Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, MarkM napisał:

Jakoś mało mnie to interesuje. Dla mnie może ich przejąć  Musk z SpaceX lub nawet Bezos z Amazona 🙂 

Dla mnie to ich może przejąć nawet UNITRA! 😄

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Przywiązanie do marki to zła. Rzecz. Też tak mam ale historia do tej pory uczy mnie by tak nie robić 

To gdzieś tkwi w naszej podświadomości. Zgadzam się częściowo, bo oczywiście warto próbować innych rozwiązań/marek ale też jeżeli nie zawiedliśmy się na jakiejś marce, mieliśmy kilka sprzętów z jednej stajni i sprawdziły się, dawały frajdę, to trudno o tym zapomnieć i to zupełnie naturalne, prawda?

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

10 godzin temu, tomek11 napisał:

To gdzieś tkwi w naszej podświadomości. Zgadzam się częściowo, bo oczywiście warto próbować innych rozwiązań/marek ale też jeżeli nie zawiedliśmy się na jakiejś marce, mieliśmy kilka sprzętów z jednej stajni i sprawdziły się, dawały frajdę, to trudno o tym zapomnieć i to zupełnie naturalne, prawda?

Tak. W tą stronę tak. Pytanie co oznacza zawiedli. 

Sprzęt się zepsuł po pół roku? Grał katastrofalnie ? To czemu go wybraliśmy? 

Pytanie co musiało by się stać aby nastąpił zawód. 

Ja na przykład bardzo długo byłem tak przywiązany do tannoya. Potem się okazało że to było bardziej "bo tak" niż uzasadnione lubienie. Dalej ich lubię ale potrafię bez nich Żyć. 

Czy się na kimś zawiodłem? Hmmm

W klubie B&W forumowicz zamieścił link, który pozwalam sobie przekopiować. Okolice Monachium, może być niezła okazja. 
Co na to kolega @micmus?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, MarkM napisał:

W klubie B&W forumowicz zamieścił link, który pozwalam sobie przekopiować. Okolice Monachium, może być niezła okazja. 
Co na to kolega @micmus?

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/b-w-802-d4-standlautsprecher/2938137351-172-16363

a tam. Nowe na FV niewiele więcej wyjdzie po odliczeniach 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Jak ktoś nie ma firmy to inna sprawa.

Swoją drogą do nikogo z was nigdy nie przyczepiła się skarbówka że macie na firmę kolumny za 50 patoli? 🙂

11 godzin temu, MarkM napisał:

Co na to kolega @micmus?

Ukryta Zawartość

Jest tylko jeden problem, one wyglądają po prostu strasznie. Kolumny kolegi @micmus są przy nich po prostu piękne. Ale to tylko moje skromne zdanie (z którym ileś osób na pewno się zgadza;)

Ukryta Zawartość

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

5 minut temu, tomek11 napisał:

Jest tylko jeden problem, one wyglądają po prostu strasznie. Kolumny kolegi @micmus są przy nich po prostu piękne. Ale to tylko moje skromne zdanie (z którym ileś osób na pewno się zgadza;)

Piękno jest w oczach patrzacego. Mi się badzo podobają, ale ja nie jestem obiektywny, ponieważ mam inne tańsze brzydale z tej serii 😀

Godzinę temu, tomek11 napisał:

Walec, kulka i dwa kółka 😉

W dniu 10.12.2024 o 10:04, MarkM napisał:

Co na to kolega @micmus?

Ukryta Zawartość

Fajny sprzęt ale w tej cenie jest naprawdę w czym wybierać i jak szukać swojego dźwięku. Ciekaw jestem bowersa z accuphase, z pass wiem że gra super ale aktualnie słuchałem elaca i accuphase i kurcze fajny wzmacniacz. Sposób w jaki gra sprawia że mam ochotę usiąść napić się kawy i nie robić nic przez chwile tylko słuchać 

Ukryta Zawartość

Tak samo odbieram accuphase. I bardzo byłem na niego napalony aż usłyszałem karana. Polecam. 

Podobnie a jakby z większą werwą to brzmienie. 

Zmieniłem obiekt pożądania 

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

I bardzo byłem na niego napalony aż usłyszałem karana.

Ceny sprzętu są zabójcze dla kieszeni 😉

2 godziny temu, mdavis napisał:

Można kupować chińskie klony za "grosze" 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, mdavis napisał:

Wiem. Zwłaszcza że wycofali się z integry. Mieli jeden jedyny model swojej ofercie i w momencie kiedy powiedzieli że zaprzestają jego produkcji ceny używanych wyśrubowany do góry 

11 minut temu, Piopio napisał:

Można kupować chińskie klony za "grosze" 😉

Karana? Znasz taki?

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Karana? Znasz taki?

Karana nie klonują ale daRTzeela tak 😉 Polecam.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Rozumiem 

Trochę mi szkoda kasy na testy sprzętu którego nie będę mógł zwrócić albo będzie z tym jakiś problem. 

Mam jeszcze w głowie ta  twoja propozycje klona MF w klasie A

To jednak można pisać nie na temat Bowersów 🙂?

Moderacja: jest szansa o porządek w tym temacie? Dostaję dużo powiadomień o nowych postach, które kompletnie mnie nie interesują.

W dniu 13.12.2024 o 19:40, pawel.pl napisał:

To jednak można pisać nie na temat Bowersów 🙂?

Moderacja: jest szansa o porządek w tym temacie? Dostaję dużo powiadomień o nowych postach, które kompletnie mnie nie interesują.

Wyłącz powiadomienia . Taki switch na dole.

W dniu 10.12.2024 o 16:35, Piotr Sonido napisał:

Jak ktoś nie ma firmy to inna sprawa.

Swoją drogą do nikogo z was nigdy nie przyczepiła się skarbówka że macie na firmę kolumny za 50 patoli? 🙂

Ale po co FV zniżki w salonie można dostać dogadać się i po sprawie. Kupowanie używki drożej niż za 50-60% ceny mija się z celem.

W dniu 17.12.2024 o 18:09, Audroc napisał:

Ale po co FV zniżki w salonie można dostać dogadać się i po sprawie. Kupowanie używki drożej niż za 50-60% ceny mija się z celem.

Właśnie o to chodzi że klienci się dogadują na cenę a potem biorą jeszcze na fakturę.

Nie że albo albo tylko i 🙂

Przecież każdy by chciał mieć wszystko za darmo.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Właśnie o to chodzi że klienci się dogadują na cenę a potem biorą jeszcze na fakturę.

Nie że albo albo tylko i 🙂

Przecież każdy by chciał mieć wszystko za darmo.

No to chyba oczywiste. Jak kupuję płyty to za każdym razem sprawdzam czy taniej mi wyjdzie na kartę Premium Empiku czy Amazona czy inną, czy na drugą za 50%. No o to przecież chodzi...

Godzinę temu, Audroc napisał:

No to chyba oczywiste. Jak kupuję płyty to za każdym razem sprawdzam czy taniej mi wyjdzie na kartę Premium Empiku czy Amazona czy inną, czy na drugą za 50%. No o to przecież chodzi...

Dlatego ja też nie widzę w tym nic złego tylko moje pytanie brzmiało czy nigdy urząd skarbowy nie przyczepił się po prostu tego typu fakturę na takie wysokie kwoty. 

Współczuję księgowym, którzy muszą klasyfikować luksusowe kolumny głośnikowe (to już nawet nie jest premium) jako koszt firmy. Z punktu widzenia przepisów podatkowych, taki zakup na firmę miałby sens gdyby przedsiębiorca prowadził jakiś luksusowy hotel, a nie, jak to bywa, był programistą czy prowadził firmę transportową, która rozwozi asfalt po Kujawsko-Pomorskim albo kurczaki dla Lidla.

Zobowiązania podatkowe przedawniają się w Polsce po 5 latach licząc od końca roku kalendarzowego, w którym upłynął termin płatności podatku. Wystarczy lekki błąd w zeznaniu podatkowym - nawet 3 lata później, jakaś błahostka. I już US robi deep dive w spółkę/działalność, wtedy takie rzeczy wychodzą, jedna po drugiej.

Trzeba mieć nerwy ze stali

Edytowane przez pawel.pl
20 godzin temu, pawel.pl napisał:

Współczuję księgowym, którzy muszą klasyfikować luksusowe kolumny głośnikowe (to już nawet nie jest premium) jako koszt firmy. Z punktu widzenia przepisów podatkowych, taki zakup na firmę miałby sens gdyby przedsiębiorca prowadził jakiś luksusowy hotel, a nie, jak to bywa, był programistą czy prowadził firmę transportową, która rozwozi asfalt po Kujawsko-Pomorskim albo kurczaki dla Lidla.

Zobowiązania podatkowe przedawniają się w Polsce po 5 latach licząc od końca roku kalendarzowego, w którym upłynął termin płatności podatku. Wystarczy lekki błąd w zeznaniu podatkowym - nawet 3 lata później, jakaś błahostka. I już US robi deep dive w spółkę/działalność, wtedy takie rzeczy wychodzą, jedna po drugiej.

Trzeba mieć nerwy ze stali

No właśnie dlatego o to pytam komu to przeszło jak to zrobił:)

25 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No właśnie dlatego o to pytam komu to przeszło jak to zrobił:)

Zaksięgować możesz wszystko 🙂. Później są dwie opcje:

1. Kupujący świadomie ryzykuje zwrot odliczonego podatku w całości i odpowiedzialność karną, w tym pozbawienie wolności
2. Kupujący nie ma świadomości jak działają przepisy podatkowe w Polsce, druga część zdania z punktu pierwszego pozostaje bez zmian

A kto powiedział, że kolumny za 100 tys. nie mogą pomagać w zdobyciu kontraktu na wylewanie asfaltu lub dostarczanie kurczaków? To może powiesz jeszcze jakiego auta firmowego może używać prezes lub pracownicy jego firmy? Mercedes pewnie za drogi? 

Z zakupem samochodu nie ma problemu 🙂

Zakup sprzętu, zwłaszcza jeśli działalność nie jest wyraźnie związana z branżą audio, może wzbudzić zainteresowanie US. Przy kontroli będziesz musiał wykazać związek kolumn z działalnością/firmą. Odpowiedź "pomagają pozyskać klienta" jest niewystarczająca 🙂

53 minuty temu, pawel.pl napisał:

Odpowiedź "pomagają pozyskać klienta" jest niewystarczająca 🙂

Jak to?! 

To może jest to urządzenie do uspokajania klienta?

W dniu 22.12.2024 o 12:32, pawel.pl napisał:

Zaksięgować możesz wszystko 🙂. Później są dwie opcje:

1. Kupujący świadomie ryzykuje zwrot odliczonego podatku w całości i odpowiedzialność karną, w tym pozbawienie wolności
2. Kupujący nie ma świadomości jak działają przepisy podatkowe w Polsce, druga część zdania z punktu pierwszego pozostaje bez zmian

Hehehe

Ok niech pozostanie w takim razie tajemnicą księgowych jak to rozliczają a radość tych którym się to udało. 

16 godzin temu, rejbis napisał:

A kto powiedział, że kolumny za 100 tys. nie mogą pomagać w zdobyciu kontraktu na wylewanie asfaltu lub dostarczanie kurczaków? To może powiesz jeszcze jakiego auta firmowego może używać prezes lub pracownicy jego firmy? Mercedes pewnie za drogi? 

Ja właśnie o to pytam bo absolutnie nie twierdzę że to nie jest możliwe tylko pytam czy urząd skarbowy nigdy się do tego nie doczepił.

Nie kazał udowadniać. Nie wiem osobiście nigdy tak nie brałem dlatego pytam. 

• Pokaż nowe odpowiedzi