Skocz do zawartości
IGNORED

Dziele się radością z wami

proxima

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

parmenides - gratulacje, witamy w klubie. Byłeś przy porodzie (ja byłem i wiem jedno, mocna i piękna chwila, którą każdy ojceiec powinien przeżyć)?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gratulacje, dla szczęsliwego tatusia

Ja tez bylem przy tej wielkiej chwili, to niezapomniane przeżycie.

Poczekaj jak sie zacznie rozwijać, wtedy będziesz miał wiele radości.

Adam, gratulacje dla Twojej Kobiety. To głównie ona się męczyła!! A Wam obojgu dużo radości z bycia rordzicami.

I nie wierz w to, co pisze Nowy ;) Ja wiem to już z doświadczenia - małe dzieci są najsłodsze, a potem jest coraz ciężej!

Mimo to uważam, że warto się męczyć :))

Prz okazji czy zwróciliście uwagę, że w wielu językach, w polskim także, najpopularniejsza jest forma bezosobowa? Urodziło mi sie dziecko... Samo? Urodził mi się synek! Przecież nie sam. Mam syna! Bocian przyniósł? Mało który z mężczyzn powie: żona urodziła nam (no, ostatecznie: mi) dziś córkę. Czy choćby 'Mamy synka!'. I już w tym momencie zaczyna się seksizm. Być może wielu tak mówiących żyje w naprawdę partnerskim związku, ale w języku ciągle pokutuje stare - traktowanie kobiety jako maszynki do rodzenia i hodowania dzieci, bez osobowości i twarzy, nie istniejącej poza tą rolą, a nie jako człowieka i partnera, tyle przez biologię wyznaczonego do rodzenia. A przecież - choć w pierwszym momencie może to brzmieć dziwnie (dla nieprzyzwyczajonego "macho") - da się to powiedzieć inaczej, równie zgrabnie.

No przeczytalem i kluczowe dla mojej wypowiedzi jest zdanie:

"[...]w języku ciągle pokutuje stare - traktowanie kobiety jako maszynki do rodzenia i hodowania dzieci, bez osobowości i twarzy, nie istniejącej poza tą rolą, a nie jako człowieka i partnera, tyle przez biologię wyznaczonego do rodzenia[...]".

Podobno jest jakas wysoka nagroda dla mężczyzny który urodzi dziecko.

Niestety Arnold Schwarceneger był pierwszy.

A podobno NRDowskie i Chińskie pływaczki nawet potrafiły robić dzieci :)))

No zgadzam sie z kolegą całkowicie, weselej było z mrugnięciem.FAKT to ONE rodzą a z czasem rośnie toto,i pyszczy.Ale warto właśnie dostałem świadectwo ukończenia liceum, całym dumnym.

Tatusiowie ucałujcie żoneczki i pocieszki.

• Redaktorzy

Zegarmistrz - mój( o przepraszam nasz) Klon zasypiał przy Garym Moorze i Brusie Dickinsonie, ewentualnie Kissach, więc z repertuarem dla maluchów bywa różnie ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zastanawiam się czemu forumowa cenzura wycięła moje wczorajsze gratulacje dla Parmenidesa.

Byłam grzeczna.;-)))

Napisałam tylko:

“Gratulacje Parme!!! Pozdrowienia”

???

Ł.A. Woman

proxima, parmenides - gratulacje!

(Adam - wspaniale, że udało Wam się być razem - znam dobrze tę metafizykę!

Niestety teraz będzie mniej czasu na muzykę... ale niech Syn się przyzwyczaja od pierwszych dni!)

Adamie - GRATULACJE :) dla szczęśliwych rodziców. Dużo przytulaj syna, bo chłopaki rosną za szybko :) Potem trudno go będzie złapać!

Moje Stasiątko już ze mną słucha :) Na początek przygody z klasyką polecam Fantazję 2000 Disneya. Muzyka pięknie współgra z animacją. Potem przyszedł czas na samą muzyke, bez filmu.

Na wieczorne wyciszenie polecam Suity wiolonczelowe J.S.Bacha, dawne utwory na lutnię lub fortepianowe miniatury Satie'go.

Pozdrawiam serdecznie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.