Skocz do zawartości
IGNORED

TONEWINNER AD-86D PRZETESTUJ I WYGRAJ 1000ZŁ !!

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, D4ncer napisał:

Piszemy jak to cudo gra, nie smęcimy!

O proszę... mamy tu dyktatora 😄 

23 minuty temu, payong napisał:

Mogę tu napisać, bo nikt nie podsłuchuje w główny wątku, że słuchawki OLlO 5X są - i tego słowa nie nawidzę ale młodzi  je kochają - zajebiste 😄😇🥰

Masz na myśli OLLO S5X? Mają być u mnie w przyszłym tygodniu 🙂 

11 minut temu, D4ncer napisał:

Piszemy jak to cudo gra, nie smęcimy!

Ja napiszę jak gra moim zdaniem.

9 minut temu, LukPl napisał:

Masz na myśli OLLO S5X? Mają być u mnie w przyszłym tygodniu

A i owszwem.

W poniedziałek wysyłam.

Edytowane przez payong
15 minut temu, payong napisał:

Me too 🙂 to jest już nas dwóch. Ciekaw jestem porównania naszych dwóch recenzji, które powstają według tych sanych reguł.

Mogę tu napisać, bo nikt nie podsłuchuje w główny wątku, że słuchawki OLlO 5X są - i tego słowa nie nawidzę ale młodzi  je kochają - zajebiste 😄😇🥰

Recenzje w tourach bardzo wartościowe bo my jako dystrybutor mamy zerowy wpływ na treść oraz nie mamy możliwości usunięcia komentarza/recenzji. 

Co do OLLO S5X Sebastian (DJ 600v) sam powiedział że do słuchania są mega przekozackie. A prywatnie on na S4x pracuje bo tak mu się spodobały do pracy. 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

1 minutę temu, Audiomagic.pl napisał:

Co do OLLO S5X Sebastian (DJ 600v) sam powiedział że do słuchania są mega przekozackie. A prywatnie on na S4x pracuje bo tak mu się spodobały do pracy. 

Aż trudno uwierzyć że będę miał na głowie te same słuchawki co DJ600V 🙂 Ale to nie ten wątek wiec...

3 godziny temu, Audiomagic.pl napisał:

🙂 😉Jak macie jakieś sugestie co byście chcieli sprawdzić DAC czy wzmacniacz czy cos to śmiało pisać 🙂

Topping E70 Velvet 🤔

3 godziny temu, Audiomagic.pl napisał:

Jak macie jakieś sugestie co byście chcieli sprawdzić DAC czy wzmacniacz czy cos to śmiało pisać 🙂

Topping LA90

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Piopio napisał:

Topping LA90

LA90 raczej będzie problematyczny ponieważ żeby zobaczyć co oferuje w 100% musi grać jako monoblok do tego trzeba mieć PRE jakieś z XLR. Oraz obsługuje kolumny 8 ohm.  Prywatnie w domu mam Pre90 + 2xLA90 + E70 VELVET  właśnie. Raczej ze względu na duże wymagania osprzętu i kolumn jest to słaba propozycja na tour.  

6 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

LA90 raczej będzie problematyczny ponieważ żeby zobaczyć co oferuje w 100% musi grać jako monoblok do tego trzeba mieć PRE jakieś z XLR. Oraz obsługuje kolumny 8 ohm.  Prywatnie w domu mam Pre90 + 2xLA90 + E70 VELVET  właśnie. Raczej ze względu na duże wymagania osprzętu i kolumn jest to słaba propozycja na tour.  

A to kicha. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, LukPl napisał:

Aż trudno uwierzyć że będę miał na głowie te same słuchawki co DJ600V 🙂 Ale to nie ten wątek wiec...

Zobacz wiadomość, mała niespodzianka 😉 

@Audiomagic.pl Dla mnie najrozsądniej było by żeby recenzje zostały wrzucone już na sam koniec - żeby nie sugerować odpowiedzi :)... bo tak to wiadomo człowiek przeczyta a potem słyszy tak jak przeczytał.

W dniu 16.03.2023 o 09:21, AndrzejPiaseczno napisał:

@Audiomagic.pl Dla mnie najrozsądniej było by żeby recenzje zostały wrzucone już na sam koniec - żeby nie sugerować odpowiedzi :)... bo tak to wiadomo człowiek przeczyta a potem słyszy tak jak przeczytał.

Sugerowanie odpowiedzi? Przecież to nie test, to znaczy test, ale nie taki z odpowiedziami A, B, C i D 😉 w każdym razie fajnie by było jakieś zasady ustalić. Sprzęt jest u szóstego uczestnika, a mieliśmy tylko jedną recenzje, wiem że kolega, który mi wysyłał wzmacniacz nie bierze udziału, ale fajnie było by to zaznaczyć tutaj. Oczywiście wszystko zostawiam w rękach @Audiomagic.pl Można też by było wysyłać recenzje właśnie do Audiomagic, a oni na koniec testu by publikowali zwycięską recke, lub wszystkie i wskazywali zwycięzcę. Możliwości jest wiele i warto się nad tym pochylić

Edytowane przez LukPl
Godzinę temu, LukPl napisał:

lub wszystkie i wskazywali zwycięzcę

+1.

Godzinę temu, LukPl napisał:

Sugerowanie odpowiedzi?

Jak ktoś wpisze w recenzji że wzmacniacz jest potwornie jasno grający, to się człowiek - mimo tego że słyszy że jest przebasiowiony - zastanowi, może coś zrobił nie tak, źle podłączył.

18 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Jak ktoś wpisze w recenzji że wzmacniacz jest potwornie jasno grający, to się człowiek - mimo tego że słyszy że jest przebasiowiony - zastanowi, może coś zrobił nie tak, źle podłączył.

To trzeba być bardzo podatnym na sugestię, ale jak można źle podłączyć wzmacniacz? Rozwiń proszę myśl bo jestem bardzo ciekaw. Ja mam bardzo jasnego Cambridge CXA60, da się go źle podłączyć żeby był "przebasowiony"?

2 godziny temu, LukPl napisał:

Sugerowanie odpowiedzi? Przecież to nie test, to znaczy test, ale nie taki z odpowiedziami A, B, C i D 😉 w każdym razie fajnie by było jakieś zasady ustalić. Sprzęt jest u szóstego uczestnika, a mieliśmy tylko jedną recenzje, wiem że kolega, który mi wysyłał wzmacniacz nie bierze udziału, ale fajnie było by to zaznaczyć tutaj. Oczywiście wszystko zostawiam w rękach @Audiomagic.pl Można też by było wysyłać recenzje właśnie do Audiomagic, a oni na koniec testu by publikowali zwycięską recke, lub wszystkie i wskazywali zwycięzcę. Możliwości jest wiele i warto się nad tym pochylić

Na pewno ukrywanie recenzji nie jest dobre. Pamiętaj że recenzję są dla was użytkowników forum. Moja rolą jest ocena recenzji. Pamiętaj że jest to mimo wszystko subiektywna ocena. Ostatnio jak rozwiązywałem było mi naprawdę ciężko wyłonić tego jedynego 🙂 nie ma idealnej formy. Ale wydaje mi się że pisanie po teście i publikacja w temacie jest na tą chwilę najlepsza. Też dzięki temu możecie wymienić spostrzeżenia zobaczyc z czym grało it'd. I zachęca was to do dysku. Odbiór dźwięku Muzyki jest subiektywy i jest to coś intymnego . Ja słucham np hip hopu a osoba nr dwa tylko muzyki klasycznej więc nasze zdania mogą być różne ale obydwie prawdziwe 🙂

1 minutę temu, Audiomagic.pl napisał:

Na pewno ukrywanie recenzji nie jest dobre. Pamiętaj że recenzję są dla was użytkowników forum. Moja rolą jest ocena recenzji. Pamiętaj że jest to mimo wszystko subiektywna ocena. Ostatnio jak rozwiązywałem było mi naprawdę ciężko wyłonić tego jedynego 🙂 nie ma idealnej formy. Ale wydaje mi się że pisanie po teście i publikacja w temacie jest na tą chwilę najlepsza. Też dzięki temu możecie wymienić spostrzeżenia zobaczyc z czym grało it'd. I zachęca was to do dysku. Odbiór dźwięku Muzyki jest subiektywy i jest to coś intymnego . Ja słucham np hip hopu a osoba nr dwa tylko muzyki klasycznej więc nasze zdania mogą być różne ale obydwie prawdziwe 🙂

Jasne, rozumiem, to były tylko luźne propozycje.

37 minut temu, LukPl napisał:

To trzeba być bardzo podatnym na sugestię, ale jak można źle podłączyć wzmacniacz? Rozwiń proszę myśl bo jestem bardzo ciekaw. Ja mam bardzo jasnego Cambridge CXA60, da się go źle podłączyć żeby był "przebasowiony"?

Bardzo jasnego? Ojj to nie słyszałeś bardzo jasnych wzmacniaczy :).

Wiadomo że recenzja będzie subiektywna z odniesieniem do poprzednich doświadczeń. Jak w/w CXA 60.

9 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Ja też nie jestem za ukrywaniem czegokolwiek, ale jak recenzje będą się  pojawialy sukcesywnie to daje zawsze jakąś "ściągawkę"/inspirację dla następnych osób a to daje mimo wszystko jakąś przewagę.

1 minutę temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Bardzo jasnego? Ojj to nie słyszałeś bardzo jasnych wzmacniaczy :).

Wiadomo że recenzja będzie subiektywna z odniesieniem do poprzednich doświadczeń. Jak w/w CXA 60.

Są jaśniejsze??? Wiec jeszcze sporo przede mną, moja przygoda ze stereo jest stosunkowo krótka 🙂 

• 2 tygodnie później...

Melduję że wzmacniacz dziś do mnie dotarł cały i zdrowy. Kawał sprzętu 💪

Jutro podłączam i zaczynam słuchać co to potrafi ☺️

5 minut temu, marteo1981 napisał:

To ładnie Ci się testy zgrały, dwie paczki w jeden dzień 🙂 

Cześć:)

Poniżej przesyłam swoją recenzję.

Na wstępie chciałbym podziękować za możliwość wzięcia udziału w teście wzmacniacza.Był to naprawdę miło spędzony czas.

U mnie wzmacniacz podłączony był do kolumn Wilson EL-10, jako źródło używam Raspberry Pi z nakładką HiFiBerry DAC+ DSP.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pierwsze wrażenie po rozpakowaniu urządzenia mega pozytywne. Wzmacniacz był solidnie zapakowany w kartonie, otulał go miły w dotyku materiał z logo firmy. 

Świetnie spasowane detale, czarno srebrne ryflowania sprawiły, że nawet moja druga połówka stwierdziła, że wzmacniacz wygląda super .

1680300507950.thumb.jpg.8c490cbe27b92e385bf78b53fcb8ab83.jpg

Odpowiednia waga jak na tego typu sprzęt 18,5 kg   sprawiła, że pierwsze doznania były na wysokim poziomie. 
Na froncie wzmacniacza dość wyrazisty wyświetlacz, funkcyjne pokrętło, wejście na pamięć flash.

1680301292835.thumb.jpg.0f5a165537e16f6246dc0790bb7ed9df.jpg

To co urzekło mnie najbardziej pod kątem funkcjonalności to ilość wejść:
Trzy pary RCA, dwa cyfrowe koaksjalne (192kHz PCM), optyczne Toslink (również 24/192 PCM), Bluetooth, a nawet kartę MicroSD oraz USB-B. Wzmacniacz można również wykorzystać jako końcówkę mocy.

1680301910550.thumb.jpg.acf0b86516c1e06873bba7674a503325.jpg

Mi osobiście brak pilota nie przeszkodził, na pomoc przyszła aplikacja, którą możemy pobrać ze strony producenta: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co prawda jest po ang. ale myślę, że spokojnie każdy sobie poradzi. 
Po podłączeniu urządzenia od razu aplikacja połączyła się ze wzmacniaczem poprzez Bluetooth. Sama aplikacja jest uszyta na miarę, z tego co potrzebujemy  do sterowania urządzaniem aplikacja to posiada. Poniżej, krótka prezentacja jak działa apk. 

Odtwarzanie plików z USB to czysta przyjemność, do przetestowania wrzuciłem album we flacu oraz zwykłą MPtrójkę, bez żadnych kłopotów wzmacniacz odtworzył oba formaty a sterowanie w aplikacji to czysta przyjemność.

Brzmienie samego AD86D oceniam jako bardzo pozytywne i miłe  w moim odczuciu. 
Góra była naturalna, czysta oraz nieprzeszkadzająca. 
Bas utrzymany w ryzach nisko schodzący i głęboki. Czuć było moc samego urządzenia. 
Średnica była czytelna, nieco cofnięta, przekazująca wiele szczegółów. 
To moje subiektywne odczucia w moim kąciku audio, pewnie podłączając wzmacniacz do innego zestawu zagra inaczej ale jestem pewien poradzi sobie świetnie.

Wzmacniacz, który oferuje tak wiele możliwości w jednym urządzeniu spełni oczekiwania wielu osób, możliwość podłączenia bezpośrednio TV, możliwość odtwarzania muzyki z telefonu poprzez Bluetooth oraz odtwarzanie plików z USB lub karty pamięci z pewnością zwiększa wygodę użytkowania wzmacniacza. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cisza w temacie, u kogo teraz nasza integra?

W dniu 31.03.2023 o 18:50, marteo1981 napisał:

Ja jestem nastepny w kolejce. Rozumiem że adres do wysyłki przesyłam na priv do @marteo1981?

8.  marteo1981
9.  AndrzejPiaseczno
10. Robert Kalifornia
11. pit80
12. bopich

Godzinę temu, Audiomagic.pl napisał:

Cisza w temacie, u kogo teraz nasza integra?

Sprzęt jest u mnie 😉mam już adres do następnego użytkownika czyli AndrzejPiaseczno. 

W dniu 1.04.2023 o 01:03, Servulus napisał:

Odpowiednia waga jak na tego typu sprzęt 18,5 kg   sprawiła, że pierwsze doznania były na wysokim poziomie. 

I to było w nim najlepsze 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Nadszedł czas na wywiązanie się z zasad testu. Poniżej moje wrażenia z testu:

Po perypetiach z kurierem paczka z Tonewinner AD-86D w końcu do mnie dotarła. Waga zacna, wróży dobrze na przyszłość. Wypakowałem sprzęt, niech się ogrzeje. Jutro w zgodzie ze swoim sumieniem i przy dołożeniu pełnej staranności rozpocznę testy.

1.    Wygląd i działanie manipulatorów

Pierwsze wrażenie z obcowania ze wzmacniaczem to znacząca waga urządzenia (w opakowaniu ok. 20 kg). Karton solidny, styropiany sztywne, ozdobny pokrowiec na wzmacniaczu.  Jak na razie jest bardzo dobrze.

Umieściłem urządzenie na szafce w docelowym miejscu. Obudowa i radiatory wyglądają solidnie, do montażu brak uwag oprócz niezbyt pewnie zamocowanej gałki VOL/MENU na froncie urządzenia. Gałka pozwala na bardzo precyzyjne ustawienie głośności co wiąże się niestety z uciążliwościami jeśli chcemy szybko zwiększyć/zmniejszyć głośność o znaczny poziom (może z pilota jest inaczej).

Plus za gniazdo USB typu A na panelu przednim, minus za mało kontrastowe napisy. O pilocie nic nie napiszę … bo nie było go w zestawie.

Wyświetlacz czytelny i w modnym błękitnym odcieniu. Na minus: wyraźne migotanie.

Tylny panel: komplet wejść/wyjść analogowych i cyfrowych, na minus: umiejscowienie gniazda na karty SD chociaż chyba mało kto będzie z niego korzystał. Gniazdo sieciowe AC w standardzie IEC. Niestety nie ma wejść XLR więc nie mogę podłączyć mojego głównego DACa (na AK4497) będę korzystał z wyjść RCA OPPO UDP-203. Plus za terminale głośnikowe: akceptują banany i widełki, no i oczywiście gołe druty. Pożyteczną funkcją jest łagodne przywracanie poziomu głośności sprzed wyłączenia jeśli na wejściu jest sygnał.

Styl i estetyka  niestety nie trafiają w moje gusta. 

2.    Testy wejść cyfrowych

Do dyspozycji jest bogaty zestaw wejść cyfrowych: trzy koaksjalne, optyczne, mini USB typu B, gniazdo dla kart micro SD, Bluethooth, HDMI (ARC) i z przodu wspomniane wcześniej USB typu A

Chwilę zajęło mi opanowanie obsługi pokrętła VOL/MENU ale po poznaniu tej tajemnej wiedzy na pierwszy ogień poszło:

1.       wejście optyczne: działa przy odtwarzaniu z OPPO i pokazuje częstotliwość i rodzaj PCM

2.       Bluetooth:

a)       działa przy odtwarzaniu z iPhona po sparowaniu odtwarza z TIDALa

b)      działa przy odtwarzaniu z notebooka (Windows)  po sparowaniu odtwarza pliki MASTER cicho (volume 40 i jest cicho) a HiFi   prawidłowo (volume 10)

c)       działa przy odtwarzaniu z notebooka (Windows) po sparowaniu odtwarza Amazon Music HD i ULTRA HD na poziomie HiFi TIDALa

d)      foobar2000 działa przy odtwarzaniu z notebooka (Windows) po sparowaniu

3.       wejście PC (USB mini z tyłu): kłopoty z rozpoznaniem DACa z TONEWINNERA przez Daphile i ROONa ze względu na krótki czas aktywności wejścia PC po jego wybraniu z menu. Po kilkunastu sekundach automatycznie przełącza się na wejście BT. Po kilku próbach udało mi się zainstalować TONEWINNERA w Daphile i odtwarzać pliki. Niestety z ROONem się nie udało i nie udało mi się ponownie z Daphile (straciłem cierpliwość). Dodatkowo w Daphile DAC z TONEWINNERA meldował maksymalne próbkowanie 48 kHz (wrócę do tej kwestii później)

4.       wejście USB na przednim panelu: na testowy pendrive FAT32 (nowy Kingston 64GB USB 3.2) nagrałem  kilka plików w różnej jakości. Nie rozpoznaje pena i wraca automatycznie do wejścia BT nawet jeśli wcześniej było wybrane inne. Na drugi dzień włożyłem stary pendrive (USB 2.0) FAT i zadziałało, niestety nie odtwarza .cue, odtwarza też z SanDisk 3.0 32 GB. Działa mały przycisk na panelu przednim. Podczas odtwarzania pomijane są pliki o częstotliwości próbkowania powyżej 48kHz. Odtwarzaniem można sterować także za pomocą aplikacji na smartfona trzeba tylko uważać przy regulacji głośności poprzez przesuwanie  palcem, gdyż aplikacja działa z lekkim opóźnieniem i przypadkowo można za duży poziom głośności osiągnąć. Wyjęcie pendriva jeśli wcześniej przełączano z np. AUX (RCA) powoduje automatyczny przeskok do wejścia BT.

5.       wejście ARC (HDMI): podłączone do LG OLED 65C9 działa jako 48kHz PCM - występują irytujące zakłócenia, przerywa i wznawia połączenie z nieprzyjemnym efektem dźwiękowym. Może to nie być wina TONEWINNERA, znane są kłopoty z połączeniami ARC.

6.       Wejście TF (karta SD) – pomimo formatowania w większości popularnych formatów nie udało mi się odczytać karty.           

3.    Aplikacja

Na stronie internetowej producenta jest do pobrania aplikacja dla smartfonów (tylko iOS) do obsługi wzmacniacza. Po ściągnięciu i instalacji aplikacja startuje z interfejsem w języku … chińskim. Po zastosowaniu się do poleceń obrazkowych z instrukcji obsługi można ustawić język angielski. Pomimo zmiany języka na angielski, niektóre komunikaty nadal są w języku chińskim (dla mnie to nie problem od małego rozumiem chiński uproszczony;). Aplikacja pozwala na przełączanie wejść (niestety nie wszystkich), sterowanie głośnością, pokazuje jakie pliki są na pendrivie (można przewijać, przeskakiwać pomiędzy utworami itp.). Aplikacja przestaje działać po wyjściu poza zasięg bluetooth wzmacniacza i powrocie. Trzeba wyłączyć wzmacniacz aby odzyskać kontrolę.

Ogólnie aplikacja iOS (u mnie działała na iPnonie X) nie jest stabilna. Czasami, trzeba wyłączyć wzmacniacz aby ponownie zaczęła działać.

Aplikacji dla Androida nie ma w sklepie Play, trzeba ją ręcznie pobrać z innego adresu związanego z firmą Tonewinner (ale nie jest to głowna witryna producenta).      Jest trochę lepsza niż dla iOS ale też nic nadzwyczajnego.

4.    Odsłuchy

A teraz przechodzę do tego co jest najważniejsze, czyli odsłuchów. Do testów używałem zarówno tradycyjnych nośników CD i SACD, streamingu TIDAL i Amazon Music jak plików przeróżnej gęstości z serwera w sieci lokalnej. Nie korzystałem z gramofonu i płyt winylowych.

Jak już wspominałem do testów jako źródło używałem m.in. OPPO UDP-203. Na pierwszy ogień  wybrałem utwór Rogera Watersa z płyty Amused to Death o tytule Three Wishes w wersji plikowej (24/192). OPPO połączyłem z AD-86D kablem optycznym, czyli dekodowanie sygnału będzie wykonywane przez wewnętrzny DAC we wzmacniaczu. Wybieram ten utwór ze względu na efekty przestrzenne i brzmienie. Start …. brak szerokości i efektów, jak by ktoś nakrył głośniki nie kocem a kołdrą. Na wyświetlaczu dumnie błyszczy 192 kHz. Upsss. Pomyslałem, że może coś z zasilaniem nie tak, wymieniłem stadardowy przewód zasilania na taki trochę lepszy 😊 ale nie zmieniło to systuacji.

Podłączam wyjście analogowe OPPO do wejścia AUX (analogowe) w AD-86D, odtwarzam ten sam plik … i jest prawidłowa scena, dobre wysokie itd. Pies na 3 godzinie, pani na 9 🙂 Ktoś zabrał kołdrę.

Przełączam ponownie na optyk ale tym razem odtwarzam z OPPO nie plik a CD z tym samym utworem i wszystko jest w porządku.

Nie będę opisywał procedury testowania wszystkich rodzajów wejść cyfrowych bo szkoda na to czasu ale ani połączenie optykiem, ani przewodem koaksjalnym, ani kablem USB ani odtwarzanie z pendriva nie umożliwia prawidłowego lub w ogóle odtwarzania utworów z próbkowaniem większym niż 48 kHz co przeczy parametrom podawanym w instrukcji i na stronie producenta. Chyba, że ja robię jakiś błąd.

Pomijając kwestie odtwarzania „gęstych” plików dźwięk w moim środowisku odsłuchowym charakteryzował się dużym „bałaganem”, nie czystą górą i brakiem kontroli basu. Ale czuć moc.

Wrażenia były trochę lepsze po wyeliminowaniu zintegrowanego wzmacniacza i użyciu przedwzmacniacza z AUDIA FLIGHT FL THREE S.

5.    Inne

Wzmacniacz trochę się grzeje co nie jest niczym nadzwyczajnym jeśli pracuje w klasie A, trzeba zadbać o dobrą wentylację.

Gorszą wiadomością jest brzęczenie dochodzące ze środka, zapewne to wina transformatora.  

Podsumowanie

Nie wiem ile godzin grał wcześniej ten egzemplarz, może wymagał jeszcze wygrzewania chociaż nie wydaje mi się żeby to zmieniło wiele. Myślę, że urządzenie wymaga dopracowania w zakresie audio.

Absolutnie nie akceptowalny jest rozdźwięk pomiędzy materiałami reklamowymi i technicznymi a moimi doświadczeniami z użytkowania części „cyfrowej”.

Czy po testach zdecydowałbym się na zakup. Odpowiedź brzmi nie, chociaż wyglądał na bardzo atrakcyjną propozycję za proponowaną cenę.

Na koniec pragnę zapewnić, że nie jestem związany z żadną firma z branży i powyższe opisy są tylko moimi subiektywnymi wrażeniami z obcowanie przez tydzień ze wzmacniaczem TONEWINNER AD-86D. Dołożyłem także wszelkiej możliwej staranności w procedurze testowej.

Serdecznie dziękuję firmie Audiomagic.pl za udostępnienie sprzętu do testu i mam nadzieję, że skorzysta ona z moich spostrzeżeń przy udoskonalaniu projektu.

To wszystko, moja recenzja odbiega nieco 🙂 od poprzednich, ciekawe co miało wpływ na takie różnice.

56 minut temu, payong napisał:

Pomijając kwestie odtwarzania „gęstych” plików dźwięk w moim środowisku odsłuchowym charakteryzował się dużym „bałaganem”, nie czystą górą i brakiem kontroli basu. Ale czuć moc.

Specjalnie nie napisałem nic, ale gra to słabo, mam bardzo podobne odczucia do twoich. Czy do Hypex Nc252 czy do Arcam A29 nawet się to nie zbliża. W trybie końcówki ciut lepiej, ale dalej słabo. Waży i grzeje sie za to potężnie 🙂

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Proszę o przesunięcie mnie na koniec kolejki. Kontaktowalem się już z @marteo1981 w tej sprawie.

8.  marteo1981   <-- w posiadaniu wzmacniacza
9.   Robert Kalifornia
10. pit80
11. bopich

12. AndrzejPiaseczno

@Robert Kalifornia Proszę wyslij na priv adres do wysyłki dla @marteo1981

• Pokaż nowe odpowiedzi