Skocz do zawartości
IGNORED

Czym mozna zastapić tanie Gothamy lub Co

Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Panowie tyle negatywnych opinii tutaj na temat przewodów Gothama i Cordiala, wobec tego pytam jakimi tanimi odpowiednikami mozna je zastapić - interkonekty i głosnikowe?

Posiadam system - Marantz sr5500 i BW 602s3?

Generalnie chciałbym odrobinę stonować wysokie częstotliwości.

Wobec czego prosze o pomoc kolegów z forum.

Pozdrawiam serdecznie!

Lord>

Hop-siup-siup...;-) Jeśli Lordów na tej liście jest mniej niż w Izbie, a w zasadzie jest jedynie jeden, to wygląda na to, że twoje B&W są nowe. Wobec powyższego one... muszą grać ostrą górą!!! Poczekaj kilkadziesiąt godzin (i znieś na razie to brzmienie; choć jeszcze lepiej - bez przyzwyczajania się do niego wygrzej je bez odsłuchu) i zobacz jak będą grały. B&W gdy są nowe brzmią nieznośnie. Ostra góra, odseparowana od reszty, średnica dla odmiany też ostra, a dół, jakiś taki hmmmm.... mulasty, bez zróżnicowania. Potem bywa inaczej, a to jak zagrają zależy od zgrania ich ze wzmacniaczem przede wszystkim. Tak, czy inaczej poczekaj, a dopiero potem zmieniaj kable.

zdecydowanie skorzystam z waszmościów porad.

faktycznie sr5500 potrzebował tygodnia na poprawe brzmienia - uleglo ono wygladzeniu.

Tak wiec bw beda tez tego potrzebowaly, w zwiazku z ich wygrzewaniem polecano kiedys chyba w pierwszych numerach Magazynu HIFI, a moze to bylo w audycjach Leszka Michniewicza, polaczenie zestawow w przeciw fazie zwrocenie do siebie przodami i na plycie testowej chyba z szumem rozowym wygrzewanie kilka dni aby sie wyrownaly i uformowaly.

co o tym sadzicie?

ps a kable i tak zmienie czy poza jamo jakies inne propozycje?

Pozdrowienia z wyższych swer hihi...

• Redaktorzy

Lord - mam Gothama GAC-2 i miałem głośnikowe Cordiale 4x2,5mm. Zarówno IC jak i głośnikowe nie powodowały w moim systemie wyostrzenia tonów wysokich. Rzekłbym nawet, że wręcz odwrotnie. IC Gothama (jeśli ekran jest przylutowany z dwóch stron) jest raczej pastelowy. Wpływ Cordiala na przekaz uznałbym raczej jako: lekkie przyciemnienie, z delikatnym zawężeniem sceny i nie do końca precyzyjną gradacją oraz zróżnicowaniem najniższych składowych. Wydatek w obu przypadkach jest niemalże symboliczny, więc warto spróbować wpić oba przewody do swojego systemu.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Frantz dziekuje bardzo.

Podobne noty maja te przewody w audioVideo, jednak sporo na forum krytyki pod ich katem...

i tak musze troche stonowac wysokie czestotliwosci tak wiec bede eksperymentowal w wolnych chwilach.

czy moge je jakoś nabyc np przez internet lub telefonicznie bede wdzieczny za pomoc

pozdrawiam

• Redaktorzy

Lord - poczytaj wątek "Jaki IC do 250zł". Gothama przysyłają za zaliczeniem do domciu bez najmniejszego problemu. Wystraczy zadzwonić albo wysłać emalię (info pod

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 1 rok później...

Witam! Szukam 2 metrów GAC-2 na IC. U mnie w stolicy Podbeskidzia nie do dostania. Czy mozna go dostać gdzieś w sklepie muzycznym w któymś z waszych maist, czy tylko u dystrybutora? Bardzo prosił bym o zakupienia dla mnie jeżeli ktoś jest taki miły Przy okazji szukam też Klotz IY 106, u mnie tylko MY206 i jakiś 2000. Może ktoś ma namiary na teren Katowic, Tychów bo to do mnie najbliżej. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.