Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Piopio napisał:

Dlatego stosowanie sprzętów, które potrzebują zasilania po USB i izolacji galwanicznej USB nie ma sensu.

Namietnie uzywam izolacji usb dla urzadzenia zasilanego po usb, i ma to bardzo wiele sensu. Zgadniesz, czemu?

2 minuty temu, Piopio napisał:

Jasne, tylko pomiary są obiektywne i nic innego w ocenie brzmienia się nie liczy. 

Nic z tych rzeczy.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Nadal czekam na jakieś porównania z innymi wzmacniaczami na jakimś odsłuchu. Pogodzi to ten wątek raz na zawsze. Ktoś już coś takiego robił? 

20 minut temu, Piopio napisał:

Bo nie wiem czemu ludzie uwzięli się na Sabaja

To Sabaja nikt nic nie ma, do bzdur, które wypisujesz owszem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, methan napisał:

Nadal czekam na jakieś porównania z innymi wzmacniaczami na jakimś odsłuchu. Pogodzi to ten wątek raz na zawsze. Ktoś już coś takiego robił? 

Było wiele porównań 😉 Niestety cześć była błędnie przeprowadzona.

Mogę napisać z mojej perspektywy:

SMSL DA-9 + SMSL SU-9 - Sabaj lepszy

Michi X3 - Sabaj minimalnie gorszy

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, methan napisał:

Nie porównywałem jakoś bardzo ale miałem tego Sabaja u siebie, wiem jak to gra, mnie się nie podoba, nie mój klimat. Ale Pan Piopio nie może zrozumieć tego, że się komuś coś może nie podobać. Miałem zle źródło najwyraźniej. Zresztą wcześniej już o tym wspominałem w tym temacie. Moim subiektywnym zdaniem warto samemu wyrobić sobie zdanie o tym urządzeniu być może trafisz akurat w punkt.

Ale musisz ochy i achy na temat tego wzmacniacza podzielić na pół., poczytaj opinie na amazonie, na innych forach, byle nie tu ponieważ moim subiektywnym zdaniem ten wątek to "kryptoreklama".

14 minut temu, Zamerstary napisał:

na innych forach

Na ASR ludzie piszą bardzo pozytywnie o Sabaju. 

16 minut temu, Zamerstary napisał:

Ale Pan Piopio nie może zrozumieć tego, że się komuś coś może nie podobać.

Jak będzie słabe źródło to Sabaj nie będzie się podobał.

Jak pisałem wcześniej nie każdy też lubi liniowe brzmienie bez podbicia średnicy. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

17 minut temu, Piopio napisał:

Jak będzie słabe źródło to Sabaj nie będzie się podobał.

Jak pisałem wcześniej nie każdy też lubi liniowe brzmienie bez podbicia średnicy. 

Nawet nie wiesz co lubię w dźwięku, a w kółko powtarzasz ciągle tą samą formułkę. Dla mnie jesteś kompletnie niewiarygodny. Dobranoc 

6 minut temu, Zamerstary napisał:

Dla mnie jesteś kompletnie niewiarygodny.

vice versa

Nawet mnie nie znasz i nie wiesz jakie mam doświadczenie w audio. 

Edytowane przez Piopio

6 minut temu, Piopio napisał:

vice versa

Tylko to nie ja, a Ty wciskasz izolację gawalnicza przy każdej okazji i Sabaja wychwalasz pod niebiosa mimo jego licznych wad technicznych lub nawet konstrukcyjnych tłumacząc, że to powerdac i tak, że "zle źródło".

Powiem to kolejny raz, ten wątek to kryptoreklama wg mnie.

5 minutes ago, Zamerstary said:

Tylko to nie ja, a Ty wciskasz izolację gawalnicza przy każdej okazji i Sabaja wychwalasz pod niebiosa mimo jego licznych wad technicznych lub nawet konstrukcyjnych tłumacząc, że to powerdac i tak, że "zle źródło".

Daj sobie spokój, niektórzy są niereformowalni. Klapki na oczach, izolacja galwaniczna na umyśle i do przodu z formułkami. Ewentualnie to chiński bot zaprogramowany do promocji i możesz mieć rację z tą kryptoreklamą. 🤭

5 minut temu, Zamerstary napisał:

mimo jego licznych wad technicznych lub nawet konstrukcyjnych

Retoryka szymona1977 ? 😉 

Jedyną wadą jest nieliniowość wyjścia sub. 

Teraz, ferszcik napisał:

Ewentualnie to chiński bot zaprogramowany do promocji i możesz mieć rację z tą kryptoreklamą. 🤭

Serio Twój poziom intelektualny jest taki niski ?

8 minut temu, Zamerstary napisał:

A wg mnie masz jakiś problem za sobą. 

22 minuty temu, Piopio napisał:

Nie trzeba Cię znać ani wiedzieć jakie masz doświadczenie by dostrzec, że Twoje wpisy to fantazja połączona z brakiem wiedzy.

No to już daliście sobie po razie .

A teraz @Piopio zaproponuj te mega źródło , kef i izolacje galwaniczną 🤗

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

5 minut temu, Piopio napisał:

Retoryka szymona1977 ?

Obiektywizm, o który podobno walczysz: Sabaj to niedrogi wzmacniacz, którego brzmienie nie musi się podobać, a wady mogą przeszkadzać. Jakbyś kręcił to nic ponadto nie wykręcisz.

1 minutę temu, dedal75 napisał:

No to już daliście sobie po razie .

A teraz @Piopio zaproponuj te mega źródło , kef i izolacje galwaniczną 🤗

Zapomniałeś o loudness.

17 hours ago, Zamerstary said:

Nawet nie wiesz co lubię w dźwięku, a w kółko powtarzasz ciągle tą samą formułkę. Dla mnie jesteś kompletnie niewiarygodny. Dobranoc 

Kiedys tytul tego watku byl inni i opinie na poczatku sprawily, ze bylem bliski zakupu. Potem jednak zapalila sie lapmka, pt: "jesli cos jest zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe, to pewnie tak jest" i poszedlem w Hypexa. Nie sprawdzalem osobiscie jak Sabaj gra ale te "ochy" i "achy" byly tak niewiarygodne, ze odpuscilem - pewnie nie przekonam sie czy to dobra decyzja, ale z cala pewnoscia nie zaluje 😄

Mi jakoś moje daki, które kosztują po 4-5 tys. super grają z moich źródeł, a Sabaj jakoś nie chciał. No patrzcie jaki pech. 😀

18 godzin temu, methan napisał:

Wiele tu było już porównań. Przeglądales cały wątek?

18 godzin temu, Piopio napisał:

Bo amir im kazał, wróć, powiedział jak mają myśleć.

Godzinę temu, Biedronek napisał:

Kiedys tytul tego watku byl inni i opinie na poczatku sprawily, ze bylem bliski zakupu. Potem jednak zapalila sie lapmka, pt: "jesli cos jest zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe, to pewnie tak jest" i poszedlem w Hypexa. Nie sprawdzalem osobiscie jak Sabaj gra ale te "ochy" i "achy" byly tak niewiarygodne, ze odpuscilem - pewnie nie przekonam sie czy to dobra decyzja, ale z cala pewnoscia nie zaluje 😄

Hypex końcówka?

Jeśli tak to jak wygląda reszta ?

Pzdr 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

18 godzin temu, Ajothe napisał:

Ciekawe jak ten Sabaj by wypadł na tle Marantz pm 6006, Denon 800ne. 

Kto w Szczecinie i okolicy( do 50 km) ma któryś z wymienionych wyżej wzmacniaczy?

Jestem gotów udać się do niego w celu porównania z Sabajem. Jest on lekki i bardziej stosowny do transportu. Preferowane wtyczki bananowe na kablach głośnikowych - na pewno nie gołe kable. 

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

2 godziny temu, Delirium77 napisał:

Mi jakoś moje daki, które kosztują po 4-5 tys. super grają z moich źródeł, a Sabaj jakoś nie chciał. No patrzcie jaki pech. 😀

Czyli wzmacniacz + DAC za 10K vs Sabaj za 2K. A Ty pastwisz się nad Sabajem. 

_____________________________________________________________________________________________________

Ja również zapraszam chętnych ze wzmacniaczem i DAC na Śląsk. 

Posiedzimy przy dobrej kawie i posłuchamy. Swoimi wrażeniami podzielimy się w tym wątku.

Edytowane przez Piopio

28 minut temu, Piopio napisał:

Czyli wzmacniacz + DAC za 10K vs Sabaj za 2K. A Ty pastwisz się nad Sabajem. 

_____________________________________________________________________________________________________

Posiedzimy przy dobrej kawie i posłuchamy. Swoimi wrażeniami podzielimy się w tym wątku.

Wzmacniacz HK980, który kosztował 13 lat temu 1200 zł, a DAC to przetwornik na 4szt. TDA1541A. Drugi DAC to konstrukcja oparta na 4szt. PCM63-Y. Czyli konstrukcje z okresu 1985-1995.

1 hour ago, dedal75 said:

Hypex końcówka?

Jeśli tak to jak wygląda reszta ?

Pzdr 

U  mnie jest tak:

[ RPi ] === [ dac ] === [ tlumiki ] === [ hypex ] === [glosniki]

Czytając wątek ten i kilka innych, w których przewija się "świetność" Sabaja zastanawia mnie tylko jedna rzecz: dlaczego nie można cieszyć się trafionym w kaprys systemem, bez wmawiania innym, że jest on dobry a samemu jest się znawcą tematu? Przecież w ten sposób robicie pośmiewisko z siebie, i tego w gruncie rzeczy sympatycznego jak mniemam wzmacniaczyka.

25 minut temu, Delirium77 napisał:

Wzmacniacz HK980, który kosztował 13 lat temu 1200 zł, a DAC to przetwornik na 4szt. TDA1541A. Drugi DAC to konstrukcja oparta na 4szt. PCM63-Y. Czyli konstrukcje z okresu 1985-1995.

Podobno najlepsze kości DAC 😉 HK 980 nigdy nie słyszałem.

Sumując wychodzi 5-6K zł za zestaw. 

Ten zestaw to zupełnie inna sygnatura brzmienia. 

Godzinę temu, Piopio napisał:

Mam już pierwszy odzew na moją propozycję odsłuchu...

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Godzinę temu, piramidon napisał:

Preferowane wtyczki bananowe na kablach głośnikowych - na pewno nie gołe kable. 

Dlaczego?

Godzinę temu, piramidon napisał:

Kto w Szczecinie i okolicy( do 50 km) ma któryś z wymienionych wyżej wzmacniaczy?

Jestem gotów udać się do niego w celu porównania z Sabajem. Jest on lekki i bardziej stosowny do transportu.

Niby 2000km, ale lotnisko masz w Szczecinie, a z LPL Cię odbiorę... ale moje małe Onkyo zakładam do Sabaja nie podskoczy.

5 minut temu, piramidon napisał:

Mam już pierwszy odzew na moją propozycję odsłuchu...

Super - czekamy na relację.

21 godzin temu, methan napisał:

Nadal czekam na jakieś porównania z innymi wzmacniaczami na jakimś odsłuchu.

Robię to na bieżąco, posiadam dwa amplitunery i kolejne trzy wzmacniacze stereo.

Ale jestem subiektywny...

Jako bardzo zadowolony użytkownik Sabaja (mam z nim choćby super scenę 3D, wypełnia w dobrych realizacjach całe 23 m2 pomieszczenia, pewnie i akustyka robi swoje) rzucam okiem w stronę Rega Elex 4, podobno gra rewelacyjną średnicą, interesujące...W ciągu tygodnia wybiorę się na odsłuchy porównawcze i przedstawię jak się ma Sabaj do 3xdroższego AiO.

Może już ktoś słuchał tą Regę i ma jakąś opinię porównawczą.

• Pokaż nowe odpowiedzi