Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno chodzi tu o sluchanie muzyki raczej, ale moze masz bardziej wyrafinowane metody na sluchanie jittera rowniez. Toslink w jedno ucho, coax w drugie i analiza roznic moze? 

Przewrocone przy tym bialkami oczy, olowki w kazda dlon i rysowane wykresy funkcji zaleznosci jittera od czestotliwosci?

Edytowane przez ProjectPi

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

4 minuty temu, ProjectPi napisał:

Podobno chodzi tu o sluchanie muzyki raczej,

Owszem ale też dążenie do uzyskania jak najlepszej jakości brzmienia. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jak tam twoje analizy cyfrowych streamow? Ktos sie zlitowal i podal pomocna dlon? Juz ogarnales, ze dwa gniazda usb nie beda potrzebne?

@Piopio tak odbiegajac od tematu to dlaczego zależy Ci żeby ten sabaj miał dobra opinie na forum? Kilka osób już to przetestowało, jednym się podoba innym nie I tyle. Tak trudno to uszanować? Masz jakąś misje? W kółko opowiadasz tylko o dobrym źródle i izolacji... a teraz doszło jeszcze zasilanie? Coraz droższy się robi ten wzmacniacz. Czy jakieś konkretne okablowanie też jest potrzebne? A może coś jeszcze?  Również pisze to z przymrożeniem oka, mianowicie w wolnej chwili czytam ten wątek - taki kabaret tu jest, że poprawia mi humor XD. 

Pozdrawiam

4 minuty temu, Zamerstary napisał:

@Piopio tak odbiegajac od tematu to dlaczego zależy Ci żeby ten sabaj miał dobra opinie na forum?

Nie zależy mi konkretnie na Sabaju. Zależy mi na obiektywiźmie.  

7 minut temu, Zamerstary napisał:

a teraz doszło jeszcze zasilanie?

Zasilanie ma znaczenia dla źródła jeśli podłączmy je po COAX. 

Jeśli korzystamy z USB to wystarczy izolacja galwaniczna USB. 

8 minut temu, Zamerstary napisał:

Coraz droższy się robi ten wzmacniacz.

Chyba żartujesz. Wzmacniacz za 2K + izolacja galwaniczna USB za 250-300 zł i mamy świetne granie. 

Absolutnie nie ma szans żeby coś zagrało porównywalnie w tej cenie (wzmacniacz + DAC). 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, Piopio napisał:

Zależy mi na obiektywiźmie.  

Więc podziękuj wszystkim, którzy swój czas poświęcają na prostowanie wszystkiego co zakręciłeś.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, Piopio napisał:

Nie zależy mi konkretnie na Sabaju. Zależy mi na obiektywiźmie.  

Zasilanie ma znaczenia dla źródła jeśli podłączmy je po COAX. 

🙂

A tytuł tego wątku jest obiektywny? 

15 minut temu, Piopio napisał:

Co zrobisz, gdy urzadzenie jest zasilane przez usb?

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Co zrobisz, gdy urzadzenie jest zasilane przez usb?

Transport zasilany po USB ? 

9 minut temu, Zamerstary napisał:

🙂

Nie.
W dodatku personifikacja wzmacniacza Sabaj wskazuje na skrajny subiektywizm.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 minut temu, Zamerstary napisał:

🙂

Jak najbardziej. 

19 minut temu, Piopio napisał:

mamy to.
panaceum .

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

5 minut temu, Piopio napisał:

Tak.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

12 minut temu, Piopio napisał:

Transport czy DAC, a moze interfejs audio, niemozliwe?

Edytowane przez ProjectPi

11 minut temu, Piopio napisał:

Jak najbardziej. 

Odpowiedziałeś na pytanie retoryczne. 

No ale przecież musi być ruch w tym temacie 😉

13 minut temu, ProjectPi napisał:

Transport czy DAC, a moze interfejs audio, niemozliwe?

haha, Ty wiesz o czym jest mowa ?

Przecież Sabaj to Power-DAC. Potrzebuje tylko transportu cyfrowego. 

Edytowane przez Piopio

1 minutę temu, Piopio napisał:

haha, Ty wiesz o czym jest mowa ?

Przecież Sabaj to DAC. Potrzebuje tylko transportu cyfrowego. 

W kontekscie sabaja jest tylko transport, reszta dotyczy ogolniejszych sytuacji, w ktorych swoj tekst o izolatorach usb powtarzasz rownie chetnie. Zatem?

W kontekscie sabaja jest tylko transport, reszta dotyczy ogolniejszych sytuacji, w ktorych swoj tekst o izolatorach usb powtarzasz rownie chetnie. Zatem?

[oczekuję rozmydlenia tematu i pokrętnych odpowiedzi.]
Ale ja się nie znam.

11 minut temu, ProjectPi napisał:

Tutaj jest mowa wyłącznie o Sabaju i transporcie do niego. 

Ale można podłączyć dodatkowe zasilanie do Topping HS01/02 jeśli Cię to interesuje. 

1 hour ago, Zamerstary said:

@Piopio tak odbiegajac od tematu to dlaczego zależy Ci żeby ten sabaj miał dobra opinie na forum? Kilka osób już to przetestowało, jednym się podoba innym nie I tyle. Tak trudno to uszanować? Masz jakąś misje? W kółko opowiadasz tylko o dobrym źródle i izolacji...

Też mnie to fascynuje. Innych sprzętów nie broni jak ktoś krytykuje albo powie że mu się nie podoba. A tutaj za wszelką cenę każda niepochlebna opinia od razu dostaje w odpowiedzi formatkę pytań bo to przecież NIEMOŻLIWE, że komuś się nie podoba, na pewno robi coś źle!

3 minuty temu, Piopio napisał:

Ale można podłączyć dodatkowe zasilanie do Topping HS01/02 jeśli Cię to interesuje. 

Owszem, mozna. I co teraz bedzie z cudowna separacja?

2 minuty temu, ferszcik napisał:

Innych sprzętów nie broni jak ktoś krytykuje albo powie że mu się nie podoba.

Bo nie wiem czemu ludzie uwzięli się na Sabaja 😉 

Kompletnie nie wiedzą z czym mają do czynienia, źle testują ale negatywną opinię muszą wyrazić ...

3 minuty temu, ferszcik napisał:

Też mnie to fascynuje. Innych sprzętów nie broni jak ktoś krytykuje albo powie że mu się nie podoba. A tutaj za wszelką cenę każda niepochlebna opinia od razu dostaje w odpowiedzi formatkę pytań bo to przecież NIEMOŻLIWE, że komuś się nie podoba, na pewno robi coś źle!

I jeszcze ten obiektywizm Pana Piopio... 

Śmiechu warte

1 minutę temu, Piopio napisał:

Kompletnie nie wiedzą z czym mają do czynienia, źle testują ale negatywną opinię muszą wyrazić ...

Może źle podłączone mają, jak ja kefy. xd

.

Owszem, mozna. I co teraz bedzie z cudowna separacja?

Zakłócenia od strony źródła będą odizolowane. 

1 minutę temu, J4Z napisał:

Może źle podłączone mają, jak ja kefy. xd

Na brak doświadczenia nic się nie poradzi ...

2 minuty temu, Piopio napisał:

Zakłócenia od strony źródła będą odizolowane. 

Te od zrodla zasilania rowniez?

2 minutes ago, Piopio said:

A jak inne sprzęty źle testują i nie wiedzą z czym mają do czynienia? Inne wzmacniacze nie zasługują na sprawiedliwość? Innych też musisz bronić i weryfikować poprawność testów. A tak bronisz tylko swojego chińskiego oczka w głowie

2 minuty temu, Zamerstary napisał:

I jeszcze ten obiektywizm Pana Piopio... 

Śmiechu warte

Staram się być w życiu obiektywny. Na każdej płaszczyźnie. Ale prawda wielu osobom nie odpowiada. Wolą własne przekonania od faktów. 

Teraz, ferszcik napisał:

A jak inne sprzęty źle testują i nie wiedzą z czym mają do czynienia?

Sabaj to Power-DAC. I ma specyficzną konstrukcję. Mało jest takich sprzętów. 

Te od zrodla zasilania rowniez?

Te nie. Dlatego stosowanie sprzętów, które potrzebują zasilania po USB i izolacji galwanicznej USB nie ma sensu. Chyba, że zasilanie będzie liniowe - czyli kosztowne. 

Staram się być w życiu obiektywny. Na każdej płaszczyźnie. Ale prawda wielu osobom nie odpowiada. Wolą własne przekonania od faktów. 

Obiektywizm to przeciwienstwo subiektywizmu, czyli postawy, ktora reprezentujesz wzgledem tematyki audio.

Te nie.

Jak to, to izolatory nie sa idealnym panaceum na bolaczki polaczen usb? Czyms, co sprawia, ze cokolwiek sie polaczy, bedzie idealnie?

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Obiektywizm to przeciwienstwo subiektywizmu, czyli postawy, ktora reprezentujesz wzgledem tematyki audio.

Jasne, tylko pomiary są obiektywne i nic innego w ocenie brzmienia się nie liczy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi