Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

no i będziemy słuchać
My dziś tak roboczo na Passach ;) 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Takie testy końcówek: A klasa czy AB ;) 

Nie wiem gdzie u kogo jest zrobione to zdjecie, ale czy ktos wie co to jest za material/zaslona w tle?
Gdzie to jest kupione

Ukryta Zawartość

28 minut temu, xajas napisał:

Nie wiem gdzie u kogo jest zrobione to zdjecie, ale czy ktos wie co to jest za material/zaslona w tle?
Gdzie to jest kupione

Salon Top Hi-Fi Poznań ul. Woźna;

to tylko sznureczki, żaden ustrój. Gdzie kupione nie wiem niestety. U nas projektant wszystko dobierał.

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Macie pomieszczenie zbliżone do standardowych warunków mieszkaniowych? 🙂

Jak tak to dla kupującego całkiem fajnie 😄

Salon Top Hi-Fi Poznań ul. Woźna;
to tylko sznureczki, żaden ustrój. Gdzie kupione nie wiem niestety. U nas projektant wszystko dobierał.

Dzieki, ladne.
Tylko te skrzynki pod telewizorem psuja optyke
1 minutę temu, xajas napisał:

Dzieki, ladne.
Tylko te skrzynki pod telewizorem psuja optyke

Ukryta Zawartość

Ależ skąd, dizajnem idealnie koresponduje z maszkaronami B&W 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ajothe
19 minut temu, Ajothe napisał:

Macie pomieszczenie zbliżone do standardowych warunków mieszkaniowych? 🙂

Jak tak to dla kupującego całkiem fajnie 😄

aranżujemy na bieżąco w zależności od potrzeb klienta 😛

Tak poważnie ta sala wcale nie jest jakaś super akustycznie. Są lepsze 😉

Z drugiej jednak strony klient ma słuchać co potrafi dany sprzęt czy jakie ograniczenia ma dane pomieszczenie? Testy sportowego auta są na "torze wyścigowym", a nie w korku miejskim. Jak klient jest wstępnie zdecydowany, to zawsze może sprzęt wypożyczyć i sprawdzić u siebie.

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

aranżujemy na bieżąco w zależności od potrzeb klienta 😛

Tak poważnie ta sala wcale nie jest jakaś super akustycznie. Są lepsze 😉

Z drugiej jednak strony klient ma słuchać co potrafi dany sprzęt czy jakie ograniczenia ma dane pomieszczenie? Testy sportowego auta są na "torze wyścigowym", a nie w korku miejskim. Jak klient jest wstępnie zdecydowany, to zawsze może sprzęt wypożyczyć i sprawdzić u siebie.

Właśnie to miałem na myśli, sam wolałbym iść na testy w pokoju podobnym akustycznie do normalnego pokoju. W pokojach dobrze zrobionych akustycznie nawet budżetowe stereo robi wrażenie 😁

Co innego jak kogoś stać na oddzielny pokój do audio i adaptacje akustyczna, ale to rzadkość. 

Teraz, Ajothe napisał:

Właśnie to miałem na myśli, sam wolałbym iść na testy w pokoju podobnym akustycznie do normalnego pokoju. W pokojach dobrze zrobionych akustycznie nawet budżetowe stereo robi wrażenie 😁

Co innego jak kogoś stać na oddzielny pokój do audio i adaptacje akustyczna, ale to rzadkość. 

ale tutaj nie ma jakieś super aranżacji akustycznej. Jest tylko panel na jednej bocznej ścianie i tylnych, aby dało się słuchać większych kolumn, bo pomieszczenie ma tylko 24 m2. 

Zawsze można wyprowadzić sprzęt na sklep i tam podłączyć. Mamy płytki, szkło i open space. Lepiej? 😉

www.tophifi.pl

Teraz, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ale tutaj nie ma jakieś super aranżacji akustycznej. Jest tylko panel na jednej bocznej ścianie i tylnych, aby dało się słuchać większych kolumn, bo pomieszczenie ma tylko 24 m2. 

Zawsze można wyprowadzić sprzęt na sklep i tam podłączyć. Mamy płytki, szkło i open space. Lepiej? 😉

Nie rozumiemy się, mi to właśnie pasuje normalny pokój 😁 

Teraz, Ajothe napisał:

Nie rozumiemy się, mi to właśnie pasuje normalny pokój 😁 

no więc tak: uważam że ta sala ma bliżej do normalnego pokoju niż sali odsłuchowej przygotowanej akustycznie 😉

Tyle że pomieszczenie przygotowane dość "miękko"

www.tophifi.pl

Trzeba przyznać że te sznureczki faktycznie wyglądają bajkowo mi też się osobiście bardzo podobają. 

To samo w kolumnach sonusa. Z tym że to absolutnie nie przy dzieciach. 

Ale już o 800 tłach myślisz? Ile ty grasz na tych nowych kolumnach dwa miesiące? 

No i to jest przeskok już jednak taki mocno pokaźny w cenie. A no i czy unison by został. 

Oj tu się jeszcze w tym wątku będzie działo 😛

No to byłem, posłuchałem i kawę wypiłem. Co wiem więcej to moje 🙂 Atmosfera przednia, kawa dobra, a dźwięk ... o tym za chwile/ wieczorem lub później jak znajdę czas.

Dla mnie duże zaskoczenie i nigdy bym się tego nie uświadomił czytając forum. Tylko odsłuchy i poszerzanie w ten sposób swoich audio horyzontów ! 😉

Ukryta Zawartość

IMG_0214.jpg

IMG_0225.jpg

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale już o 800 tłach myślisz? Ile ty grasz na tych nowych kolumnach dwa miesiące? 

No i to jest przeskok już jednak taki mocno pokaźny w cenie. A no i czy unison by został. 

Ale 700 stki to były takie rezerwowe na chwilę żeby nie być bez Audio 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

Ależ w tym pomieszczeniu musi trzepać basem (a może i nie...😉), podobna aranżacja jest w TOP HiFi Katowice strzelecka (warszawska nieco lepsza) i bas zachodzi na połowę zakresu całego pasma.

3 godziny temu, micmus napisał:

Tylko odsłuchy i poszerzanie w ten sposób swoich audio horyzontów ! 😉

Zawsze to powtarzam 😉 Warto słuchać lepszych ! 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, AiM-TV napisał:

Ależ w tym pomieszczeniu musi trzepać basem (a może i nie...😉), podobna aranżacja jest w TOP HiFi Katowice strzelecka (warszawska nieco lepsza) i bas zachodzi na połowę zakresu całego pasma.

Warunki zbliżone do pomieszczenia zainteresowanego, więc ideal 😉

W dniu 19.10.2024 o 16:44, micmus napisał:

Nie no... 700 jako ersatz, kierunek 800, ale cały czas bez źródła.
Coś tu jest nie tak! 😛

To miałem napisać co doświadczyłem i czym się zawiodłem. Lecimy o Bowersach 803D4.

- skala dynamiki ogromna niby to nie odpowiednik rozmiarowy 702S3 patrząc na cyferki, ale jednak dla mnie mają potencjał mocowy i dynamiczny większy. Co mnie przy moim salonie bardzo cieszy.

- kultura brzmienia większa, ale tego się można było spodziewać, muzykalność, przestrzeń i cholernie ogromna szczegółowość

- słychać więcej niż na dobrych słuchawkach, ale w sposób nienachalny

- nic nie kłuje w uszy jest bardziej miękko

- bas mocno różniący się od tego w 702, zdecydowanie sięga niżej. Jest obszerniejszy i bardziej miękki.

- zacząłem od dołu jeśli chodzi o wzmacniacz i najpierw był Copland CSA150, zagrało bez problemu. Szkoda, ze Unisona na pierwszy odsłuch nie wziąłem, ale widać, że na początek dałby radę.

- Rotel Michi, słuchałem wielokrotnie, nie lubie tej elektroniki, gra dla mnie bez duszy i tyle, nie zawracam sobie takim połączeniem głowy.

- następnie był Copland 408 na samych lampach, no zagrało, ale gorzej od CSA150. Brakowało mocy i tyle.

- no i później poszły w ruch passy w klasie A i pozamiatały, jaką one mają barwę ! To gra jak lampa, ale dynamika i moc absolutna. 

Podsumowując brzmienie na dzielonym Passie + Bowers 803D4 to póki co najlepszy dźwięk jaki słyszałem, taki typowo pode mnie. To chce i wiem do czego dążyć 🙂 

16 godzin temu, MagneticFields napisał:

Coś tu jest nie tak! 😛

Wszystko w swoim czasie 😉 aaaa i Dac w Unisonie jest fajny, w Node kompletnie nie jest fajny. Node tylko funkcjonalnie wymiata.

Edytowane przez micmus
W dniu 19.10.2024 o 16:44, micmus napisał:

No to byłem, posłuchałem i kawę wypiłem. Co wiem więcej to moje 🙂 Atmosfera przednia, kawa dobra, a dźwięk ... o tym za chwile/ wieczorem lub później jak znajdę czas.

Dla mnie duże zaskoczenie i nigdy bym się tego nie uświadomił czytając forum. Tylko odsłuchy i poszerzanie w ten sposób swoich audio horyzontów ! 😉

Ukryta Zawartość

IMG_0214.jpg

IMG_0225.jpg

Aaaaa rozumiem.

Ten dylemat bowersy czy audio Physic to myślałem że był poważny a ty nas w konia robiłeś bo co za różnica jak i tak na chwilę. No w każdym razie ,800 taki piękne są.

16 godzin temu, MagneticFields napisał:

Coś tu jest nie tak! 😛

I bez dywanu!

23 minuty temu, micmus napisał:

zagrało, ale gorzej od CSA150. Brakowało mocy i tyle.

- no i później poszły w ruch passy w klasie A i pozamiatały, jaką one mają barwę ! To gra jak lampa, ale dynamika i moc absolutna. 

No i o tym mówię. Unison do wymiany. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No i o tym mówię. Unison do wymiany. 

To wzmacniacz kolumny czy źródło do wymiany 😂 ? I tak jest dobrze, ale będzie lepiej 😏

Unison w swojej cenie to magiczna barwa, ale wiadomo, że niegodny partner do serii 800 set. Ciekawe jak zagrają na Audio Show 801 Signature chętnie posłucham. Chociaż jak to wystawa dużo hałasu i warunki różne. 

Tego dziś słucham - świetny klimat i świetnie brzmi. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

Ładnie Kolega pisze! Widać, że czuje dźwięk i wie, o co mu chodzi. Tak więc może sobie wyznaczyć cel i drogę do ulubionego dźwięku. Trzymam kciuki! 👍

p.s. Dywan musi być!!!

"Tynk pożera dźwięk" 747

28 minut temu, micmus napisał:

To wzmacniacz kolumny czy źródło do wymiany 😂 ? I tak jest dobrze, ale będzie lepiej 😏

No jak ty chcesz zmienić na serię 8 00 A te były tylko chwilowo przejściowe no to wygląda na to że przejściowo kupiłeś też wzmacniacz źródło. 

3 minuty temu, micmus napisał:

Bez moich desek ? 😞 Zrobię adaptację sufitu 🙂

To dywan na dół a deski na górę 

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

No jak ty chcesz zmienić na serię 8 00 A te były tylko chwilowo przejściowe no to wygląda na to że przejściowo kupiłeś też wzmacniacz źródło. 

Źródła przecież ni ma. 😉

10 godzin temu, micmus napisał:

Bez moich desek ? 😞 Zrobię adaptację sufitu 🙂

Będę powtarzał w Twoim wątku: "Dywan musi być", tak jak Katon Starszy swoje: "Kartaginę należy zburzyć!" 🤣

"Tynk pożera dźwięk" 747

2 godziny temu, MagneticFields napisał:

Źródła przecież ni ma. 😉

To z czego skucha?

56 minut temu, EmilioE napisał:

Będę powtarzał w Twoim wątku: "Dywan musi być", tak jak Katon Starszy swoje: "Kartaginę należy zburzyć!" 🤣

Też powtarzałem , o wzmacniaczu powtarzałem. 

Działa to widzę ale pomalutku. 

15 godzin temu, micmus napisał:

Zrobię adaptację sufitu 🙂

bardzo dobry pomysł ;) 

www.tophifi.pl

Oj 700 setki boją się o swój żywot ... jak to dziś gra na tym utworze 🙂 Aż królik podryguje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_0307.thumb.PNG.7b5acf4f7e5beed7278c5ac030f42818.PNG

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Też powtarzałem , o wzmacniaczu powtarzałem. 

Działa to widzę ale pomalutku. 

Mama ciągle mi powtarzała od małego ... nic nie działało na mnie 😄

Działa jak posłucham, zobaczę i się przekonam - tak to działa 😉 

Nadal podtrzymuje i przyznaje - NAD nie pasował. Przekonałem się.

12 godzin temu, MagneticFields napisał:

Źródła przecież ni ma. 😉

Schowałem na dolnej półce.

6 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

bardzo dobry pomysł 😉

U Was jest fajnie zrobiony ten sufit - jeśli akustycznie się sprawdza to wizualnie nieźle to wygląda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, micmus napisał:

Schowałem na dolnej półce.

Ani odtwarzacza CD ani tym bardziej gramofonu tam nie widzę. 🙂

16 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

To z czego skucha?

Z ułudy... plików. 😄

6 godzin temu, MagneticFields napisał:

Ani odtwarzacza CD ani tym bardziej gramofonu tam nie widzę. 🙂

A że coś na płyty ? Tak jak pisałem schowałem - może być DVD jako transport 🤣

Ukryta Zawartość

Ale zawsze mi się marzył jakiś gramofon. A jak mi się marzy tzn. że kiedyś postawię na tej komodzie 🙂

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi