Skocz do zawartości
IGNORED

kto słuchał jmlab chorus 715 ?

Lord

Rekomendowane odpowiedzi

drodzy koledzy całyczas mam dylemat co kupic do marantza sr5500...

głownie biore pod uwage bw 602s3 ale ostatnio znalazlem jmlaby chorusy 715 za okolo 2500 zł, lecz poza cena w audio tj 3470 nic o nich nie wiem wiec prosze o opinie w porownaniu do bw pod katem ww marantza, do rocka progresywnego i jazzu.

z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/15984-kto-s%C5%82ucha%C5%82-jmlab-chorus-715/
  • Redaktorzy

Słuchałem zarówno 715 jak i 714. Pierwsze na co trzeba zwracać uwagę to dobierana elektronika. Oba modele lubią delikatnie epatować górą , więc przy ostrej elektronice może być to na dłuższą metę męczące. Drugą rzeczą, na którą zwróciłem uwagę była swoista niezdolność do różnicowania tonów najniższych. Bas był zbyt monotonny, bez wdawania się w szczegóły, wybrzmienia etc. Przy pierwszym odsłuchu (w salonie) mogą się podobać, ale warto wyporzyczyć np. na weekend do domu i na spokojnie posłuchać ze swoim zestawem.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

wlasnie tzn dopiero przeczytalem kilka postow i wszedzie forumowicze twierdza ze sa ostre - metalowe wysokie.

to jasne potwierdzenie Twojej wypowiedzi. niestety moge je kupic jedynie bez odsluchu tak wiec chyba nie warto ryzykowac poniewaz nie preferuje ostrej gory. czy TWOIM ZDANIEM bw dm 602 s3 beda mniej agresywne z moim marantzem, dodam ze podoba mi sie srednica i zdolnosc do przenoszenia trensjentow w bw.

CZ JEDNAK W TEJ KWOCIE POLECASZ COS INNEGO?

DZIEKI I POZDRAWIAM

potwierdzam opinie odnośnie jm lab, grają za ostro i zbyt sucho, ale przy tym są b. szczegółowe...

a polecam jeszcze zwrócenie uwagi na kef q5 i ae evo 3, szczególnie kefy pięknie wypadają przy słuchaniu jazzu

• Redaktorzy

Lord - napisz w jakim pomiesczeniu mają stanąć kolumny, bo tak to można wróżyć z fusów. Jeśli pomieszczenie nie jest duże (do 12 -15m) to posłuchaj produktów RLS-a. Zacznij od najmniejszych monitorków na pierścieniowej Vifie. Wiem, że wyglądają śmiesznie, ale uśmiech znika przy pierwszych taktach muzyki, zmieniając się w tzw. opad szczeny. Poza tym mają przyjemne i nieduże podłogówki, które również mogą Ci się spodobać. Produkty RLSa charakteryzują się dużą szczegółowością lecz również kulturą przekazu, czego brakuje JMLabom (wymienionym przez Ciebie). O takich duperelach jak naturalny fornir i fachowo wykonane obudowy nie wspominam, bo to w RLS-e standard.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Witam i dzieki za pomoc.

Z racji naglej zmiany planow - ograniczenie gotowki jestem zmuszony nabyc bw602s3 - za okolo 1500 zl nowe...

Mam nadzieje ze gore stonuje tyle na ile to mozliwe przewodami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.