Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel Munich m1t

Rekomendowane odpowiedzi

Mój egzemplarz dzielnie mi służy prawie dwa lata. Raz czy dwa zaliczył zwieche i trzeba był odłączyć go od zasilania.

Były tez drobne kłopoty z widzialnością urządzenia w sieci ale było to tylko za czasów eksperymentów z Tidal connect.

Z USB był kłopot z sygnałem DSD, nie wiem jak jest dzisiaj bo gram przez coax.

Tez miałem wpierw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z liniowym 5V od Muzgaudio, przesiadka na M1T to wyżej klasyfikowany sprzęt (dźwiękowo). Node szybko został sprzedany. 

PS. Miałem okazje posłuchać Nodzika (młodego człowieka który szukał wzmacniacza) na dość wysokim sprzęcie w salonie Nautilius Północ, powiem tylko że wypadł nie najlepiej. Lekko zduszony dźwięk bez dynamiki, cos pod słuchanie radia FM czyli miło i przyjemnie i nic po za tym.

Sam u siebie testowałem A

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  był też

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   no i oczywiście ... słynny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na drugim końcu był /jest Node a  taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest mu bliżej do Ayon czy Lumin chociaż to inne charakter grania. SA gra podobnie jak plikowiec

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli całkiem dobrze. Pliki grane przez USB dorównują płycie CD z CEC TL5 czego o Node nie mogę powiedzieć.

Co do wyjść? które lepsze? trudno tak stwierdzić, nie mam sprzętu do sygnału i2s a do USB i Coax użyłem dokładnie tego samego kabla czyli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   i różnica? ..... żadna. 

PS dobrze jest posiadać taki sam drut z różnymi wtykami bo o porównanie wyjść (które lepsze) łatwiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Włączałem ten sam utwór na node potem to samo m1t jakoś wielkiej różnicy nie słyszałem po coax. Jeszcze się pobawię przy okazji. Zasilanie tu i tu to samo czyli pd creative, ten sam zasilacz.

Edytowane przez Ghotti
2 godziny temu, Ghotti napisał:

Włączałem ten sam utwór na node potem to samo m1t jakoś wielkiej różnicy nie słyszałem po coax. Jeszcze się pobawię przy okazji. Zasilanie tu i tu to samo czyli pd creative, ten sam zasilacz.

Bo dobre zasilanie robi robotę !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 4 tygodnie później...
Mam pytanie czy w M1T można aktualizować aktualizować oprogramowanie ?
Oczywiście. Bardzo prosto. Przez aplikację. Lewa strona, zjeżdżasz na dół i tam jest opcja jeśli aktualizacje są dostępne. Nie pokażę Ci teraz jak, bo w pracy siedzę

Wysłane z 1+

4 minuty temu, imbryk82 napisał:

Oczywiście. Bardzo prosto. Przez aplikację. Lewa strona, zjeżdżasz na dół i tam jest opcja jeśli aktualizacje są dostępne. Nie pokażę Ci teraz jak, bo w pracy siedzę

Wysłane z 1+

VitOS pokazuje mi info że aktualizacje są robione automatycznie .

• 2 tygodnie później...

Witam,

Poczytałem o problemach z M1t..... i go dzisiaj zakupiłem. Podczas rozmowy z ekspertem z Q21 uzyskałem informację, że jest to V2. 

Cena była bardzo atrakcyjna. Jutro porównam z B1t i zobaczę który odeślę.

Pozdrawiam,

Mały update. Jest to wersja 2. Dźwięk bajka. Jedyny problem to, że nie widzi serwera na kompie. Wczoraj SA Bremen na apce wiim home działał bez problemu. Pomoże ktoś? 

W dniu 20.02.2025 o 20:00, Krzych692 napisał:

Witam,

Poczytałem o problemach z M1t..... i go dzisiaj zakupiłem. Podczas rozmowy z ekspertem z Q21 uzyskałem informację, że jest to V2. 

Cena była bardzo atrakcyjna. Jutro porównam z B1t i zobaczę który odeślę.

Pozdrawiam,

Jak kolego przebiegają testy? Jest duża różnica między B1T a M1T V2? Aktualnie B1T jest w bardzo obniżonej cenie, zakładam że będzie kolejny model.

13 godzin temu, mozo21 napisał:

Jak kolego przebiegają testy? Jest duża różnica między B1T a M1T V2? Aktualnie B1T jest w bardzo obniżonej cenie, zakładam że będzie kolejny model.

B1t kosztuje w q21 999 pln, już spakowany do oddania. Według mnie M1t gra dźwiękiem bardziej czystym, pełniejszym i przestrzennym. Z aplikacją VitOS Orbit odtwarza pliki master, B1t słuchałem tylko przez connect i odtwarzał tylko Hi-fi.

2 godziny temu, Ronaldo9 napisał:

A ja chce zapytać o PS do M1T. Mianowicie czy jest sens kupić KECES P6?? Czy to za wysokie progi pod ten transport? 

A z jakiego wyjścia korzystasz ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 2 tygodnie później...

Moje zdanie znasz.
Nie słychać różnicy ? Nie ma sensu.

Z plusów dodatnich :
9114999a5029baeb9c809ca3b03f8995.jpg
Wewnętrzna budowa bardzo wygląda solidnie. Napięcia regulowane dają ci wachla niemal na całe życie . Zasilisz co dusza zapragnie bo i wydajność prądowa solidna. Możesz i transport i Dac lub switch itp. pytanie czy warto dać ta kasę jeśli nie robi różnicy. Jak robi to decyzja łatwiejsza .
U mnie w BSN 2i byl mega postep a w Lumin T2 nie było go . Zasilacze solidne od PD Creative.

Wysłane z Wrocławia

W dniu 1.01.2025 o 11:15, Mikelas76 napisał:

Duzo ludzi reklamowalo, bo bylo duzo powodow. 

W moim m1t padly porty usb. Poza tym po ostatniej aktualizacji czesciej sie wieszal. 

A mnie najbardziej wkurzalo ze nie ma natywnego tidala i brak amazona choc byl w dniu zakupu. 

Teraz macie nowa wersje na nowej plycie glownej i macie doplacic jeszcze za to? 

Dla mnie juz ta firma nie istnieje, przez rok mnie w mailach oklamywali ze za chwile bedzie natywny tidal... No i nadal nie ma. 

Mówisz że w M1T popsute miałeś porty USB ? 

27 minut temu, Bartik napisał:

Mówisz że w M1T popsute miałeś porty USB ? 

taaa. 

Fajnie to gralo, choc lekko dominuje srednica... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

3 minuty temu, Bartik napisał:

Naprawiłeś te porty ?

Oddalem na gwarancji. Zwrot kasy i zakup auralic aries s1. 

I to dopiero gra 👍

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

W dniu 7.03.2025 o 16:35, Marcin Wielgus napisał:

Moje zdanie znasz.
Nie słychać różnicy ? Nie ma sensu.

Z plusów dodatnich :

Ukryta Zawartość

Wewnętrzna budowa bardzo wygląda solidnie. Napięcia regulowane dają ci wachla niemal na całe życie . Zasilisz co dusza zapragnie bo i wydajność prądowa solidna. Możesz i transport i Dac lub switch itp. pytanie czy warto dać ta kasę jeśli nie robi różnicy. Jak robi to decyzja łatwiejsza .
U mnie w BSN 2i byl mega postep a w Lumin T2 nie było go . Zasilacze solidne od PD Creative.

Wysłane z Wrocławia

Dzisiaj coś się chyba zmienilo,być może wczoraj  za szybko oceniłem.sprzet był 2 dni w trasie przyjechał zimny itd.

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Ronaldo9 napisał:

Dzisiaj coś się chyba zmienilo,być może wczoraj  za szybko oceniłem.sprzet był 2 dni w trasie przyjechał zimny itd.

Cokolwiek sie testuje, czas jest kluczowy... 

Jako ciekawostka. Obecnie na wyprzedaży na ali, SA M1T V2 można zgarnąć za 1800 zł + VAT (z kodem na 300 zł). A że ten VAT i cło to różnie naliczają jak idzie to przez Pocztę PL. Są szanse ze wyjdzie finalnie poniżej 2k.

I teraz pytanie. Mam Node n130 na ULPS, puszczony przez USB do isolatora i dalej przez DDC Matrix spidif 2 (też na ULPS) i dalej po I2S. Czy sama wymiana Node n130 na SA w takiej konfiguracji coś wniesie ? 

Ten SA wyszedł by połowę ceny co w PL, ale czy warto w moim przypadku?

53 minuty temu, tomski_ napisał:

Czy sama wymiana Node n130 na SA w takiej konfiguracji coś wniesie ? 

Absolutnie nic. 

3 minuty temu, Ghotti napisał:

Poprawi samopoczucie 😂

Albo i nie 😅 Bo ciekawe jak z obsługą, z Node jestem pod tym względem bardzo zadowolony. Ten panel na górze z 5 skrótami i strzałkami też mi się przydaje. Tak samo pilot bardzo cenię.

Czyli sobie gitary już nie zawracam nim 🙂 Kamień z serca 😅

• Pokaż nowe odpowiedzi