci.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

3 minuty temu, rafa napisał:

dzwiek z odsluchu poprzedniej serii do dzis mam w pamieci

To jest tak po amerykańsku - na bohato! 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czy Anthem jest dużo lepszy w nowej serii niż ta starsza? Czy tylko wizualnie i parę multimediów dodane?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• 2 tygodnie później...
W dniu 30.10.2022 o 09:05, kivlov napisał:

Bardzo ciekawi mnie różnica ich pracy jako sam procesor czy wprowadza dużą różnicę.

Dużą. Sporo amplitunerów przesłuchałem pod tym kątem, z najbliższych tutaj wymienanym - sam gram z Onkyo RZ900, natomiast Yamaha 3010 czy 2050 dają dynamiczniejszy, bardziej namacalny i konkretny, konturowy dźwięk, bardziej angażujący w to co się dzieje z dynamiką i rytmem, a jednocześnie z lepszą plastyką i samych dźwięków, i przestrzeni między nimi, która jest i precyzyjna, i dużo lepiej wyczuwalna i lepiej wypełnia przestrzenie między kanałami, lepiej wprowadzając nas w klimat danej sceny - filmowej czy koncertowej. To wszystko z różnymi końcówkami mocy, obecnie z Anthemem MCA gen.2. (Zatem moje doświadczenia mówią mi zupełnie coś innego niż wcześniejsze porównanie kolegi z Onkyo RZ830 i Yamahą 2070).

Marantza 7010 słuchałem jedynie z bezpośrednio do niego podpiętymi kolumnami, i tutaj koniecznie nadmienię, iż jeśli przywykłeś do takiego brzmienia, to po przejściu na np. Yamahę albo krzykniesz "Eureka! Jak ja mogłem tyle lat słuchać kolumn zza zasłonek", albo uznasz, że wolisz ten bardziej miękki sposób kreowania brzmienia, jaki prezentuje Marantz.

W dniu 9.11.2022 o 20:28, kivlov napisał:

Czy Anthem jest dużo lepszy w nowej serii niż ta starsza? Czy tylko wizualnie i parę multimediów dodane?

Tak 1:1 to ja nie miałem szansy porównać. Ale oba spotkania z Anthemem jakie miałem były bardzo udane.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Ach, a co tam pochwalę się

odwiedziłem TopHiFi i mam rotela rsp-1576 mk2 🙂

ostatni dzwonek bo rotel wycofuje się z kina - na oficjalnej stronie ostały się tylko końcówki wielokanałowe mocy 😞

zobaczymy co potrafi dirac...

jakoś tak mam zaufanie do tej marki bo było (w sumie gdzieś te sprzęty schowane w pudełkach jeszcze mam) - rsp-1066->rsp-1069->rsp-1570->rsp-1576mk2. jak teraz gonić króliczka ? 😉

zabrakło czasu na edycję, więc jeszcze kilka zdań.

było i jest zadowolenie na twarzy, nawet rsp-1066 w połączeniu z końcówką rmb-1075 (która wciąż jest i robi robotę) daje dużo frajdy. robią też swoje i głośniki elac z jetem. zwykłe 5.1. i to jest zaleta zestawu - dobra końcówka zostaje na lata, a procesory można sobie zmieniać gdy wchodzi coś nowego. tym bardziej że z rynku wtórnego, to nie kosztowało dużo. no 1576 kosztowała trochę więcej. bo w sklepie. ale i tak sporo poniżej ceny katalogowej.

• Pokaż nowe odpowiedzi