Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.04.2023 o 21:20, micmus napisał:

Podrzućcie proszę jakieś ciekawe Kawalki, playlisty, Plyty - chętnie odkryje coś nowego.

AON0pu1.png

6grYgkh.png

KEZ4fEy.png

L7bdtdM.png

tVK7Y0i.png

wDbnZ83.png

AlB20ra.png

YKzMpCL.png

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Stevie Ray Vaughan - Texas Flood,  Steely Dan - Gaucho, Donald Fagen - Nightfly

G. Michael - Songs from the Last Century a.m.o. 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Teraz, micmus napisał:

Playlisty Michała Top wymiatają !

uwaga, mam tego więcej 😉

No ale nie można wszystkich kart rzucić od razu na stół 😜

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 minuty temu, micmus napisał:

I słuchasz u siebie na Proac’ ach ?

Gdzie? Na bowersach

Z mojej strony 

Trentemøller, Brendan Perry, Artifakt, Juno Reactor, Sub Zero Project

Kurde nie mam teraz jak odsłuchać playlisty Michała a zaraz zgubię te linki

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Kurde nie mam teraz jak odsłuchać playlisty Michała a zaraz zgubię te linki

To żałuj. Chyba moje klimaty bo mniejszą polowe tego znam, ale drugą polowe odkrywam. Rewelacja ! 

Może mam dziś za dużo czasu, ale odpiąłem na chwile końcówkę mocy i … nie da się słuchać. Do niczego te tanie wzmacniacze zintegrowane 😁 Z końcówką nie jest subtelnie lepiej - to zupełnie inny poziom grania pod każdym aspektem. To nie powinno być sprzedawane osobno 😂

Edytowane przez micmus
52 minuty temu, micmus napisał:

I słuchasz u siebie na Proac’ ach ?

ProAci sprzedane, poszedłem mieszkać do bloku i musiałem zainwestować w tor słuchawkowy, też się da 😉

www.tophifi.pl

Teraz, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ProAci sprzedane, poszedłem mieszkać do bloku i musiałem zainwestować w tor słuchawkowy, też się da 😉

Pewnie, że tak. To niech sąsiedzi żałują bo dobre te playlisty 😉

37 minut temu, micmus napisał:

Może mam dziś za dużo czasu, ale odpiąłem na chwile końcówkę mocy i … nie da się słuchać. Do niczego te tanie wzmacniacze zintegrowane 😁 Z końcówką nie jest subtelnie lepiej - to zupełnie inny poziom grania pod każdym aspektem. To nie powinno być sprzedawane osobno 😂

No widzisz ale przyznaj. Że w tą stronę jest większy przeskok niż jak ja na początku podłączałes. była różnica ale nie taka.

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No widzisz ale przyznaj. Że w tą stronę jest większy przeskok niż jak ja na początku podłączałes. była różnica ale nie taka.

Prawda 👍

Powiem tak, dzielone systemy robią robotę, miałem okazje dzisiaj posłuchać systemu dzielonego z końcówka Rotela Michi i głośnikach Bowersach 702 i jak ten sprzęt się lubił i jak grał… aż ciężko wrócić do siebie, do tego pięknie akustycznie przygotowane pomieszczenie. Zdecydowanie wiem na co teraz zbierać finanse. Mam tylko nadzieje ze przy takim systemie 703 tez dadzą radę i wystarczy wymienić tylko elektronikę 😎

Niestety polityka Rolexa i brak możliwości kupienia nowego zegarka jeżeli nie jesteś "odpowiednią" osobą coraz bardziej zachęca do kupowania replik które kosztują ułamek ceny a nawet niezbyt ogarnięty zegarmistrz mógłby się pomylić.
Nie mówię o zegarkach z Egipskiego rynku Chińczycy robią się coraz lepsi i niektórzy się kuszą żeby zrobić "na złość" Rolexowi skoro on robi potencjalnym klientom

Te twoje historyjki o Rolexie i czy ma wlasciwa „polityke“ w stosunku do potencjalnych klientow sa bez sensu.

„Polityka“ Rolexa nie jest spelnianie marzen kazdego Kowalskiego.
„Polityka“ Rolexa (podobnie jak i wszystkich innych niecharytatywnych firm) jest ZARABIANIE PIENIEDZY
A w tym sa super dobrzy, obojetnie co taki Kowalski jak ty i ja o tym mysli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Powiem tak, dzielone systemy robią robotę, miałem okazje dzisiaj posłuchać systemu dzielonego z końcówka Rotela Michi i głośnikach Bowersach 702 i jak ten sprzęt się lubił i jak grał… aż ciężko wrócić do siebie, do tego pięknie akustycznie przygotowane pomieszczenie. Zdecydowanie wiem na co teraz zbierać finanse. Mam tylko nadzieje ze przy takim systemie 703 tez dadzą radę i wystarczy wymienić tylko elektronikę

Nie, nie wystarczy zmienic elektronike.
To nie „elektronika“ (bo 702 i 703 sa rownie latwe do napedzania)
To pomieszczenie

W salkach top faktycznie akustyka może robić bardzo dużą rolę.

Dlatego jeśli tylko jest możliwość to trzeba także od nich wykorzystać sprzęt do domu

3 godziny temu, micmus napisał:

Listonoszka przyniosła lekturę do kawy, żeby nie myślec ciagle o pracy 🙂

Ukryta Zawartość

No ale po co ci to teraz?

Gonisz dalej króliczka? 🙂

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

No ale po co ci to teraz?

Gonisz dalej króliczka? 🙂

Prenumeratę dostałem na gwiazdkę od Żony i po prostu tez lubie poczytać o tematyce audio nawet jak nie mysle o zmianie 🙂

13 minut temu, micmus napisał:

Prenumeratę dostałem na gwiazdkę od Żony i po prostu tez lubie poczytać o tematyce audio nawet jak nie mysle o zmianie 🙂

Słusznie ! Zawsze czegoś się człowiek dowie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, micmus napisał:

Listonoszka przyniosła lekturę do kawy, żeby nie myślec ciagle o pracy 🙂

Ukryta Zawartość

Tak to można żyć 🙂

Ukryta Zawartość

W dniu 12.04.2023 o 19:26, micmus napisał:

Ja w sumie też. 

Aczkolwiek jak czytasz to już ileś lat to powiem ci że kompletnie inaczej na to patrzysz.

Ja bardziej traktuje taka prasę jak hobby i obycie w rynku z racji, że się tym interesuje. 

Jak przychodzi do zakupu prasa mało mnie interesuje - tak czy inaczej idę do salonów słuchać, wypożyczać itp. 

Podobnie z zegarkami, nie kupuje co miesiąc, a jednak poczytać lubię Chronosa itp. 

Tak to prawda. Żeby być oo prostu up to date to jest dobry kompan.

Chociaż to wszystko jest teraz w internecie tyle że gorzej się czyta i psuje wzrok 😛

branża zegarków też tak walczy jak audio?

• Pokaż nowe odpowiedzi