Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.05.2024 o 06:47, Michał Stecek napisał:

Cała sprawa wynika z mojej niewiedzy , czy każdy wzmacniacz w klasie D jest w wzmacniaczem cyfrowym ? Bo w sumie chciałbym wzmacniacz w klasie D bez żadnych bajerów w stylu dac itd

Ale czemu D klasa koniecznie? Niedawno porównywałem mojego starego Arcama A29 którego sprzedaje z kolegi nową końcówką Eversolo Amp F2 czy jakoś tak i naprawdę nie było co zbierać z tego Wiima, nie było nawet jednej rzeczy za którą można by pochwalić D klasę. Następnego dnia Wiim wrócił do marketu. 

Godzinę temu, renoxd napisał:

jaki jest warty uwagi konwerter USB A do SPDIF?

A może zamiast się użerać z PC-tem np malina z digione, digione sig czy ian canada? 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 hour ago, marcinmarcin said:

A może zamiast się użerać z PC-tem np malina z digione, digione sig czy ian canada? 

Pracuje na PC i potrzebuje mieć jednocześnie odtwarzane dźwięki z Windowsa i jego aplikacji. Muza ze Spotify czy jakieś sety z Youtube Music lecą sobie w tle.

Nie che kupować żadnych dodatkowych klocków. Chce się także pozbyć zbędnych. Za takiego uważam obecnego DACa DX7 Pro, skoro Wiim ma DACa w środku

Edytowane przez renoxd
14 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli włączasz gramofon żeby się kręcił a puszczasz z sieci?

Tak!

Tu chodzi o obecnie rzadki dla wielu rytuał. Do ręki daję oczywiście inną płytę i szczoteczkę do płyty winylowej...niech poćwiczy. Jak na rysunku Mleczki z dziewczyną dojącą byka i podpis:

"Co z tego, bez sensu- byk jest zadowolony, a praktykantka ma zajęcie"

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

7 minut temu, Ajothe napisał:

Sam to wymyśliłeś? 😄

To na pewno. piszę o winylu. A oto Mleczko:

mleczko.jpeg.d34661e397a278a53d588927eff504d1.jpeg

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

3 godziny temu, renoxd napisał:

A z ciekawości, jaki jest warty uwagi konwerter USB A do SPDIF? Bo napisałeś @Piopio że z takiego połączenia skorzystałeś.

Ja mam konwerter DIY robiony na zamówienie. Te dobre niestety kosztują. np Singxer SU-6

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, Piopio napisał:

Moim zdaniem DIRAC to GAME CHANGER dla całej branży. I oczywiście mało kto o nim wie i stosuje. 

Po wizycie tegoż Arcama u mnie w domu założyłem temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, renoxd napisał:

A z ciekawości, jaki jest warty uwagi konwerter USB A do SPDIF?

Np. smsl po100 pro.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

W dniu 6.05.2024 o 19:09, piramidon napisał:

Miałem przez krótki czas ARCAM SA30 i byłem zadowolony z jego właściwości użytkowych,

Ale mam już kilka wzmacniaczy i dlatego myślę o zewnętrznej korekcie akustyki... i oddałem go.

Zbieram informacje...

Arcam SA30 koszt 8500 zł

Sabaj 499$ + dirac 350$ = ok 850 x 4zł=3400  plus koszt miniDSP 3100 daje 6500zł.  Mikrofon pożyczony.

Oszczędność ok 2000zł

Czyli w cenie Arcama30 mam dwa Sabaje A30, korekcję pomieszczenia i opcjonalnie zwrotnicę aktywną do projektu dwudrożnych kolumn głośnikowych zasilanych tymi Sabajami.

7 godzin temu, Piopio napisał:

Poza tym większość moich poglądów na temat audio legła w gruzach. 

A tak namiętnie ich broniłeś. 🤭

.

9 minut temu, J4Z napisał:

własnie😁

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

11 minut temu, J4Z napisał:

Jak ktoś wypróbuje DIRAC lub inny podobny system to zrozumie w czym rzecz. Zmiany wnoszone przez kable, DAC, izolację są nieistotne w porównaniu z wpływem korekcji. Po prostu ich w ogóle nie słychać. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

32 minuty temu, Piopio napisał:

Zmiany wnoszone przez kable, DAC, izolację są nieistotne w porównaniu z wpływem korekcji. Po prostu ich w ogóle nie słychać. 

To audioherezja.
Bedzie ekskomunika chyba na forum...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Mój Kolega miał Sa30 i Abrahamsena .

Słuchałem tego Arcama z i bez korekcji szału nie zrobił na mnie na tyle że go nie prosiłem o  wypożyczkę .

Za to on pożyczył ode mnie Haiku na weekend i wymienione zostały sprzedane a jest Haiku.

Więc co kraj to obyczaj jak to się mówi 🤷🏿‍♂️

Edytowane przez dedal75

2 godziny temu, dedal75 napisał:

Słuchałem tego Arcama z i bez korekcji szału nie zrobił na mnie

Zgadza się. Bez korekcji gra przeciętnie. Nie lepiej niż Sabaj. U mnie z korekcją gra zjawiskowo. Kompletnie inne granie. Pomiary trzeba zrobić dokładnie (musi być statyw do mikrofonu) - myślę, że w tym tkwi klucz do sukcesu. 

Edytowane przez Piopio

Dziwi mnie że zawsze zakładasz że ludzie nie mają pojęcia co robią , jak nie galwaniczna to statyw .

Ty masz tylko pojęcie co i jak 🙆

Daj żyć 😂

7 minut temu, dedal75 napisał:

Dziwi mnie że zawsze zakładasz że ludzie nie mają pojęcia co robią , jak nie galwaniczna to statyw .

Daj żyć 😂

Nie zakładam tylko dzielę się swoimi doświadczeniami. Wiem jak odbywa się pomiar i jakie sprawia problemy. 

22 minuty temu, Piopio napisał:

Zgadza się. Bez korekcji gra przeciętnie. Nie lepiej niż Sabaj. U mnie z korekcją gra zjawiskowo. Kompletnie inne granie. Pomiary trzeba zrobić dokładnie (musi być statyw do mikrofonu) - myślę, że w tym tkwi klucz do sukcesu. 

4 klasy wyżej, dobrze pamiętam?

.

Teraz, J4Z napisał:

4 klasy wyżej, dobrze pamiętam?

Nie 😉 200-300% 😉 

14 minut temu, dedal75 napisał:

Daj żyć 😂

Ty ZAWSZE musisz się przyczepić do mnie. Nie szkoda Ci życia na tkwienie w nienawiści do innych ?

Słuchaj sa30 raczej nie dostępny w sklepach gdzieś te egzemplarze się podziały , więc Ameryki nie odkryłes.

Ja się nie czepiam , weryfikuje twoje poczynania , za jakiś czas będziesz forsował coś innego .

Pozyjemy  zobaczymy .

2 minuty temu, dedal75 napisał:

Ps problem mam tylko z ludźmi którzy pozjadali wszystkie rozumy ot tajemnica 

Edytowane przez dedal75

23 minuty temu, dedal75 napisał:

Ps problem mam tylko z ludźmi którzy pozjadali wszystkie rozumy ot tajemnica 

Masz problem za sobą. Ja nie uważam, że pozjadałem wszystkie rozumy. Opieram się na faktach. Jeśli się mylę to potrafię przyznać się do błędu. Nie trzymam się też kurczowo swoich przekonań. 

Arcama SA30 niestety wycofują ale konkurencja nie śpi 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Ty tak poważnie 😳

Masę razy we wpisach sugerowałeś ludziom rozwniez mi ,że nie mają pojęcia jak i doświadczenia .

O problemach ze sobą nie wspomnę , i dalej masz taką narrację .

Przez kilkanaście miesięcy forsowałes sabaja więc to że nie trzymasz się kurczowo swoich racji to lekkie nadużycie .

Godzinę temu, dedal75 napisał:

Ty tak poważnie 😳

Masę razy we wpisach sugerowałeś ludziom rozwniez mi ,że nie mają pojęcia jak i doświadczenia .

O problemach ze sobą nie wspomnę , i dalej masz taką narrację .

Przez kilkanaście miesięcy forsowałes sabaja więc to że nie trzymasz się kurczowo swoich racji to lekkie nadużycie .

Dalej twierdzę, że Sabaj jest znakomity. Arcam bez DIRAC nie gra lepiej. DIRAC zmienia wszystko.

Jak ktoś robi testy za pomocą Spotify to raczej nie ma pojęcia o audio ... to chyba jest oczywiste ..

Jesteśmy świadkami niesamowitego przełomu na forum.

Sabaj i izolacja galwaniczna? Przeżytek.Tego już tego nie nie warto promować. Teraz jest dirac!

Mnie ciekawi, jak Dirac radzi sobie z dziurami na basie. Czy ktoś mógłby wrzucić pomiary spl sprzed, po korekcji i co zrobił Dirac?

Edytowane przez J4Z

.

19 minut temu, ferszcik napisał:

Jesteśmy świadkami niesamowitego przełomu na forum.

Sabaj i izolacja galwaniczna? Przeżytek.Tego już tego nie nie warto promować. Teraz jest dirac!

Nowe doświadczenie i nowe spojrzenie 😉 Trzeba się rozwijać. 

17 minut temu, J4Z napisał:

Mnie ciekawi, jak Dirac radzi sobie z dziurami na basie. Czy ktoś mógłby wrzucić pomiary spl sprzed, po korekcji i co zrobił Dirac?

Pewnie obniżany jest Gain i podbijane dołki, a resztę wyższego pasma się obniża, choć wiadomo że taka metoda ma swoje ograniczenia to daje efekty.

Sam tak trochę robię i jestem zadowolony. 

Widzę, że się robi renesans opartej na wiedzy znajomości audio. Aż do kolejnych, "epokowych" odkryć.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Dalej twierdzę, że Sabaj jest znakomity. Arcam bez DIRAC nie gra lepiej. DIRAC zmienia wszystko.

Jak ktoś robi testy za pomocą Spotify to raczej nie ma pojęcia o audio ... to chyba jest oczywiste ..

Z kimś mnie pomyliłes .

Fakt , jak zwykle masz pojęcie 30 -ile tam lat 🥴 doświadczenia?

Długo nie czekałem ,żebyś znów wyjechał z głupim tekstem .

Edytowane przez dedal75

• Pokaż nowe odpowiedzi