Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Kw202 napisał:

Akustyka to podstawa, sprzęt za pierdylion nie pokaże na co go stać w słabym pomieszczeniu. 

Omijaj ten sklepik. 

Już czytałem na temat tego sklepiku...no coż nie każdy ma to "dobre podejście" do klienta.

Komoda przerobiona - teraz wejdą dwa wzmacniacze obok siebie. Jak w przyszłości pójdę w Luxmana czy inny również zmieści się na wysokość. Rotel też przypasuje. Mcintosha … położę na 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
Teraz, Piotr Sonido napisał:

Nad wejdzie na wysokość bo się nie grzeje. Z Luxmanem bym uważał. 

Posłucham i tez o tym już myślałem 👍 poważniejszy sprzet będzie stał na komodzie, Nada to wstyd trzymać na wierzchu 😄

W dniu 19.02.2023 o 18:44, micmus napisał:

Ogólnie jakie jest Wasze zdanie lepiej zagrają np. takie Bowersy 600 z Rotelem (lub inny w podobnym przedziale cenowym) w idealnie zaadaptowanym pomieszczeniu 30 m2 czy tez Utopie napędzane dzielonymi monoblokami Mcintosha i źródłem MC1200 w nowoczesnym paskudnie nie zaadoptowanym salonie 50 m2 ??

Nawet w takim samym pomieszczeniu lepiej zagrają Bowersy z Rotelem, bo i Utopie grają słabo i McIntosh jest ogólnie rzecz biorąc do dupy. Nawet wygląd ma jarmarczny.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

2 minuty temu, micmus napisał:

Posłucham i tez o tym już myślałem 👍 poważniejszy sprzet będzie stał na komodzie, Nada to wstyd trzymać na wierzchu 😄

Hahaha. Nigdy nie grzeszył wyglądem .

Ale ja stare serie lubiłem i zawsze broniłem "nie znasz się i sam jesteś brzydki ".

Ale fakt inne urządzenie NA

20 minut temu, Misio38 napisał:

Nawet w takim samym pomieszczeniu lepiej zagrają Bowersy z Rotelem, bo i Utopie grają słabo i McIntosh jest ogólnie rzecz biorąc do dupy. Nawet wygląd ma jarmarczny.

To, ale inni przepłacają 😉

50 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nad wejdzie na wysokość bo się nie grzeje. 

A właśnie, że się grzeje i to całkiem niezle. Gorący nie jest, ale sporo ciepła wydziela. Właśnie się zdziwiłem bo sądziłem, że klasa D będzie prawie zimna. 

Tak teraz się zastanawiam - czym mam spiąć końcówkę 268 z 368 ? Tzn wiem jak to fizycznie zrealizować, ale jaki intekonekt ? Rozumiem, że muszę kupić parę, a wykorzystam i tak 1 Szt. 

Czy tez mogę kupić 1 Szt kabla RCA tzw „cyfrowego” bo to sprzedają na sztuki ?

Ale nie ma dywanu ! 😉 i nie będzie. 
Nie wiem jakie są w Leroy, ale w każdym razie Lamele modne ostatnio. To było zaprojektowane 3 lata temu zanim powstały fundamenty jeszcze heh. Teraz dopiero realizowane. 

Mnie się nadal to podoba, a kolumnom ponoć też się spodoba akustycznie - zobaczymy. 

19 godzin temu, micmus napisał:

Tak teraz się zastanawiam - czym mam spiąć końcówkę 268 z 368 ? Tzn wiem jak to fizycznie zrealizować, ale jaki intekonekt ? Rozumiem, że muszę kupić parę, a wykorzystam i tak 1 Szt. 

Wie ktoś coś z tym ? 😉

19 godzin temu, micmus napisał:

Moim zdaniem możesz kupić jeden "cyfrowy".

Czasem jest taki dzień, że muzyka gra lepiej (pewnie od naszego samopoczucia uzależnione) albo …. płynie dziś lepszy prąd w gniazdkach. Jest świetnie

spacer.png

🙂

Edytowane przez micmus
W dniu 21.02.2023 o 21:40, micmus napisał:

może gdzieś przeoczyłem w tym wątku, ale jak Ci gra ta końcówka mocy? Starcza prądu na te B&W?

Gram póki co na samych C368 i nie starcza całkowicie. Po prostu nie daje rady tych kolumn w pełni wysterować. 

Stad mój zakup C268. Po spięciami w tryb Bridge każda z końcówek będzie zasilać osobny kanał i będę miał do dyspozycji aż 300W na kanał. To zagra - wiem to 🙂

Jedna C268 w trybie jako stereo nie monoblok nie dałaby rady. 

Końcówkę będę miał u siebie do poniedziałku. 

Edytowane przez micmus

Ogólnie trochę zamierzam pograć na tych Bowersach bo moim zdaniem maja nieprzeciętny potencjał. Także będą dalsze inwestycje w elektronikę i nie tylko.

Z czasów Bowersow Dm604 (tych z plastikowym frontem) postęp w brzmieniu jest ogromny. 704 są naprawdę muzykalne i przyjemne w odbiorze. A wybieram je chyba ze względu na jedna cechę: ilość powietrza jaka zapewniają. Tu nie ma bałaganu w brzmieniu jest zawsze duzo oddechu. Do takiego doszedłem wniosku dlaczego inne mi się nie spodobały. 

Edytowane przez micmus
W dniu 22.02.2023 o 18:30, micmus napisał:

Czasem jest taki dzień, że muzyka gra lepiej (pewnie od naszego samopoczucia uzależnione) albo …. płynie dziś lepszy prąd w gniazdkach. Jest świetnie

Ukryta Zawartość

🙂

Samopoczucie i sytuacja w domu czy rodzinie ma bardzo duży wpływ na odbiór muzyki. Imho

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Godzina 7.00

Czas obudzić te moje wszystkie śpiące królewny - ciekawe jak to wpłynie na sytuacje rodzinną 😁

Może włączę … Tiamat haha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

Może być awantura, jeśli zaserwujesz nieodpowiedni repertuar 😁

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To teraz będę budził domowników jeszcze głośniej 😉

0C75486C-59AA-47D6-AD03-F3820B62683D.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, micmus napisał:

531602B7-DE2B-4764-943C-410C7A487928.thumb.jpeg.cafad0208ac0293c0c0c8b5f14302a3c.jpegTo teraz będę budził domowników jeszcze głośniej 😉

0C75486C-59AA-47D6-AD03-F3820B62683D.jpeg

kurde nie ode mnie 😛

Teraz, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

kurde nie ode mnie 😛

będzie duuuużo lepiej 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Obiecuje kolejny zakup u Ciebie. Serie 800 Bowersa lub wzmacniacz Luxmana. Pasuje ?

Ale na odsłuchach dobra kawa 😉

Edytowane przez micmus
3 minuty temu, micmus napisał:

Obiecuje kolejny zakup u Ciebie. Serie 800 Bowersa lub wzmacniacz Luxmana. Pasuje ?

Deal 😉

3 minuty temu, micmus napisał:

Tchibo Exclusive. Nie no żartuję oczywiście 😜

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

35 minut temu, micmus napisał:

Pisać opinie na gorąco czy lepiej nie ? 😁

A raczej pierwsze wrażenie.

Ukryta Zawartość

No dawaj 😁.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi