Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny/ 20 m2 / przestrzeń tannoy , bas …

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

Mialem zakupić BMN -y jakiś czas temu , niestety troche sie u mnie dzialo i ostatnio wracam z nowym pomyslem..

Mysle o kolumnach z przestrzenia Tannoya (moje 7,4 ) juz daja rade , basem miekkim ale dosc konturowym i glebszym niz przy obecnych , i srednicy trosze cieplejszej … dynamika na sensownym poziomie. 
wzmacniacz Roksan k3 , kable chord clearway, dac magic 100. 
cena do 6000/7000 max za pare… 

jakies propzycje?

pzdr

KEF R5

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Audiolubny napisał:

Nie beda zbyt ciemne na gorze? 

To jest neutralne granie. Ale musisz sam sprawdzić. W wielu salonach mają więc nie problem.

Rozświetloną górę mają B&W.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ok rozumiem.

Tylko sluchajac kef r3 z wiekszym basowym jakos malo bylo tego basu.. roksan nie wyrabial? Czy kolumny tak neutralne?

Ok rozumiem.
Tylko sluchajac kef r3 z wiekszym basowym jakos malo bylo tego basu.. roksan nie wyrabial? Czy kolumny tak neutralne?
Lepiej posłuchaj sam i wybierz to co się Tobie podoba. Każdy ma inny gust, a jak widać forumowy wszechwiedzący doradca nawet Ci powie które kolumny są neutralne, które rozświetlają, a który DAC jest najlepszy też.
Posluchaj sam i wybierz. Kwestia gustu, serio. Twoja kasa.
4 minuty temu, Audiolubny napisał:

Ok rozumiem.

Kolumny neutralne. Jak chcesz więcej basu i góry to kup Klipsch. 

Triagle Borea. Rozdzielcze nie ostre z głębokim basem. Z roksanem czy z Musical Fidelity będzie bardzo dobrze - znane mi i sprawdzone połączenie 

Masz 2 wersję tej kolumny zależnie od twojego m2?

Widzę zazdrościsz doświadczenia i wiedzy malutki człowieczku. 
Haha. Malutki czlowieczku? To kim Ty musisz być,że tak Cię boli,że śmiesz takie personalne wycieczki stosować.

Nudzi mi się na urlopie to czasem coś piszę ostatnio.
Ja swoje doświadczenie zdobyłem zestawiając własny system. Ja w o mnie.
Przerobiełem u siebie wiele par kolumn, wzmacniaczy ,DAc, ponad to co u znajomych w miarę znanych warunkach.
Tym jakoś tam mogę się podzielić jako wiedzą, doświadczeniem. Niczym więcej. Nie nawracam tu nikogo, nie powtarzam jak mantrę w każdym wątku tego samego, nie znam się na każdym sprzęcie i pytaniu na forum jak Ty.
Jak napisałem. Warto posłuchać samemu, bo to nasza kasa, nam się ma podobać, a gusty są różne. Widzę to po swoim systemie, znajomych systemach niesamowicie dopieszczonych i każdy gra trochę inaczej.

A sugerowanie się jakimś wszechwiedzacym glosicielem prawd jedynych odradzam każdemu.
Kto Ci dał prawo mówić co jest neutralne.

To jest hobby, choć nie każdy ma ochotę na żmudne poszukiwania i to rozumiem.
Niemniej warto choć z 2-3 pary odsłuchać i wtedy coś napisać o swoich wrażeniach.
A jak nie to po prostu iść do salonu jednego, drugiego zaufać sprzedawcom i wybrać to co nam się podoba.

23 minuty temu, maciek36 napisał:

a jak widać forumowy wszechwiedzący doradca nawet Ci powie które kolumny są neutralne, które rozświetlają, a który DAC jest najlepszy też.

A to jest laurka czy atak osobisty ? Bo się pogubiłem 😉

Edytowane przez Piopio

@Audiolubny jak masz okazję to posłuchaj kolumn Avance Beta 760 lub K5. Być może Heco Revolution 7 lub Pylon Diamond Cię zainteresuje. Najlepiej gdzieś podjedź i posłuchaj. 

B&W 704 S2 bym mimo wszystko odsłuchał. Góra bardzo przestrzenna. Wzmacniacz musi mieć tylko miękki i ocieplony bas. Akurat mamy wyprzedaż na tą serię z tym, że i tak ponad budżet. Elac Carina opcja druga. Niestety wszystko poszło z cenami do góry. Jeszcze niedawno na tych kolumnach byś budżet prawie zahaczył ;)  

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

15 godzin temu, Audiolubny napisał:

Mysle o kolumnach z przestrzenia Tannoya (moje 7,4 ) juz daja rade , basem miekkim ale dosc konturowym i glebszym niz przy obecnych , i srednicy trosze cieplejszej … dynamika na sensownym poziomie. 
cena do 6000/7000 max za pare… 

jakies propzycje?

W te wymagania idealnie wpisuje się PMC. Jeżeli mogą to być głośniki używane to zerknij na te dwa ogłoszenia na OLX. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapraszam do naszego salonu na odsłuch, mamy ogromny wybór kolumn, które możesz u nas porównać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.