Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.08.2024 o 10:56, Piotr Sonido napisał:

Tak i to samo wyszło w AVR 10. A wszystkie osoby które do tej pory zmieniały inne amplitunery typu Denon Yamaha Onkyo na ten amplituner są w szoku Jaki jest progres grania tego amplitunera. Jak to wyjaśnić?

Myślę, że istota problemu tkwi w sposobie percepcji naszych ludzkich uszu vs opomiarowanie vs haczyki w algorytmie oprogramowania DSP uwzględniające mniej, lub bardziej ludzkie preferencje.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Na moje ucho arcam gra mniej rozdzielczo troche, ale z większym wypełnianiem i odciążeniem na bassie, w porównaniu do sabaja.

2 godziny temu, SonOctavius napisał:

Na moje ucho arcam gra mniej rozdzielczo troche, ale z większym wypełnianiem i odciążeniem na bassie, w porównaniu do sabaja.

Gęste brzmienie kolumn - VMV, Sabaj

Chude/szczupłe brzmienie kolumn - Arcam

5 minut temu, Bukaj napisał:

Tak czy siak zostawiam obuch panow + zakupie przełącznik Fosi Audio LC30 lub podobny.

17 minut temu, SonOctavius napisał:

Tak czy siak zostawiam obuch panow + zakupie przełącznik Fosi Audio LC30 lub podobny.

Fajna rzecz,taki przełącznik.
Ja mam beresford-można podpiąć dwa wzmacniacze i dwie pary kolumn.

Ale to Fosi LC30 BARDZO ŁADNE.
te wskażniki!!!
Tez zamierzam kupic,ale na razie jestem obrazony na Fosi,bo kupiłem u nich coś,i mieli mi juz przysłać,a dzisiaj sie dowiedziałem,że dopiero 5 wrzesnia będzie wysyłka!!
Jak tak można,co ja będę przez weekend robić??

Chyba jakąś książke przeczytam.

Dodatkowo Fosi LC30 ma ochrone dummy load,więc można w locie przełączać i porównywac nawet wzmacniacz lampowy.
To dobre rozwiązanie.
No i pilot.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

15 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Fajna rzecz,taki przełącznik.
Ja mam beresford-można podpiąć dwa wzmacniacze i dwie pary kolumn.

Ale to Fosi LC30 BARDZO ŁADNE.
te wskażniki!!!
Tez zamierzam kupic,ale na razie jestem obrazony na Fosi,bo kupiłem u nich coś,i mieli mi juz przysłać,a dzisiaj sie dowiedziałem,że dopiero 5 wrzesnia będzie wysyłka!!
Jak tak można,co ja będę przez weekend robić??

Chyba jakąś książke przeczytam.

Dodatkowo Fosi LC30 ma ochrone dummy load,więc można w locie przełączać i porównywac nawet wzmacniacz lampowy.
To dobre rozwiązanie.
No i pilot.

Fajny bajer wlasnie dodatkowo mojej drugiej połowie tez sie podoba, a to ułatwia sprawę :)

Na oku jest jeszcze NEOHIPO ET30 VU... Pytanie co lepsze.

7 minut temu, SonOctavius napisał:

Fajny bajer wlasnie dodatkowo mojej drugiej połowie tez sie podoba, a to ułatwia sprawę 🙂

Na oku jest jeszcze NEOHIPO ET30 VU... Pytanie co lepsze.

No w neo jest zmiana koloru nawet...

Ciekawe,czy róznią sie wymiarami.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

No w neo jest zmiana koloru nawet...

Ciekawe,czy róznią sie wymiarami.

Fosil 236.6mm x 77.4mm x 143.5mm

Neohipo 281mm x 80mm x (brak danych)

Mam zamiar podstawić na sabaju, oba sie zamieszcza. Neo wręcz idealnie na długość.   

Edytowane przez SonOctavius

Ten przełącznik ma własne zasilanie z ktorego zasila wskazniki wysterowania, czy "podkrada" prąd ze wzmacniacza? Jesli to drugie to osobiscie nie podłączyłbym czegos takiego pod jakikolwiek wzmacniacz 😮

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

40 minut temu, brewka87 napisał:

Ten przełącznik ma własne zasilanie z ktorego zasila wskazniki wysterowania, czy "podkrada" prąd ze wzmacniacza? Jesli to drugie to osobiscie nie podłączyłbym czegos takiego pod jakikolwiek wzmacniacz 😮

ma własne zasilanie poprzez gniazdo USB-C z tyłu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

BTW:: 2x Velodyne EQ-MAX12,?

Grubo.Dobre suby.
Ja mam jeden.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

Ukryta Zawartość

Brak wpływu na sygnał w pomiarach 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SonOctavius
3 minuty temu, SonOctavius napisał:

Ukryta Zawartość

Brak wpływu na sygnał w pomiarach 

No ładne to ,ładne.
Trzeba chyba kupić:)
Będzie pasowało do moich gówniaków v3 mono.

Ha,
A jeden pan wsadził do środka LC30 wzmacniacz,chyba V3?
Ale jazda:

Ukryta Zawartość

Przechwycenieobrazuekranu_2024-09-01_15-24-28.png-800x600.thumb.jpg.aa93fa2f96ccbf8b3ba380bbf15ff35d.jpg

Ale faktem jest,jakby zrobili taki wzmacniacz z takimi wycieraczkami to byłby hit.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

41 minut temu, Pseudodrummer napisał:

ma własne zasilanie poprzez gniazdo USB-C z tyłu

A no chyba, ze tak to ok.

42 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

BTW:: 2x Velodyne EQ-MAX12,?

Tak, dwie sztuki robią robotę w kinie, chociaz do muzyki czasem wydają mi się zbyt wolne 🙃

Myslałem aby dokupic jeszcze 2 sztuki i ustawic w układzie Weltiego, po sztuce w kazdym narozniku 🙂

Albo inna opcja dać na front do muzy cos zamkniętego, a Maxy dac na tył.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

2 minuty temu, brewka87 napisał:

A no chyba, ze tak to ok.

Tak, dwie sztuki robią robotę w kinie, chociaz do muzyki czasem wydają mi się zbyt wolne 🙃

Myslałem aby dokupic jeszcze 2 sztuki i ustawic w układzie Weltiego, po sztuce w kazdym narozniku 🙂

Albo inna opcja dać na front do muzy cos zamkniętego, a Maxy dac na tył.

No,mogą być za wolne,bo BR.
Albo inna opcja
Dwa DDPlus 12 i święty spokój.

Ukryta Zawartość

DD+10 to mój docelowy sub.
Zamknięty,też trochę za wolne to EQMax dla mnie jest.
No i mozliwości ogromne....

Ukryta Zawartość

W dniu 31.08.2024 o 11:03, piramidon napisał:

Myślę, że istota problemu tkwi w sposobie percepcji naszych ludzkich uszu vs opomiarowanie vs haczyki w algorytmie oprogramowania DSP uwzględniające mniej, lub bardziej ludzkie preferencje.

Możliwe, 

Dla mnie liczy się wypadkowa 🙂

W dniu 31.08.2024 o 19:26, Bukaj napisał:

Ja mam odwrotne odczucia 🙂

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Możliwe, 

Dla mnie liczy się wypadkowa 🙂

Ja mam odwrotne odczucia 🙂

VMV ma troszkę braki w średnich, ale kapitalne wysokie. Z gęsto grającymi kolumnami jest naprawdę dobrze. Niczego wtedy nie brakuje;)

5 godzin temu, Bukaj napisał:

VMV ma troszkę braki w średnich, ale kapitalne wysokie. Z gęsto grającymi kolumnami jest naprawdę dobrze. Niczego wtedy nie brakuje;)

Nie twierdzę że nie, absolutnie. Mówię tylko że Arcam nie gra dla mnie chudo, szczuplo.

Ale jest możliwe że inaczej rozumiemy ten opis więc spoko

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie twierdzę że nie, absolutnie. Mówię tylko że Arcam nie gra dla mnie chudo, szczuplo.

Ale jest możliwe że inaczej rozumiemy ten opis więc spoko

Ja nie napisałem, że Arcam gra chudo tylko, że tak grające kolumny będą do niego pasowały:)

Czytając wasze opinie na temat jego brzmienia. 

Edytowane przez Bukaj
1 minutę temu, Bukaj napisał:

Ja nie napisałem, że Arcam gra chudo tylko, że tak grające kolumny będą do niego pasowały:)

Matko!! Bardzo cię przepraszam. Nie zwróciłem uwagi. 

Myślałem że to o wzmacniaczach. 

W takim razie tak. Zgadzam się. 

Jeszcze raz dzięki!

W dniu 31.08.2024 o 19:26, Bukaj napisał:

A łączył ktoś może sabaja z Ruby 25 mk2? Pytam bo je nabyłem i dźwięk mi bardzo odpowiada. Basik jest mięciutki i fajna średnica. Trochę chciałbym otworzyc górę ale nie kosztem reszty. Może ktoś sprzedaje Sabaja?

Edytowane przez hary1357
21 minut temu, hary1357 napisał:

Może ktoś sprzedaje Sabaja?

Mam jeden pomysł,ale niech właściciel sie wypowie
@Piopio

54 minuty temu, hary1357 napisał:

A łączył ktoś może sabaja z Ruby 25 mk2? Pytam bo je nabyłem i dźwięk mi bardzo odpowiada. Basik jest mięciutki i fajna średnica. Trochę chciałbym otworzyc górę ale nie kosztem reszty. Może ktoś sprzedaje Sabaja?

Sabaj nic odsiebie nie dokłada, jest szybki i szczegółowy. Bedzie grał domyślnym brzmieniem kolumn.. jeżeli mozna tak powiedzieć. 

2 godziny temu, hary1357 napisał:

Da radę to zrobić. 

Ukryta Zawartość

Ten kabel załatwi tą sprawę 🙂

Sam mam i jestem mega zadowolony.

Tym kablem uzyskasz naturalne i szczegółowe brzmienie.

Bardzo sobie chwale na nich wokal.

Jeśli chodzi o górę o którą pytasz jest zaznaczona ale, na szczęście nie posiada sybilantów. 

Ukryta Zawartość

Masz Sabaja + Ruby?

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

17 godzin temu, dedal75 napisał:

Masz Sabaja + Ruby?

Mam ten kabel i dlatego go polecam.

Z tym zestawem będzie dobrze. 

Uzupełni te braki, które kolega chcę. 

• Pokaż nowe odpowiedzi