Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do +/- 5000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.12.2022 o 16:34, Piotr Sonido napisał:

Chcesz powiedzieć że te wszystkie marki które wymieniłeś grają tak samo? Czy są może różne równości?

Druga sprawa klienci tego nie szukają. Nawet jeśli tak mówią początkowo 

Dla mnie to w ogóle wszystkie wzmacniacze grają tak samo. Może poza siejącymi zniekształceniami lampowcami. A czy klienci tego nie szukają. Ja już nigdy nie kupię nic ze wzmaków co nie jest klasą D.

Dopóki bawisz się w lewą i prawą stronę, dopóty będziesz zwodzony na manowce...

10 godzin temu, Piopio napisał:
10 godzin temu, TenTypMax napisał:

Hejterow? Mylisz konstruktywna krytykę z hejtem kolego ;). Nie muszę czuć się lepszy od anonimowych osób z internetu także średnio mnie rozpracowałeś 🙃

Generalnie gdzieś mam szacunek osoby, która wyskakuje z takimi tekstami na zwrócenie uwagi no chyba, że dla Ciebie to oznacza hejt 😉 tylko widzisz ja mówiłem o kulturze a nie szacunku ale jak widać jedno i drugie Ci obce 🙂 .

Pojawiasz się gościu znikąd i od razu pouczasz. Nie uczestniczysz w dyskusji merytorycznie ale stosujesz atak osobisty poprzez podważanie moich kompetencji. Nie wiesz o mnie nic. Ile siedzę w audio, jakie mam doświadczenie itd. Ale pouczasz. Jesteś zwykłym hejterem. Nikim więcej. Karmisz się negatywnymi emocjami. Co widać po pierwszym komentarzu ...

Kolega zwrócił Ci tylko uwagę, rozmawialiśmy o wzmacniaczach klasy D a ty odpisałeś mi odpowiedź o kablach. Wydaje mi się że trochę trzeba wyluzować bo facet ma racje, serio... 😕 Podkreślił również to że te wzmacniacze (klasa D czytaj wyżej) różnią się od siebie brzmieniem co jest prawdą, nie rozumiem oburzenia.

11 godzin temu, Piopio napisał:

Pojawiasz się gościu znikąd i od razu pouczasz. Nie uczestniczysz w dyskusji merytorycznie ale stosujesz atak osobisty poprzez podważanie moich kompetencji. Nie wiesz o mnie nic. Ile siedzę w audio, jakie mam doświadczenie itd. Ale pouczasz. Jesteś zwykłym hejterem. Nikim więcej. Karmisz się negatywnymi emocjami. Co widać po pierwszym komentarzu ...

Aaaa no proszę wybaczyć jaśnie panicza, że uraziłem kruche ale wielkie EGO 🙂

Nie podważam Twoich kompetencji tylko uważam, że jeśli jak sam mówisz nie słyszysz różnicy to nie widzę sensu wypowiadania się w danym temacie co zresztą sam często robie, zamiast walić uszczypliwe uwagi do osób, które słyszą tą różnice. Tylko tyle i jak widać w Twoim przypadku aż tyle, bo uwagę w swoją stronę odbierasz jako atak personalny 🙂 to była personalna uwaga bo jako jedyny w tym poście broniłeś swojej racji w taki właśnie sposób 😉

Póki co to Ty mnie oceniasz i obrażasz ale to mnie nazywasz hejterem 😉

Dyskusja z Tobą, z całym szacunkiem jest jałowa zatem ją kończę a Tobie na święta życzę dużo zdrowia, szczęścia i pokory 🙂

22 minuty temu, TenTypMax napisał:

Aaaa no proszę wybaczyć jaśnie panicza, że uraziłem kruche ale wielkie EGO 🙂

Nie podważam Twoich kompetencji tylko uważam, że jeśli jak sam mówisz nie słyszysz różnicy to nie widzę sensu wypowiadania się w danym temacie co zresztą sam często robie, zamiast walić uszczypliwe uwagi do osób, które słyszą tą różnice. Tylko tyle i jak widać w Twoim przypadku aż tyle, bo uwagę w swoją stronę odbierasz jako atak personalny 🙂 to była personalna uwaga bo jako jedyny w tym poście broniłeś swojej racji w taki właśnie sposób 😉

Póki co to Ty mnie oceniasz i obrażasz ale to mnie nazywasz hejterem 😉

Dyskusja z Tobą, z całym szacunkiem jest jałowa zatem ją kończę a Tobie na święta życzę dużo zdrowia, szczęścia i pokory 🙂

Zajmij się więc dyskusją merytoryczną a nie pouczaniem. Wcale nie napisałem, że nie słyszę różnicy. To Twoja konfabulacja. Twierdzę tylko ,że wzmacniacze w klasie D mają swoje charakterystyczne brzmienie. Bez względu na markę. Brzmienie to możemy trochę zmodyfikować stosując odpowiedni przedwzmacniacz. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, S4Home napisał:

Kolega zwrócił Ci tylko uwagę,

Pouczył mnie abym nie brał udziału w dyskusji. A kim on jest by kogoś pouczać ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 21.12.2022 o 18:09, Piopio napisał:

A ja proponuję Tobie się odpie***** ode mnie. Konfabulujesz tylko.

Rozumiem że może miałeś gorszy dzień ale tutaj troszeczkę cię poniosło. Zwłaszcza że kurcze co uważasz naprawdę że SMS l gra na przykład tak samo jak sabaj dokładnie identycznie w wielu wątkach je polecasz no to po co dokładać do Sabaja?

😕

W dniu 21.12.2022 o 23:27, quatross napisał:

Nie ma czegoś takiego. To jakby powiedzieć pachnący smród  !

Gówno Końskie śmierdzi A podobno zdrowo je wąchać 😛

W dniu 22.12.2022 o 05:20, Misio38 napisał:

Dla mnie to w ogóle wszystkie wzmacniacze grają tak samo. Może poza siejącymi zniekształceniami lampowcami. A czy klienci tego nie szukają. Ja już nigdy nie kupię nic ze wzmaków co nie jest klasą D.

No widzisz a ja jestem z kolei coraz bardziej sceptyczny do klasy d:)

I dlatego świat audio jest taki super 

Edytowane przez Piotr Sonido
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Zwłaszcza że kurcze co uważasz naprawdę że SMS l gra na przykład tak samo jak sabaj dokładnie identycznie

Sabaj A30A i SMSL VMV A2 grają identycznie. To ta sama konstrukcja. SMSL DA-9 gra gorzej.

Edytowane przez Piopio

• Pokaż nowe odpowiedzi