Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, dedal75 napisał:

Yhy 😂

Proponuję zainteresować się tematem. Na YT jest parę recenzji. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Znam temat , daj sobie na luz człowieku . Ze tez Ci się nie nudzi.🧐

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

11 minut temu, dedal75 napisał:

Znam temat , daj sobie na luz człowieku . Ze tez Ci się nie nudzi.🧐

Ty znasz temat ? Haha. 

To Ty może skończ komentować moje posty. Że też Ci się jeszcze nie znudziło.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tak jak i Tobie , jesteś niewiarygodny i tyle w temacie 🤷‍♂️ 

2 minuty temu, dedal75 napisał:

Tak jak i Tobie , jesteś niewiarygodny i tyle w temacie 🤷‍♂️ 

Wg Ciebie 😉 Proponuję otworzyć się na nowe trendy. 

Dla Ciebie widać nowe , dla innych jak i dla mnie , odgrzewane kotlety 😎🤟

33 minuty temu, dedal75 napisał:

Dla Ciebie widać nowe , dla innych jak i dla mnie , odgrzewane kotlety 😎🤟

Dla kogo odgrzewane kotlety ? Widać zabrakło umiejętności by prawidłowo zastosować DIRAC 😉 

Masz pojęcie co kto stosuje !

Kupiłeś kilkuletni produkt i udajesz że tworzysz  trend .

Kolego , Rodowicz już dawno śpiewała "ale to już było " 

Używaj ,ale nie wmawiaj ludziom głupot , Ameryki nie odkryłes 

Wielu mądrzejszych od ciebie było wcześniej i to stosowało . 

Ale póbujesz wciskać , że tylko ty to zrozumiałeś i w tajniki tej magicznej sztuki się tak zagłębiłeś że jesteś miszcz 🤷‍♂️.

Co mi pozostaje , popatrzeć z politowaniem .

Pzdr 🖐️ 

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale jak wszędzie proponuje się ten jeden dany produkt i piszę, że nie ma nic lepszego itd, to ja wtedy tak mam, że odechciewa mi się go oglądać, czytać opinie, recenzje a co dopiero go kupować.

Jak się kręci na forum to w to graj .

Jak nie my , to inni będą wchodzić i dyskutować . Jest klikalności . Mnie już wisi ,kasuje ten temat . Ostrzeżenia za dyskusje są śmieszne 🥳 

Miłej gonitwy 🖐️

5 godzin temu, dedal75 napisał:

Wielu mądrzejszych od ciebie było wcześniej i to stosowało . 

Kto konkretnie ? Jakoś nie spotkałem postów czy komentarzy o DIRAC. 

2 godziny temu, Bukaj napisał:

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale jak wszędzie proponuje się ten jeden dany produkt i piszę, że nie ma nic lepszego itd, to ja wtedy tak mam, że odechciewa mi się go oglądać, czytać opinie, recenzje a co dopiero go kupować.

To chyba jakieś zaburzenie 😉 

19 minut temu, Piopio napisał:

To chyba jakieś zaburzenie 😉 

Nie zaburzenia a heurystyka. Jesli cos jest zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe, to najprawdopodobniej tak wlasnie jest 🙂 

W dniu 18.06.2024 o 09:05, Bukaj napisał:

Nie tylko Arcam, NAD z Dirac też 😄

Ale to nie oki kreują mode:) wiesz o co chodzi 😉

W dniu 18.06.2024 o 09:31, Piopio napisał:

Po prostu jest dużo lepszy 😉 

Szkoda, że DIRAC jest jeszcze tak mało popularny. To naprawdę gamechanger. 

Mało? Jest bardzo popularny. W amoltunerch kina domowego jest od lat. Ale nie tych za 2k umówmy się. W stereo był już w sr250 🙂

To ty nie słuchałeś jak polecałem ci dobry sprzęt. 

16 godzin temu, Bukaj napisał:

Jasne że tak. Jeśli ktoś proponuje w koło to samo to znaczy że to ma i dlatego to jest najlepsze na świecie albo nic innego nie słuchał.

A są też osoby które po prostu najprościej w świecie nie umieją doradzać innym i wiecznie proponują jedno i to samo bez względu na potrzeby pytającego.

Widzę ciągle te same twarze w dyskusji. Pełen szacunek że jeszcze wam się nie znudziło.

Kupiłem swojego czasu autora niniejszego wątku, leży i się kurzy, może ktoś chce w ramach praktyki go nabyć i użytkować zamiar pisać na sucho? ;)

Warszawa / Lublin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, riDERQS napisał:

Widzę ciągle te same twarze w dyskusji. Pełen szacunek że jeszcze wam się nie znudziło.

Kupiłem swojego czasu autora niniejszego wątku, leży i się kurzy, może ktoś chce w ramach praktyki go nabyć i użytkować zamiar pisać na sucho? 😉

Warszawa / Lublin

Ukryta Zawartość

Na co wymieniłeś?

Napisz też jaka kwota cię interesuje

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Cytat

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

jest warty kazdej ceny*

(*że sparafrazuję Christine Kinga)

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

jest warty kazdej ceny*

(*że sparafrazuję Christine Kinga)

Myślałem że dasz

*By piopio

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Myślałem że dasz

*By piopio

Haha.

A tu zmyłka.....

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Na co wymieniłeś?

Arcam Dirac 😉

8 minut temu, Bukaj napisał:

Arcam Dirac 😉

No własnie,
a ja bidak siedze na byle haiku z gównianym rme
jak zyć?

🙂

Edytowane przez Pseudodrummer

11 minut temu, Pseudodrummer napisał:

No własnie,
jak zyć?

🙂

Czy to takie ważne, że masz taki a nie inny sprzęt? Byle dobrze grało i tyle...

1 minutę temu, Bukaj napisał:

Czy to takie ważne, że masz taki a nie inny sprzęt? Byle dobrze grało i tyle...

To był sarkazm.
Przyznaję-najgorszy rodzaj dowcipu...

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

No własnie,
jak zyć?

🙂

Wymienić RME na NAD C658 😉 

Dirac!Dirac!Dirac! Jak ja się cieszę, że pozbyłem się tego Arcama sa30 z Dirackiem!

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

26 minut temu, treinerek napisał:

Dirac!Dirac!Dirac! Jak ja się cieszę, że pozbyłem się tego Arcama sa30 z Dirackiem!

Moim zdaniem nie wykorzystałeś jego potencjału. Ja za to mam radochę 😉

18 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

To był sarkazm.
Przyznaję-najgorszy rodzaj dowcipu...

Bo ciężko go poznać tym bardziej jeżeli nie widzi się osoby która to pisze.

Chociaż z drugiej strony zobacz teraz kilka postów wyżej i na podstawie dwóch użytkowników w których można powiedzieć że znam z forum wiedziałbym który i kiedy pisze sarkastycznie 🙂

10 minut temu, Piopio napisał:

Moim zdaniem nie wykorzystałeś jego potencjału. Ja za to mam radochę 😉

Nie będę się już powtarzał i pisał w kółko to samo.

W obecnej akustyce mojego pomieszczenia odsłuchowego, dużo ,ale powtarzam dużo lepsze efekty brzmieniowe osiągam bez Diraca, a z nowym wzmakiem, który gra zdecydowanie lepiej niż Arcam sa30.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

7 minut temu, treinerek napisał:

który gra zdecydowanie lepiej niż Arcam sa30.

Ale bez DIRAC-a 😉

Oglądam sobie na YT różne recenzje sprzętów z DIRAC i wszyscy recenzenci są zachwyceni. To pokrywa się z moimi doświadczeniami. 

Musiałeś coś robić źle skoro uważasz, że bez DIRAC sprzęt gra Ci lepiej. 

3 minuty temu, Piopio napisał:

Ale bez DIRAC-a 😉

Oglądam sobie na YT różne recenzje sprzętów z DIRAC i wszyscy recenzenci są zachwyceni. To pokrywa się z moimi doświadczeniami. 

Musiałeś coś robić źle skoro uważasz, że bez DIRAC sprzęt gra Ci lepiej. 

Wszystko było robione tak jak trzeba, robili to ci którzy właśnie Dirackiem zajmują się zawodowo.

Poprostu obecny wzmak jest dużo lepszym sprzętem od Arcama sa30.

Gdy w innym ustawieniu sprzętu miałem problemy z akustyką pomieszczenia to Dirac bardzo pomógł, ale w obecnej sytuacji za wiele nie wnosił, bo i nie miał co poprawiać, jedynie ciut charakterystykę grania kolumn.

Dirac to nie jest recepta i lek  na wszystko i nie wszystkim on się sprawdzi, w lepszej akustyce dużo więcej pomoże lepszy wzmak niż Dirac.

• Pokaż nowe odpowiedzi